• Woensdagnieuwtjes

    Vorige week had Sander van Dijk (trainer B1) een weddenschap afgesloten met onze  G-teams. 

    Als de G2 zou winnen van ARC G1 (de derby!) zou hij ijs trakteren. En dat stimuleerde de G2 om met maar liefst 1-7 de derby te winnen. Donderdag was het tijd om het ijs langs te brengen en direct de G-teams uit te dagen voor een oefenwedstrijd tegen de B1 op donderdag 26 oktober.

    Zaterdag 16 september a.s.  is het weer BINGO bij Alphense Boys om 20.00 uur. De kantine is vanaf 19.00 uur open.,

    De scheidsrechterscommissie van Alphense Boys organiseert op dinsdag 3 oktober 2017 een instructie-avond voor iedereen die dit seizoen of in de volgende seizoenen zich wil inzetten als assistent-scheidsrechter bij Alphense Boys. De instructie-avond staat open voor iedereen die de intentie heeft om assistent-scheidsrechter te worden, maar natuurlijk ook voor iedereen die het al is, maar er graag beter in wil worden. Vaders, moeders, trainers, spelers, broers, zussen, opa’s en oma’s, iedereen is welkom. De instructie-avond begint om 20:00 uur en zal ongeveer 45 minuten duren. Inschrijven voor de instructie-avond kan door middel van het inschrijfformulier welke in de commissiekamer op het prikbord hangt of door contact op te nemen met de Scheidsrechterscommissie (scheidsrechters@alphenseboys.nl).

    We zijn al even onderweg in het nieuwe voetbalseizoen met  Alphense Boys JO11-3. Alsof we niet zijn weggeweest??we zijn het seizoen goed gestart en de teamspirit zit er weer goed in!

    De hoofdrolspelers zijn: Baran, Berke, Ilias, Jens, Kian, Mees, Mik, Milan, Mohamed en onze fanatieke girl Indy! Dit is de enige keer dat ik Indy dit seizoen apart ga noemen, deze leuke, pittige dame is gewoon ‘one of the guys’ en met dit team wordt het op zeker weer een fantastisch

    seizoen! Onder leiding van Saskia, Mark en Manfred gaan we vast weer een hoop plezier beleven. ik heb er zin in! Het seizoen is gestart met het Jens Toornstra toernooi. Wat deden ze het goed daar! Alle wedstrijden gewonnen, een verdiende eerste plek! En hoe mooi is het dan voor onze grote Feijenoordfan Jens om de beker en de felicitaties persoonlijk van zijn naamgenoot Jens Toornstra te ontvangen!

     

  • Een week later, op 2 september, worden we verwacht bij onze plaatsgenoot ARC JO11-4 voor de eerste bekerwedstrijd van het seizoen. Bij de warming-up de eerste blessure van dit seizoen. Ilias moet helaas de eerste bekerwedstrijd vanaf de kant aanschouwen, geen leuke start. Een vaste keeper hebben we helaas niet, dus binnen het team zijn er een aantal boys die afwisselend deze belangrijke taak op zich nemen. Mik start in deze wedstrijd als keeper en in de tweede helft neemt Baran dit van hem over. Niet lang na het fluitsignaal komen wij op een 1-0 achterstand. Niet veel later is het echter overduidelijk dat wij in deze wedstrijd de sterkere speler zijn. Er wordt mooi gecombineerd en zo wordt het spel mooi uitgespeeld. ARC komt eigenlijk niet aan voetballen toe! De pot eindigt uiteindelijk in een 2-10 overwinning!

    Vandaag de tweede bekerwedstrijd tegen Bernardus JO11-1. De kids zullen denk ik het meest enthousiast zijn geweest vandaag, want het weer is niet zo best….eigenlijk ronduit slecht! Onder leiding van onze scheids Edwin Jacobs (vader Indy) vangen we stipt om 09.00 uur aan. De eerste helft is spannend! De aanvallen gaan over en weer. Wij openen uiteindelijk de score! Bernardus maakt niet heel veel later de 1-1…We spelen echter gewoon ons spel en nog voor het rustsignaal klinkt staan we 2-1 voor. Na de rust blijft het niet alleen bij hemelwater, maar regent het ook doelpunten. Bernardus mag nog een keer scoren, maar onze boys laten met een overwinning van 7-2 weer hun klasse zien! Een vliegende start van het seizoen dus.

    Wat een regen viel er vorige week vrijdag en zaterdag. Binnen 24 uur viel er in Alphen a/d RIjn ruim 70 mm en dus werden alle grasvelden afgekeurd. Normaal gesproken komen de afgekeurde wedstrijden dan snel op onze website, maar die lag er uit, door overbelasting van Sportlink waaraan onze website gekoppeld is. De KNVB heeft zijn excuses aangeboden en nu schijnt het euvel te zijn verholpen.

    Ook op zaterdagmorgen openden de hemelsluizen af en toe hun poorten en werden de spelers van onze D2 zeiknat (zie foto) maar wònnen wél!

  • De zomervakantie is voorbij, het voetbalseizoen is weer begonnen. Een mooi moment om de gratis proefles en cursus van De Complete Techniek onder de aandacht te brengen. Op zondag 17 september a.s. staat de proefles gepland bij v.v. Alphense Boys. Een week later gaat de ''echte'' cursus van start! De vereniging met de meeste kinderen bij de proefles ontvangt een gratis clinic voor de onderbouw. De winnende speler met de ‘like-actie’ krijgt een uur privetraining van zijn favoriete trainer.

    De gratis proefles 'Techniektraining' is op zondag 17 september om 09.30 uur voor iedereen tussen 6-16 jaar. Deelname is gratis en geheel vrijblijvend. Alle kinderen tussen 6 en 16 jaar van alle voetbalverenigingen uit de regio zijn van harte welkom. De proefles is leuk en leerzaam. De deelnemers maken kennis met de nieuwste trainingsvormen en leren de trucs en bewegingen van de topspelers van tv.  Aanmelden is wel verplicht en kan via www.decompletetechniek.nl

    Afgelopen zondag was Dylan van Stijn  (uit de 11-2) pupil van de week. Hij mocht alles meemaken en ook de aftrap nemen waarbij hij even voordeed hoe de keeper gepasseerd moest worden. De eerste elftal spelers hebben goed gekeken, want zij deden Dylan maar liefst 4x na.

  • Thijs Hoogenboom (1e elftal) was zondag jarig (werd 21 jaar) en scoorde zijn eigen cadeautje met de tweede goal van de wedstrijd. Thijs speelde een uitstekende wedstrijd en vormt met ''routinier'' Patrick Krop (scoorde 2x) een prima duo in de aanval. Patrick Krop scoorde afgelopen zondag zijn honderste goal in het amateurvoetbal. Ook Stanley Mailoa (zie foto) zit goed in zijn vel en is in vorm, getuige de twee assists van afgelopen zondag, maar ook diverse andere prima acties en passes.

  • De mannen van hoofdtrainer Aad v/d Berg kennen een droomstart en hebben na twee competitiewedstrijden al zes punten en voeren (op doelsaldo) de ranglijst aan. De samenvatting van de wedstrijd van afgelopen zondag is te zien op de website van Studio Alphen

    De voetbalwedstrijd SDO - Alphense Boys is a.s. zondag as live te volgen in het sportprogramma “Sport Lokaal” van  Studio Alphen. Sport Lokaal wordt iedere zaterdag en zondag uitgezonden tussen 14 – 18 uur voor de regio Alphen aan den Rijn, Rijnwoude en Boskoop.

    Aad Groenewoud zal het radioverslag verzorgen. Ook wordt er in deze uitzending verslag gedaan van meerdere sportevenementen  uit de regio. Studio Alphen kan je ontvangen via 90.0 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel en het glasvezelnet van KPN (kanaal 962) en Lijbrandt (kanaal 798); in Rijnwoude via 106.5 FM (ether) en 103.4 FM (kabel).

    Gisteren (dinsdag) oefende Alphense Boys D1 tegen Alexandria 66 D1(andere 2e divisie) en won met 3-2. Alphense Boys D2 won met 4-2 van Geinoord D1

    Thuiswedstrijden jeugdselectieteams op zaterdag 16 september

    15.15 uur      A1 - Excelsior Maassluis A1

    13.00 uur      C1 - sc Cambuur C1

    13.00 uur      B2 - RVVH B1

    11.00 uur      C2 - FC Lisse C1

    Volgende week maandag oefent de E-Top om 18.30 uur thuis tegen EDO o12.

    Een dag later (dinsdag) oefent de D1 om 18.30 uur thuis tegen ARC D1 en om 20.00 uur volgt dan de B1 tegen ARC B1.

    De C2 oefent dinsdag a.s, om 18.00 uur uit tegen AZ o14

    Alphense Boys 11-2 speelde afgelopen zaterdag voor de beker tegen Feyenoord o10. Het werd 2-9 in een erg leuke wedstrijd.

  • Op woensdag 20 september is het jaarmarkt in Alphen a/d Rijn. Net als vorig jaar wordt er dan niet getraind door de niet-selectieteams van Alphense Boys. De jeugdselectieteams vanaf de o12-1  t/m o19-1 trainen in principe wél op die dag. Willen enkele trainers het anders, dan even overleggen met Paul.Bahlmann@hetnet.nl

    Op zaterdag 16 september gaat bij Alphense Boys de Grote Club Actie 2017 van start. Iedere speler van de D- E- en F teams ontvangt binnenkort 5 loten en een verkoopboekje, zodat gelijk kan worden gestart met de verkoop. We gaan voor een nieuw record van 2000 verkochte loten dit jaar. Dit jaar sparen we voor de aanschaf van nieuw trainingsmateriaal.

    De Herfsttoernooien 2017 lopen al aardig vol. Op dit moment tellen we 75 deelnemende teams, maar is er nog ruimte bij onderstaande toernooien.

     Maandag 16 oktober:        Toernooi voor o15, niveau hoofdklasse/1e klasse)

    Dinsdag 17 oktober:           Toernooi voor o13-1 (niveau 2e divisie/3e divisie)

    Woensdag 18 oktober:       Toernooi voor o15-1 teams (niveau 1e,2e,3e divisie)

    Woensdag 18 oktober:       Toernooi voor o13 (niveau 2e/3e klasse)

    Donderdag 19 oktober:      Toernooi voor o13,niveau hoofdklasse/1e klasse)

    Vrijdag 20 oktober:              Toernooi voor 09-1 teams (2009, niveau hfd/1e kl)

    Inschrijven kan vanaf nu bij: Alkabv@ziggo.nl

    We zitten wel dringend verlegen om scheidsrechters voor bovengenoemde toernooien. Als er een scheidsrechter beschikbaar is (die wij natuurlijk in de watten zullen leggen) dan graag een email naar: Paul.Bahlmann@hetnet.nl

    Mocht je zin hebben om met jouw team mee te doen aan een sportief evenement, denk dan eens aan de Jaarmarktrun. Die wordt gelopen op 19 september. Het is gezelligste, gratis loopevenement in het centrum van Alphen. De Jaarmarktrun is voor kinderen van 7-9 jaar, 10-13 jaar, 14-18 jaar en volwassenen/bedrijven/verenigingen.

    Voor de estafette worden teams gevormd van 5 deelnemers. De verdeling is als volgt: 18.10 uur – Jeugd 7-9 jaar, 18.30 uur - Jeugd 10 t/m 13 jaar, 19.00 uur: Jeugd 14 t/m 18 jaar, 19.30 uur: volwassenen, sportverenigingen, bedrijven en recreanten. Ga voor meer informatie en inschrijven naar http://www.aav36.nl/jaarmarktestafette/inschrijven.