• Alphense Boys - Jong Achilles\'29

    De laatste officiële thuiswedstrijd van Boys 1 op veld 1 was op 5 juni van dit jaar, Tweede Pinksterdag en wát een dag. Alphense Boys veroverde toen het hoofdklasserschap. Komende zondag is de eerste officiële thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. Jong Achilles ’29 uit Groesbeek komt dan op bezoek.

    Alphense Boys opende de competitie afgelopen zondag met een mooie 4-2 overwinning, uit bij RKHVV. Het kostte de Boys een minuut of twintig om op gang te komen, maar daarna ontliepen de twee ploegen elkaar weinig. Mede dankzij een goal en twee assists van Patrick Krop werd de vroeg opgelopen 1-0 achterstand omgebogen. Behalve Krop scoorden ook Raychelo Fecunda en de twee ‘nieuwe’ spelers Thijs Hoogenboom en Nathan Spaan.

    "Het was even zoeken, maar toen we het eenmaal hadden staan zijn we een stuk minder in de problemen geweest. Met name het kwartier voor de rust was goed en ook in de tweede helft waren we over het algemeen de betere ploeg", reageerde trainer Aad van den Berg. "Ik verwacht veel meer van zulke wedstrijden. We kennen veel tegenstanders níet, omdat we er nooit eerder tegen hebben gespeeld. Maar voor zover mij bekend zijn de onderlinge krachtsverschillen tussen de meeste ploegen klein. Je moet dus altijd scherp zijn. Dan kan je misschien zo maar drie of vier wedstrijden op rij winnen, maar als het even minder loopt kun je er ook gemakkelijk een paar verliezen."

    Het verhaal over de onbekende tegenstander gaat ook voor Jong Achilles ‘29 op. Het was deze zomer lange tijd onzeker of dit team nog wel door zou gaan in het voetbal, na de degradatie van het eerste elftal uit de Derde Divisie. Een ingewikkelde kwestie. Achilles’29 was enkele jaren geleden een hoofdrolspeler bij de instelling van verplichte promotie/degradatie tussen de toenmalige Topklasse en Jupiler League.

    Tot 2013 was de Groesbeekse vereniging al jarenlang een topclub in het zondag-amateurvoetbal. In dat jaar besloot de KNVB een pilot te starten. De kampioenen in de top van het amateurvoetbal werden benaderd om aan deze pilot deel te nemen en konden tegen minder zware licentie-eisen doorstromen naar het betaald voetbal. Andersom konden BVO’s naar het amateurvoetbal degraderen. Achilles’29 waagde de stap en werd zo de eerste amateurclub die in een betaald-voetbalcompetitie speelt. Het beleefde daar tot nu toe roerige tijden, al met al.

    Vorige zondag had Jong Achilles ’29 aan een 2-0 en een 3-1 voorsprong niet genoeg om een zege op SWZ Boso Sneek veilig te stellen. Het werd 3-3. Over de krachtsverhoudingen tussen de zwart-witten en de rood-witten van Alphense Boys valt op dit moment niets zinnigs te zeggen. We wensen dat Alphense Boys, voorlopige koploper in de Hoofdklasse A, van het thuisvoordeel kan profiteren.  

    En dan toch nog even terug naar 5 juni?? Van de wedstrijd tegen VELO en het promotiefeest daarna is een dvd gemaakt. Wie deze wil hebben, kan die voor 5 euro bestellen door een mailtje te sturen naar secretaris@alphenseboys.nl.

    Alphense Boys - Jong Achilles‘29, zondag 10 september 2017, 14.00 uur. Scheidsrechter: L. Leeuwen. Sportpark De Bijlen, Sportlaan 2, Alphen aan den Rijn. Studio Alphen doet verslag van de wedstrijd. Ook worden de hoogtepunten getwitterd. Volg ons @AlphBoys #alphenseboys #alpjac.

    Programma Hoofdklasse A

    Silvolde-Purmersteijn, SWZ Boso Sneek-DHC, Hollandia-Leonidas, MSC-RKHVV, Alphense Boys-Jong Achilles\'29, De Bataven-SJC, RKAVV-VV Heerenveen, Achilles 1894-SDO

     

    Stand Hoofdklasse A

    1.            Alphense Boys 1-3 (4-2)

    2.            Purmersteijn 1-3 (3-1)

    3.            Silvolde 1-3 (2-1)

    4.            Hollandia 1-3 (1-0)

    5.            Jong Achilles‘29 1-1 (3-3)

    6.            SWZ Sneek 1-1 (3-3)

    7.            Achilles 1894 1-1 (2-2)

    8.            DHC 1-1 (2-2)

    9.            RKAVV 1-1 (1-1)

    10.          SJC 1-1 (1-1)

    11.          De Bataven 1-1 (0-0)

    12.          Leonidas 1-1 (0-0)

    13.          Heerenveen 1-0 (1-2)

    14.          SDO 1-0 (0-1)

    15.          RKHVV 1-0 (2-4)

    16.          MSC 1-0 (1-3)

     

    Clubtopscorers

    Patrick Krop 1, Thijs Hoogenboom 1, Raychelo Fecunda 1, Nathan Spaan 1.