• B1 en C1 winnen competitieduel in 1e divisie

Alphense Boys B1 en C1 pakten beiden de volle winst in hun competitiewedstrijd in de landelijke 1e divisie. De B1 won met 1-3 bij AFC B1 en de C1 won thuis met 4-1 van sc Cambuur C1 (zie foto). De A1 speelde gelijk tegen Excelsior Maassluis A1 en dat was net genoeg om de bekerpoule te winnen. Ook de C2 en D2 bekeren door als winnaar van hun bekerpoule. De B2 speelde gelijk tegen RVVH en de E-Top walste over meerburg D2 heen (18-0)

Alphense Boys A1 speelde vandaag zijn laatste bekerwedstrijd in een poule van vier. Excelsior Maassluis A1 (ook een tegenstander in de competitie) was de tegenstander. In het begin startte de ploeg van Jonathan Jonk nog redelijk en kreeg o.a. in de 14e minuut een niet te missen kopkans voor Achraf Merroun.

• Op twee meter van het lege doel wist hij zijn hoofd niet tegen de bal te plaatsen. Daarna behoedde keeper Justin de Feijter zijn ploeg twee maal voor een achterstand en verloor de A1 de grip op de wedstrijd. De echte strijd en vechtlust ontbrak en de mannen uit Maassluis zetten Alphense Boys onder druk. In de 30e minuut volgde dan ook de terechte 0-1 via een knap afstandsschot in de kruising. Tot het rustsignaal bleven de bezoekers de baas in het veld en stelden de boysmannen daar weinig tegenover. Gelukkig veranderde dat in de tweede helft. Met een aantal goede wissels kwam de strijd terug in de ploeg en dan blijkt deze A1 af en toe prima te kunnen voetballen. Excelsior Maassluis werd teruggedrongen en in de 60e minuut kwam de verdiende beloning via een strafschop van Floris Hazenberg (1-1)

• Jammer dat de verder goed fluitende scheidsrechter niet zag dat Yannick Saeijs in de 65e minuut in kansrijke positie onderuit werd getrokken. In de 70e minuut ging de bal aan de overkant wél op de stip en kwam Maassluis weer op voorsprong (1-2). Alphense Boys gaf niet op en streed voor een beter resultaat. In de 83e minuut kopte Jhustin Concetion vanuit een onoverzichtelijke situatie de bal in het vijandelijke doel (2-2). Dat werd ook de eindstand waardoor de A1 op doelsaldo (één doelpunt méér) de bekerpoule won en dus verder bekert. Volgende week zaterdag start de A1 de competitie in de 2e divisie met een thuiswedstrijd tegen Forum Sport A1 (15.15 uur)

Alphense Boys B1 moest het vandaag voor de competitie opnemen tegen AFC B1. De start van de wedstrijd was ronduit beroerd te noemen. Na twee minuten werd een eerste inzet nog geblokt maar de afvallende bal kon bij de 2de paal gemakkelijk worden binnen getikt. Daarna ging de wedstrijd gelijk op zonder al te veel (grote) kansen. Kelvin Okojie was nog het dichtst bij de gelijkmaker maar zijn afstandsschot verdween over de goal. Vlak voor rust viel dan toch de 1-1. De beste aanval van de eerste helft leidde tot een vrije trap op 25 meter van de goal. Nino Noordanus ging achter de bal staan en schoot de bal zeer beheerst en rustig in de verre hoek.

• De tweede helft pakte Alphense Boys direct het initiatief. De eerste poging van Nino Vittali verdween nog net naast, maar de volgende poging betekende wel de 1-2 voorsprong. Een afgeslagen corner werd door Daan Struckman opnieuw bij de 2de paal ingebracht waar Mike Mulder alert was en de bal met zijn schouder in de goal liep. Daarna had de B1 het duel kunnen beslissen maar twee inzetten van de zeer sterk spelende Frank vd Hoorn werden (net niet) tot goal gepromoveerd.  Zijn kopbal werd van de lijn gehaald en niet veel later kwam hij goed voor zijn tegenstander maar verdween zijn poging net naast de goal. Uit de mooiste aanval van de wedstrijd werd de 1-3 gemaakt. Frank v/d Hoorn verplaatste de bal naar Nick Broekhuizen, zijn afgemeten voorzet werd door Nino Noordanus knap over de keeper binnen gekopt. Daarna hield Bas Schol de B1 nog een keer op de been door een van dichtbij ingeschoten bal met zijn voeten te keren. Hierdoor bleef de 1-3 einduitslag op het bord staan. Dit betekende de eerste (officiële) overwinning voor de B1 dit seizoen. Komende dinsdag oefent de B1 om 20.00 uur thuis tegen ARC B1 en volgende week zaterdag gaan ze voor de competitie naar Almere City B1 (12.00 uur)

12. Go Ahead Eagles o17       2-0

Alphense Boys B2 heeft vandaag de laatste (poule) wedstrijd gespeeld in de bekercompetitie. Vorige week werd het eerste punt gehaald in de bekercompetitie middels een gelijkspel tegen Spartaan '20 B1. Vandaag werd er opnieuw gelijk gespeeld tegen RVVH B1 uit Ridderkerk. Beide teams waren al uitgeschakeld voor plaatsing in de volgende ronde van het bekertoernooi, dus kon er vrijuit gespeeld worden. Helaas nog wel zonder Junior en Steven. In de openingsfase wist RVVH B1 veel pressie uit te oefenen op de opbouw van de B2 van Alphense Boys. Ondanks een paar goede momenten om onder druk uit te spelen, lukte het niet om grip op het veldspel te houden. Na twee goede reddingen van de doelman van de boys was het in de 18' minuut toch raak: 0-1. Vlak voor rust nog een goede actie aan de linkerkant van Dyrell Dongor. Een afgemeten voorzet op de centrumspits Mohaned Osman. Echter zijn inzet werd net voor de lijn gekeerd door de keeper van RVVH B1. Na de rust werden er meer individuele duels gewonnen en kwam er ook meer ruimte op het speelveld. RVVH B1 leek de wedstrijd zo'n 12 minuten voor tijd in het slot te gooien toen een lange bal verkeerd werd getaxeerd en de centrumspits er door heen leek. Met een uiterste inspanning kon Salax Mahamud een doelpunt voorkomen. En ook even later wisten de bezoekers niet tot scoren te komen. Daartegenover wisten de boys ook een aantal goede mogelijkheden niet te benutten. RVVH B1 had steeds meer overtredingen nodig om de duels te compenseren. Vanuit een uittrap, in de 82' minuut, van Ot v/d Last werd Max van Hees gelanceerd. Hij schoot met zijn linkerbeen de bal prima binnen in de benedenhoek en bracht beide ploegen naast elkaar: 1-1. Qua kansen verhoudingen een terecht gelijk spel, daar waar wij denken dat RVVH B1 in de Hoofdklasse nog wel eens hoge ogen kan gaan gooien. Volgende week start voor de B2 de competitie met een verre uitwedstrijd tegen Gemert B1. De Eindhovenaren wisten vandaag door een gelijkspel (2-2) tegen Blauw Geel '38 B1 wel de volgende te bereiken, weliswaar op doelsaldo. Aanvang van deze wedstrijd zal dan zijn om 15.00 uur

•

Alphense Boys JO15-1 (C1) speelt vandaag zijn tweede competitiewedstrijd in de eerste divisie tegen BVO Cambuur Leeuwarden JO15-1. De mannen van trainer Corian Wigboldus hebben wat recht te zetten na het onnodige gelijkspel tegen Buitenveldert vorige week (3-3) en geven vanaf de aftrap gelijk vol gas. Na 50 seconden geeft Espen van Ee een prima crosspass op linksbuiten Kaan Temur, die om zijn man heen gaat en vanaf de achterlijn de bal perfect teruglegt op de inlopende Julian van der Kwaak, die beheerst de 1-0 binnenschiet.  De klok staat nog op 0 minuten als de verrassende stand verschijnt. Maar als de klok 2 minuten aangeeft, staat er inmiddels een 1-1 stand op het scorebord, want Cambuur gaat vanaf de aftrap direct op zoek naar de gelijkmaker en door een misverstand achterin tussen de Boysverdediging en de keeper en doordat de bal niet goed wordt weggewerkt, scoort Cambuur  in de 2eminuut de 1-1. Wat een openingsfase ! De Boys pikken gelijk de draad weer op en dit resulteert in de 14e minuut in een grote kans voor Zakaria Atrougouti. Hij is met een steekpass door Kaan vrij voor de keeper gezet, maar speelt de bal iets te ver voor zich uit. De Cambuur doelman wint de 1 op 1. In de 20e minuut is het wederom Kaan Temur die vanaf links een voorzet geeft op Jelle Hak. Die neemt de bal goed aan binnen de zestien meter en schiet keihard op doel, maar de Cambuur-goalie weet met zijn vingertoppen de bal nog net over zijn doel te tikken. In de 21e minuut krijgt Kaan zelf een uitgelezen kans om te scoren, maar zijn kopbal uit een voorzet van Kaj van der Veldt mist het doel. Een minuut later is de goed spelende Kaan Temur (zie foto) vertrokken vanaf eigen  helft, maar hij weet de bal na een rush van 40 meter net niet goed voor te geven op de mee-gesnelde Jelle en Zakaria.

•  In de 25e minuut is daar dan toch de verdiende voorsprong, wanneer Zakaria met een diepe bal vanaf rechts Jelle Hak lanceert. Jelle (zie foto) is sneller bij de bal dan de Cambuurkeeper en hij tikt de bal gehaaid langs de ver uitgekomen doelman heen het lege doel in. 2-1.

• Julian van der Kwaak geeft Zakaria Atrougouti in de 28e minuut vanaf het middenveld een voorzet en Zaka (zie foto) scoort de 3-1  met de binnenkant voet geplaatst in de linkerbenedenhoek.

• Na rust zien we net als vorige week een verslapping in de openingsfase van de tweede helft. Er wordt balverlies geleden op het middenveld, doordat er gelopen wordt met de bal en een Cambuur aanvaller rent na een dieptepass het strafschop gebied in. Daarbij gaat hij ongelukkig over de knie bij Marciano van den Nieuwendijk, met een penalty tot gevolg. In de 36e minuut schiet Cambuur de strafschop tot opluchting van Marciano en alles en iedereen die voor de Boys is echter op de linkerpaal en komen de Boys goed weg. Dan volgen er 20 minuten minder goed voetbal. Mede door de vele wissels duurt het even voordat de Boys hun goede eerste helft kunnen evenaren. De passing is onzuiver en zelfs de inworpen aan beide zijden gaan niet goed. De scheids fluit er maar liefst 5 x voor af. Een gebrek aan concentratie of gemakzucht ? De laatste 10 minuten domineren de Boys het spel weer en in de 58e minuut geeft Kaan zijn tweede assist door met een steekpass Rick in ’t Wout diep te sturen. Rick kapt zijn man uit en scoort onder luid gejuich de 4-1 in de korte hoek. In de 65e minuut krijgt Kaan zelf nog de kans om te scoren, nadat hij een vrije trap van Kaj op zijn bovenbeen aanneemt op de 5 meterlijn, maar zijn schot gaat van dichtbij helaas naast.  Onder applaus verlaten de Boys na afloop het veld. Door deze overwinning staan de Boys na vandaag op een verdienstelijke 2e plaats. Volgende week is FC Groningen uit de tegenstander (12.30 uur), maar eerst moet er gebak verslonden worden want er immers van een BVO gewonnen

12. Go Ahead o15                     2-0

Vandaag stond voor Alphense Boys 15-2 de laatste bekerwedstrijd op het programma tegen competitiegenoot Fc Lisse 15-1. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er goed getraind deze week op het drukzetten vanuit het middenveld op de helft tegenstander. Er werd afgesproken dat er in deze wedstrijd vanaf minuut één vol voor de bal gegaan werd. Deze afspraken werden erg goed nagekomen en dit resulteerde ook in een duidelijk overwicht. Voetballend kon er redelijk makkelijk onder de druk van Lisse uit gevoetbald worden en in het drukzetten werden er weinig meters weggegeven. In de omschakeling werd de bal snel veroverd en konden er veel kansen gecreëerd worden. Het was daarom totaal tegen het spelbeeld in dat het juist Lisse was die in de 15e minuut via hun snelle linksbuiten op 0-1 kwam doordat er uitgestapt werd op een verkeerd moment. Daardoor kwam de spits oog in oog met Aaron en scoorde. Hierna bleef er goed gevoetbald worden en werd er snel de 1-1 gemaakt. Niels gaf een hoge voorzet die werd door de keeper volledig gemist en viel zo voor de voeten van Bujo Hegic, die dit buitenkansje niet aan zich voorbij liet gaan, 1-1.

• De goede combinaties en het hele goede drukzetten vanuit de omschakeling bleef doorgaan. De bal was continue voor ons en doordat Lisse doorstapte met hun centrale verdediger, kwamen onze spitsten continue in 1 tegen 1 situaties terecht. Dit leidde tot een aantal zeer goede acties van Thierry en Jayden die regelmatig goed langs hun directe tegenstander kwamen. Het was wachten op de 2-1, en die kwam er ook. Jordi gaf in de 27e minuut een geweldige diepe bal op de lopende Bujo en deze maakte hij af met een geweldige lob over de keeper heen. Niet veel later werd het ook nog 3-1 voor rust door Tom die een zeer fraaie combinatie aanging met Bujo en Thierry en de bal behendig langs de fel uitkomende keeper schoof (zie foto)

• Na de rust kwam Lisse totaal anders uit de kleedkamer en kwamen wij de eerste 20 minuten vol onder druk te staan. Hier konden wij niet rustig onder uit voetballen wat resulteerde in onrustige ballen, te veel lopen met de bal  en een paniekerige eerste deel van de 2e helft. Het was daarom ook niet verrassend dat Lisse snel op 3-2 kwam. De ommekeer kwam doordat een Lisse- speler Niels naar beneden trok terwijl de bal totaal niet in het zicht was. De scheidsrechter vond dit direct rood en Lisse kwam met 10 man te staan. Dit zorgde voor een overname van de controle en de O15-2 is eigenlijk niet meer in de problemen geweest hierna. Een paar kansen volgden nog, maar er werd nog 1x door Tom gescoord, na een goede acties en voorzet van Jelle.

Een uitstekende prestatie van de mannen om in een sterke poule met allemaal 2e jaars tegenstanders, 3x te winnen en door te gaan in de beker. Aanstaande dinsdag is er een mooie wedstrijd tegen en bij AZ O14 (18.00 uur) en zaterdag begint de competitie met een uitwedstrijd tegen Zoetermeer O15-1 (10.15 uur)

De laatste bekerwedstrijd van Alphense Boys D1 (uit tegen Kon HFC) werd afgelast. Volgende week zaterdag start de D1 de competitie in de 2e divisie met een thuiswedstrijd tegen dezelfde tegenstander, Kon HFC D1 (11.00 uur)

Alphense Boys o12 (D2) speelde vandaag zijn laatste bekerwedstrijd thuis tegen Be Fair o13 en won moeizaam maar dik verdiend met 2-1.  Daarmee bekert ook de o12 door als winnaar van de bekerpoule. Vanaf minuut één was Alphense Boys de bovenliggende partij en speelde het spel zich voornamelijk af op de helft van de tegenstander. Echter door een slordigheid was het wel Be Fair wat de 1e grote kans kreeg, Milan Captein redde goed. Aan de andere kant kwam Alphense Boys vaak goed door over de vleugel maar de eindpass was onzorgvuldig en de bezetting voor het doel onvoldoende. In de 15e minuut kwam Alphense Boys op voorsprong, uitblinker aan Boys-zijde Dean Valentijn wist met zijn voorzet Abdul Ibrahimi te bereiken die van dichtbij binnentikte (1-0). Voor rust werd nagelaten om de score verder te verhogen. In de fase net na rust golfde het spel wat meer op en neer, Be Fair leek ook vertrouwen te krijgen uit het feit dat het nog maar een klein verschil was. Dit vertrouwen werd omgezet in de gelijkmaker. In de 42e minuut werd de bal in de opbouw weggegeven en kon de aanvaller van dichtbij raak schieten (1-1). Over veerkracht gesproken, de ploeg van trainer Robin Stolwijk liet het hier niet bij zitten en schroefde het tempo wat verder op. Dit resulteerde 2 minuten later in direct een nieuwe voorsprong, nadat de keeper de bal losliet profiteerde Sven Verpoort door van dichtbij binnen te schieten (2-1). In het laatste kwartier kreeg de ploeg nog diverse mogelijkheden om uit te lopen qua score, dit werd echter nagelaten. Volgende week zaterdag start Alphense Boys o12 de competitie in de hoofdklasse met een thuiswedstrijd tegen Katwijk o13 (09.00 uur).

• Alphense Boys E-Top (12-1) speelde vandaag de uitwedstrijd tegen Meerburg 12-2 en had duidelijke instructie meegekregen! Er moest niet alleen gewonnen worden, maar er moest ook met flinke cijfers gewonnen worden om bekerrivaal VOC voor te kunnen blijven. VOC won van Meerburg met 11-1 en dát wilden we evenaren door van de eerste tot de laatste minuut ons eigen spel te spelen. Die opdracht is prima uitgevoerd. Naast regen uit de lucht was er een doelpunten regen op het veld met in totaal 18 doelpunten voor de Boys. De goals werden gezet door Joshua (5), Erzan (3), Senne (3), Matz (2), Bryan (2), Twan (1), Daan (1) en Santino (1). Ondanks dat er vanuit Meerburg nauwelijks weerstand is geweest, hebben de Boys hun eigen spel gespeeld. Goede opbouw vanuit de verdediging, fraai samenspel en met mooie driehoekjes vooruitwerken tot de ultieme schietkans was gecreëerd. Eindstand 0-18 en daarmee zijn de Boys warm gedraaid om volgende week aan een mooie competitie te starten. Volgende week zaterdag start de E-Top (onder de naam 12-1) de competitie in de hoofdklasse met een thuiswedstrijd tegen Wilhelmus 12-1 (09.00 uur)