• FBT 2017: Boys 1 loert op eerste zege

    Alphense Boys loert op zijn eerste overwinning in de oefencampagne en die valt hopelijk dinsdagavond te noteren, als de roodwitten op de eerste dag van het Frans Bahlmann Toernooi aantreden tegen RCL. "We hebben veel zin in het toernooi", zegt trainer Aad van den Berg, niet ontmoedigd door de serie van drie verliespartijen tot nu toe in de voorbereiding. "Integendeel. We hadden zware tegenstanders. Tegen VVSB en Ajax was de eerste helft goed en konden we bijblijven. Daarna volgde een matige tweede helft. Afgelopen zondag misten we door uiteenlopende omstandigheden te veel belangrijke spelers en kozen we ervoor om compact, wat meer ‘ingezakt’ te spelen. We kijken met vertrouwen uit naar de drie thuiswedstrijden."

    Dinsdagavond is de eerste, zoals gezegd tegen RCL, op de openingsdag van het Frans Bahlmann Toernooi dat inmiddels alweer aan zijn derde editie toe is. De vorige twee afleveringen werden gewonnen door Sportlust ’46, dat het dinsdagavond opneemt tegen Argon. De winnaars van deze wedstrijden spelen zaterdagmiddag om 16.00 uur de finale van het FBT 2017, de verliezers spelen om 14.00 uur de troostwedstrijd.

    Volgende week dinsdag speelt de Boys dan de laatste oefenwedstrijd, thuis tegen Valken ’68. Op zondag 3 september begint de competitie met een uitwedstrijd tegen RKHVV.