• Boys C1 laat 3-0 voorsprong glippen

Alphense Boys C1 speelde vandaag zijn eerste competitiewedstrijd in de landelijke 1e divisie. Bij rust stonden ze met 0-3 vòòr in de uitwedstrijd tegen Buitenveldert. Helaas konden ze het niet vasthouden en finishten op 3-3 ondanks twee goals van Jelle Hak (zie foto). De B2 speelde knap met 0-0 gelijk tegen Spartaan 20 (beker). De A1 en D1 wonnen hun bekerwedstrijd met 10-1. Ook de C2 en D2 wonnen hun tweede bekerwedstrijd.. De B1 oefende tegen Altior 19-1 en de wedstrijd van de E-Top werd afgelast

Alphense Boys A1 speelde de tweede poulewedstrijd in de beker, uit tegen Nieuwerkerk A1, en won met 1-10.  In de eerste helft werden er in totaal 12 kansen gecreëerd, waarvan  er 3 werden gescoord.. In de 1e minuut had Boys keeper Justin de Feijter geluk dat hij geen rood kreeg nadat een bal diep werd gestuurd en hij de spits haakte buiten de 16 meter. De 0-1 werd gescoord door Achraf Merroun (zie foto) (voorzet Yannick Saeijs).

• De 0-2 was een afstandsschot van Tarik Zaanani en de 0-3 kwam van Yannick Saeijs (assist van Ramon Aronius). Na rust kwam er meer druk naar voren en was er meer felheid om o.a. de tweede bal te willen winnen. De 0-4 werd gemaakt door Yannick Saeijs (zie foto)  (pass van Mike Bavelaar)

• In de 59e minuut scoorde Nieuwerkerk tegen (1-4) via een kopbal uit een voorzet bij de 2e paal. Even later scoorde Redouan Boutachekourt de 1-5 gevolgd door een strafschop (1-6) van Edin Bibuljica (overtreding op Mike Bavelaar). De 1-7 werd ook door Edin gescoord (aangever Redouan), de 1-8 kwam op naam van Jhustin Concetion (pass Lars van IJzendoorn). In de 79e minuut gaf Pim van Zoest een fraaie steekpass die door Redouan goed werd afgerond (1-9). In de 83e minuut snoepte Pim van Zoest vlak voor de lijn de goal van Yannick Saeijs af en zo scoorde Alphense Boys 10e goal van de middag. In de 85e minuut maakte de scheidsrechter een einde aan de wedstrijd. Hij vond het genoeg zo...! Komende dinsdag zullen diverse A1 spelers meedoen met Jong Alphense Boys in de uitwedstrijd van het o23 jaar team tegen Fc Lisse o23 (20.00 uur). Volgende week zaterdag speelt de A1 dan de laatste poulewedstrijd in de beker thuis om 15.15 uur tegen Excelsior Maassluis A1.

Vanochtend vroeg werd bekend dat de oefenwedstrijd van Alphense Boys B1 tegen Sparta Rotterdam B1 niet door kon gaan. Er werd snel en effectief gehandeld en al snel bleek Altior A1 (O19) beschikbaar voor een oefenwedstrijd. Het prachtige complex van Altior werd beschikbaar gesteld voor deze oefenwedstrijd, waarvoor dank. Uiteindelijk was het voor beide ploegen een nuttige oefenwedstrijd waarbij de B1 wel het beste van het spel had. Altior concentreerde zich op het verdedigen van de goal en kon er een aantal keer snel uitkomen. De B1 speelde bij vlagen goed positiespel en wist een aantal mooie/uitgespeelde goals te maken. De einduitslag was dan ook een goede weergave van het spelbeeld: 2-8. Bij de boys scoorde: Nick Broekhuizen (2x), Kelvin Okojie, Nino Vittali en Younes Bouhamed (4x, zie foto). Volgende week zaterdag speelt de B1 dan weer voor de competitie om 12.15 uur uit tegen AFC B1.

• Een ware blessuregolf is aangespoeld bij Alphense Boys B2. Heel goed dat Mats, Junior, Steven en Max gewoon aanwezig waren vandaag om hen teamgenoten te ondersteunen. Salax was verhinderd / geblesseerd en Yassine was helaas op het laatste moment ziek en kon daardoor niet in actie komen vandaag. Dat betekende dat er slechts 11 basisplaatsen te verdelen waren. Onder zomerse omstandigheden kon de warming-up worden afgewerkt. De zomerse temperaturen werden lopende de eerste speelhelft ingewisseld met fikse regenbuien en onweer. Alphense Boys B2 speelde vandaag heel gedisciplineerd en streed voor wat het waard was. Het balbezit was vandaag voor Spartaan '20, zonder dat het daarbij echt een oplossing had wat er mee te doen. Na 21 minuten een goede voorzet van de rechterkant op de centrumspits van Spartaan '20, die door Ot v/d Last knap werd gepareerd met zijn rechtervoet. Even later nog een kopkans voor de thuisploeg. Echter belandde deze inzet over het doel. Na 35 minuten werd de wedstrijd tijdelijk stilgelegd vanwege onweer. Na twee korte pauzes begon de tweede speelhelft. Spartaan '20 B1 begon met goede bedoelingen, maar eigenlijk stonden de boys vandaag gewoon goed georganiseerd en geconcentreerd te verdedigen. De afstanden werden klein gehouden. Helaas werd er wanneer de bal werd veroverd nog wel eens een verkeerde loopactie gemaakt of de bal te hard naar voren geschoten. In de 64' minuut een goede individuele actie van Mohaned Osman.

• Alleen kwam zijn voorzet niet terecht bij Beau Zwiep. Niet veel later volgde er wederom een voorzet, maar dit keer van Dyrell Dongor en kwam de bal wel bij Beau Zwiep. Echter werd zijn inzet met grote moeite uit het doel gehouden door de Rotterdamse sluitpost. In de 69' minuut brak een dubieuze minuut aan. Een scherpe counter belandde bij de centrumspits bij de boys en hij werd toch duidelijk naar beneden getrokken. Helaas volgde de beloning, in de vorm van een strafschop, niet. Eerder deze minuut claimde Spartaan '20 eveneens een strafschop. Na een spannende slotfase had Spartaan '20 B1 nog wat dreiging, maar tot echt uitgespeelde kansen wist het niet te komen en dus eindigde de wedstrijd in 0-0. Een prima (team)prestatie van Alphense Boys B2 dat, zonder wissels, tegen een vaardige tegenstander knap stand hield. De geplande oefenwedstrijd van komende dinsdag tegen Feyenoord o16 is verplaatst naar een later moment. Volgende week zaterdag speelt de B2 de laatste poulewedstrijd voor de beker thuis om 13.00 uur tegen RVVH B1

Alphense Boys O15-1 speelt vandaag zijn eerste competitiewedstrijd in de eerste Divisie tegen Buitenveldert  O15-1 De Boys gaan furieus van start. Al na 30 seconden kan Romeo Pieters de score openen , maar hij lepelt een opstuitende bal net te hoog over de keeper. In de 8e minuut is het wel raak als Kaj van der Veldt achterin een counter van Buitenveldert  onderschept  en de bal via meerdere driehoekjes  voorin belandt. Buitenveldert  weet de aanval af te slaan, maar de afvallende bal is voor Romeo Pieters, die vanaf linksbuiten  de bal strak voorgeeft  op Rick in t Wout die de 0-1 op de doellijn binnen kan tikken. In de 13e minuut scoort Jelle Hak (zie foto boven) de 0-2 als hij de bal over de keeper weet te lobben, nadat Buitenveldert de bal niet goed weg weet te werken. Door de riante voorsprong lijkt er een zekere vorm van slordigheid in de ploeg te sluipen. Veel lange ballen komen niet aan en het verzorgde spel van de afgelopen wedstrijden  wordt steeds slordiger. In de 27e minuut neemt  Gioel Nicolaas een vrije trap die tussen een kluwen spelers in het strafschopgebied op stuit en Snelle Jelle Hak is eerder bij de bal dan de keeper en voor de tweede maal tikt hij de bal over de doelman en scoort de 0-3. In de 34e minuut is er een kans voor de Boys als Jelle de bal teruglegt op Julian van der Kwaak. Die kiest voor een schot op doel, daar waar links en rechts de vleugelspelers vrij staan en afleggen wellicht een betere keuze was geweest. Buitenveldert lijkt uit de counter te scoren, maar de aanvaller slaat de bal na een voorzet van rechts met de hand in het doel, hetgeen hem een gele kaart, maar geen goal oplevert. In de slotminuut van de eerste helft neemt Romeo een corner, die door Espen van Ee (zie foto onder) op doel wordt gekopt en door Jesper Savenije met het laatste zetje tot doelpunt wordt gepromoveerd. Helaas wordt de goal vanwege vermeend buitenspel afgekeurd.

• De tweede helft is laat een totaal ander spelbeeld zien . In de 37e minuut leidt balverlies op het middenveld de 1-3 in. De centrale verdediger van Buitenveldert neemt van ruim 30 meter de bal op zijn slof en verrast keeper Rens Boer in de verre hoek. Buitenveldert ruikt bloed en maakt steeds meer gebruik van de ruimte aan de zijkanten, daar waar de Boys dit juist verzuimen, door alle ballen door het midden te spelen. In de 41e minuut is er wederom slordig balverlies van de Boys en met een crosspass weet Buitenveldert de vrijstaande nr.7 te bereiken. Hij kapt de verdediging uit en scoort de 2-3. De rapen lijken gaar te worden voor de Boys. De voorhoedespelers worden niet bereikt . Het samenspel van Buitenveldert neemt de overhand en keeper Rens Boer voorkomt met een aantal reddingen de gelijkmaker. Naarmate het einde nadert beginnen de Boys weer wat beter te voetballen. In de 67e minuut legt Julian van der Kwaak  na een rush vanaf het middenveld de bal perfect  terug vanaf de achterlijn op Zakaria Atrougouti, maar diens inzet gaat via de buitenkant paal naast. Jelle Hak wordt nog een keer gelanceerd en neergehaald, maar de scheids ziet er niets in. In plaats van een vrije trap geeft hij een gele kaart voor commentaar op de leiding….En dan gebeurt het onvermijdelijke. De Boys denken de 3 punten al in de zak te hebben, maar in de laatste minuut van de reguliere speeltijd scoort de behendige nr. 7 van Buitenveldert de gelijkmaker na een slalom langs de verdediging . Het gelijkspel wordt door de Amsterdammers gevierd als een overwinning, maar de Boys druipen met het gevoel van een nederlaag het veld af. Komende woensdag oefent Alphense Boys 15-1 om 18.30 uur thuis tegen Houten 15-1 en volgende week zaterdag volgt dan de competitiewedstrijd thuis om 13.00 uur tegen Cambuur 15-1

Go Ahead Eagles o15 - AFC o15                        0-3

Voor de mannen van Alphense Boys O15-2 stond na de prachtige overwinning op ARC C1 (4-3) vandaag de 2e bekerduel op het programma tegen Esto C1. Met een lekkere plensbui vlak voor de wedstrijd was het veld goed nat en was het een wonder dat het de verdere wedstrijd bijna droog was. Al snel was duidelijk dat de O15-2 hier zeker niet mocht verliezen en domineerde de wedstrijd dan ook. Dit leidde echter in de eerste 15 minuten nog niet echt tot kansen. Het enige schot op doel in de hele wedstrijd van Esto zorgde zelfs voor de 1-0. Hierna werd er beter gevoetbald en werden er veel kansen gecreëerd. Jordi werd een aantal keer gevaarlijk, Jelle en Jayden braken een aantal keer goed door en Thierry Anthony (zie foto)  had een goeie kopkans die hij nog knap op doel kopte, maar niet genoeg de hoek in kon sturen.

• Vlak voor rust werd het dan toch 1-1 door Jayden Daleman op assist van Thierry Anthony. Na rust werd er gewisseld en werd er met 4 nieuwe gezichten begonnen. Echter na 5 minuten in de 2e helft moest Simon geblesseerd het veld verlaten, terwijl hij net gewisseld was. Doordat er niet meer door gewisseld mocht worden, kon er niet meer gewisseld worden en moest er met 10 man verder gespeeld worden. Er werd 3-4-2 gespeeld en Esto kreeg- ondanks de man meer- steeds minder grip op de wedstrijd. Het was wachten tot er gescoord werd. Uiteindelijk brak Jordi van Lunteren door en werd in zijn actie neergehaald in de 16. De strafschop werd goed benut door Bujo Hegic.

• Die had een goal verdiend na een aantal goede reddingen van de keeper op zijn inzetten. 10 minuten later brak Jordi van Lunteren wederom door en scoorde de verdiende 3-1.

• Esto creëerde in de gehele wedstrijd geen kans en zorgde ervoor dat keeper Gio Bekelaar een saaie ochtend had. De Boys hebben de hele wedstrijd gedomineerd en veel kansen gecreëerd. Komende maandag oefent de C2 om 18.30 uur thuis tegen Xerxes DZB C1 en volgende week zaterdag volgt dan de laatste poulewedstrijd in de beker om 11.00 uur thuis tegen FC Lisse C1

Vandaag stond voor Alphense Boys JO13-1 de tweede bekerwedstrijd tegen 2e divisie ploeg HBS 13-1 uit Den Haag op het programma. De mannen van trainer Sander van der Kleij wonnen deze wedstrijd overtuigend haalden zelfs de dubbele cijfers. Binnen een kwartier was het verschil al gemaakt, Phil Okongo kon twee keer op identieke wijze de bal veroveren en de bal knap 2x binnenschuiven.

• Na opnieuw goed druk zetten was het een HBS middenvelder die een eigen goal maakte, 0-3 na 18 minuten. Een minuut later was het na een assist van Noah Gesser Milan Schoemaker die cool bleef en de 0-4 binnen schoot. Uiteindelijk werd de ruststand 0-5 door opnieuw Phil Okongo. Na rust gingen de jongens vrolijk door met scoren, in 6 minuten tijd scoorden Noah Gesser, Jordie Koeleman en Evan Schens en was het al 0-8. Na de 0-9 van Gesser, die de bal over de keeper lifte, werd de eer gered na concentratieverlies bij de boys, 1-9. De dubbele cijfers, en tevens eindstand, werd op het scorebord geschoten door Jordie Koeleman. 1-10 is een geweldige uitslag in de beker. Komende dinsdag oefent de D1 om 18.30 uur thuis tegen Future Talent en volgende week zaterdag volgt dan de laatste poulewedstrijd voor de beker om 10.00 uur uit tegen Kon HFC D1.

• Terwijl er veel wedstrijden niet door gingen vanwege de hevige regenval mocht Alphense Boys o13-1 thuis op het hoofdveld aantreden tegen Ter Leede o13. In de openingsfase  (in de stromende regen, zie foto) was de spelintentie van de ploeg van trainer Robin Stolwijk duidelijk

• Op het snelle veld werd steeds de vrije speler in de opbouw gevonden via goed en snel positiespel. Tot grote kansen leidde dit nog niet, Ter Leede speelde heel compact en werkte goed samen binnen het verdedigen. Bij de 1e uitval in de 16e minuut werd keeper Milan Captein gepasseerd met een lage schuiver (0-1). Mogelijkheden om voor rust nog gelijk te komen diende zich aan, echter ietwat gehaast in de afronding bleef de gelijkmaker uit. Na rust was het binnen 1 minuut wel raak, Abdul Ibrahimi ging goed door over rechts en de bal belandde voor de linker van Tommie Koster die de bal hard binnen schoot (1-1).

• Ook na de treffer bleef Alphense Boys de bovenliggende partij en creëerde het diverse kansen. Het was soms onvoorstelbaar dat de bal maar niet ver de doellijn werd gedrukt. Echter pas 7 minuten voor tijd scoorde Yassin Babaj uit een scrimmage de 2-1. Aanstaande dinsdag speelt o13-2 een oefenwedstrijd thuis (18.30 uur) tegen Geinoord o13-1  en volgende week komt Be Fair o13 op bezoek voor de laatste poulewedstrijd van de beker om 09.00 uur.

De bekerwedstrijd van de E-Top werd afgelast. Veld 3, waarop de wedstrijd gespeeld moest worden, stond blank. Volgende week zaterdag speelt de E-Top om 08.30 uur uit tegen Meerburg 12-2.