• District Kampioenschap JO9

District Kampioenschap JO9. Voetbal Talenten Toernooi.

Na een mooie overwinning op zaterdag 2 sept. in de beker tegen AVV Alpen JO10-01(uitslag 7-3), was het zondag tijd voor het 2de toernooi van het seizoen alweer.
    Het District Kampioenschap JO9 georganiseerd door de KNVB samen met Alphense Boys.

Waar 16 teams ingedeeld zijn in 4 poules. Wij zitten in Poule 1 met als tegenstanders PVCV, Zoetermeer en Meerburg. De winnaar van de poule zal doorgaan naar de halve finale in de hoogste categorie, Categorie 1. De nummer 2 zal de halve finale spelen in Categorie 2 en zo ook de nummer 3 en 4 in hun categorie.

Om 10:30 is de openingsceremonie waarbij elk team 1 voor 1 het veld oploopt richting de tribune met een clubs vlag.

Na een korte openingstoespraak is het tijd om te beginnen.
    De eerste 2 wedstrijden worden relatief makkelijk gewonnen, PVCV verslaan we met 8-2 en F.C Zoetermeer winnen we met 4-2

Laatste poule wedstrijd is tegen Meerburg, Zij hebben ook alle wedstrijden gewonnen in de poule. We moeten winnen om 1ste te worden in de Poule omdat Meerburg een beter doelsaldo heeft.
    Na veel strijd en goede combinaties op het veld winnen we verdiend met 4-2.

Zo, halve finale in de hoogste categorie is een feit. Daar wacht Ter Leede JO9-1 ons op.
    Beloofd een spannende wedstrijd te worden (en dat werd het ook) aangezien zij ook alles hebben gewonnen in de poule.
    We komen snel op voorsprong, maar net voor rust word het dan toch 1-1.
    2de helft gaan we door waar we zijn gebleven. Waar Ter Leede met afstand schoten en lange ballen probeert te scoren blijven wij voetballen. En verdiend komen we op 2-1 voor.
    Nog even volhouden en de finale is een feit. Helaas krijgen we door een mooi schot in de lange hoek toch een goal tegen. 2-2.

Dit betekend Penalty’s. Voor beide teams mogen er 3 spelers een penalty nemen.
    Wij beginnen, Frenk schiet de bal er goed hard in. 1-0. Ter Leede schiet ook hun 1ste erin.1-1
    De 2de word genomen door Louay en schiet de bal netjes in de hoek. 2-1.
    Ter Leede legt aan voor hun 2de Penalty, na een mooie duik van Mustafa pakt hij de penalty, en nu afmaken. Helaas schieten wij de 3de penalty op de lat waardoor Ter Leede de kans krijgt en de 2-2 maakt. Thomas zet ons weer op voorsprong, Ter Leede maakt weer gelijk. Het is spannend!!
    Mustafa gaat achter de bal staan. Na eerst een penalty gestopt te hebben schiet hij ons op voorsprong.

Ter Leede legt aan.. schiet tegen de lat..de bal stuitert het veld weer in. Iedereen kijkt de scheidsrechter aan..en jaaaa we zijn door naar de Finale..de bal is niet over de lijn geweest..

Doordat we de finale in de hoogste Categorie gehaald hebben, hebben we ook tickets verdiend voor het hoofdtoernooi aan het einde van het seizoen, het NK Voetbal Talenten Toernooi JO9
    Met deze tickets al in de pocket maken we ons klaar voor de Finale.

In de Finale moeten we tegen 16hoven die al zijn wedstrijden heeft gewonnen. Wat opvalt is dat ze fysiek grote spelers hebben. We moeten dus blijven voetballen.
    En dat doen we ook. Veel inzet en strijd wordt er geleverd. We komen 1-0 achter maar voor rust schiet Mustafa (keeper) zo hard uit dat de bal over de keeper heen stuitert en in de goal beland. 1-1 de rust in.
    2de helft sluipt de vermoeidheid erin. De jongens hebben het hele toernooi al zoveel energie geleverd.
    Na een 2-1 achterstand schiet Thomas van afstand de bal nog mooi in de goal waardoor het 2-2 word. Word het dan weer penaltys..? helaas niet, na een ongelukkig moment komen we door een voorzet die via onze eigen speler de goal in vliegt op 3-2 achterstand. Uiteindelijk word het 4-2 en worden we 2de.
    Een prestatie waar we trots op kunnen zijn!!! Het was een leuk en geslaagd toernooi.