• Woensdagnieuwtjes

    De voorbereiding van de nieuwe E-Top op het volgende seizoen bracht het team afgelopen weekend in Almere. De o11 van Almere City was de tegenstander en de wedstrijd werd in de vorm van Twin Games gespeeld. In het knusse stadion van Almere City werd om precies 10:00 uur afgetrapt op 2 velden, 8x8 inclusief keeper. Met dank aan de jongens van de oude E1 kon de trainersstaf met 19 jongetjes van start gaan. Er werd 4x 15 minuten op een ingekort half veld gespeeld. Na 2x 15 minuten waren de ploegen nog in evenwicht, 4-4. Dan wordt er van kant gewisseld en krijgt iedereen dus een andere tegenstander. Vanaf dan gaat het hard en zijn de Boys op schot. Na vier kwarten spelen is de eindstand 7-15 voor de E-Top, een mooie prestatie!

    Na de wedstrijd gaan alle spelers met elkaar op de foto en in de kleedkamer wordt de overwinning gevierd met gezang.

    Voor hoofdtrainer Michael Lipsius en zijn staf zit er niets anders op dan gebak voor de jongens te kopen. Dat is nou eenmaal traditie bij de Boys: na een overwinning op een BVO trakteert de trainer op gebak. Eet smakelijk jongens, jullie hebben het verdiend!

    Voor het Jens Toornstra toernooi op zondag 27 augustus zoekt de organisatie nog een aantal zogenaamde ''biertafels''  (staantafels) en opklapbare bankjes om een terras te maken tussen veld 5 en veld 3. Wie kan ons helpen en wil genoemde zaken aan ons uitlenen?

    Overigens is het Jens Toornstra toernooi bijna vol. Maximaal kunnen we 160 teams hebben en toernooi directeur Ab Kalkhoven zit nu aan 155 deelnemende teams (!). Dat moet een super voetbalfeest worden.

  • Vorige week donderdag nam het eerste elftal afscheid van het geweldige seizoen 2016-2017 met een door Kees Jansma aangeboden etentje in Archeon. Daar had het gezelschap de accommodatie voor zichzelf en gedurende de avond kwam de muziek van een echte troubadour. Het was buitengewoon gezxellig en er waren speeches van Kees Jansma en voorzitter Bob Valkenburg, die de vertrekkende spelers extra in het zonnetje zette en als blijvende herinneering een foto van henzelf meegaf (met dank aan Ron Hoenson). Patrick Krop verraste iedereen door voor al zijn teamgenoten met een schitterende persoonlijke actiefoto te komen.

  • Ook voor scheidend voorzitter Bob Valkenburg had Patrick een mooie foto ingelijst. In zijn speech liet Patrick nog eens merken hoe uniek deze groep was als vriendenploeg en hoe hij daarvan had genoten. De beloning in de vorm van promotie naar de hoofdklasse, verdiende deze groep spelers en ze zien al weer met verlangen uit naar het nieuwe seizoen.

    Het scheelde niet veel, maar toch werd Alphense Boys weer tweede op het Rinus Michels toernooi voor de winnaars van de Rinus Michels Award bij AFC. De fantastische gastheer (AFC) behaalde in totaal (alle resultaten opgeteld van de nieuwe B1, C1 en D1) drie punten méér.  Alphense Boys B1 werd poulewinnaar (zie foto) via een prachtige 5-0 winst op AFC B1.Voor het eerst werd in een nieuw concept gespeeld en zijn er twéé Rinus Michels toernooien. Eén in Oost Nederland en een in West Nederland.  Deelnemende verenigingen aan het ''west-toernooi'' waren AFC, De Meern, Kon HFC en Alphense Boys, die ieder met hun nieuwe B1, C1 en D1 aantraden. De spanning bleef er tot het laatste moment in, want pas in de laatste speelronde kwamen de teams van Alphense Boys en AFC tegen elkaar te spelen. Tot die laatste ronde hadden AFC en Alphense Boys gezamenlijk exact hetzelfde punten aantal. De C1 verloor echter met duidelijke cijfers (5-0) van AFC C1, maar de D1 leek op een gelijkspel af te gaan. Het stond 2-2, maar het team wilde voor de overwinning gaan om de poule te winnen en dat werd met twee counters afgestraft. Voor de laatste wedstrijd plaats vond tussen Alphense Boys B1 en AFC B1 was dus al bekend dat AFC de totaal winnaar van het toernooi was. In die laatste wedstrijd maakte Alphense Boys B1 bijzonder veel indruk door AFC B1 met maar liefst 5-0 te verslaan. De ploeg van trainer Sander van Dijk was zichtbaar gebrand om te winnen en stond na 5 minuten al met 2-0 vòòr. Daar kwamen later dus nog drie goals bij. Nino Noordanus scoorde in deze wedstrijd drie doelpunten.  De B1 won dus zijn poule, de D1 werd tweede en de C1 (op doelsaldo) derde.

  • Programma laatste oefenwedstrijden van dit seizoen

    Woensdag 28 juni   Nieuwe A1 - Roda 23 nieuwe A1, 19.00 uur

                                       Nieuwe B1 - Hollandia nieuwe B1, 19.00 uur

    Zaterdag 1 juli:         Nieuwe E-Top - Nieuwkoop nieuwe D1, 09.00 uur

                                       Nieuwe D2 - Zeeburgia nieuwe D2, 11.00 uur

                                       Nieuwe C2 - DCG nieuwe C1. 11.00 uur

                                       Nieuwe A1 - Zeeburgia nieuwe A1, 13.00 uur

                                       Nieuwe D1 - Roda 23 nieuwe D1, 13.00 uur

                                       Zeeburgia nieuwe B1 - AB nieuwe B1, 13.00 uur   (uitwedstrijd)

    Woensdag 5 juli      Nieuwe A1 - DWS nieuwe A1      19.00 uur

                                       Nieuwe B1 - DWS nieuwe B1      19.00 uur

     

    Alphense Boys D1 speler Noah Gesser werd afgelopen zaterdag gekozen als beste speler van het Rinus Michels toernooi bij AFC. De 12 jarige Noah komt over van Almere City.

  • Hamza  Ezzemmouri van de nieuwe B1 kwam afgelopen zaterdag bij het Rinus Michels toernooi bij AFC ongelukkig ten val en moest in het ziekenhuis worden onderzocht. Er was vrees voor een breuk van het sleutelbeen, maar dat blerek gelukkig niet het geval. Hij heeft niks gescheurd of gebroken en moet binnen 1 à 2 weken weer wat kunnen doen.

    Roy v/d Meer wordt het komende seizoen de vaste grensrechter bij Alphense Boys B2 dat onlangs zo verrassend promoveerde naar de 2e divisie.

    Bert Metzler, de ons bekende scheidsrechter die altijd veel jeugd-oefenwedstrijden bij Alphense Boys fluit, gaat begin juli onder het mes om van zijn rugklachten af te komen. Hij hoop t in september weer te kunnen fluiten.

  • Niek Oosterlee (ex-jeugdtrainer Alphense Boys) wordt het komend seizoen hoofdtrainer van GVVV en volgt daarmee John de Wolf op die naar Spakenburg gaat.

  • Dwight Schenkers (de succesvolle trainer/coach die Alphense Boys B2 onlangs via de nacompetitie naar de 2e divisie lootste) zal in augustus Alphense Boys D1 1½ week onder zijn hoede nemen. D1 trainer Sander v/d Kleij geeft dan namelijk nog voetbalclinics in Amerika en Dwight heeft nog geen club en was gelijk enthousiast om vanaf 10 augustus de talenvolle D1 4x te trainen en 2x te coachen in leuke oefendueles tegen Vitesse D1 (dinsdag 15 augustus op Papendal) en FC Volendam D1 (thuis op zaterdag 19 augustus). Gisteravond (dinsdag) heeft Dwight al even kennis gemaakt met de spelersgroep.

  • Afgelopen maandag won de nieuwe C2 van Alphense Boys met 4-1 van DWO nieuwe C1.

    Gisteravond (dinsdag) won de nieuwe D1 van de Boys met 7-1 van de nieuwe D1 van ARC en verloor de nieuwe D2  met 3-4 van TOGB nieuwe D2.

    Maandag 3 juli a.s. wordt de traditionele leiders/trainers vergadering gehouden voor het nieuwe seizoen. Daarbij krijgt iedereen alle informatie die nodig is voor het nieuwe seizoen. Trainingsschema, teamlijsten, wedstrijdballen, kennismaking met hoofdleiders, codes voor het ballenrek enz. Vanaf 19.30 uur is de inloop en we beginnen om 20.00 uur.

  • Trainers en leiders die stoppen, kunnen hun coachjas a.s. maandag vanaf 19.30 uur inleveren en krijgen dan - als de jas nog in goede staat is - hun borg terug. Wie hiervoor op een ander moment wil afspreken, kan een mail sturen naar secretaris@alphenseboys.nl.

    Vrijdag 30 juni a.s. organiseert voetbalopleidingscentrum De Complete Techniek wederom een 6 tegen 6 toernooi als afsluiting van het voetbalseizoen 2016-2017. Deelname is gratis!  Bij het toernooi staat sportiviteit en gezelligheid voorop. Er zijn dan ook geen scheidsrechters; teams worden niet gecoacht;  ouders staan achter het hek; doorwisselen organiseren de spelers zelf.

    Wij stellen het bijzonder op prijs wanneer u de kinderen vanaf onder 7 tot en met onder 16 zou willen informeren. Kinderen maken zelf teams van vriendjes, vriendinnetjes, teamgenootjes, klasgenootjes of kinderen uit de buurt en gaan de strijd aan met andere teams. Iedereen mag meedoen! Je hoeft niet op voetbal te zitten. Teams bestaande uit jongens en meisjes mag ook!

    Het jaarlijks terugkerende toernooi vindt plaats op de kunstgrasvelden van Alphense Boys van 17.30 tot 20.30 uur.Vorig jaar hadden wij een record aantal van 32 teams! De wedstrijdleiding is in handen van De Complete Techniek.

    Er wordt gespeeld in poules die zoveel mogelijk op sterkte worden ingedeeld. Met een speciale regel zorgen we er voor dat eventueel krachtsverschil niet te groot wordt. Als een team 3 doelpunten voor staat, gaat er bij dat team 1 speler uit. Bij 4 doelpunten verschil gaan er 2 spelers uit. En zo verder. Tussen de wedstrijden door kunnen de kinderen deelnemen aan leuke side events. Bij het onderdeel kofferbakschieten is een leuke prijs te winnen. Wil jij meedoen?

    Schrijf je uiterlijk 29 juni in door een mail te sturen naar: lars@decompletetechniek.nl

    Wil jij meedoen maar heb je geen team? Stuur een mail naar lars@decompletetechniek en we proberen je te plaatsen.

    John van Deenen heeft samen met enkele geweldige moeders heel hard gewerkt om de kleding op orde te krijgen. Hij is dankzij de vele goede hulp nu zelfs al zover dat vele spelers die nu nog aan het trainen zijn, hun spullen voor het volgende seizoen al mee hebben gekregen. Dat ruimt in ieder geval lekker op.

     

  • De inschrijving voor de traditionele herfst en kersttoernooien is net één week geopend geopend en de aanmeldingen stromen werkelijk binnen. Nu al heeft toernooi directeur Ab Kalhoven in totaal (voor beide toernooien)  al 114 teams ingeschreven. Wees er dus snel bij .

    De Herfsttoernooien 2017 voor diverse jeugdselectieteams staan op de kalender. Voor iedere leeftijdsklasse zijn er twee poules met 5 deelnemers (dus 10 in totaal) wat moet leiden tot een grote en kleine finale. Hieronder de datums:

    Maandag 16 oktober:         Toernooi voor o15, niveau hoofdklasse/1e klasse)

    Dinsdag 17 oktober:           Toernooi voor o13-1 (niveau 2e divisie/3e divisie)

    Dinsdag 17 oktober:           Toernooi voor o12 die  al 11 tegen 11 spelen  (niveau hfd/1e kl)

    Woensdag 18 oktober:       Toernooi voor o15-1 teams (niveau 1e,2e,3e divisie)

    Woensdag 18 oktober:       Toernooi voor o13 (niveau 2e/3e klasse)

    Donderdag 19 oktober:      Toernooi voor o13,niveau hoofdklasse/1e klasse)

    Vrijdag 20 oktober:              Toernooi voor 09-1 teams (2009, niveau hfd/1e kl)

    Vrijdag 20 oktober:              Toernooi voor o10 teams (1e jaars E, 2008, 7 tegen 7)

    Inschrijven kan vanaf nu bij: Alkabv@ziggo.nl

     

    De kersttoernooien 2017-2018 van Alphense Boys (op onze twee kunstgrasvelden) gaan we ook weer organiseren. Voor iedere leeftijdsklasse zijn er twee poules met 5 deelnemers (dus 10 in totaal) wat moet leiden tot een grote en kleine finale. Hieronder de datums:

    Zaterdag 23 december:      Toernooi voor o13,niveau hoofdklasse/1e klasse)

    Woensdag 27 december:  Toernooi voor o12 (11 tegen 11, niveau hfd/1e kl)

    Donderdag 28 december:  Toernooi voor o11-1-teams (9 tegen 9, niveau hfd/1e/2e klasse)

    Vrijdag 29 december:         Toernooi voor o9-1 (2009, niveau Hfd/1e klasse)

                                                   Toernooi voor 08 (1e jaars F = 2010)

    Dinsdag 2 januari:              Toernooi voor 013 (niveau 2e/3e klasse)

    Woensdag 3 januari:          Toernooi voor o15, niveau hoofdklasse/1e klasse)

    Donderdag 4 januari:         Toernooi voor o13-1 (niveau 2e divisie/3e divisie)

    Vrijdag 5 januari:                 Toernooi voor o10 (1e jaars E, 2008, 7 tegen 7)

                                                   Toernooi voor o9 (niveau 2e/3e klasse)

    Zaterdag 6 januari:             Toernooi voor o15-1 (niveau 1e, 2e, 3e divisie)

    Inschrijven kan vanaf nu bij: Alkabv@ziggo.nl