• Woensdagnieuwtjes

    Vorige week woensdag was onze voorzitter  Dennis Captein in De Kuip om Jens Toornstra te interviewen i.v.m. het Jens Toornstra toernooi van volgende week zondag (27 augustus). Dennis is immers ook journalist en wilde dit interview zélf een keer afnemen i.p.v. Nick Verwoerd die dit eigenlijk altijd doet.  Uiteraard ging Nick akkoord!

    Het Jens Toornstra toernooi wordt volgende week zondag bezocht door maar liefst 160 pupillenteams (08 t/m o11) en is verdeeld in een ochtend toernooi (aanvang 09.00 uur) en een middag toernooi (13.30 uur). De organisatie draait op volle toeren om van dit giga toernooi een succes te maken. Het interview van Dennis met Jens zal uiteraard in het programma boekje van het Jens Toornstra toernooi komen, maar ook op binnenkort op de website komen

  • De kleinzoon van John van Deenen (Damian) wilde voor zijn verjaardag een taart met daarop het logo van de drie beste voetbalverenigingen van Nederland.  Uiteraard staat Alphense Boys daar ook bij.

  • Alphense Boys 13-2 is kortgeleden uitgenodigd door Vriendenschaar om mee te doen aan een groot internationaal BVO toernooi voor spelers onder 12 jaar op zaterdag 19 augustus a.s. Dankzij de begripvolle medewerking van RCL 13-1 (onze oefenpartner van die dag) konden wij deelname toezeggen. Het team van de trainers Robin Stolwijk en Roel van Holstein moeten het komende zaterdag opnemen in een poule met FC Groningen o12, FC Volendam o12, FC Den Bosch o12, NAC o12 en Vriendenschaar o13-1. Een prachtig begin dus van het seizoen en een eer om zo'n mooi toernooi te mogen spelen.

    Lorenzo v/d Berg (1e elftal) is wederom geblesseerd geraakt aan zijn knie. Hij zal er opnieuw enige tijd uit zijn.

    Maandag 21 augustus a.s. starten de trainingen van alle teams volgens het trainingsschema. In het bewaarnummer (zie website) kan je zien wanneer en hoe laat je moet trainen.

    Vanavond (woensdag) oefent Alphense Boys 17-1 om 19.30 uur tegen Alexandria 19-2.

    Komende zaterdag (19 augustus) komen er maar liefst vier BVO teams naar Alphense Boys voor een interessante oefenwedstrijd.

    Om 11.00 uur oefent Alphense Boys 15-1 (C1) thuis tegen Almere City 15-1.

    Ook om 11.00 uur, maar dan op veld 2 oefent de 13-1 (D1) thuis tegen Fc Volendam 13-1.

    Om 13.00 uur komt vervolgens Feyenoord 17-1 naar Alphen a/d Rijn om te oefenen tegen Alphense Boys 17-1. Feyenoord won afgelopen weekend nog een internationaal in Tiel. Ze wonnen o.a. van PSV, Westham United en Fc Groningen.

    Om 15.15 uur komt vervolgens Feyenoord 19-2 om te oefenen tegen Alphense Boys 19-1

    Voor de woensdagnieuwtjes vragen we van iedereen om leuke wetenswaardigheden op te sturen naar Paul.Bahlmann@hetnet.nl. Liefst voorzien van een foto.

    Alphense Boys heeft bij de KNVB 66 teams ingeschreven. Dat is in onze regio op twee na het hoogste aantal. ARC heeft 89 teams in competitie en Jodan Boys 73.

    Alphense Boys 17-1 had afgelopen maandag een trainingsdag op het eigen complex. Zowel in de ochtend als de middag stond een pittige training op het programma o.l.v. de trainers Sander van Dijk en Ron Heemrood. Jan Overes en zijn vrouw Tineke verzorgden de voortreffelijke lunch tussen de twee trainingen door.

  • Maandag 21 augustus a.s. starten de trainingen weer voor alle teams volgens het trainingsschema (zie ook het bewaarnummer op de website). Iedereen in onze regio moet dan weer naar school en dan beginnen we dus ook weer met trainen.

    De lijnenploeg is deze week dan ook volop bezig geweest om de grasvelden weer van kaarsrechte lijnen te voorzien.

  • De datum voor de Talentendag 2018 is bepaald op woensdag 28 februari 2018. Dat is traditioneel midden in de voorjaarsvakantie, deze keer in de regio midden en noord. Regio Zuid heeft een week eerder voorjaarsvakantie. De inschrijving wordt begin september geopend, dan kan dan via de website van Alphense Boys

    Donderdag (morgen)  rond de klok van 16.00 uur landt er een helikopter op een van de velden 3, 4, 5 of 6. Hiervoor heeft de gemeente toestemming gegeven en Alphense Boys ook.  Het gaat om een wens van een 94-jarige dame, die daar uitstapt.  Het veld blijft onbeschadigd en de medewerkers van Heli-jet zetten alles af zodat een landing veilig is.

    Alphense Boys JO13-1 (D1) oefende gistermiddag op Papendal tegen Vitesse D1 en verloor letterlijk in de laatste seconde met 2-1. Er werd niet eens meer afgetrapt. De mannen van trainer Dwight Schenkers (Sander v/d Kleij zit nog in Amerika) verdienden zeker een gelijkspel. Na de 1-0 in de 17e minuut scoorde Noah Gesser de prima gelijkmaker in de 22e minuut.

  • Vlak voor rust schoot Adil Bizih de bal op aangeven van Noah nog in de kruising, maar die treffer werd volledig onterecht afgevlagd (dat gaven ook de Vitesse mannen op de tribune direct toe). Ook in de tweede helft voetbalde Alphense Boys gewoon prima mee en stond de verdediging o.l.v. Wessel Kooij prima te verdedigen.

  • Na een actie van Noah werd de inzet van Adil Bizih met moeite van de lijn gehaald. Echt in de allerlaatste seconde viel de 2-1 waarbij de twee centrale verdedigers vergaten rugdekking aan elkaar te geven. Na deze prima prestatie volgt komende zaterdag FC Volendam D1 (thuis om 11.00 uur). Als er dan wat minder gelopen wordt met de bal en de duels wat meer gewonnen worden (vooral op het middenveld) dan hopen we weer te kunnen genieten van een mooie wedstrijd. Met dank voor de foto's van Mevr Deeben.

  • Gisteravond (dinsdag) oefende Alphense Boys 15-1 tegen Vriendenschaar 15-1 en won met 5-0. Alphense Boys 19-1 oefende tegen Fc Lisse 19-1 (met coach John Cuvelier) en verloor met 1-3.

    Alphense Boys 1 oefende gisteravond op De Toekomst tegen Ajax zaterdagamateurs (hoofdklasse) en verloor, ietwat geflatteerd, met 4-1. De boys kwamen nog wel met 0-1 vòòr (Thijs Hoogenboom). Vlak voor rust werd het 1-1. Na rust waren een paar communicatiefouten de oorzaak van de 4-1 nederlaag.

    Het 1e elftal oefent zondag 20 augustus a.s. om 14.00 uur uit tegen IFC 1. Volgende week dinsdag (22 augustus) start het Frans Bahlmann toernooi voor eerste elftallen op de velden van Alphense Boys. Om 20.15 uur wordt dan op veld 1 de wedstrijd gespeeld van Alphense Boys 1 tegen RCL 1 en op veld 2 Sportlust 46 1 tegen Argon 1