• Woensdagnieuwtjes

    Afgelopen maandag begonnen ook Alphense Boys 19-1, 17-2 en 15-1 met de trainingen. Bij de 15-1 trainden ook de 15-2 spelers mee die al thuis zijn en graag een weekje eerder al willen beginnen met trainen (zie foto)

    Morgen (donderdag) start de 13-1 (D1) met trainen. Ze doen dat dan o.l.v. Dwight Schenkers die de komende 1½ week Sander v/d Kleij vervangt die nog in Amerika zit waar hij voetbalclinics geeft aan de Amerikaanse jeugd. Alphense Boys D1 oefent volgende week dinsdag 15 augustus om 13.00 uur op Papendal tegen Vitesse D1.

    Alphense Boys o17 oefende afgelopen zaterdag tegen de leeftijdsgenoten van Vitesse o17. Dat gebeurde op het prachtige jeugdcomplex van Papendal in Arnhem. De mannen van trainer Sander van Dijk waren een maatje te klein voor de Vitessenaren en verloren met 7-0 in een wedstrijd die gespeeld werd met 3 delen van 30 minuten. De tekortkomingen scholen vooral in de omschakeling en in het anticiperen op situaties, vooral verdedigend. Te vaak werd wel naar de bal gekeken, maar werd de tegenspeler uit het oog verloren. Genoeg werd aan de winkel dus. Overigens kreeg Alphense Boys ook best een paar kansen, echter die waren (nog) niet besteed aan de voorwaartsen.

     

  • Vanavond (woensdag) speelt Alphense Boys B1 hun tweede oefenwedstrijd, om 19.00 uur thuis tegen FZO A1

    Komende zaterdag (12 augustus) worden er bij Alphense Boys twee oefenwedstrijden gespeeld. Eerst om 11.00 uur de 17-2 tegen FC Dordrecht 17-1 en dan om 13.00 uur de 17-1 tegen Wooter Academy 17-1.

    Alphense Boys 17-1 speelt op dinsdag 29 augustus een extra oefenwedstrijd, uit tegen AZ 17-1

    Volgende week dinsdag (15 augustus) oefent Alphense Boys 1 om 20.15 uur op De Toekomst tegen Ajax zaterdag 1 (hoofdklasse). Dat wordt dan het tweede oefenduel voor de ploeg van trainer Aad v/d Berg, want komende zaterdag (12 augustus) wordt de eerste oefenwedstrijd afgewerkt tegen VVSB 1 (uit om 15.00 uur in Noordwijkerhout)

    Pepijn Kooij is wel al in training, maar zal voorlopig nog even niet in actie komen omdat hij nog herstellende is van een kruisbandoperatie.

    Hugo Botermans heeft op donderdag 3 augustus zijn eerste contract getekend bij ADO Den Haag. De spits van onder 19 blijft daardoor de komende drie seizoenen in Haagse dienst. De 17-jarige Botermans kwam in 2015 bij de jeugdopleiding van ADO Den Haag. Daarvoor speelde hij drie jaar in de jeugdopleiding bij Alphense Boys. Afgelopen seizoen was de geboren Delftenaar spits bij Onder 17. Vanaf het nieuwe seizoen zal Botermans zijn kunsten dus gaan vertonen in Onder 19, het elftal van trainer Edwin Grünholz. Voor Botermans is een contract bij ADO Den Haag iets waar die als kleine jongen al aan dacht: "Het is een jongensdroom die uitkomt. Mijn doel is om zo snel mogelijk het eerste team te halen, en in het stadion te mogen spelen. Uiteraard wil ik natuurlijk ook veel goals maken."

  • De amateurvoetballers (senioren én jeugd) kunnen opgelucht adem halen. Vanaf september zullen ze minder snel geschorst worden. De eerste uitsluiting volgt pas na de vijfde gele kaart, de tweede na de zevende prent. Amateurvoetballers in de hoofd- tot en met vijfde klasse klaagden de laatste jaren steen en been; al na de vierde gele kaart werden ze voor één duel uitgesloten en elke daaropvolgende boeking betekende weer een wedstrijd schorsing. Vanaf het nieuwe seizoen wordt dat heel anders. Na de vijfde boeking moeten ze voor het eerst één duel toekijken. Daarna pas weer bij de zevende en negende gele kaart. Dit geldt dus ook voor de jeugdcompetities

    Bekertoernooi

    Ook wordt voor het bekertoernooi komend seizoen een apart registratiesysteem in het leven geroepen. Na de vierde gele kaart in een bekerwedstrijd volgt één wedstrijd schorsing. Competitie en beker worden dus van elkaar losgekoppeld. Alleen een directe rode kaart, opgelopen in het bekertoernooi, telt wel mee als schorsing voor de competitieduels.

    Nacompetitie

    Ook het systeem met gele kaarten in de nacompetitie is aangepast. Waar de kaarten altijd werden meegenomen vanuit de competitie zal iedereen op nul kaarten beginnen. Bij twee gele kaarten wordt u vervolgens een wedstrijd uitgesloten. Dit zal ook gebeuren na vier gele kaarten

    Alphense Boys JO19-1 en JO17-2 krijgen een andere bekerpoule. Wij hebben de KNVB een email gestuurd omdat zowel de A1 als B2 die in de 2e divisie spelen, tegen teams moesten bekeren die in de 1e klasse spelen. Dat is voor beide partijen gewoon niet leuk en nutteloos. De KNVB beloofde te kijken naar een nieuwe opzet voor het volgende seizoen. Want spelen tegen teams die vijf klassen lager spelen heeft weinig waarde.

    Alphense Boys JO19-1 zit nu in een bekerpoule met Excelsior Maassluis 19-1 (2e divisie), Nieuwerkerk 19-1 (hoofdklasse) en Olympia 19-1 (hoofdklasse).

    Alphense Boys 17-2 zit nu in een bekerpoule met Spartaan 20 17-1 (2e divisie), Barendrecht 17-1 (3e divisie) en RVVH 17-1 (hoofdklasse)

    Op zaterdag 28 oktober is de C1 vrij van competitie en ze spelen dan een drie-luik tegen sc Cambuur 15-1 en Willem II 15-1. Iedereen speelt dan één helft tegen elkaar. Dat bijzonder interessante drieluik zal plaatsvinden bij Alphense Boys

    Van maandag 14 augustus  tot en met vrijdag 18 augustus 2017 wordt voor de 59e keer in Alphen aan den Rijn het Vakantiespel georganiseerd. Dit jaar doen meer dan 1.600 kinderen en bijna 500 vrijwilligers mee aan dit grootste Alphense kinderspektakel. Op maandag t/m vrijdag zullen we verzamelen op het parkeerterrein van voetbal- vereniging Alphense Boys. Tijdens het brengen (tussen 08.30 en 09.45 uur) en ophalen (15.15 tot 16.45 uur) van de kinderen is het niet mogelijk om per auto de parkeerplaats te bereiken. Op de parkeerplaats van de bowling dus parkeren en dan een stukje lopen.

    Vandaag (woensdag) zal onze voorzitter Dennis Captein een interview afnemen met Jens Toornstra. Dat doet hij in De Kuip en de weergave van dat gesprek komt natuurlijk in het Jens Toornstra boekje en zullen wij natuurlijk ook op de website zetten.

    Nog niet alle 160 deelnemende teams hebben bevestigd dat ze ook écht deelnemen aan het Jens Toornstra toernooi (zondag 27 augustus). Nogmaals de oproep om dat alsnog te doen bij Ab Kalkhoven: alkabv@ziggo.nl

    Het wedstrijdprogramma van het Jens Toornstra toernooi zal in de week van 21 augustus per email naar alle clubs gestuurd worden