• In voetbalshow naar finale nacompetitie

    Op zéér overtuigende wijze heeft Alphense Boys 1 zich geplaatst voor de finale poule van de nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse. De mannen van trainer Aad v/d Berg wonnen vandaag met maar liefst 8-0 van Emmen 1 en bleven concurrent Velsen 1 dus ruim voor op doelsaldo. Raychelo Fecunda (zie foto) stond aan de basis van de 1-0 en 2-0.

    Wie naar het theater wil, betaalt al gauw minstens vijfentwintig euro om een voorstelling te mogen zien. Alphense Boys vroeg donderdagmiddag geen entree voor een geweldige show. Met soms geweldig mooi voetbal versloeg de club RKVV Emmen met maar liefst 8-0. En dat terwijl de bezoekende club ook nog een kans had om de finaleronde van de nacompetitie te bereiken.

    Het gaat te ver om alle doelpunten in totaliteit te beschrijven, maar de een was nog mooier dan de ander. Overigens was de 8-0 eindstand verre van geflatteerd, want met wat meer precisie en fortuin zouden de dubbele cijfers dik gehaald zijn.

    Het eerste doelpunt viel in de achtste minuut. Uit een aanval over zeven schijven gaf Arjan Ouwendijk het laatste tikje. Twee minuten verder lobde Stanley Mailoa van zo’n veertig meter net over het doel van de arme keeper Lars van de Swaluw die aan geen enkele goal schuld had. De score had in korte tijd al aanzienlijk kunnen worden uitgebreid, maar achtereenvolgens Maurice Kerkhof, Arjan Ouwendijk, Milan Stiphout, Patrick Krop hadden net niet het nodige geluk of vonden de prima doelman op hun pad.

    Juist in een periode dat Alphense Boys het even kwijt was, viel zeven minuten voor het rustsignaal de op dat moment bevrijdende 2-0. De verre pass van Stanley Mailoa op hsl-back Raychelo Fecunda -  wat was hij op dreef - was fenomenaal en de wijze waarop de rechtsachter Patrick Krop bediende even fraai. Het werd in de eerste helft ook nog 3-0 door een echte spitsengoal van Patrick Krop. Achterwaarts kopte hij uit een voorzet van kilometervreter Milan van Stiphout binnen.

    Het begin van de tweede helft was van Boys-zijde indrukwekkend. In de eerste minuut al liet Patrick Krop een door Stanley Mailoa geboden kopkans aan zich voorbij gaan, maar nog geen dertig seconden verder was het diezelfde Krop die op aangeven van Arjan Ouwendijk voor de 4-0 tekende. Zes minuten later was het Maurice Kerkhof die de zoveelste fraaie voorzet van Mailoa tot doelpunt verlengde. Even later werd de licht geblesseerde Raychelo Fecunda uit voorzorg naar de kant gehaald ten gunste van de 18-jarige Ramon Aronius. 

    Na diverse momenten van gallery-play was het Patrick Krop die Arjan Ouwendijk alleen voor de keeper zette. Op uiterst beheerste wijze schoot hij de 6-0 binnen. Zowaar moest Menno de Jong daarna een keer serieus in actie komen, want de sportieve gasten bleven voetballen, maar hij wenste niet mee te werken aan een tegengoal.

    De 7-0 kwam op een ongelooflijk mooie wijze tot stand. Bij een eerdere poging van grote afstand had Stanley Mailoa geen geluk (bal op de lat), maar veertien minuten voor tijd wél. Vanaf ongeveer vijfenveertig meter deponeerde hij de bal achter de iets voor zijn doel staande doelman in het net.  Bij de uiteindelijke 8-0 had de uitstekend en brutaal ingevallen verdediger Ramon Aronias een groot aandeel. Weggestuurd door Mailoa bediende hij Patrick Krop op maat. Wat een middag!

    Alphense Boys gaat nu in een poule van drie proberen de Hoofdklasse te bereiken. Zondag wordt daaraan begonnen met een uitbeurt in Nijmegen tegen Quick 1888, de nummer twee van de eerste klasse E, dat ook zeer overtuigende de finaleronde haalde. De andere opponent is VELO, de nummer vier van de eerste klasse B waarin Alphense Boys als tweede eindigde.