• Jo10-1 – Kickers ’68 J10-1 (7-1): Een goede uitslag zegt niet alles

Het is een regenachtige ochtend en de regen valt met bakken uit de hemel. Toch gaat onze thuiswedstrijd tegen kickers ’69 Jo10-1 door, omdat wij op veld 2 mogen voetballen. Gelukkig maar, want vorige week was onze wedstrijd al afgelast. Normaal verzamelen wij buiten bij het pannaveld, maar door de regen is dat nu de kantine.

Onze eerste wedstrijd in deze bekercompetitie hadden wij dik gewonnen en de Kickers dik verloren. In de kleedkamer gaat het voor de wedstrijd er ontspannen aan toe. Misschien wel te ontspannen. Onderschatting ligt op de loer en dat proberen Karen en ik er nog uit te halen. Probeer vanuit je eigen kracht te voetballen en laat je niet meeslepen in het spel van de tegenstander.

Na het eerste fluitsignaal trekken de jongens ten strijden. Wat opvalt is dat het oog voor de medespeler er bijna niet is. Als er wordt overgespeeld, zijn de ballen vaak slecht ingespeeld. Te slap met buitenkant voet, of veel te hard. Dan maken we het ons wel erg lastig. Toch kan Kickers ’69 het ons in de eerste helft niet lastig maken. De driehoekjes die wij normaal maken, waren vandaag bijna niet te zien. Op individuele klasse lopen wij uit naar 4-0 door 2 doelpunten van Adam en 2 doelpunten van Gi en Aimane, maar wij passen ons wel aan, aan het niveau van de tegenstander.

In de rust probeert de technische staf de koppies nog dezelfde kant op te krijgen, maar het mag niet baten. Na rust gaan een aantal jongens heel erg uit hun posities lopen, waardoor driehoekjes maken onmogelijk is. Als daarnaast iedereen alleen nog maar aan aanvallen denkt, kan Kickers tot 3 maal toe alleen op onze keeper doorlopen. Gelukkig houdt Mathijs die ballen tegen. Toch weten wij nog 3 maal te scoren door Bilal, Gi en Adam. Helaas scoort Kickers ook nog een keertje. Dit resulteert in een 7-1 eindstand.

En nu de hamvraag: mogen wij tevreden zijn met de uitslag? Het antwoord daarop is ja, met de uitslag wel, maar met het vertoonde spel zeker niet. Volgende week is de eerste wedstrijd voor de competitie. Dan moeten wij wel uit een ander vaatje gaan tappen. Door rust aan de bal, krijg je meer balbezit, en kan de bal sneller van speler naar speler gaan. Rust aan de bal betekent ook dat wij niet iedere bal blind van 35 meter op doel gaan schieten, maar juist een vrijstaande speler gaan opzoeken. Door samenspel zijn wij veel sterker dan wij vandaag hebben laten zien. Hopelijk gaan de Boys zichzelf dat ook realiseren, want dan kan het een leuke competitie worden.