• Boys nog zonder zege

Alphense Boys wacht nog op zijn eerste zege in de oefencampagne van dit nieuwe seizoen. Zondagmiddag ging ook de derde oefenwedstrijd verloren. IFC uit Hendrik Ido Ambacht, net als de Boys een zondag-hoofdklasser, won met 2-1. Halverwege was het 1-1.

Na tweede-divisionist VVSB uit (4-0), zaterdaghoofdklasser Ajax uit (4-1), trof Boys 1 ook in IFC een goede opponent. Het moest in de eerste helft aanvankelijk een veldoverwicht aan de thuisclub toestaan en die was ook een aantal keren dreigend, waardoor de 1-0 in de 18-de minuut niet echt als een verrassing kwam. Wel de manier waarop: de bal werd uit de tweede lijn prachtig in de kruising geschoten. Daarna lukte het de ploeg van trainer Aad van den Berg wel om wat vaker de aanval te zoeken en volgend ook meteen kansen. Zo lukte het Djazz Manusama net níet om Christian Ortega te bereiken, die de bal anders zo het doel in had kunnen lopen. In de 28-ste minuut gaf Patrick Krop een afgemeten pass op Arjan Ouwendijk, die schuin voor het doel knap de gelijkmaker in de verre hoek mikte (1-1).

De tweede helft was vlakjes, van twee kanten. Keeper Tim van der Linden bracht knap redding in een 1 tegen 1-situatie. Aan de andere kant hield de IFC-keeper Nathan Spaan van scoren af. In de 76-ste minuut viel de winnende treffer voor de thuisploeg.

De oefencampagne voor de Boys gaat dinsdag verder met de eerste thuiswedstrijd. Om 20.15 uur is zaterdag-tweedeklasser RCL uit Leiderdorp, op de eerste speeldag van ons eigen Frans Bahlmann Toernooi. Tegelijkertijd spelen Argon en tweevoudig toernooiwinnaar Sportlust’46 ook bij Alphense Boys tegen elkaar. De winnaars van deze wedstrijden zien elkaar zaterdag om 16.00 uur in de finale, de verliezers om 14.00 uur in de troostfinale.