• Woensdagnieuwtjes

    Over 1½ week (op maandag 31 juli) starten de eerste trainingen voor het 1e elftal met de trainers Aad v/d Berg en Eli Wattimury (zie foto met ook keeperstrainer Ron Martin) ter voorbereiding op het hoofdklasse seizoen. Ook de B1 start op 31 juli met de trainingen.

    Alphense Boys 17-1 (B1) heeft voor de eerste ronde van de landelijke beker een thuiswedstrijd geloot tegen Almere City 17-1 op zaterdag 26 augustus. Bij winst moeten ze een uitwedstrijd in de tussenronde spelen op woensdag 20 september tegen de winnaar van Willem II en FC Emmen.

    De 15-1 (C1) van Alphense Boys heeft voor de eerste ronde van de landelijke beker ook een thuiswedstrijd geloot. Op zaterdag 2 september komt Zeeburgia 15-1 op bezoek. Bij winst moet ook de C1 een uitwedstrijd voor de  tussenronde spelen op woensdag 27 september tegen de winnaar van FC Emmen en FC Den Bosch.

    Abusievelijk hebben we in de vorige woensdagnieuwtjes boven de competitie indeling van de B2 gezet dat ze in de 3e divisie spelen. Dat moet natuurlijk 2e divisie zijn

    Voor de vijf jeugdselectieteams van Alphense Boys die in de divisies spelen, zijn de eerste competitiewedstrijden door de KNVB bekend gemaakt.

    Zaterdag        2 sept             AB JO17-1 - Excelsior JO17-1      15.15 uur

    Zaterdag        9 sept             Buitenveldert 15-1 - AB 15-1        12.15 uur

    Zaterdag        23 sept           AB 19-1 - Forum Sport 19-1          15.15 uur

    Zaterdag        23 sept           Gemert 17-1 - AB 17-2                   15.00 uur

    Zaterdag        23 sept           AB 13-1 - Kon HFC 13-1               11.00 uur

    Scheidsrechter Bert Metzler, die veelvuldig oefenwedstrijden bij Alphense Boys floot, is succesvol geopereerd aan zijn rug. Hij hoopt in september/oktober weer voorzichtig te kunnen beginnen

    De landelijke bekerwedstrijd van de B1 tegen Almere City B1 op zaterdag 26 augustus is verplaatst naar 11.45 uur. Op deze manier kan de wedstrijd op ons hoofdveld worden gespeeld en is gelijk een prachtige vòòrwedstrijd voor de finalewedstrijden van het Frans Bahlmann toernooi

    De herfst en kersttoernooien bij Alphense Boys, lopen al aardig vol. Voor de herfsttoernooien (vijf speeldagen) hebben zich nu 62 teams ingeschreven.

    Voor de kersttoernooien (9 speeldagen) hebben zich al 82 teams ingeschreven.

    Het Jens Toornstra toernooi (zondag 27 augustus) is bijna vol. In dat geval zullen er 165 F en E-teams bij Alphense Boys een ochtend of een middag toernooi komen fluiten.

    Op veld 2 worden op dit moment  acht nieuwe aluminium oefendoeltjes (mini-doelen) gemaakt door Johan van Capel. Die zware oefendoelen op wieltjes,  die door de spelers nauwelijks door het zachte rubber te rollen waren, zijn inmiddels afgevoerd

     

  • Kortgeleden verbond Jens Toornstra zich officieel tot 2021 aan Feyenoord, toen de 28-jarige middenvelder in de Boardroom van De Kuip zijn handtekening onder het nieuwe contract zette, waarover hij met de club eind mei al overeenstemming bereikte.

    “Beter kan het seizoen niet beginnen”, zei Toornstra nadat hij met technisch directeur Martin van Geel en algemeen directeur Eric Gudde een toost had uitgebracht op zijn langere verblijf in De Kuip. De Oranje-international kwam toen net terug van vakantie en had zijn eerste training er weer op zitten. “Ik was echt blij dat ik vandaag weer op het veld mocht staan. Ik heb veel zin in het nieuwe seizoen.”

    De bruine teint op zijn gezicht verraadde dat Toornstra de in een zonnig oord de batterij heeft opgeladen voor het nieuwe seizoen. “De vakantie heeft me goed gedaan. Alle kleine pijntjes zijn weg, we kunnen weer fris beginnen”, aldus de middenvelder, die tijdens zijn vakantie ook nog nagenoot van het kampioenschap. “Ik heb zo nu en dan wat filmpjes teruggekeken. Dat gaf me een heel goed gevoel, maar het mooie seizoen dat we achter de rug hebben telt nu niet meer. We beginnen weer op nul en moeten er bij de seizoen-opening weer staan.”

    Persoonlijk hoopt Toornstra de goede lijn van vorig seizoen door te trekken. Met veertien goals en negen assists had hij een belangrijk aandeel in het behaalde kampioenschap. De beloning volgde aan het einde van het seizoen met een uitnodiging voor Oranje. “Daar wil ik graag vast bij blijven”’ zegt Toornstra. “Daarvoor zal ik eerst moeten presteren bij de club. Hoe ik vorig seizoen bezig was, dat was goed. Dat wil ik komend seizoen graag vasthouden.” (Bron: Feyenood.nl; foto: Mischa Keemink, www.vksportphoto.com.)

    Een aantal deelnemers aan de Rabobank Sponsorfietstocht trapte eind juni een bedrag van 38,50 euro bij elkaar voor Alphense Boys. En wie het kleine niet eert… In totaal deden zo’n 3.500 fietsers mee aan dit evenement, dat werd getroffen door níet zo’n aantrekkelijk weer. Om de deelnemers die wel de wind en regen trotseerden - en hiermee hun favoriete vereniging of stichting steunden - extra te belonen, besloot Rabobank Groene Hart Noord om de bijdrage per uitgereden rit te verhogen. Bij elkaar opgeteld keerde de bank een bedrag van ruim 31.000 euro uit aan verenigingen en stichtingen in Alphen en omstreken. Het geld voor Alphense Boys gaat naar het G-voetbal, zo was vooraf al bepaald.

    De komende maanden starten diverse Boys-jeugdteams weer met geldinzamelingsacties ten behoeve van toernooien in het buitenland. Als bestuur juichen we het toe dat jonge spelers bewust worden gemaakt van het feit dat geld niet oneindig ‘uit de muur’ komt en dat het eerst verdiend moet worden voordat het kan worden uitgegeven.

    Vorig jaar werden acties bedacht waarbij spelers van diverse teams zelf verantwoordelijk werden gemaakt voor een op te halen bedrag. Onder andere door het volgende werk, onder begeleiding van ouders, te verrichten: Heitje voor een karweitje (auto’s wassen, boodschappen halen, klusjes in het om het huis, etc.); Lege flessen bij huizen/bekenden ophalen om vervolgens het statiegeld te verzilveren.

    Maar er zijn meer goede ideeën. Denk hierbij aan het organiseren van een sponsorloop of, zoals vorig jaar door de JO15-2 werd gedaan, het verkopen van kerststukjes. Ga met elkaar brainstormen en er komen tal van leuke, creatieve en verantwoorde ideeën bovendrijven. Echter, het bestuur van Alphense Boys stelt ook restricties. Zo is het niet langer mogelijk om eet- en drinkwaren te verkopen op het complex van Alphense Boys. Dit werkt concurrentie in de hand en reduceert de omzet van onze eigen bar en keuken.  Teams die voor acties gebruik willen maken van het complex van Alphense Boys, moeten zich vooraf melden bij het bestuur (Dennis Captein, voorzitter@alphenseboys.nl,  06-16952512). Het bestuur helpt de teams graag om e.e.a. in goede (logistieke) banen te leiden.

    De Sportweekendcommissie kwam onlangs bijeen om de 54-ste editie van het Sportweekend te evalueren en meteen al de eerste plannen te smeden voor de lustrumeditie van 2018. Dat gebeurde tijdens een genoeglijk etentje bij de commissieleden Mariëlle en Raymond Nulle. Een van de ideeën is om ook de C-, B- en A-jeugd nadrukkelijk bij dit evenement te betrekken. Wordt zeker vervolgd!