• Woensdagnieuwtjes

     

    Op de goed bezochte leiders/trainers vergadering van afgelopen maandag werden alle leiders en trainers geinformeerd over tal van wetenswaardigeden m.b.t.  het  nieuwe seizoen. O.l.v. Inge Sonneveld (bestuurslid jeugdzaken) kwamen diverse mensen aan het woord die ieder op hun gebied bruikbare informatie gaven.  Alle teamlijsten waren klaar, evenals het leiders/trainers informatieboekje, het bewaarnummer 2017 en de codes voor de ballenrekken. Na afloop werden de aanwezigen bij hun hoofdleider gezet  (zie foto) en konden ze met elkaar kennismaken en vragen stellen. Nieuw dit seizoen is dat er een commissie is (o.l.v. Sander van Dijk) die de nieuwe trainers gaat begeleiden en helpen.

    Alphense Boys 1 oefent op zaterdag 12 augustus om 15.00 uur bij en tegen VVSB 1.

    Op maandag 31 juli start Alphense Boys 1, evenals de B1, met de trainingen voor het nieuwe seizoen.

    Het G-toernooi bij Neptunus-Schiebroek is een toernooi waar plezier en gezelligheid verzekerd is zo ook dit jaar. Er waren 12 ploegen die verdeeld werden over 3 poules, elke ploeg speelde 3 wedstrijden, per poule was er 1 winnaar.

    Zowel de G1 als de G2 eindigende als 4e,  teleurstellend zo je zegen maar het tegendeel is waar zo waren de ploegen redelijk aan elkaar gewaagd, zo heeft de G1 twee wedstrijden gespeeld waarin ze de wedstrijd behoorlijk domineerde en mede door het gemis van een spits   in de laatste minuut het winnende doelpunt viel 0-1, zo werd de laatste wedstrijd met 0-3 verloren dit kwam hoofdzakelijk door blessures van Ruud,Robin en Benjamin, bij de G2 was het soortgelijk probleem.  Maar desondanks was het gezellig zeker toen Johan Derksen het terrein op kwam en alle spelers met hem op de foto wilde, Johan Derksen was uitgenodigd om de prijsuitreiking te doen. Dit was een leuke afsluiting van het seizoen, het G-team wenst een ieder een fijne vakantie.

     

  • De afgelopen dagen werden de laatste oefenwedstrijden gespeeld

    Nieuwe D2 - Zeeburgia nieuwe D2        2-0

    Nieuwe E-Top - Nieuwkoop nieuwe D2            3-4

    Nieuwe C2 - DCG nieuwe C1      5-5 (na 0-4)

    Nieuwe A1 - Zeeburgia A1                       2-2

    Nieuwe D1 - Roda 23 nieuwe D1                       7-2

    Nieuwe B1 - Zeeburgia nieuwe B1        3-2

     

    Vanavond (woensdag 5 juli) worden de laatste oefenwedstrijden van dit seizoen gespeeld. Zowel de A1 als de B1 spelen dan om 19.00 uur thuis tegen DWS.

    Nieuwe A1 - DWS nieuwe A1     

    Nieuwe B1 - DWS nieuwe B1

    De JO17-5 (voorheen de JO15-3) heeft zich bereid verklaard om bij het Jens Toornstra toernooi (zondag 27 augustus) te helpen. De mannen komen morgen (donderdag) al even bij elkaar om hun werkzaamheden te bespreken. Klasse jongens.

    Alphense Boys Voetbalquiz. Bij veel verenigingen in de regio wordt één keer per jaar een voetbalquiz georganiseerd en ook bij Alphense Boys gaan we die introduceren. Vrijdag 29 september gaat het plaatsvinden, het moment dat de voetbalcompetities zijn begonnen en precies tussen festiviteiten als de Alphense Jaarmarkt en de Alphense Oktoberfeesten in. Leden en niet-leden van Alphense Boys mogen meedoen. Dus ook als je jaarlijks meedoet bij andere voetbalquizen maar helemaal niets met Alphense Boys hebt, nodigen we je uit om de strijd aan te gaan in onze voetbalkantine. Vorm een team van drie en wie weet beantwoordt jouw ploeg de meeste vragen goed en ga je er met de hoofdprijs vandoor. De Alphense Boys Voetbalquiz belooft vooral een gezellige avond te worden. De kosten om deel te nemen bedragen 5 euro per persoon. Daar staan twee gratis consumpties per persoon tegenover. Inschrijven kan via abvoetbalquiz@gmail.com. Geef in de e-mail aan wie deel uitmaken van het team en hoe jouw team heet.

    Het bewaarnummer 2017 is uit. Alle trainers en leiders hebben dit exemplaar digitaal thuis gekregen. Inmiddels staat het bewaarnummer ook op de website en kan je het via de link downloaden en zo ook de teamindelingen zien. In dat bewaarnummer nemen we altijd even de hoogtepunten (en eventuele dieptepunten) van het seizoen door. Hieronder is dat nog even samengevat.

  • Terugblikken én vooruit blikken

    Het nieuwe seizoen gaat al weer bijna beginnen. Maar in dit bewaarnummer blikken we natuurlijk ook nog even terug op de sportieve hoogte en dieptepunten van het afgelopen seizoen. Seizoen 2016-2017 heeft namelijk een aantal fantastisch mooie successen en momenten opgeleverd voor de vereniging Alphense Boys maar ook een aantal tegenvallers.

     

    • Eind december kwamen er op initiatief van Sander van Dijk en Henny van Raaij maar liefst 24 echte Boys leden bij elkaar om te praten over de toekomst van Alphense Boys. Terugkijken mogen we stellen dat met deze ''klankbord groep''  de basis werd gelegd voor het nieuwe bestuur en tal van commissies die tot ondersteuning dienen van alle mooie plannen die er gemaakt zijn.

    • Dit voorjaar formeerden leden van onze Raad van Advies (o.l.v. Wilfred de Rooij en Jan Verwoerd) een nieuwe ploeg van negen mensen, nadat bekend was geworden dat ‘het oude bestuur’ uiterlijk per 1 juli zou aftreden.

    • Op de foto, achterste rij van links naar rechts, naam en portefeuille: Peter de Wit (senioren), Ronald Hendricx (sponsoring), Willem Versteeg (interne zaken), Manfred van den Berg (vrijwilligersbeleid), Inge Sonneveld (jeugdzaken), Ria Binnekamp (administratieve ondersteuning), Richard Middelkoop (penningmeester). Voor van links naar rechts: Dennis Captein (voorzitter), Hatim Noura (technische zaken) en Gerard Haverkamp (secretaris).  Fotografie Marieke Haverkamp

    • Alphense Boys heeft een prestatieve afdeling (zoals iedere amateurclub) maar ook een fantastische afdeling voor de niet prestatieve spelers die wij net zo koesteren als de selectieteams. Ook voor die teams is aandacht, bijvoorbeeld via ingezonden stukjes voor de ''woensdagnieuwtjes'', maar ook via diverse andere activiteiten.

    • De volgende 9 Boys teams zijn dit seizoen kampioen geworden: B3, B4, B5, C3, C7, E3, E5, E8 en F6. En voor al die 9 kampioensteams was er steeds een ''feestpakket'' geregeld door onze prachtige kampioenencommissie.

    • Alphense Boys 1 en de B2 werden dan wel geen kampioen, maar promoveerden wel op schitterende wijze via de nacompetitie naar achtereenvolgens de hoofdklasse en de 2e divisie.

    • Tijdens de talentendag van 1 maart 2017 ontvingen wij ruim 200 deelnemers die in aanmerking wilden komen voor het hoogste selectieteam, van hun geboortejaar bij Alphense Boys voor seizoen 2017-2018. Hiervan mochten tenslotte 60 spelers terugkomen voor een echte stageperiode om hen te vergelijken met onze eigen spelers. Uiteindelijk bleek in de afgelopen weken dat daarvan 15 spelers ook echt een plek hebben gekregen in een selectieteam van Alphense Boys voor het komende seizoen. Een prima resultaat.

    • Op de nieuwe lijst van de Top 100 van beste Jeugdopleidingen van Nederland, stond Alphense Boys het afgelopen seizoen op een schitterende vierde plaats. AFC blijft de nummer één.  Na de promotie van de B2 zal Alphense Boys komende editie stijgen naar de gedeelde tweede plaats.

    • Alphense Boys B1 is in februari uitgeroepen tot ''Sportploeg van het Jaar 2016'' in de gemeente Alphen a/d Rijn. Deze eervolle prijs verdiende de B1 vanwege hun unieke klassering voor de landelijke competitie ''1e divisie hòòg'', waarin louter BVO teams spelen en Alphense Boys B1 het enige amateurteam is. In het bekertoernooi schakelde de B1 FC Utrecht B1 uit en werd nipt (1-2) door PSV B1 uitgeschakeld in een prachtige en druk bezochte thuiswedstrijd.

    • Alphense Boys was ook als vereniging weer genomineerd om vereniging van het jaar te worden (die prijs kreeg onze club in de laatste 15 jaar zelfs 6x uitgereikt).  Deze keer ging deze prijs echter naar AVV 66.

    • In januari won Alphense Boys een arbitragezaak die wij hadden aangespannen tegen ex B2-trainer Dave Huisman. Alphense Boys beschuldigde Dave Huisman van contractbreuk, omdat hij eind oktober zonder enig overleg een andere trainersfunctie bij v.v. Hollandia accepteerde. De arbitragecommissie van de KNVB gaf Alphense Boys op alle punten gelijk en veroordeelde Dave Huisman tot het betalen van een schadevergoeding. Contracten zijn dus nog wel degelijk van waarde en die kan je dus niet ongestraft eenzijdig opzeggen.

    • Alphense Boys heeft zo langzamerhand een enorme reputatie op het gebied van toernooien. Eerst volgt op de laatste zondag van de schoolvakantie altijd het Jens Toornstra toernooi (laatste editie 131 teams), dan in de herfst (86 teams) en kerstvakantie (112 teams) de jeugdselectietoernooien (in totaal liefst 13 toernooidagen), dan in mei de reguliere jeugdtoernooien (± 100 teams). Kortom, in totaal komen er jaarlijks zo'n 410 jeugdteams op bezoek voor het spelen van een toernooi bij Alphense Boys. Ongekend.

    • De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn met dit boekje voor een groot gedeelte klaar. De teamindelingen zijn na zorgvuldige overwegingen, gesprekken en 'vergelijkingswedstrijden' tot stand gekomen (met speciale dank aan Ria Binnekamp en de teamindelers Ron Martin, Hatim Noura, Dennis Captein, Jan Binnekamp, Inge Sonneveld en Gerard Haverkamp)..

    • Jacques Spijker, hoofd wedstrijdzaken en contactpersoon richting KNVB heeft voor het volgende seizoen de volgende 66 teams ingeschreven:

      • 4x  JO19 (A-junioren)

      • 9x  JO17 (B-junioren)

      • 8x JO15 (2e jaars C-junioren)

      • 5x JO13 (2e jaars D-pupillen)

      • 4x JO12 (1e jaars D-pupillen)

      • 7x JO11 (2e jaars E-pupillen)

      • 5x JO10 (1e jaars E-pupillen)

      • 4x JO9 (2e jaars F-pupillen)

      • 4x JO8 (1e jaars F-pupillen)

      • 1x Vrouwenteam

      • 1x MO17 (Meisjes B-junioren)

      • 2x MO15 (Meisjes C-junioren)

      • 1x MO13 (Meisjes D-pupillen)

      • 1x MO11-1

      • 1x MO9-1

      • 2x  G-teams

      • 7x  Seniorenteams

         

    • Na eerst al drie jaar bestuurslid voor sponsoring te zijn geweest, was Bob Valkenburg de afgelopen vijftien jaar ‘eerste man’ van het bestuur. Hij keek tijdens de ledenvergadering van maandag 19 junu jl. vol voldoening terug op zijn tijd bij Alphense Boys. Hij laat de club achter als hoofdklasser, met een bijzonder florerende jeugdopleiding.

    • Aan het einde van de ledenvergadering, werd hij toegesproken door zijn opvolger Dennis Captein en ex-voorzitter, technisch adviseur en tevens erelid Kees Jansma. "Bij zo’n staat van dienst past slechts één ding", zei Captein, ‘en dat is het erelidmaatschap. In een vol clubhuis kreeg dat voorstel ondersteuning met een luid applaus. Secretaris Gerard Haverkamp mocht de bijbehorende versierselen uitreiken.

    • Alphense Boys gaat gescheiden afval inzamelen. Op zaterdag 13 mei jl. werd het startschot gegeven voor de aparte inzameling van plastic, metalen en kartonnen drinkpakjes. Op onze accommodatie staan verschillende ‘eilanden’ met aparte containers voor dit zogenoemde PMD-afval en restafval. Ook in het clubhuis staan hiervoor nieuwe afvalbakken. Met de gescheiden inzameling realiseert het bestuur een aanzienlijke besparing op de kosten voor het verwijderen van het afval.

    • Op woensdag 26 april kreeg ''mister Alphense Boys'' Kees de Rijk (69) van burgemeester Spies van Alphen a/d Rijn  de Koninklijke onderscheiding van ''lid in de orde van Oranje Nassau'' opgespeld  voor al zijn verdiensten als super-vrijwilliger van Alphense Boys

    • Glenn v/d Kraan en Gerard Rutjes waren de Feyenoord trainers die op vrijdag 28 oktober een clinic gaven bij Alphense Boys voor de Alphense Boys trainers/leiders én de trainers van de amateurclubs waar Alphense Boys mee samenwerkt. De avond werd bijgewoon door ruim 70 trainers en leiders..

    • Maar liefst 11 Alphense Boys teams speelden met de Paasdagen een indrukwekkend internationaal toernooi waar màànden naar was toegeleefd.  Met diverse acties werd geld bij elkaar gebracht om de kosten te drukken. De D1 ging naar Italië (buurt van Venetië), De E-Top ging naar Blackpool (en wòn het toernooi!), De C1 ging naar Turijn, De B2 ging naar Spanje evenals de C2 (ook winnaar van het toernooi) en D2. Ook de E3, D5, C3 en de MB1  trokken de grens over en genoten van het paasweekend.

    • Jan Heijmel zette ruim 5 jaar op iedere woensdagmiddag de veldjes uit voor de woensdagmiddagtrainingen voor onze Fjes en guppies. Tevens pompte hij alle ballen op en legt die keurig klaar. Jan heeft dit op woensdag 31 mei voor het laatst gedaan. Jammer, maar wij zijn hem enorm dankbaar voor die afgelopen 5 jaar.

    • Alphense Boys blijft ook de komende drie seizoenen als Academy Partner aan Feyenoord verbonden. Feyenoord en Alphense Boys tekenden hiertoe op donderdag 15 juni jl een nieuwe verbintenis. Het was tevens de laatste officiële daad van Bob Valkenburg als voorzitter

    • Alphense Boys heeft een samenwerkingsverband met 6 andere amateurclubs (ASW, FC VVC, Esto, avv Alphen, DOSR en Nieuwkoop) Jaarlijks organiseren wij vier bijeenkomsten op verschillende vlakken voor de samenwerkende amateurverenigingen, maar organiseren wij gezamenlijk ook cursussen (pupillen trainerscursus (start in september), juniorentrainerscursus scheidsrechterscursus en een Meulensteencursus)

    • Ab Kalkhoven is al tientallen jaren de stille kracht achter de vele toernooien van Alphense Boys. Hij verzorgt al jàren de inschrijvingen van de honderden teams die willen deelnemen aan de herfst en kerst toernooien én het inmiddels beroemde Jens Toornstra toernooi. Wij hopen dat Ab (ex-jeugdvoorzitter) dit nog vele jaren zal willen doen.

    • Wim Bloothoofd (ex-jeugdvoorzitter Alphense Boys) is de projectleider geworden van de samenwerkende verenigingen van Alphense Boys. Wim zal dus diverse gezamenlijke activiteiten op het gebied van trainerscursussen, materiaalinkoop e.d. uitzoeken en wellicht uitvoeren namens de verenigingen ASW, DOSR, Esto, FC VVC, Nieuwkoop, Alphen en Alphense Boys. Hiermee denken wij een extra verdieping te hebben aangebracht in deze bijzondere samenwerking van 7 amateurclubs.

    • In januari werd het prachtige spandoek met schitterende foto's van Alphense Boys spelers opgehangen op de kop van onze kantine (zie foto op de voorkant van het bewaarnummer). Het door Gerard Haverkamp ontworpen doek en door  Kees de Rijk (dagploeg) opgehangen doek is dan ook werkelijk fantastisch en wekt veel bewondering.

    • Tijdens de Nieuwjaarsreceptie van Alphense Boys is Jacques Spijker uitgeroepen tot de Vrijwilliger van het Jaar. Hij ontving hiervoor de Rinus Spaan Bokaal.

    • Het Frans Bahlmann toernooi zal in 2017 zijn 3e editie beleven. Echter zonder deelname van ARC en Jodan Boys. Die kiezen dit keer voor een andere invulling van hun oefenprogramma. Naast Sportlust'46 (2x winnaar) hebben ook RCL 1 en Argon 1 hun deelname inmiddels bevestigd. Wederom een prima deelnemersveld dus, samengesteld door Jacques van Vliet en Harry Redegeld. John Evenwel regelt ook dit jaar de arbitrage. Het toernooi start op dinsdag 22 augustus met twee wedstrijden die tegelijk (20.15 uur) zullen plaatsvinden.  Op veld 1 wordt dan de wedstrijd gespeeld tussen Alphense Boys 1 en RCL 1 en op veld 2 kruisen Sportlust en Argon de degens. Op zaterdag 26 augustus wordt om 14.00 uur de wedstrijd gespeeld om de 3e/4e plek en om 16.00 uur de finale.

    • Het Rinus Michels toernooi (met de vijf eerste winnaars van de Rinus Michels Award) heeft een andere opzet gekregen.  Het toernooi is nu opgesplitst in een toernooi in West Nederland en Oost Nederland. In het westen zal het toernooi dan bestaan uit AFC, Alphense Boys, Kon HFC en De Meern. De eerste editie in die nieuwe opzet werd op zaterdag 24 juni gewonnen door AFC met Alphense Boys daar nét achter.

    • Voor het nieuwe seizoen zoeken we een nieuwe scheidsrechterscoördinator voor de overige senioren (zondag). Wesley Kamping heeft namelijk aangegeven er na dit seizoen mee te stoppen. Indien je belangstelling hebt voor deze functie dan graag even melden bij:Johhny Rijsdam. scheidsrechter@alphenseboys.nl

    • De familiedag, waarbij de spelers een wedstrijd spelen tegen hun familieleden en trainers en leiders, was weer uitermate gezellig. Vijftien jeugdteams van Alphense Boys maakten gebruik van deze gelegenheid. Wat zullen de vaders en moeders een spierpijn hebben gehad de afgelopen dagen! Maar leuk was het zéker en er is veel gelachen. Dit blijft toch ieder jaar weer een gezellig afscheid van het voetbalseizoen.

    • Alphense Boys is echter groot geworden en stabiliseert nu vanwege de aandacht die ook de overige teams bij onze club krijgen. Zij profiteren immers ook voluit van onze twee kunstgrasvelden v.w.b. trainingen en wedstrijden.

    • Gelukkig beschikten wij het afgelopen seizoen weer over veel leiders en trainers die er ook bij de lagere teams een hartstikke leuk voetbalseizoen van hebben gemaakt.

    • De organisatie binnen Alphense Boys kan het aantal voetbalteams nog steeds goed aan. Ondanks het grote aantal voetbalteams voelen de jeugdspelers zich goed thuis bij Alphense Boys. Potentiële nieuwe leden kiezen voor Alphense Boys vanwege de ‘mond-tot-mondreclame’’, de aandacht die wij alle nieuwe leden geven en de snelle indeling in een team. De goede reputatie op het gebied van talloze jeugdactiviteiten zullen wij ook het komend seizoen weer nastreven en verbeteren.

    • Hoe groter de vereniging hoe beter de organisatie dient te zijn. En dat zit bij onze club wel goed. Dan is het natuurlijk ook een voordeel dat Alphense Boys al 20 jaar een ‘’technisch coördinator’’ in huis heeft die de club en de spelers goed kent en die het dagelijkse aanspreekpunt is voor alle trainers, leiders, spelers en ouders.

    • De leiders en trainers zijn bepalend voor de sfeer en het plezier dat de kinderen hebben in het samen voetballen. U zult begrijpen dat het bij het ene team beter gaat dan bij het andere team. We hebben nu eenmaal met vrijwilligers te maken en de ene leider/trainer kan/wil er meer tijd en energie in steken dan de andere! Maar ook het enthousiasme en de bereidheid van de ouders (komen kijken, vervoer) speelt daarbij een grote rol. Zonder hulp van de ouders kan een jeugdvoetbalteam niet functioneren..

    • Op sommige terreinen komen wij nog vrijwilligers tekort en we doen dan ook een dringend beroep aan alle ouders en familieleden van voetballende kinderen om zich voor welk 'baantje' dan ook beschikbaar te stellen. Het plezier wat uw zoon aan voetballen bij Alphense Boys beleefd, komt niet zomaar tot stand. Daar zijn honderden vrijwilligers voor nodig. Vooral de barbezetting is altijd op zoek naar enkele vaste medewerkers, vooral op de doordeweekse avonden en op de zaterdag.

    • U begrijpt dat het net als ieder jaar een heel karwei is om voor ± 60 jeugdteams weer een goede trainer en een à twee leiders te vinden. Ook nu nog zijn wij druk bezig om nog vacatures die er nog zijn in het leiderscorps te vullen. Wij willen echter graag bij ieder team twéé leiders en dat proberen we de eerste weken van het nieuwe seizoen met de hulp van de ouders in te vullen.

    • Enkele teams hebben op het moment van afdrukken van dit bewaarnummer (begin juli) nog geen trainer en of leider. Die teams kunnen dus nog niet trainen en/of wedstrijden spelen. Zonder een volwassen begeleider kan en zal een jeugdteam van Alphense Boys niet spelen. Bij geen enkele voetbalvereniging kan een jeugdelftal functioneren zonder de hulp van ouders. Wij moeten dus echt een beroep doen op de ouders om de problemen rond en team op te lossen.

    • Om de organisatie van een voetbalvereniging goed te laten verlopen moeten er 'afspraken' worden gemaakt, maar zijn er ook bepaalde huisregels nodig. Deze zijn opgenomen in dit boekje en we verwachten dat iedereen zich daar aan houdt.

    • Wij wensen alle jeugdspelers met hun ouders veel plezier en succes toe in het nieuwe voetbalseizoen bij Alphense Boys.

       

      Alphen aan den Rijn, juli 2017

      Paul Bahlmann

      (Technisch Coördinator)

       

       

      Twaalf  jeugdspelers van Alphense Boys naar een profclub

      De jeugdopleiding van Alphense Boys blijft voor vele regionale talentvolle jeugdspelers de springplank om wellicht het betaalde voetbal te halen. Het afgelopen seizoen kreeg de jeugdafdeling van Alphense Boys 47 uitnodigingen van 15 verschillende BVO's voor stageverzoeken voor  29 jeugdspelers van Alphense Boys (sommige kregen meerdere uitnodigingen). Uiteindelijk maken 12 spelers het komend seizoen de overstap van Alphense Boys naar een prof-organisatie.  Vorig seizoen waren dat er veertien. Alphense Boys is daar trots op en levert talentvolle spelers graag af op een hoger niveau. Iedereen die de kans krijgt en wil, moet nu eenmaal op een zo hoog mogelijk niveau gaan spelen om zich te kunnen ontwikkelen. Ongeacht of dit bij een profclub is of bij een amateurclub is die hoger speelt. Alleen dàn kan je je door meer weerstand bij de trainingen en wedstrijden verbeteren. De afgelopen 6 seizoenen gingen 70 jeugdspelers vanuit Alphense Boys naar een BVO nadat ze slechts één of twéé jaar bij Alphense Boys speelden. Hiermee bewijst de jeugdopleiding van Alphense Boys zich als springplank voor talentvolle jeugdspelers die bij hun eigen club op een lager niveau speelden en binnen no-time via de juiste trainings en wedstrijdprikkels) opvielen bij de BVO scouts. Volgend seizoen spelen er nog 44 ex-Alphense Boys spelers (voornamelijk jeugdspelers) bij een BVO, waarvan Jens Toornstra natuurlijk de bekendste is. De volgende 12 spelers spelen volgend seizoen bij een jeugdopleiding van een profclub:

    • Ruben Groeneweg (F3) Feyenoord

    • Simon van Duivenbooden (C1) Vitesse

    • Daan Putman (C1) Vitesse

    • Thijs Hansen (E3)   Sparta           

    • Nordin Bukala (D2)            FC Utrecht

    • Levi Teljeur (E3) Sparta Rotterdam

    • Dave Star (C1) ADO Den Haag

    • Ilounga Pata (`B1)  ADO Den Haag

    • Deon Bontje (C2) Feyenoord

    • Patrick Brouwer (B2) Sparta        

    • Amine Jeddaoui (B1) FC Dordrecht

    • Mohamed Bekkach (A1) FC Twente

     

    Alphense Boys 1 speelde een prachtig seizoen. Uitstekende resultaten tegen de toppers in de competitie en soms wat tegenvallende  resultaten tegen de mindere teams. Heel lang bleef het 1e elftal druk zetten op de uiteindelijk kampioen Leonidas. Een periodetitel werd makkelijk gehaald en daarin maakte het team van trainer Aad v/d Berg furore met als apotheose 2e Pinksterdag 5 juni 2017. In de finale wedstrijd tegen Velo 1 werd thuis voor ± 1500 toeschouwers in een bloedstollend spannende wedstrijd met 4-1 gewonnen en daardoor promoveerde Alphense Boys weer naar de hoofdklasse. De nieuwe A-selectie bestaat uit 20 spelers waarvan er 16 ooit in de jeugdopleiding van Alphense Boys hebben gespeeld, dat is dus 80%.

     

    Prestaties jeugdselectieteams Alphense Boys

    De jeugdselectieteams van Alphense Boys hebben het afgelopen seizoen over het algemeen prima gepresteerd op het hoge niveau waarop ze al spelen. Hierbij het overzicht.

     

    Alphense Boys A1 speelde met een wel zéér jong team (vrijwel allemaal 1e jaars) in de 2e divisie, en dat ging aanvankelijk niet goed. Met dank aan een prima inhaalrace nà de winterstop wist het team van trainer Jonathan Jonk zich gelukkig toch te handhaven in de 2e divisie. Volgend seizoen zijn de verwachtingen een stuk hoger, want er lijkt nu weer een prima A1 samengesteld te zijn.

     

    Alphense Boys A2 kan ook niet terugkijken op een stabiel seizoen. Wel eindigde de ploeg van vertrekkende trainer Bas Brands op een 3e plaats en die gaf recht op het spelen van nacompetitie. Helaas ging dat meteen al fout in de eerste ronde. Het komend seizoen staat de A2 o.l.v. Peter de Wit en Marco Smit en zijn wij heel benieuwd naar hun optreden in de 1e klasse.

     

    Alphense Boys B1 kende wél een uitstekend seizoen. Vanaf het begin deden ze direct mee om de bovenste plaatsen in de landelijke 1e divisie. De mannen van trainer Sander van Dijk eindigden in november zelfs op de 2e plaats van de najaarscompetitie en promoveerde na de kerst daardoor naar de 1e divisie hòòg (als enige amateurteam van Nederland).Daar konden ze helaas geen potten breken. Hoogtepunt was o.a. de bekerwedstrijd thuis tegen PSV én de titel Sportploeg van het jaar in de gemeente Alphen a/d Rijn

     

    Alphense Boys B2 speelde een hele goede competitie. Met een team wat geheel bestond uit 1e jaars B-junioren speelde het team van trainer Dwight Schenkers steeds in de top van de 3e divisie en pakte zelfs een periodetitel waardoor ze mochten gaan strijden voor promotie naar de 2e divisie. Ze kwamen na het uitschakelen van Nuenen B1 en Feyenoord (AV) B1 in de finale van de nacompetitie en wònnen die zeer verrassend maar verdiend met 2-1 van Westlandia B1 en promoveren dus naar de 2e divisie. Alphense Boys B2 is volgend seizoen het enige 2e B- jeugdamateurteam van Nederland dat op dit hoge niveau gaat acteren. Komend seizoen staat de o17-2 o.l.v. trainer Jeffrey van Dijk. Hij moet met zijn ''jonkies'' zich dan proberen te handhaven in de 2e divisie.

     

    Alphense Boys C1 speelde een ongelofelijk knappe competitie in de landelijke 1e divisie. De ploeg van trainer Bryan de Vries eindigde op de vierde plaats en liet drie BVO's achter zich. Formidabel. Door deze knappe prestaties stond de C1 natuurlijk in het middelpunt van de BVO belangstelling. Maar liefst drie spelers van de C1 gaan dan ook bij een profclub hun droom proberen na te streven om profvoetballer te worden.

     

    Alphense Boys C2 (allemaal 1e jaars) speelde in de hoofdklasse o.l.v. trainer Richard v/d Nieuwendijk. Voor de winterpauze hadden ze het moeilijk, maar daarna wisten ze zich uit de degradatiezone te spelen en eindigden zelfs op een verdienstelijke 6e plek. met 16 punten ''lucht'' op de gevarenzone

     

    Alphense Boys D1 speelde o.l.v. trainer Sander v/d Kleij een prima seizoen in de 2e divisie (op één na hoogste niveau van Nederland) en eindigde zelfs (net als vorig jaar) op een knappe tweede plaats. Helaas was kampioen Almere City ongenaakbaar en konden de Boys ze zich niet mengen  in de strijd om het kampioenschap.

     

    Alphense Boys D2 speelde voor het tweede jaar in de hoofdklasse, met uitsluitend 1e jaars D-pupillen. De ploeg van de trainers Robin Stolwijk en Roel van Holstein hebben een onverwachts sterk seizoen gespeeld en eindigden zelfs op een uitstekende vierde plaats (op één punt van de tweede plaats). Wij hebben genoten van het af en toe oogstrelende voetbal van deze mannen die dat nu, als D1, moeten laten zien in de 2e divisie.