• VEP MO13-2 - Alphense Boys MO-13-1

De MO-13 spelen vandaag hun eerste wedstrijd van het seizoen tegen VEP uit Woerden. Na slechts twee trainingen in de nieuwe samenstelling van het team maken zij hun opwacht. Voor een aantal spelers is het nieuw om op een heel veld, elf tegen elf te spelen en ook nog eens rekening te houden met \"buiten spel\". We gaan het beleven. Voordat ze starten moeten eerst de spelers nog geverifieerd worden en moeten beide partijen elkaar de hand geven en elkaar een prettige wedstrijd wensen. Op het eerste gezicht klopt het plaatje wel, beide teams ogen gelijkwaardig. En dan de aftrap: ondanks dat een aantal meiden nog niet eerder met elkaar speelde, voelt het best al als een team. En wel zo goed, dat na een minuut of vijf de eerste goal al gemaakt is door Estella. dat gaat lekker, 0-1. Captain Alysha laat goed van zich horen en pakt haar rol serieus op. Ook Ro-Ann en Faye J. zijn lekker op elkaar ingespeeld en vormen een goed koppel. In de eerste helft heeft onze doelvrouw Yassira nog geen prominente rol, want veel speelminuten vinden plaats op de helft van de tegenstander. En zo hoort het ook, want in de 18e minuut scoort Kristina het tweede doelpunt. Ondanks dat Floor, Tanja en Faye B. een stevig front vormen achterin, weet de tegenstander er toch doorheen te breken en in de 25e minuut haar eerste doelpunt te maken. Riva neemt de aftrap en door goed werk op het middenveld door Pien en later ook Roos weet Daisy de verdediging van de tegenstander te passeren en op de goal te schieten. Helaas... net geen 1-3 voor de rust.

Na de rust krijgen we het toch nog moeilijk. Waarschijnlijk heeft de tegenstander nog wat tips gekregen tijdens de rust en wordt er meer op onze helft gespeeld. De corner wordt mooi verdedigd door Floor, waardoor we nog even redelijk safe zijn. Dan nog een goede redding door Yassira, maar het wordt wel heel spannend zo. Klauwdia verdedigt ook stevig en weet de bal te bemachtigen Na de corner van Razia, weet de tegenstander de bal te bemachtigen en het tij nog te keren en maakt in de 23e minuut de gelijkmaker. Ro-Ann neemt hier geen genoegen mee en scoort vrij snel na de gelijkmaker de 2-3. Met samengeknepen billen zitten we de laatste minuten uit. In de slotfase schiet de tegenstander nog stevig op doel, maar gelukkig gaat deze naast en horen we al snel gejuich na het affluiten. De opluchting is zowel binnen als buiten de lijnen voelbaar.

Bedankt meiden, de kop is er weer af. Jullie hebben het super gedaan. Uiteraard ook dankzij Ronald, de coach! Op naar de volgende wedstrijd, wij zijn er klaar voor.