• Woensdagnieuwtjes

    Maandagavond 19 juni jl. is tijdens de Algemene Ledenvergadering het nieuwe bestuur van Alphense Boys aangetreden. Dit voorjaar formeerden leden van onze Raad van Advies een nieuwe ploeg van negen mensen, nadat bekend was geworden dat ‘het oude bestuur’ uiterlijk per 1 juli zou aftreden. "Ik complimenteer de Raad van Advies met het fantastische resultaat en ben blij dat ik op deze manier afscheid kan nemen van Alphense Boys", zei scheidend voorzitter Bob Valkenburg.

    Jan Verwoerd en Wilfred de Rooij stelden tijdens de drukbezochte ledenvergadering de nieuwe bestuursleden aan alle leden voor. Stuk voor stuk eindigde hij zijn introducties met de woorden: "Een uitstekende kandidaat."

    Op de foto, achterste rij van links naar rechts, naam en portefeuille: Peter de Wit (senioren), Ronald Hendricx (sponsoring), Willem Versteeg (interne zaken), Manfred van den Berg (vrijwilligersbeleid), Inge Sonneveld (jeugdzaken), Ria Binnekamp (administratieve ondersteuning), Richard Middelkoop (penningmeester). Voor van links naar rechts: Dennis Captein (voorzitter), Hatim Noura (technische zaken) en Gerard Haverkamp (secretaris). Foto: Fotografie Marieke.

    De nieuwe voorzitter Dennis Captein hield een indrukwekkende ‘maiden speech’, die werd opgeluisterd met een goochel-act van Boysjunior Per Rijsdam. Per verbaasde onder andere Kees Jansma en Bob Valkenburg met enkele kaartentrucs.

  • In zijn toespraak stond Dennis stil bij zijn verleden - van jongs af - bij Alphense Boys, de parels van de club (Boys 1, de jeugdopleiding, het plezier dat iedereen op de velden beleeft) en de uitdagingen voor het nieuwe bestuur. Zo is er de vereniging veel aan gelegen om de band tussen selectievoetbal en breedtesport te versterken. "De wil om samen te werken tussen de diverse afdelingen is er wel degelijk, die moeten we in daden omzetten."

    Ook noemde Captein de bouw van een nieuw clubhuis als opdracht voor de komende jaren. "Dit gebouw is gedateerd; er moet een nieuw gebouw komen. Dat zal ons niet binnen een of twee jaar lukken, maar daarna hopelijk wel. Als we dat willen, moeten we er nu mee beginnen."

    Andere speerpunten zijn het vrijwilligersbeleid en de sponsoring, waarmee inmiddels nieuw gevormde commissie aan de slag zijn. Ook een efficiëntere en effectieve organisatie van de exploitatie van bar en keuken staat hoog op de prioriteitenlijst van het nieuwe bestuur.

    Later op de avond zou Dennis Captein aan de ledenvergadering voorstellen om de man die hij net was opgevolgd, Bob Valkenburg, tot erelid te benoemen. Collega-erelid Kees Jansma onderschreef deze voordracht het een kort en krachtig pleidooi. 

    Na eerst al drie jaar bestuurslid voor sponsoring te zijn geweest, was Bob de afgelopen vijftien jaar ‘eerste man’ van het bestuur. Hij keek tijdens de ledenvergadering van maandag vol voldoening terug op zijn tijd bij Alphense Boys. Hij laat de club achter als hoofdklasser, met een bijzonder florerende jeugdopleiding.

    Bob Valkenburg maakte zijn vertrek al een jaar geleden bekend, wegens een aanstaande verhuizing naar Duitsland (net over de grens, overigens). Gisteravond volgde het officiële moment van zijn aftreden. Aan het einde van de ledenvergadering, werd hij toegesproken door zijn opvolger Dennis Captein en ex-voorzitter, technisch adviseur en tevens erelid Kees Jansma. "Bij zo’n staat van dienst past slechts één ding", zei Captein, ‘en dat is het erelidmaatschap. In een vol clubhuis kreeg dat voorstel ondersteuning met een luid applaus. Secretaris Gerard Haverkamp mocht de bijbehorende versierselen uitreiken.

  • Bob Valkenburg overhandigde zijn Boys-sleutelbos - aan een Feyenoord-sleutelhanger - aan Dennis Captein, bedankte zijn vrouw Els voor alle trouw en steun én clubcoördinator Paul Bahlmann, voor de innige samenwerking. Om te besluiten met de woorden: "Alphense Boys is een fantastische club."

  • Die Feyenoord-sleutelhanger was geen toeval. Vorige week verlengden Feyenoord en Alphense Boys hun samenwerkingsovereenkomst met drie jaar. Hieronder de tekst van het persbericht van Feyenoord hierover.

    Alphense Boys blijft ook de komende drie seizoenen als Academy Partner aan Feyenoord verbonden. Feyenoord tekende hiertoe op donderdag 15 juni jl een nieuwe verbintenis met de club uit Alphen aan den Rijn, waarvan het eerste elftal dit seizoen promotie naar de Hoofdklasse afdwong en de B2 naar de 2e divisie promoveerde.  Feyenoord deelt op regelmatige basis haar kennis op het gebied van het opleiden van jeugdige voetballers met de inmiddels twaalf verenigingen die zich die Academy Partner mogen noemen. Alphense Boys verspreidt op haar beurt de opgedane kennis onder zes amateurverenigingen in de regio.  ‘Wij stimuleren onze Academy Partners ook om dat te doen,’ zegt Remco Heerkens, coördinator Academy Partners. ‘Alphense Boys is daar al heel ver mee, wat voor ons een van de redenen is dat we blij zijn om de samenwerking te verlengen. Alphense Boys is zowel in opleiding als organisatorisch van hoog niveau.’

  • Vervolg persbericht: Ook Paul Bahlmann, hoofd opleiding van Alphense Boys, is blij met de verlenging van de verbintenis met Feyenoord. ‘De afgelopen drie jaar hebben we een heel warm gevoel gekregen bij de samenwerking,’ zegt Bahlmann. ‘Feyenoord ziet ons echt als een collega-vereniging en biedt ons via heel gevarieerde bijeenkomsten veel bruikbare kennis en kunde aan. We proberen elkaar aan alle kanten te versterken.’  Kijk voor meer informatie over de Academy Partners op www.feyenoordacademy.nl/academy-partners/academy-partners.

    De ondertekening van het contract was afgelopen donderdag een van de laatste officiele handelingen van voorzitter Bob Valkenburg als voorzitter van Alphense Boys. Bob was heel blij dat hij zelf deze handtekening onder een nieuwe 3-jarige samenwerking kon zetten, alvorens hij afgelopen maandag tijdens de algemene ledenvergadering aftrad als voorzitter van Alphense Boys.

  • Behalve bloemen voor de vertrekkende bestuursleden Harry Redegeld, Margreth van der Pijl en Remco Donker (die uiteraard ook veel lof en dank kregen voor hun inspanningen in de afgelopen jaren), kregen nog 25 andere bezoekers van de ledenvergadering een bloemetje, onder wie alle vrouwelijke aanwezigen.

    Die bloemen waren trouwens eigenlijk bedoeld voor de winnaar van de beslissingswedstrijd Linschoten - Oegstgeest, die afgelopen zaterdag bij Alphense Boys zou worden gehouden. Inzet van deze wedstrijd was een plaats in de derde klasse van het zaterdagvoetbal. Op het laatste moment haalde de KNVB dit cruciale duel van de kalender. Toen waren de boeketten echter al door Alphense Boys gemaakt en geleverd bij onze leverancier, bloemenboetiek Mariska. De rekening hiervoor zou door de winnaar van de beslissingswedstrijd worden betaald, maar gaat nu naar de KNVB.

    Een flink aantal clubs uit de 3e klasse zaterdag, zowel uit Den Haag als uit de Rotterdamse en Groene Hart omgeving, had zich verenigd om het aanvankelijke besluit van de KNVB aan te vechten. De wedstrijd zal nu niet meer gespeeld worden.

    Een grote aderlating voor ARC: een dag voordat de transferwindow sluit gaan Maarten Reyneveld en Thijs Timmermans (beiden ex-Alphense Boys spelers) de club verlaten. Beiden gaan volgend jaar voetballen voor Jong ADO Den Haag. De twee A-junioren werden voor de nacompetitie overgeheveld naar het eerste elftal. De twee hadden een enorm groot aandeel in het voorkomen van degradatie met veel doelpunten en assists. Timmermans speelde in het verleden al voor de jeugdopleiding van ADO. Ze gaan beiden op amateurbasis voor ADO Den Haag spelen, volgens een zelfde constructie als Jens Toornstra in het verleden Alphense Boys verruilde voor de Residentieclub. Overigens wel triest dat ADO dit een amateurclub aandoet, twee dagen voor de sluiting van de overschrijvingsdatum.

    Precies 30 jaar nadat zijn vader ( Mario Captein, broer van Alphense Boys voorzitter Dennis Captein)  vanuit de jeugdopleiding van Alphense Boys een contract tekende bij PSV, tekende Taeke Captein (9 jaar) een jeugdcontract bij diezelfde club. Taeke kwam uit voor SV Brandevoort uit Helmond en was gescout door de Eindhovense club. Terwijl zijn vader centraal in de verdediging stond is Taeke een vleugelspeler. Net als zijn vader is hij een linkspoot. Mario Captein is nu technisch directeur van Helmond Sport.

  • Alphense Boys nieuwe D1 hield afgelopen weekend zijn traditionele trainingsweeekend op de club. Vrijdagmiddag werd er getraind, gevolgd door en voortreffelijke maaltijd geregeld doorv en paar moeders. Daarna opnieuw een training (circuit op basis van techniek) en vervolgens een paar leuke spelletjes in de kantine. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd er verrassend goed geslapen door de mannen van de D1, want ze moesten zelfs om 08.00 uur wakker gemaakt worden voor het ontbijt.

  • Op zaterdagmorgen werd er nogmaals getraind (met gasttrainer Adem Aksoy die de aanvallers voor zijn rekening nam). Daarna werd het eerste gedeelte van het wekend afgesloten met een lunch. De volgenbde dag (zondag) stond het CDW toernooi in Wijk bij Duurstede op het mwnu. En dat toernooi werd op knappe wijze gewonnen.

  • Bryan de Vries (was afgelopen seizoen C1 trainer bij Alphense Boys) gaat naar China om daar trainingen te geven. Over twee seizoenen keert hij waarschijnlijk teruig naar Nederland.

    Bij Alphense Boys zijn we al heel trots dat er na dit seizoen 12 jeugdspelers van onze jeugdopleiding naar een profclub gaan. Dit valt echter in het niet wat er bij Zeeburgia gebeurt.

    In totaal vertrekken dit seizoen 45 Zeeburgianen naar opleidingen van Nederlandse profclubs. Liefst 9 jongens gaan naar Ajax, 9 naar Fc Utrecht, 6 naar Almere City en 5 naar AZ

    In het begin van het seizoen speelde Alphense Boys E-Top een oefenwedstrijd tegen de E-Top van Zeeburgia. De Boys van Zico Wesselman werden toen verpletterd. Nu blijkt dat alle 12 spelers van die E-Top van Zeeburgia naar diverse BVO's verhuizen. Uniek.

    Het G-team speelde afgelopen zaterdag en toernooi bij Neptunus Schiebroek, waarbij niemand anders dan Johan Derksen de prijsuitreiking kwam doen. Uiteraard wilde hij graag met Alexander Nederend op de foto te gaan.

     

  • Alphense Boys neemt morgen, met een etentje bij Archeon, afscheid van het zeer succesvolle seizoen (promotie naar de hoofdklasse) én afscheid van een aantal spelers die de club gaan verlaten.

    De nieuwe o13-1 (D1) en nieuwe o15-1 (C1) speelden het CDW toernooi in Wijk bij Duurstede. Beide teams wonnen hun poule en overtuigden in de halve finales. De D1 won daarin met 5-0 van Houten D1 en de C1 won met 7-0 van Abcoude C1. In de boeiende D1 finale (tegen BFC D1) was het de kleine Phil Okongo die de score opende, daarna scoorde BFC 2x en werd die achterstand pas vlak voor tijd goed gemaakt door een sterke actie van Noah Gesser (2-2). In de strafschoppenserie scoorden Noah, Evon en Wessel onberispelijk en zag keeper Niels Gehlen een penalty van BFC op de paal geschoten worden. De D1 mocht dus op het bordes gehuldigd worden

    De C1 was oppermachtig in de finale tegen TOGB C1. Luid aangemoedigd door de D1 spelers scoorde Rick van 't Wout 2x en Zakaria Atrougouti de 3-0. Mooie hoofdprijzen dus voor de trainers Sander v/d Kleij (D1) en Corian Wigboldus (C1) Ook de C1 werd dus op het balkon gehuldigd. Na afloop gingen beide teams op de foto.

  • Julian van de Kwaak (C1) werd uitgeroepen tot beste speler van het o15 toernooi. Met dank aan Jose van den Nieuwendijk voor de foto's.

     

  • De nieuwe o15-2 (C2) van Alphense Boys speelde op zondag 18 juni een toernooi bij BFC en pakte daar de eerste prijs. Het was een toernooi voor de beste spelers van 2004 (onder 14). De boys van Mitchell Meijer wonnen in de poule van o.a. Sparta Nijkerk, BFC en AFC 34. In de halve finale werd Hollandia o14 gekopt en in de finale werd het een overtuigende 4-0 zege op BFC o14.

  • De E1 vierde afgelopen zondag het slot van het seizoen met een leuke ouder/kinddag. Nadat de spelers hun vaders, moeders (in rokken en op teenslippers!) , broers en zussen hadden verslagen met 5-6, gingen zij naar Leidschendam voor een partijtje voetgolf. Dit was erg leuk, ondanks dat de ballen soms in de sloot geschopt werden. Daarna gingen we naar het waterpark bij de Vlietlanden. Hier konden we een uur lang genieten van allerlei soorten opblaaskussens die op het water lagen. We hebben afgesloten met een etentje bij Wet ‘n Wild, waar trainer Hatim voor iedere speler een praatje had en ze kregen een trofee, foto's in een lijst en een boek met daarin alle wedstrijdverslagen (met dank aan Chanine Noura).

  • Bink Zoetmulder is sinds gisteren officieel het jongste lid van Alphense Boys. Bink is de zoon van Peter Zoetmulder en Annabelle Gesman. Peter voetbalde in zijn jeugd en later bij de senioren voor Alphense Boys. Voorzitter Dennis Captein kwam onlangs op Binks verjaardag (hij werd 2) bij hem thuis met een ingelijste brief van de club, waarin hij werd gefeliciteerd en welkom werd geheten als jongste lid.

  • De JO09-6 heeft het voetbalseizoen afgesloten met een wedstrijd tegen de vaders en moeders en zelfs een opa. Er werd goed gevoetbald en volop gescoord en uiteindelijk was de eindstand 8-8. De strafschoppen werden gewonnen door de F6.

  • Jaouad Oualit is de nieuwe hoofdleider van onze guppen en de F-league. Hij gaat ook zélf de wedstrijdjes van de F-league op zaterdagmorgen begeleiden.

    In het nieuwe voetbalseizoen wordt niet meer gewerkt met het digitale wedstrijdformulier en vervallen de spelerspassen. Hiervoor komt het mDWF in de plaats, oftewel het mobiele Digitale Wedstrijdformulier. Een app, inderdaad. Om toegang te krijgen tot deze mDWF-app dienen alle teamleiders/teammanagers als KNVB-lid te zijn geregistreerd. Dit geldt voor de teams van JO19 tot en met JO12, JO11-1 en JO11-2. Als u al een KNVB-nummer heeft (bv. CFTH095), dan hoeft u niets te doen. Voor deze registratie heeft onze ledenadministratie de volgende gegevens nodig:

    Naam:

    Adres:

    Geboortedatum:

    Geboorteplaats:

    Mailadres:

    Telefoonnummer:

    U kunt deze gegevens mailen naar Willem Versteeg, via leden@alphenseboys.nl.

    Voor uitleg over het mDWF kunt u terecht op de site van de KNVB. Klik hier. U kunt dan onder meer in een video zien hoe de app werkt. 

    Het Jens Toornstra toernooi op zondag 27 augustus is bijna vol. Er zijn nog slechts enkele plekken beschikbaar. (09 2e kl (1 team); 09 3e/4e kl (2 treams); 08 hfdkl (1 team);  o11 3e kl (2 teams) Op dit moment hebben we 153 teams die zich hebben ingeschreven.

    Al weken waren de jongens van de D6 er mee bezig. Slapeloze nachten kregen ze er van. De wedstrijd van het jaar stond voor de deur en na het debacle van vorig jaar (7-2 verlies) moest er dit jaar gewonnen worden. Weer een nederlaag tegen die dikke, slome ouders die niet kunnen voetballen, was geen optie.Zondagmiddag 15:00 uur, veld 1. De gladiatoren betreden het bloedhete veld. De jongens in het paarse shirt, de ouders in het wit met geleende voetbalschoenen en scheenbeschermers. Zonder scheidsrechter start de wedstrijd en al snel proberen de Boys van de D6 de ouders gek te tikken.

    Uw razende reporter zal u het wedstrijdverslag besparen, maar de Boys van de D6 hebben voetballes van de ouders gekregen. Met nog 2 minuten te spelen was de stand 7-1 in het voordeel van de ouders. Die zijn vervolgens lekker in de schaduw een slokje water gaan drinken terwijl de jongens er zonder tegenstand nog 4 gemaakt hebben. Eindstand 7-5 voor de ouders. Een zeer verdiende overwinning en de Boys hebben nog een jaar om te trainen om een nieuwe afgang in het seizoen 2017-2018 te voorkomen.

    Na een heerlijke douche hebben we gezamenlijk het seizoen afgesloten met een BBQ. Veel ouders hadden een salade, fruit of ander lekkers gemaakt. De mannen stonden achter de BBQ en de jongens, hoe kan het ook anders, waren aan het voetballen op het veldje. Namens Ronald, Andries en Ralph willen we iedereen bedanken voor het geweldige seizoen. Goede vakantie en tot in augustus!

  • Hierbij een foto van de ouders en de kinderen van de E2 die afgelopen zondag op de familiedag van Alphense Boys, tegen elkaar speelden.. Helaas moesten de ouders het ontgelden en verloren met 7-4.

  • De inschrijving voor de traditionele herfst en kersttoernooien is pas twee dagen geopend en de aanmeldingen stromen werkelijk binnen. Nu al heeft toernooi directeur Ab Kalhoven 50 teams ingeschreven. Wees er dus snel bij.

    De Herfsttoernooien 2017 voor diverse jeugdselectieteams staan op de kalender. Voor iedere leeftijdsklasse zijn er twee poules met 5 deelnemers (dus 10 in totaal) wat moet leiden tot een grote en kleine finale. Hieronder de datums:

    Maandag 16 oktober:         Toernooi voor o15, niveau hoofdklasse/1e klasse)

    Dinsdag 17 oktober:           Toernooi voor o13-1 (niveau 2e divisie/3e divisie)

    Dinsdag 17 oktober:           Toernooi voor o12 die  al 11 tegen 11 spelen  (niveau hfd/1e kl)

    Woensdag 18 oktober:       Toernooi voor o15-1 teams (niveau 1e,2e,3e divisie)

    Woensdag 18 oktober:       Toernooi voor o13 (niveau 2e/3e klasse)

    Donderdag 19 oktober:      Toernooi voor o13,niveau hoofdklasse/1e klasse)

    Vrijdag 20 oktober:              Toernooi voor 09-1 teams (2009, niveau hfd/1e kl)

    Vrijdag 20 oktober:              Toernooi voor o10 teams (1e jaars E, 2008, 7 tegen 7)

    Inschrijven kan vanaf nu bij: Alkabv@ziggo.nl

     

    De kersttoernooien 2017-2018 van Alphense Boys (op onze twee kunstgrasvelden) gaan we ook weer organiseren. Voor iedere leeftijdsklasse zijn er twee poules met 5 deelnemers (dus 10 in totaal) wat moet leiden tot een grote en kleine finale. Hieronder de datums:

    Zaterdag 23 december:      Toernooi voor o13,niveau hoofdklasse/1e klasse)

    Woensdag 27 december:  Toernooi voor o12 (11 tegen 11, niveau hfd/1e kl)

    Donderdag 28 december:  Toernooi voor o11-1-teams (9 tegen 9, niveau hfd/1e/2e klasse)

    Vrijdag 29 december:         Toernooi voor o9-1 (2009, niveau Hfd/1e klasse)

                                                   Toernooi voor 08 (1e jaars F = 2010)

    Dinsdag 2 januari:              Toernooi voor 013 (niveau 2e/3e klasse)

    Woensdag 3 januari:          Toernooi voor o15, niveau hoofdklasse/1e klasse)

    Donderdag 4 januari:         Toernooi voor o13-1 (niveau 2e divisie/3e divisie)

    Vrijdag 5 januari:                 Toernooi voor o10 (1e jaars E, 2008, 7 tegen 7)

                                                   Toernooi voor o9 (niveau 2e/3e klasse)

    Zaterdag 6 januari:             Toernooi voor o15-1 (niveau 1e, 2e, 3e divisie)

    Inschrijven kan vanaf nu bij: Alkabv@ziggo.nl

    De KNVB liet gisteren weten dat er toch geen 16 en o14 teams bij de KNVB West 2 worden ingedeeld. Er waren daarvoor te weinig inschrijvingen. Het wordt dus allemaal opnieuw òf o17 òf onder 15.

    De nieuwe B1, C1 en D1 spelen komende zaterdag het Rinus Michels toernooi bij AFC. Dat is een jaarlijks terugkerend toernooi dat dit keer voor het eerst in een editie ''west'' wordt gespeeld met de verenigingen AFC, De Meern, Kon HFC en Alphense Boys die allen ooit de Rinus Michels Award hebben gewonnen. De optelsom van alle behaalde punten van de B1, C1 en D1 zal bepalen wie er met de Rinus Michels Cup vandoor zal gaan. Zowel Alphense Boys als AFC waren ieder 4x winnaar van die enorme cup. Herkent u de huidige 1e elftalspelers Thom Nouwens en Menno de Jong op deze foto? En Frank Rijkaard die de prijsuitreiking deed?

     

  • Oud-Boys 1-keeper Menno de Jong speelde gisteravond al zijn eerste oefenwedstrijd met zijn nieuwe club VVSB en hield de nul. De tweede-divisionist won met 8-0 van de Peter Barendse Academy.

    Oud-jeugdtrainer van Alphense Boys Niek Oosterlee heeft een nieuwe club in de top van het amateurvoetbal gevonden. Na zijn vertrek ruim een jaar geleden bij Rijnsburgse Boys gaat Oosterlee aan de slag bij GVVV in Veenendaal in de tweede divisie. Daar volgt hij de naar Spakenburg vertrokken oud-Feyenoord-prof John de Wolf op.

    Programma thuis-oefenwedstrijden

    Woensdag 21 juni: Nieuwe C2 - Saestum nieuwe C1, 19.00 uur

    Zaterdag 24 juni: Nieuwe D2 - Wieldrecht nieuwe D1, 11.00 uur

                                   Nieuwe C2 - Wieldrecht nieuwe C1, 11.00 ujur

    Maandag 26 juni: Nieuwe C2 - DWO nieuw C1, 19.00 uur

    Dinsdag 27 juni: Nieuwe D1 - ARC nieuwe D1, 18.30 uur

                                  Nieuwe D2 - TOGB nieuwe D2, 18.30 uur

    Adem Aksoy is al begonnen als ''spitsentrainer'' binnen de jeugdopleiding van Alphense Boys. Vorige week was hij al actief bij de B2 en D1 en vanavond zal hij de aanvallers van de C1 en de E-top gaan trainen.

     

  • Mery Sekeris is de laatste dagen heel actief geweest met het laten passen van de kleding door de selectiespelers, maar ook met het uitzoeken van de ingeleverde kleding. Vanvond komen Mery Sekeris, Miriam Gertz en Micaina Zwiep opnieuw bij elkaar om gezamenlijk alle kleding uit te zoeken en te rangschikken.

  • Vorige week donderdag was de ''schietavond'' voor de nieuwe teamindelingen. Alle leiders en trainers kregen toen inzage in de voorstellen van de teamindelers (o.l.v. Ria Binnekamp) . Binnenkort zullen de nieuwe teams te vinden zijn op de website.

  • De nieuwe A1 en B1 zijn na een paar weekjes rust, afgelopen maandag begonnen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Tot aan de schoolvakantie wordt er dan een kleine 3 weken getraind en oefenwedstrijden gespeeld. Dan gaat iedereen écht op vakantie en begin augustus start dan de normale voorbereiding op het nieuwe seizoen.

    De grasvelden worden deze dagen onder handen genomen door de gemeente Alphen a/d Rijn. Op het pupillenveld verscheen een goednieuwe machine (onder het toeziend oog van Hans Bos, rechts op de foto) die zand in de zelf gemaakte gleuven stortte waardoor straks het water, op de meest kwestbare stukken, beter verwerkt kan worden. We zijn benieuwd of die kletsnatte ''hoek'' in het pupillenveld nu een beetje droog blijft na een plensbui.. Het zal voor iedereen nu duidelijk zijn dat de gravelden tot half augustus ''verboden toegang'' zijn voor iedereen. Eind deze week zijn ze allemaal ingezaaid.

  • Ian Quak, de speler van Alphense Boys 1, die vrijwel het hele seizoen kampte met de ziekte van Pfeiffer heeft zich toch weer gemeld als fitte selectiespeler voor het nieuwe seizoen. Zijn bloedwaarden zijn weer in orde en Ian is blij dat hij na de vakantie weer kan aansluiten bij de trainingen van Boys 1. Ian is daarmee de twintigste selectiespeler. Van die 20 spelers hebben er 16 korter of langer gespeeld in de jeugdopleiding van Alphense Boys.

  • Alphense Boys doet komende zondag mee aan de Rabobank Sponsorfietstocht. Rabobank Groene Hart Noord beloont de Boys voor iedere uitgereden fietsroute van 20, 40, 60 of 100 kilometer. De sponsorbijdrage bedraagt per afstand respectievelijk € 3, € 6, € 9 en € 12. Iedereen mag zondag mee fietsen; klanten en niet-klanten, leden, ouders, opa’s, oma’s, broertjes, zusjes, van jong tot oud, van recreatief tot professional.

    Individuele deelnemers (fietsers) hoeven zich niet in te schrijven, maar kunnen zich zondag 25 juni aanmelden bij één van de 16 startlocaties in de regio. Deelname aan de Rabobank Sponsorfietstocht is gratis.

    Een team van senioren is momenteel bezig met de organisatie van de eerste, enige echte Alphense Boys Voetbalquizzzzz. Deze wordt eind september gehouden. Meer informatie volgt.

    Alphense Boys nam deel aan de veertigste Alphense Sportontmoeting en won het onderdeel darten. Bij het tennis werd de tweede plaats veroverd. Op de overige onderdelen werd niet zo hoog gescoord, waardoor Boysploeg in de middenmoot finishte.