• Genieten met een grote G

Het was genieten met een grote G. zondagmiddag toen Alphense Boys ook zijn tweede wedstrijd in de Hoofdklasse wist te winnen. Vorige week werd het in Huissen bij RKHVV 4-2 en ook tegen Jong Achilles ’29 stonden deze cijfers aan het einde van de wedstrijd op het bord. Boys 1 laat ermee zien in de hoofdklasse thuis te horen, voor zover daar twijfels over waren.

Waar dit eindigt? Trainer Aad van den Berg: "Dat weet ik niet. Ook vandaag was het weer een fifty-fifty wedstrijd en valt het kwartje de goede kant op. Heerlijk natuurlijk. Vorige week waren we goed, vandaag héél goed. Ik heb van mijn ploeg genoten, met een grote G. Iedereen, inclusief de invallers, was honderd procent of meer. En dan zijn we tot veel in staat. Want zeg nou eerlijk, Jong Achilles was toch geen kinderachtige tegenstander."

De vorig seizoen uit de Derde Divisie gedegradeerde ‘reserves’  van de bvo uit Groesbeek, deden een groot deel van de wedstrijd zeker niet onder voor de Boys. De bezoekers hadden er zin in en maakten in de eerste vijf minuten meteen twee stevige overtredingen, kennelijk om de Boys te imponeren. Dat leek te lukken, want zij kwamen in de 8-ste minuut ook aan de leiding. Uit een vrije trap net buiten de zestien mikte Amine Ennali raak.

Maar ook de Boys heeft een vt-specialist. Enkele minuten na de 0-1 mocht aanvoerder Thom Nouwens vanaf een vergelijkbare plaats aanleggen en zijn uitvoering was nog mooier dan die van Ennali (1-1). Het was meteen afgelopen met het ontzag van de mannen van trainer Aad van den Berg. Met enthousiast aanvalsspel werden de jonge profs onder druk gezet. Dat leidde vier minuten na de gelijkmaker al tot de 2-1 van aanwinst Thijs Hoogenboom, die van alle Boysspelers het meeste uitblonk vandaag. De voorafgaande actie van Stanley Mailoa was minstens net zo fraai.

Ondanks diverse kansen over en weer bleef het tot de pauze bij die 2-1. In de gevallen dat het echt nodig was toonde Tim van der Linden zich als opvolger van Menno de Jong (deze middag toeschouwer) een betrouwbare doelman.  Net als in de eerste helft startten de gasten na rust overdonderend, maar de Boys-defensie bleef geconcentreerd verdedigen. De druk op het Alphense doel nam toe, maar als het even kon zochten ook de roodwitten de aanval.

Nadat Thijs Hoogenboom na een fantastisch verre pass van Stanley Mailoa oog in oog met keeper Magno Floris het doel net niet had kunnen vinden, was het even later Patrick Krop die met een geweldige uithaal voor de bevrijdende 3-1 zorgde. Hij legde op de rand van het strafschopgebied aan en met een prachtige curve verdween de bal buiten bereik van Floris in het doel. Krop toonde zich even later een ware killer. Dit keer bracht Arjan Ouwendijk hem met een geweldige pass in stelling. Alleen voor de Achilles-keeper rondde de spits voortreffelijk af (4-1). Zijn derde goal van dit seizoen en volgens Voetbalnederland.nl ook zijn honderdste in het amateurvoetbal! Dat het kort voor tijd door een slordigheidje nog 4-2 werd (Tarik Fachrach) was niet echt verontrustend.

In 2012 was het voor het laatst dat Alphense Boys zijn eerste twee competitiewedstrijden wist te winnen. Het levert de Boys de met Silvolde gedeelde eerste plaats op, net als vorige week met een vermelding op Teletekst. Destijds ging de derde wedstrijd verloren... Komende zondag is SDO in Bussum de volgende tegenstander, de club die twee jaar geleden Alphense Boys in de nacompetitie van de Eerste Klasse van promotie afhield en nu met twee verloren wedstrijden voorlopig onderaan staat.

Uitslagen Hoofdklasse A

Alphense Boys-Jong Achilles'29 4-2, Silvolde-Purmersteijn 4-1, SWZ Boso Sneek-DHC 2-3, Hollandia-Leonidas 0-1, MSC-RKHVV 4-3, De Bataven-SJC 0-1, RKAVV-VV Heerenveen 0-0, Achilles 1894-SDO 2-0.