• Woensdagnieuwtjes

    Morgen (donderdag, Hemelvaartsdag) om 14.00 uur speelt Alphense Boys 1 op ons eigen hoofdveld, de beslissende wedstrijd in de nacompetitiepoule om wellicht in de finale poule te komen met kans op promotie naar de hoofdklasse. Kom de mannen van trainer Aad v/d Berg aanmoedigen en schreeuw ze naar de noodzakelijke overwinning.

    Alphense Boys B2 staat in de halve finale van de nacompetitie met kans op promotie naar de 2e divisie. Komende zaterdag speelt de ploeg van trainer Dwight Schenkers eerst thuis (om 10.30 uur) tegen Feyenoord (AV) B1 en volgende week zaterdag volgt dan de return op Varkenoord. De winnaar van dit tweeluik gaat de finale spelen.

     

  • Lorenzo van den Berg was na acht maanden blessure- en revalidatietijd precies op tijd terug om nog aan de nacompetitie mee te kunnen doen. De afgelopen weken maakte hij al zijn eerste minuten en vorige week donderdagavond mocht hij in de rust invallen voor de lichtgeblesseerde Milan van Schaijik. Na zo’n tien minuten ging het mis. Bij een ‘onschuldige’ actie ging Van den Berg met een enorme schreeuw van de pijn neer en moest hij van het veld worden gedragen. Voor Van den Berg is de nacompetitie over, bijzonder triest. Vrijdagmorgen bleek na medisch onderzoek dat zijn binnenste knieband zwaar is ingescheurd en er een klein scheurtje in zijn meniscus zit. Dat zou de komende maanden met rust en fysio kunnen genezen, waardoor hij in de voorbereiding op het nieuwe seizoen weer kan aansluiten. Er is alleen nog twijfel of ook zijn kruisband opnieuw is gescheurd. Daarover volgt over twee weken de uitslag.

  • Afgelopen zaterdag floten de spelers van Alphense Boys D2 en E en F toernooi van Alphense Boys. Dat deden ze voor het eerst. Ook Tygo Vernooij (net 12 jaar) was en van de scheidsrechters en verklaarde in de commissiekamer dat  ''het wel leuk was, maar dat hij liever selectieteams floot....!''

    Vanaf maandag 5 juni is veld 5 gesloten en wordt door de gemeente ingezaaid.  Een week later (maandag 12 juni) worden alle andere grasvelden in onderhoud genomen en zijn alleen onze twee kunstgrasvelden nog beschikbaar. Na donderdag 8 juni gaat het ballenhok op slot en gaan we inventariseren hoeveel ballen er per team kwijt zijn en eventueel (per team) betaald moeten worden. Daarna worden alle ballen bekeken en eventueel vervangen en de ballenrekken gereorganiseerd. Alle codes komen dan te vervallen.

    Vanaf vrijdag 9 juni vervallen dus alle reguliere trainingen. Traditioneel is het seizoen dan ook voorbij na het Sportweekend (9 en 10 juni) Echter vele teams stoppen er eerder mee. Dat wil ik dan graag van u weten. Stuur mij dan z.s.m. een email. Dan kan ik daar rekening mee houden met veld en kleedkamerindeling

    De voetbalwedstrijd Alphense Boys - Emmen is a.s. donderdag 25 mei  live te volgen in het sportprogramma “Sport Lokaal” van  Studio Alphen. Donderdag vanaf 14.000 uur is er een extra uitzending van Sport Lokaal en wordt iedere zaterdag en zondag uitgezonden tussen 14 – 18 uur voor de regio Alphen aan den Rijn, Rijnwoude en Boskoop. Erik Joustra  zal het radioverslag verzorgen. Ook wordt er in deze uitzending verslag gedaan van meerdere sportevenementen  uit de regio. Studio Alphen kan je ontvangen via 90.0 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel en het glasvezelnet van KPN (kanaal 962) en Lijbrandt (kanaal 798); in Rijnwoude via 106.5 FM (ether) en 103.4 FM (kabel).

    De Familiedag van Alphense Boys, waarbij de Boys jeugdteams tegen hun eigen ouders, broertjes, zusjes, trainers, leiders, opa's en oma's mogen spelen, wordt gehouden op zondag 18 juni (Vaderdag). Dat is traditioneel een geweldig gezellige afsluiting van het voetbalseizoen en mag je niet missen. Zet het dus in de agenda en reserveer vast een uur speeltijd bij: Paul.Bahlmann@hetnet.nl

    Op Hemelvaartsdag (morgen, donderdag 25 mei) wordt er bij Alphense Boys niet getraind.

    Trainers die stoppen graag hun hesjes en eventueel lichtsleutel inleveren (briefje erbij van welk team het is). Blijft u ook volgend seizoen trainer (wat wij hopen) dan kunt u de hesjes bij u houden.

    Voor het volgende seizoen kunt u al de gewenste trainingsdagen en tijden aan mij doorgeven (graag met een zo ruim mogelijke marge qua tijden) Zet er goed welk team dit betreft

    Na de laatste competitiewedstrijd van uw team willen wij van alle teams de wedstrijdballen + netje (+ waterzak) direct van u terugontvangen. Bij de toernooien deze ballen niet meenemen, die raken daar gegarandeerd zoek. U kunt de ballen (+ netje) inleveren in de commissiekamer. Volgend seizoen krijgt u weer nieuwe wedstrijdballen. Trainers die stoppen ook graag de trainingshesjes inleveren (briefje erbij van wie het is) + de lichtsleutel

    Ook de spelerspassen graag nu inleveren zodat wij de mapjes voor de nieuwe teams weer in orde kunnen maken. U kunt het mapje gewoon in het laatje van uw team in de commissiekamer stoppen. Spaar ons svp de moeite om iedereen apart te moeten benaderen voor bovengenoemde zaken en lever het z.s.m. in. Dat kan vanaf nu op iedere doordeweekse avond bij Paul Bahlmann of anders kunt u het achterin de grote commissiekamer leggen met een briefje erbij van wie het is.

    Ook dit jaar wordt in het voorjaar weer de Alphense Boys viswedstrijd georganiseerd. De editie van dit jaar wordt gehouden op zondag 28 mei 2017. We verzamelen om 06.45 uur in de kantine voor het bekende bakkie troost. Om 07.00 uur vertrekken we naar de visstek, die pas die ochtend door de wind en de meest ervaren vissers, zoals Rob de Goede, wordt bepaald. De wedstrijd duurt tot klokslag 12.00 uur, waarna we naar de kantine gaan om het grootste gedeelte van het inschrijfgeld (€10,-) te verorberen aan bier en uitsmijters. Vanzelfsprekend zal Rinus Ruijtenbeek weer zorgen voor vele grote prijzen. Liefst z.s.m. opgeven via wilfredderooij@gmail.com of bij Rinus Ruijtenbeek. Maar als je pas op zondagochtend vroeg besluit om mee te gaan, je bent altijd welkom!!

    Door de vele blessures bij Alphense Boys 1 moest trainer Aad v/d Berg afgelopen zondag zelfs een beroep doen op twee B1 junioren. Steven v/d Pijl uit de B1 viel enkele minuten voor het einde nog in en maakte dus zijn debuut. Ramon Aronius (A1) stond zelfs in de basis

    Hierbij de data's voor de Bingo avonden voor het nieuwe seizoen. Alle Bingo avonden beginnen om 20.00 uur. De kantine is geopend om 19.00 uur.

    16 September 2017

    21 Oktober 2017

    18 november 2017

    16 december 2017

    20 januari 2018

    17 februari 2018

    17 maart 2018

    21 april 2018

    Alphense Boys F3 heeft nu 4 toernooien gespeeld en alle 4 gewonnen.

    • 25 maart Toernooi Groeneweg 1ste plek

    • 15 april Toernooi FC VVC ( nieuw vennep ) 1ste plek

    • 13 Mei  thuis toernooi 1ste plek

    • 20 mei Toernooi BVV Barendrecht 1ste plek.

  • Feyenoord moet serieus rekening houden met een vertrek van Jens Toornstra. De middenvelder staat namelijk in de belangstelling van Swansea City. Volgens de website Tribalfootball.com volgt de Engelse club de Feyenoorder al enkele jaren en hoopt het deze zomer toe te slaan.

    Jens Toornstra, die nog een contract heeft tot 2018 in De Kuip, is momenteel zijn opties aan het overwegen omtrent zijn toekomst. Technisch directeur Martin van Geel hoopt nog altijd het contract van de 28-jarige Feyenoorder met meerdere jaren te verlengen. Oud-trainer Fred Rutten ziet Toornstra nog wel een stap maken. "Ik weet niet wat hij zelf wil, maar hij heeft het vermogen om in een grote competitie als de Bundesliga of de Premier League te spelen. Nog niet bij de absolute top, maar in de subtop kan hij zeker mee. Of die absolute top er later wel in zit moet de praktijk uitwijzen. Hij is laat in het betaald voetbal gekomen, dus je moet niet naar zijn leeftijd kijken. Zijn ontwikkeling gaat nog wel even door."

  • Mohamed Bekkach (A1) gaat volgend seizoen bij  FC Twente in de A1 spelen en is daarmee de 12e Alphense Boys jeugdspeler die volgend seizoen naar een BVO gaat. Al vele jaren gaan er per seizoen tussen de 10 en 15 jeugdspelers naar een proforganisatie. Volgend seizoen zijn er in totaal nog 42 ex-Alphense Boys spelers actief bij diverse BVO's.

    Deze twaalfjeugdspelers van Alphense Boys gaan na dit seizoen naar een BVO

    Ruben Groeneweg (F3)                                        Feyenoord

    Simon van Duivenbooden (C1)                          Vitesse

    Daan Putman (C1)                                                Vitesse

    Thijs Hansen (E3)                                                  Sparta           

    Nordin Bukala (D2)                                                FC Utrecht

    Levi Teljeur (E3)                                                     Sparta Rotterdam

    Dave Star (C1)                                                        ADO Den Haag

    Ilounga Pata (`B1)                                                  ADO Den Haag

    Deon Bontje (C2)                                                   Feyenoord

    Patrick Brouwer (B2)                                             Sparta           

    Amine Jeddaoui (B1)                                            FC Dordrecht

    Mohamed Bekkach (A1)                                       FC Twente

    Zaterdag zal Aenova de balsponsor zijn voor de laatste wedstrijd van de C1 thuis om 12.30 uur tegen PEC Zwolle C1. Voor info zie www.aenova.nl 

    Vanwege de wedstrijd Ajax - Manchester United gaat de kantine vanavond (woensdag 24 mei) vroeg dicht. De meeste trainingen en wedstrijden zijn rond 19.30 uur afgelopen zodat iedereen op tijd thuis kan zijn om deze finale te kunnen zien.

    Programma thuiswedstrijden jeugdselectieteams voor zaterdag 27 mei

    08.30 uur      Nieuwe D2 - Roda 23 nieuwe D1 (vrsch)

    10.30 uur      B2 - Feyenoord (AV) B1 (halve finale nacompetitie)

    12.30 uur      C1 - PEC Zwolle C1 (comp)

    14.30 uur      Nieuwe C2 - IVV nieuwe C1 (vrsch)

    De nieuwe D1 van Alphense Boys is plotseling uitgenodigd voor een tweedaags internationaal toernooi in Den Helder op zaterdag 27 mei en zondag 28 mei a.s.. Trainer Sander v/d Kleij heeft die eervolle uitnodiging aanvaard en zal met zijn jonge team gaan spelen tegen diverse Nederlandse en buitenlandse profclubs.

    De zelfde Sander v/d Kleij (trainer Alphense Boys D1) zit vanavond in Stockholm bij de finale van Ajax tegen Manchester United. Via vrienden kreeg hij de kans om mee te gaan en deze unieke mogelijkheid laat hij natuurlijk niet lopen. Mitchell Meijer neemt nu de coaching over bij het ARC Heitinga toernooi waar de huidige D1 aan deelneemt

    Op 19 april kregen wij een toezegging dat Stilanos Damkalis naar Alphense Boys zou komen en een van de twee keepers van onze nieuwe C1 (landelijke 1e divisie) zou worden. Stilanos was afgevallen bij Sparta, waar hij enkele jaren keeper was, en kon geen andere BVO vinden en gaf samen met zijn ouders, ruim een maand geleden, zijn jawoord aan trainer Corian Wigboldus. Hij keepte al een paar keer oefenwedstrijden met de nieuwe C1, tot we gisterochtend een kort mailtje kregen dat hij gevraagd was om bij FC Den Bosch in de jeugdopleiding te komen spelen en dat hij dat gaat doen.  Een jawoord voor Alphense Boys is dan kennelijk ineens niet meer belangrijk...

    Patrick de Rijk is weer terug bij Alphense Boys en wordt leider van Alphense Boys C1. Patrick was enige jaren leider/grensrechter van o.a. Alphense Boys B1 en A1 en het afgelopen seizoen bij FC Lisse A1. Nu hij ook weer in Alphen a/d Rijn is gaan wonen, was een terugkeer naar Alphense Boys weer mogelijk. Na een gesprek met C1 trainer Corian Wigboldus, was Patrick er snel uit en ziet een samenwerking met Corian helemaal zitten.

     

  • Yassin Oukilli (speelde 3 jaar bij Alphense Boys en nu bij Vitesse o16) is geselecteerd voor de voorselectie van het Nederlands elftal van jongens tot 16 jaar.
    Alphense Boys E7 (o11-7)  staat a.s. zaterdag in de finale van de  Zwaluwen Jeugdbeker bij de vv Noordwijk.  Zoals bekend is de Zwaluwen Jeugd Actie tegenwoordig gekoppeld aan de Zwaluwen Jeugdbekerwedstrijden. Met deze bekerwedstrijd voetbalt de hele KNVB jeugd voor de actie. De actie heeft dit jaar ruim 325.000 euro opgebracht. Een geweldig bedrag maar helaas weten de meeste deelnemers dit niet.

  • Voor de derde keer op rij werd het Feyenoord Academy partner toernooi gehouden in de kuip. Wat was het een eer voor Alphense Boys F1 om hier dit jaar aan deel te mogen nemen. Een hele beleving voor onze Boys! De ochtend startte al goed, want onze Boys zagen na lange tijd in Tenue hun trouwe teamgenootje Niek weer!  Samen sterk maakte de F1 Alphense Boys hun entree op het heilige gras van de Kuip!

  • De eerste wedstrijd moest de F1 behoorlijk inkomen, maar door een strakke vrije trap wonnen zij met 1-0 de eerste wedstrijd van de pool tegen RBC. De tweede wedstrijd tegen Barendrecht verloren onze Boys voor het eerst tijdens een toernooi van BVV Barendrecht met 0-1. De derde wedstrijd van de pool hadden onze Boys met gemak kunnen winnen van FC ‘s Gravenzande, maar de vermoeidheid van het toernooi de dag ervoor, ging parten spelen. Onze Boys bleven in de verdediging, waardoor het een gelijkspel van 0-0 bleef. Echter was de vechtlust tegen SC Feyenoord groot! Er was namelijk nog iets goed te maken vanuit een toernooi eerder dit jaar…….. Het was een fysiek pittige partij, maar onze Boys hielden vol en wonnen met 1-0!!

  • Tweede van de pool , dus door naar de volgende pool ronde! Eerste wedstrijd tegen Feyenoord o9-1, ging gelijk op. Na wat miscommunicatie in het veld, maakte Feyenoord hier terecht gebruik van!! 3 minuten voor het eind signaal scoorde Feyenoord 0-1. Tweede wedstrijd tegen Feyenoord o9-2, Zij waren in topvorm en hadden nog geen enkele pot verloren en waren dat nu ook niet van plan! Vol zelf vertrouwen kwam Feyenoord het veld op, immers hadden zij van Feyenoord o9-1 ook al gewonnen tijdens de eerste pool ronde. Onze jongens lieten zich helaas makkelijk de baas zijn. Feyenoord o9-2 is de terechte winnaar van het toernooi!

  • Maar de eind conclusie is dat van de vijftien deelnemende teams, onze  Boys vijfde zijn geworden van het toernooi. Geen schande aangezien een aantal spelers niet fit was en toch als bikkels twee toernooien hebben voltooid het afgelopen weekend!  Alphense Boys F1 2016-2017 Wij zijn trots op jullie! De prachtige fotoreportage is te zien op de website van Alphenphoto.nl en zijn gemaakt door onze eigen huis-fotograaf Ron Hoenson, waarvoor dank.

  • Feestje bij de Alphense Girls, die afgelopen zaterdag het toernooi bij WVC wonnen. En dan ga je natuurlijk even gek op de foto.

    De meidenploeg van Alphia won afgelopen vrijdag de voorronde van het NK 7x7 Vrouwen 20+, dat bij Alphense Boys werd gehouden. Het was een gezellige én spannende bedoening, want de finale moest uiteindelijk met strafschoppen worden beslist. Dank aan de vrijwilligers die deze avond hielpen bij de organisatie, arbitrage en achter de bar!

  • Alphense Boys JO11-7 staat a.s. zaterdag in de finale van de  Zwaluwen Jeugdbeker bij vv Noordwijk. Deelnemers aan deze beker komen in actie voor hun leeftijdgenootjes met een spierziekte en/of een andere beperking. Zij vormen zo het grootste goede doelen team van Nederland!

    De Zwaluwen Jeugd Actie is gekoppeld aan de Zwaluwen Jeugdbekerwedstrijden. Met deze bekerwedstrijd voetbalt de hele KNVB jeugd voor de actie. De actie heeft dit jaar ruim 325.000 euro opgebracht. Een geweldig bedrag!

    Al plannen voor 25 juni a.s.? U kunt dan voor Alphense Boys meedoen aan de Rabobank Sponsor Fietstocht. Dat werkt heel eenvoudig: voor iedere deelnemer die namens Alphense Boys meefietst en de route uitrijdt, stort Rabobank Groene Hart Noord een bedrag in de kas van onze vereniging.

    Iedereen kan meefietsen: leden, ouders, opa’s, oma’s, broertjes, zusjes, van jong tot oud, van recreatief tot professional. Ook dit jaar kunnen de fietsers kiezen uit verschillende afstanden, routes en startpunten. De te rijden afstanden zijn 20, 40, 60 en 100 kilometer. De vergoeding per uitgereden afstand bedraagt respectievelijk € 3,-, € 6,-, € 9,- en € 12,- voor de route van 100 kilometer.

    Deelnemers kunnen vanaf 9.00 uur op verschillend e plaatsen in Alphen en regio starten voor de 20, 40, 60 of 100 kilometer. De uiterlijke starttijd voor de route van 20 en 40 kilometer is 13.30 uur. Starten met de 100 en 60 kilometer route kan tot respectievelijk 11.00 uur en 13.00 uur. Alle stempelposten sluiten om 16.00 uur.

    Startplaatsen zijn bijvoorbeeld bij de Alphense Atletiek Vereniging AAV’36 aan de Sportlaan 6 en Wielervereniging Avanti, Amerikalaan 163. Ook in alle omliggende dorpen zijn er startplaatsen en kunt u fietsen voor Alphense Boys. De opbrengsten gaan zoals elk jaar naar het G-voetbal.

    Wim Mulder, al sinds mensenheugenis de speaker bij thuiswedstrijden van Alphense Boys, verbleef aan het begin van deze week voor een operatie in het ziekenhuis. We wensen hem een voorspoedig herstel toe.

    Morgen (Hemelvaartsdag) organiseren de G-teams van Alphense Boys wederom hun FAMILIEDAG als afsluiting van het voetbalseizoen. Aan deze dag doen niet alleen de sporters, maar ook ouders, broers, zussen, opa’s en oma’s, vrienden en vriendinnen mee. Eerst zijn er onderlinge wedstrijdjes. Rond 16.00 uur is er een Penalty bokaal en dan na het omkleden de traditionele barbecue met een drankje.

    De ledenvergadering waarop het nieuwe bestuur aantreedt, wordt gehouden op maandag 19 juni a.s. Zet deze ALV alvast in uw agenda. De officiële uitnodiging en agenda verschijnen begin juni op de site.