• Alphense Boys 1 lijdt eerste nederlaag

Alphense Boys is er niet in geslaagd om ook de derde wedstrijd in de Hoofdklasse in winst om te zetten. In een voor de neutrale kijker heerlijke wedstrijd trok thuisploeg SDO uiteindelijk met 3-2 aan het langste eind. Patrick Krop (zie foto) en Thom Nouwens scoorden namens de Alphenaren. De eerste twee duels van Samenspel Doet Overwinnen leverden geen punt en zelfs geen doelpunt op.

De eerste grote kans op de immer geweldig goede grasmat in Bussum was na zes minuten voor Alphense Boys. De uithaal van Rachelo Fecunda was geweldig, maar via de vuisten van de keeper belandde de bal via het lichaam van een SDO-verdediger tegen de paal en vervolgens in de handen van doelman Dion Thomas. Zes minuten verder lag de bal achter Boys-keeper Tim van der Linden. Uit een afgeslagen hoekschop nam Theo Visser de bal op zijn pantoffel en begon Alphense Boys voor de derde keer op een rij met een achterstand. Niet lang daarna was het opnieuw de opgestoomde Fecunda die dichtbij een doelpunt was, maar opnieuw werd zijn inzet gekeerd. Het ging over en weer op sportpark de Kuil en de volgende kans was voor de thuisploeg. De redding van Van der Linden op de kopbal van dichtbij van Visser was echter prima. Honderdtwintig tellen verder moest de Boys-keeper opnieuw ingrijpen. Hij schatte een dieptepass op waarde in en was in de middencirkel (!) de op doorbreken staande SDO-spits met een sliding te vlug af.  Toen was het weer de beurt aan de bezoekers. Stanley Mailoa bediende met een verre pass Patrick Krop. Diens aanname was perfect, de manier waarop hij zijn tegenstander uitkapte eveneens en de wijze waarop hij de bal via de lat in het doel krulde fantastisch: 1-1. In een wedstrijd waarin het alle kanten op kon bleef het tot de pauze van de sportieve wedstrijd bij deze stand.

De tweede helft begon met tegenslag voor Alphense Boys. Na drie minuten al moest Patrick Krop met een hoofdwond uitvallen. Djazz Manusama nam zijn plaats in. Acht minuten en twee geweldige reddingen van Tim van der Linden verder viel ook Cristian Cabrera Ortega geblesseerd uit.

• Ian Quak nam zijn plaats in. In deze tweede helft was SDO ontegenzeggelijk de betere ploeg. Alphense Boys kwam steeds meer onder druk te staan en wist zelf weinig te creёren, een lobje van Thom Nouwens op de lat uitgezonderd. Toen stond het echter inmiddels al 2-1 na een snelle uitval van de gastheren waarbij het er achterin bij de Boys bepaald niet goed uit zag. SDO bleef de betere ploeg en leek vrij simpel de drie punten te gaan pakken. Dat ging ook gebeuren, maar pas na een bijzonder enerverende slotfase. Met nog twee minuten op de klok wees arbiter Vis bij een van de schaarse Boys-uitvallen naar de stip. Een SDO-verdediger dacht een vrije trap mee te krijgen net binnen het strafschopgebied en pakte de bal al vallend met twee handen vast. Een logische penalty dus die door Thom Nouwens uiteraard werd benut: 2-2.

• Opeens ging Alphense Boys nog even voetballen en leek nog te gaan winnen ook. Invaller Nathan Spaan wist oog-in-oog met de doelman niet te scoren en de manier waarop een kopbal van Djazz Manusama in de extra tijd niet tot goal gepromoveerd werd was ongelooflijk. De keurig naar beneden gekopte bal stuitte via de grond over de lat. Toch bleef het niet bij die 2-2, want in de vierde minuut van de toegevoegde tijd schoot Dailey Groenewegen in een chaotische situatie de 3-2 langs de absolute uitblinker Tim van der Linden. Dat een SDO-speler de bal met de hand had beroerd had de goed leidende arbiter, evenals zijn assistent, in de drukte niet gezien. Keeperstrainer Ronald Martin van afstand wel, maar de manier waarop hij dat kenbaar maakte leverde hem een veldverwijzing op. Op de valreep de eerste nederlaag dus voor Alphense Boys, maar eerlijk is eerlijk, de overwinning van SDO was, alles in ogenschouw nemende, wel terecht. Volgende week zondag speelt Alphense Boys 1 om 14.00 uur thuis tegen Heerenveen.