• Woensdagnieuwtjes

    Maandag 5 juni (2e Pinksterdag) moet het dan gebeuren en kan Boys 1 o.l.v. trainer Aad v/d Berg, promoveren naar de hoofdklasse. Ze spelen dan om 14.00 uur de laatste en beslissende poulewedstrijd van de finale van de nacompetitie tegen Velo 1. Alphense Boys hééft wat met 2e pinksterdag. Precies 40 jaar geleden (2e Pinksterdag 1977) promoveerde het 1e elftal o.l.v. trainer Rien Tamerus, van de Leidse afdeling naar de KNVB. Twee dagen eerder bleef de beslissingswedsrijd op zaterdag tegen Meerburg (op het veld van VVOA) steken op een gelijkspel, ook na verlenging. En daarom gingen de beide teams op 2e Pinksterdag op herhaling (dat ging toen nog zo). Opnieuw bij VVOA (tegenwoordig ROAC 79 genoemd). Vlak voor het einde van de wedstrijd, die werd bijgewoond door 4000 toeschouwers,  scoorde John van Nierop (na een assist van Kees de Rijk) de winnende goal. In dat Boys elftal stonden nu nog steeds bekende namen als Jan v/d Sandt (nu leider van het 1e),

     

  • Kees de Rijk (bouw en onderhoud), Frans Bahlmann (assistent trainer A1 en lid van de TC), Frank Bakker en Nick Verwoerd (beiden in TC), Paul Bahlmann (technisch coördinator), Peter de Rijk (vrijwilligerscommissie) en Jan Verwoerd (commissie van advies). Wim Versteeg (ledenadministratie en komt nu in het nieuwe bestuur) was verzorger.

    Op 2e Pinksterdag 1988 (23 mei) promoveerde Alphense Boys 1 o.l.v. toenmalig trainer Paul Bahlmann van de 2e naar de 1e klasse door de laatste competitiewedstrijd bij en tegen Quick 1 met 1-3 te winnen (doelpunten Peter Gerse 2x en Frank Bakker). Ook in dàt elftal namen van spelers die nu nog steeds iets betekenen bij Alphense Boys. Henny van Raaij (assistent trainer B1),

  • Robert v/d Laan (commissie AB), Johan van Capel (trainer MA1), Frank Bakker (lid van de TC), Koos van Zoest (nu trainer Nieuwkoop en vader van Bas van Zoest die nu de centrale verdediger is van Boys 1, net als zijn vader 30 jaar geleden) Ook toen al was Percy Douglas de fysiotherapeut van het 1e elftal. Later kwam ook zijn dochter Thirza erbij (zie foto)

  • En nu moet het dan opnieuw gebeuren op 2e Pinksterdag 5 juni, maar dan in 2017 en o.l.v. trainer Aad v/d Berg en zijn assistent Eli Wattimury (zie foto onder). Iedereen die Alphense Boys een warm hart toe draagt, moet hierbij zijn. Gaan ze promoveren naar de hoofdklasse en schrijven ze weer geschiedenis? Aanvang 14.00 uur op De Bijlen. Om 12.00 uur is er een schitterende voorwedstrijd tussen het G-team en een team bestaande uit trainers en leiders. Komt dat zien.

  • Niklas Blesgraaf (ex-Alphense Boys) vertrekt van Feyenoord o18 naar Jong FC Twente en gaat daar in de 3e divisie spelen bij de senioren (!) ondanks dat hij volgend seizoen eigenlijk nog A-junior is.

    Yassin Amtyi (23 jaar) komt terug bij Alphense Boys en zal komend seizoen in de A-selectie van hoofdtrainer Aad v/d Berg gaan spelen. In het verleden speelde Yassin twee jaar bij Ajax, twee jaar bij ADO Den Haag en drie jaar bij Alphense Boys (B1 en A1). Daarna beleefde hij een kort voetbalavontuur in Qatar en speelde het afgelopen seizoen in het eerste elftal van DSO. Toch wilde de verdediger weer graag terug naar Alphense Boys waar hij nog steeds de beste herinneringen aan bewaard.

  • Als enige Alphense Boys team stond de E7 in een bekerfinale. Op de velden van v.v. Noordwijk speelde de E7 tegen Egelantier Boys E1 en die warenmet 7-4 net iets sterker.

    JensToornstra heeft bijgetekend bij Feyenoord. Technisch directeur Marin van Geel is daar heel blij mee: ''Jens is een van de sterkhouders van Feyenoord. Niet alleen vanwege zijn voetbalkwaliteiten, zijn doelpunten en assists maar ook vanwege zijn inzet en mentaliteit. Jens past bij Feyenoord;;. Aldus Martin van Geel

    Vandaag (woensdag 31 mei) is de laatste training van de Fjes en guppies van dit seizoen. Vorige week kregen de trainers van de woensdagmiddag  een bal aangeboden door de kinderenvan de woensdag middag.  Hartstikke leuk.

  • Komende zaterdag 3 juni om 09.00 uur zal de laatste F-league van dit seizoen plaatsvinden. Thijs Spanjer en Collin van Haastrecht zullen dan voor de laatste keer de doeltjes klaarzetten en de spelers hun wekelijkse partijtjes laten spelen.

    Alphense Boys D2 nam op Hemelvaartsdag in Alphen a/d Rijn deel aan het ARC-Heitinga toernooi. In de officieel laatste activiteit van de huidige o12 liet de ploeg van trainers Roel van Holstein en Robin Stolwijk nog eenmaal hun enorme potentie zien en wisten na een moeizame finale het toernooi winnend af te sluiten. Complimenten aan de organisatie van het toernooi over hoe alles verlopen is. In de poulefase mocht het direct hard aan het werk tegen ARC o12 en ondanks een veldoverwicht en het creëren van 3 á 4 prima kansen bleef het 0-0. In de 2e wedstrijd tegen ASC Nieuwland lukte dit wel (2-0). De 3e poulewedstrijd was een hele belangrijke tegen Westfriezen o13, er was winst nodig om nog kans te maken op de finale. De mentale weerbaarheid was groot want een 1-0 achterstand werd omgebogen naar een 2-1 overwinning. Gevolgd door een ruimere overwinning (4-1) in de laatste poulewedstrijd. Alphense Boys was erg dominant in de finale maar ‘vergat’ te scoren al kreeg het hier wel enkele uitgelezen mogelijkheden voor. In de slotminuut was het alsnog raak, Tommie Koster schoot de bal buiten het bereik van de keeper in de rechterbovenhoek. De dag werd vervolgd met een gezellige barbecue. 

  • Alphense Boys 1 boekte op Hemelvaartsdag (donderdag 25 mei)  de grootste overwinning van het 1e elftal sinds deze eeuw. Emmen 1 werd maar liefst met 8-0 verpletterd en die score was absoluut niet geflatteerd

    Hemelvaartsdag werd een dag om niet snel te vergeten bij de Alphense Boys.  Boys 1 wint op schitterende wijze van Emmen met 8-0 en is een stap dichter bij promotie naar de hoofdklasse. En het G-team van de Alphense Boys hebben hun jaarlijkse familie dag. Een dag ter afsluiting van het seizoen waarbij ouders, broertjes, zusjes en vrienden van het G-team worden uitgenodigd, en waarbij de sporters onderling wat wedstrijdjes spelen. Er waren dit jaar 5 teams en het team van Juventus bleek de sterkste ploeg van de 5, daarna was er nog een penaltybokaal voor de G spelers, die voor de 7e keer werd gewonnen door Tom de Ridder

    Daarna werd het terras in gereedheid gebracht en werd de barbeque aangestoken . Ook was er het afscheid van Tom de Ridder die na 13 jaar voor een andere sport kiest. Tom kwam 13 jaar geleden als puber aan de Hand van Pascal de jager bij ons voetballen en Tom heeft zich ontwikkel als een echte Boys fan zo gaat hij met regelmaat mee met Boys 1 en heeft ook goede contacten met spelers en begeleiders. Tom kreeg een blijvende herinnering in de vorm van een beeldje, Tom bedankte de groep en benadrukte dat hij het in die 13 jaar erg naar zijn zin had gehad en beloofde om zeker met regelmaat te komen kijken.

    Toen nam Pascal het woord want ook Wim Nederend had aan gegeven om na 17 jaar te stoppen als leider coördinator van het G –team Pascal dankte Wim voor zijn inzet en het bereikte resultaat, ook de spelers die met elkaar een shirt hadden voorzien van hun handtekening van de Boys werd als blijvende herinnering aangeboden. Daarna bleef het nog lang gezellig. Dank aan iedereen die dit weer mogelijk gemaakt hebben en dank aan de sporters die de vrijwilligers een mooi seizoen hebben bezorgd. Begeleiders G team Alphense Boys

  • De Herfsttoernooien 2017 voor diverse jeugdselectieteams staan op de kalender. Voor iedere leeftijdsklasse zijn er twee poules met 5 deelnemers (dus 10 in totaal) wat moet leiden tot een grote en kleine finale. Hieronder de datums:

    Maandag 16 oktober:         Toernooi voor de C2 (o14 en o15, niveau  hoofdklasse/1e klasse)

    Dinsdag 17 oktober:           Toernooi voor D1 (niveau 2e divisie/3e divisie)

    Dinsdag 17 oktober:           Toernooi voor E-Top teams (2007)  al 11 tegen 11 spelen + o12 1e kl

    Woensdag 18 oktober:       Toernooi voor C1 teams (niveau 1e,2e,3e divisie)

    Woensdag 18 oktober:       Toernooi voor D3 (niveau 2e/3e klasse)

    Donderdag 19 oktober:      Toernooi voor D2 (o12 en o13,niveau hoofdklasse/1e klasse)

    Vrijdag 20 oktober:              Toernooi voor F1 teams

    Vrijdag 20 oktober:              Toernooi voor E3 teams (1e jaars E, 2008)

    Inschrijven kan vanaf nu bij: Alkabv@ziggo.nl

     

    De kersttoernooien 2017-2018 van Alphense Boys (op onze twee kunstgrasvelden) gaan we ook weer organiseren. Voor iedere leeftijdsklasse zijn er twee poules met 5 deelnemers (dus 10 in totaal) wat moet leiden tot een grote en kleine finale. Hieronder de datums:

    Zaterdag 23 december:      Toernooi voor D2 (o12 en o13,niveau hoofdklasse/1e klasse)

    Woensdag 27 december:  Toernooi voor E-Top (11 tegen 11, geboortejaar 2007) + o12, 1e kl

    Donderdag 28 december:  Toernooi voor E1-teams (9 tegen 9, niveau hfd/1e/2e klasse)

    Vrijdag 29 december:         Toernooi voor F1 (niveau 1e klasse)

                                                   Toernooi voor F3 (1e jaars F = 2009)

    Dinsdag 2 januari:              Toernooi voor D3 (niveau 2e/3e klasse)

    Woensdag 3 januari:          Toernooi voor C2 (o14 en o15, niveau hoofdklasse/1e klasse)

    Donderdag 4 januari:         Toernooi voor D1 (niveau 2e divisie/3e divisie)

    Vrijdag 5 januari:                 Toernooi voor E3 (1e jaars E, 2008)

                                                   Toernooi voor F2 (niveau 2e/3e klasse)

    Zaterdag 6 januari:             Toernooi voor C1 (niveau 1e, 2e, 3e divisie)

    Inschrijven kan vanaf nu bij: Alkabv@ziggo.nl

     

    Alphense Boys F1 stond in de grote finale van het Heitinga toernooi tegen Coerver coaching o9

    Het bijzondere was dat zelfs ARC voor Alphense Boys was! De begeleiding van ARC droeg trots de AB vlag het veld op!  ( Dat is op beeld vastgelegd! Hahaha) Eindstand 0-0 ondanks we het meeste balbezit hadden....! Uiteindelijk op penalties alsnog verloren..... weer tweede.  Moest kennelijk dit hele seizoen een rode draad zijn! Maar goed als enige team PSV O-9 1 verslagen en AFC! Ongeslagen poule winnaar, dus het was een domper om op penaltys  te verliezen. Maar erg spannend! Zelfs de huidige E3 heeft de grandfinale live gevolgd op Facebook en actief gesupport! Erg Leuk en het club gevoel AB was duidelijk aanwezig!!

  • Bij het Frans Bahlmann  toernooi op dinsdag 22 augustus worden de volgende wedstrijden gespeeld:

    20.15 uur      Alphense Boys 1 - RCL 1 (veld 1)

    20.15 uur      Sportlust 46 1- Argon 1 (veld 2)

    Op zaterdag 26 augustus wordt dan om 14.00 uur de verliezerswedstrijd gespeeld (om de 3e./4e plaats) en om 16.00 uur de finale (winnaars van dinsdag 22 augustus)

    Op zaterdag 17 juni zal tijdens een door Remco Donker te verzorgen barbeque (vanaf 17.30 uur), afscheid genomen worden van 1e elftalspelers die ergens anders gaan spelen en enkele vertrekkende trainers.

    In deze weken heeft de ledenadministratie in de persoon van Willem Versteeg het heel druk. Tientallen leden zeggen op en dat moet hij verwerken en bevestigen. Ook worden er tientallen nieuwe spelers lid van Alphense Boys en ook dat moet hij verwerken in Sportlink. Tel daarbij op dat hij dit aflopende seizoen ook nog de contributie regelt en iedereen begrijpt dat  dit nieuwe bestuurslid interne zaken de club goed kent!

  • Gisteravond (dinsdag) won de nieuwe D1 knap met 4-1 van Quick D1 die volgend seizoen uitkomt in de lndelijke 1e divisie.

    De nieuwe C2 won met 10-1 van VVOR nieuwe C1.

    De nieuwe D2 won met 9-1 van PVCV o12.

    De nieuwe B2 won met 8-1 van Roda 23 nieuwe B1

    Vanavond (woensdag) oefent de nieuwe E-Top (18.30 uur tegen Olympia) en de nieuwe C1 (19.00 uur tegen Alexandria 66)

    De familie van Zoest heeft drie gezinsleden die in de nacompetitie zitten. Zoon Joost speelt met Esto 2 in de nacompetitie, vader Koos is trainer van Nieuwkoop 1 die grote kans maakt op promotie naar de zaterdag 2e klasse en zoon Bas kan op maandag 5 juni (2e Pinksterdag) met Boys 1 promoveren naar de hoofdklasse.

     

  • Alphense Girl Indy Jacobs doet samen met 43 meisjes uit de hele provincie Zuid-Holland mee aan vier selectieactiviteiten voor meisjes onder 11 Zuid- Holland. “Ik vind het heel erg leuk! De eerste twee trainingen hebben we verschillende spelvormen gedaan: verschillende partijvormen, een lijnspel en twee tegen twee. De derde training hebben we een mini toernooi gedaan. Deze week is de laatste training voor de vakantie. Na de zomervakantie gaan we verder en dan zullen er meisjes af moeten vallen zodat er uiteindelijk een regionaal team overblijft.”

  • Alphense Boys 4 was afgelopen weekend voor zo’n beetje de vijftiende keer deelnemer aan het Hotseknotsbegonia Voetbaltoernooi in Zandvoort. Daar delen ze geen kinderachtige prijzen uit, zoals deze foto laat zien. Boys 4 won voor het tweede achtereenvolgende jaar de Fair Play Prijs.

    De term Hotseknotsebegoniavoetbal is bedacht door wijlen betaald-voetbaltrainer Bert Jacobs. In de 'Dikke van Dale' staat dit woord synoniem voor 'boerenkoolvoetbal', ofwel: voetbal dat gespeeld wordt zonder vakmanschap…! Aangezien het hier een toernooi betreft waar alleen lagere elftallen aan deelnemen, die niet altijd een even vlekkeloos spel op de grasmat leggen, is verdere uitleg voor de naam van het toernooi overbodig. Iedere deelnemer aan dit toernooi wordt geacht het Hotseknotsebegoniavoetbal tot in de puntjes te beheersen!

  • Alphense Boys zal volgend seizoen net als vijf jaar geleden meedoen aan de voetbalplaatjesactie van supermarkt Hoogvliet. In oktober komen er fotoshoots; de actie wordt volgend voorjaar gehouden ter gelegenheid van het 50-jarige bestaan van Hoogvliet.

    Alphense Boys MO17 eindigde zaterdag als vierde op het toernooi in Winterberg. De meiden hadden een prachtige vierdaagse, die werd besloten met een partijtje waterskiën. Komende zondag doet de MO17 ter afsluiting van het seizoen mee aan de Obstacle Run op de Alphense Zegerplas.