• Woensdagnieuwtjes

    Alphense Boys 1 en Argon 1 spelen komende zaterdag om 16.00 uur de finale van het Frans Bahlmann toernooi. Alphense Boys won gisteren (dinsdag) met 4-1 van RCL en Argon met 3-0 van Sportlust. In de loop van de woensdag zal in deze woensdagnieuwtjes het korte verslag komen door Gerard Haverkamp.

    Afgelopen zaterdag speelde ADO Den Haag o16 een oefenwedstrijd tegen Vitesse o16. Dat was een bijzondere wedstrijd want daarin speelden drie spelers die het afgelopen seizoen nog samen in Alphense Boys C1 speelden. Aan ADO kant Daan Putman en Dave Star (links op de foto) en aan Vitesse zijde Simon van Duivenbooden (rechts op de foto). ADO won met 3-2, maar Simon scoorde twee goals.

     

  • Afgelopen zaterdag hadden we ''hoog bezoek'' van de technisch directeur van Feyenoord,  Martin van Geel, hoofdjeugdopleiding Richard Grootscholten en hoofd scouting James Kraan. De drie belangrijke Feyenoord mensen kwamen o.a. kijken naar drie buitenlandse stage spelers die meespeelden met Feyenoord o18 die een oefenwedstrijd speelden tegen Alphense Boys 19-1.

  • Wil jij graag dat 'jouw' Alphense Boys, of een andere club uit de gemeente Alphen aan den Rijn, meer te horen is op de radio en dat het laatste nieuws, wedstrijdverslagen en televisiesamenvattingen te vinden zijn op internet en televisie? Kom dan het sportteam van Studio Alphen versterken! Groeien doen we nog steeds en we willen iedere club die aandacht geven die ze verdient. Daarom zoeken we uitbreiding van onze vrijwilligersploeg. Wij zoeken mannen en vrouwen die zich willen inzetten als bijvoorbeeld verslaggever, correspondent, presentator, redacteur of cameraman. Je tijd deel je in overleg in, wanneer jij beschikbaar bent.

    Heb jij affiniteit met sport en wil jij deel uitmaken van het sportprogramma dat wekelijks door duizenden mensen wordt gevolgd, neem dan contact met ons op! Stuur geheel vrijblijvend (voor meer informatie) en e-mail naar sport@studioalphen.nl en wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Het Sportteam van Studio Alphen.

    Afgelopen zaterdag nam Dwight Schenkers nògmaals afscheid als trainer van Alphense Boys. De laatste 1½ week was hij de trainer/coach van Alphense Boys 13-1 (D1) omdat de eigenlijke trainer Sander v/d Kleij nog in Amerika was om daar voetbaltrainingen te geven aan de Amerikaanse jeugd. Dwight zou proberen ongeslagen te blijven ondanks de pittige oefenwedstrijden tegen Vitesse D1 en FC Volendam D1. Dat lukte bijna! Afgelopen zaterdag won de D1 knap met 5-2 van FC Volendam, maar vorige week dinsdag werd pas 10 seconden voor het eindsignaal met 2-1 verloren van Vitesse D1 . Bedankt Dwight en we hebben gezien en gehoord dat je dit met veel plezier hebt gedaan.

  • Vandaag (woensdag) starten ook de trainingen weer voor onze Fjes (08 en 09) en guppies o.l.v. Edwin Kluivers. Om 14.30 en om 15.30 uur kunnen onze jongste leden weer lekker trainen. Iedereen mag een vriendje of vriendinnetje meenemen die direct kunnen meedoen om te kijken of ze ook bij Alphense Boys willen komen voetballen.

  • FC Boshuizen kan dit seizoen weer gebruik maken van de diensten van Rick Arnoldus (21, ex-Alphense Boys). De middenvelder speelde eerder bij de Leidse eersteklasser, maar probeerde het afgelopen seizoen bij Katwijk. Daar kon de middenvelder geen basisplaats veroveren in de hoofdmacht en het zicht daarop was ook komend seizoen niet gegarandeerd. Een tweejarig contract werd ontbonden bij de club uit de tweede divisie. Daarnaast heeft Arnoldus werkverplichtingen op zaterdag en vooral om die reden zal de nieuwe trainer Jasper de Muijnck zijn selectie kunnen versterken met de dynamische speler.

    Het wedstrijdprogramma van het Jens Toornstra toernooi staat inmiddels op de website van Alphense Boys. Klik ''activiteiten'' aan en daarna staat gelijk bovenaan  ''Jens Toornstra toernooi'' Het wedstrijdprogramma is gesplitst in een boekje voor het ochtend toernooi en een boekje voor het middag toernooi. Alle 160 deelnemende teams (waaronder alle Alphense Boys jeugdteams van 08 t/m o11) hebben de afgelopen week nogmaals hun komst en deelname bevestigd.

    Het ochtend toernooi van het Jens Toornstra toernooi wordt afgewerkt van 09.00 tot 12.15 uur met 19 poules en 95 teams.  Vanaf 08.00 uur kunnen de deelnemende teams zich al melden. Het middag toernooi is van 13.30 tot 16.45 uur met 13 poules en 65 teams.

  • De grote verrassing van gisteren (dinsdag) was de overwinning van Alphense Boys 15-1 (C1) op Vitesse 15-1 op Papendal (1-3).  De mannen van trainer Corian Wigboldus kwamen eerst nog met 1-0 achter door een goede kopbal uit een voorzet. Een corner voor Alphense Boys leverde een scrimmage op voor het doel van Vitesse en Espen van Ee kon de bal over de doellijn werken (1-1). Nog voor rust scoorde Kaj van der Veldt de 1-2 na een prima steekpass van Zakaria Atrougouti. Kaj kapte zijn man uit en scoorde net voor het rustsignaal. In de 70e minuut  werd de eindstand op 1-3 bepaalt toen Jelle Hak vanaf eigen helft een verdediger eruit liep en de bal keurig aflegde op de meegesprinte Julian van der Kwaak (1-3). Voor de derde keer in drie jaar won deze groep een oefenwedstrijd van Vitesse. Ovallend en héél knap.

     

    De eerste echte test voor de spelers van Alphense Boys o14 (C2) (een oefenwedstrijd op Papendal gisteren tegen Vitesse o14) was meteen een wedstrijd met heel veel doelpunten. Na letterlijk 3 minuten keken de boys al tegen een 2-0 achterstand aan. Een corner en een klutsbal in de 16 meter waren de oorzaken van de doelpunten. Na 5 minuten stond het alweer 2-1. Een corner die tussen de verdedigers viel werd alert in het net getrapt door Yousef Mohamed. Na deze sprankelende openingsminuten bleef het lang doelpuntloos. Maar het voetbal werd alleen maar beter. De Boys konden goed meekomen met Vitesse en toonden zich zelfs de bovenliggende partij . Na een mooie solo van Bujo, legde hij de bal af naar Thierry die voor het doel klaarstond om de bal binnen de schieten (2-2).

  • Echter werd het toch nog 3-2 voor Vitesse voor rust, wederom door een corner. Begin 2e helft hadden de boys het lastig. Vitesse had zichtbaar een andere oplossing gevonden voor de manier van druk zetten, waar wij veel moeite mee hadden om dit om te zetten en aan te pakken. Ook zag je zichtbaar vermoeidheid er in slaan. Vitesse kreeg daardoor veel kansen, maar aan scherpte voor het doel ontbrak het. Wederom een corner en een geweldig afstandsschot zorgden toch voor 5-2. De laatste 15 minuten waren wij meer aan de bal en lieten we weer beter voetbal zien. Vitesse ging ook wat foutjes maken en werd slordig. In de 55e, 60e en 65e minuut scoorden we 3x door Jordi van Lunteren. Ondertussen scoorde Vitesse ook nog de 6e, wat de eindstand op 6-5 bracht. Een mooie en leerzame wedstrijd, met veel goede dingen en mooie momenten voor ontwikkeling. Het belangrijkste was dat wij absoluut in gedeeltes van de wedstrijd het betere van het spel hadden en keihard hebben gewerkt als team voor een mooi resultaat. Deze week gaan we toewerken naar zaterdag. Dan staat Meerburg O15-1 weer op het programma. 

  • Gisteravond (dinsdag) oefende Alphense Boys 13-1 (D1) tegen Quick D1 (die komend seizoen uitkomt in de landelijke 1e divisie) De ploeg van de uit Amerika weer teruggekeerde trainer Sander v/d Kleij, won met 4-1

    De 13-2 (D2) van trainer Robin Stolwijk, won een oefenwedstrijd tegen Meerburg 13-1 (o.l.v. ex-Alphense Boys jeugdtrainer Paul Nibbeling) met 2-0.

    Alphense Boys 17-1 (B1) oefende thuis tegen Vriendenschaar 17-1 en verloor verrassend met 0-1

    Vorige week donderdag landde er een helikopter op veld 3 met en 94-jarige dame die een tochtje heen en terug naar Groningen had gemaakt naar haar kleinzoon die zijn medische bul kreeg. De spectaculaire landing trok veel bekijks

  • Woensdag 23 augustus

    19.15 uur      AB 19-1 - AFC 19-2

     

    Donderdag 24 augustus

    18.30 uur      AB E-Top - Meerburg 13-2

     

    Komende zaterdag speelt Alphense Boys 13-1 (D1) het sterk bezette toernooi bij Hollandia. Ze zitten in een poule met  Foresters, FC Volendam, BFC, Buitenveldert en sc Cambuur.

    Een dag later (zondag) speelt Alphense Boys 15-1 (C1) ook bij Hollandia en die zitten in een poule met AFC, FC Volendam, BFC, Buitenveldert en sc Cambuur

    Op zaterdag speelt de 17-2 (B2) een toernooi bij Spartaan 20. Ze zitten in een poule met Spartaan 20, Feyenoord (AV), DSO en Buitenveldert)

    D e F1 oefent zaterdag a.s. om 10.00 uur op De Toekomst tegen Ajax o8

    Thuiswedstrijden jeugdselectieteams voor zaterdag 26 augustus:

    09.00 uur      AB 13-2 - Saestum 13-1

    11.00 uur      AB 15-2 - Meerburg 15-1

    11.00 uur      AB 19-2 - Wilhelmus 19-1

    11.45 uur      AB 17-1 - Almere City 17-1 (Landelijke beker)

     

    Volgende week dinsdag 29 augustus, komt Feyenoord op bezoek. Het ''echte'' Feyenoord komt met de D1 oefenen en het amateurteam van de C1 komt het opnemen tegen onze 15-1.

    18.30 uur      AB 13-1 (D1) - Feyenoord 13-1

    18.30 uur      AB 15-1 (C1) - Feyenoord (AV) 15-1

    Ook op dinsdag 29 augustus, oefent Alphense Boys 1 om 20.15 uur thuis tegen Valken 68 1.