• Alphense Boys B2 naar de halve finale

Door een kleine 1-0 nederlaag bij en tegen Nuenen B1 plaatste de B2 zich betrekkelijk eenvoudig voor de halve finale van de nacompetitie voor promotie naar de 2e divisie. De eerste wedstrijd was immers overtuigend met 6-1 gewonnen.  Nu wacht Feyenoord (AV) B1 te beginnen met een thuiswedstrijd. De A2 stelde zwaar teleur en werd uitgeschakeld door een 5-1 nederlaag bij en tegen Zuidland. En dat was ondanks de 3-1 overwinning in de heenwedstrijd, niet genoeg.

Alphense Boys A2 werd vandaag uitgeschakeld voor de nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse. Ze verloren met 5-1 de uitwedstrijd tegen Zuidland A1. En dat was, gezien hun overtuigende overwinning van een week eerder (3-1 tegen datzelfde Zuidland A1) een grote teleurstelling. De algemene verwachting was dat deze tegenstander, na de eerste wedstrijd, uitgeschakeld zou moeten kunnen worden. Hoe anders liep het.  De mannen van Bas Brands (die hiermee na 7 jaar Alphense Boys afscheid nam) zaten lang niet zo goed in de wedstrijd als vorige week en verloren de meeste duels. Diverse goals waren ook persoonlijke fouten en daarmee nam de druk toe en bezweek de A2. Doodzonde en onnodig.

Alphense Boys B1 verloor thuis met 0-4 van FC Twente. Al na twee minuten counterde FC Twente op perfecte wijze naar de 0-1. De eerste inzet kon nog worden gekeerd door keeper Sven IJzendoorn, maar de rebound was onhoudbaar. De 0-2 werd in de 25e minuut gemaakt en schitterend uitgespeeld door de Twentenaren. De Boysmannen wilden wel en knokten er ook wel voor, maar het heilige vuur lijkt er een beetje uit. In de 31e minuut belandde een vrije trap van Lars IJzendoorn op de lat. Direct na rust verdween een schitterend diagonaal schot van FC Twente via de verste binnenkant van de paal achter keeper Sven IJzendoorn. In de 60e minuut schoot Sam Willemse net over.

• In de 70e minuut kwam Ilounga Pata met een prima voorzet die na een inzet van Pim van Zoest door de Twente keeper (zoon van Edin de Gouw) tot corner werd verwerkt. Ook in de 76e minuut wilde een schot van Said Hamulic niet in het doel belanden. In de slotfase scoorde FC Twente zelfs de 0-4 door van grote afstand de bal schitterend over Sven IJzendoorn in de kruising te deponeren. Volgende week zaterdag speelt de B1 zijn laatste competitiewedstrijd om 14.30 uur uit tegen Almere City B1

10. Almere City B1                    17-7

Alphense Boys B2 kon o.a. door stagewedstrijden van diverse spelers en examens helaas maar met een beperkt aantal spelers trainen. De euforie van de eerste gewonnen wedstrijd tegen Nuenen (6-1) was nog duidelijk zichtbaar en voelbaar. Gewaarschuwd door een aantal voorgaande champions league wedstrijden is het dan wel zaak om de boel weer op scherp te krijgen. Een vroeg tegendoelpunt kan voor een hele gekke wedstrijd zorgen. Van tevoren weet je wat je kunt verwachten van een tegenstander die 5 doelpunten moeten maken om gelijk te komen. Die zullen vol gas blijven geven en je geen enkele ruimte geven om te voetballen.

Bij aankomst kregen we al te horen dat we niet op het hoofdveld konden spelen vanwege een toernooi, maar dat we op veld 4 moesten spelen. Weliswaar kunstgras, maar dit lag er waarschijnlijk al heel erg lang. Helemaal glad en keihard. Het trainingsveld van de tegenstander vernamen we later. Alles uit de kast halen om Alphense Boys niet in hun spel te laten komen.

Op zich beginnen we de wedstrijd aardig. In de 12e minuut een steekbal op Oseas die helaas net buitenspel staat. Maar Nuenen laat direct aan alles zien dat er vandaag niks te halen valt voor Alphense Boys. Zitten er kort op, extreem fel in de duels en gaan hiermee te vaak over het randje. In de 25e minuut een hoge bal van Nuenen die onze verdediging helaas nog even laat stuiteren. Bal wordt prima verovert door Nuenen en hun schot komt op de paal terecht. Eerste waarschuwing dat we toch echt scherper moeten zijn. Het is goed om te zien dat de boys niet echt zenuwachtig worden van het geweld van Nuenen. We willen altijd blijven voetballen, maar verzuimen helaas om sneller diepte te zoeken. Vlak na het schot van Nuenen een prima counter van onze boys met een schot op goal van Oseas die helaas wordt af gevlagd voor buitenspel. Vrij snel hierna een vrije trap voor ons. Nino Vittali legt de bal perfect op het hoofd van Frank vd Hoorn, die helaas net naast kopt.

We gaan met een 0-0 stand de rust in. Helaas is er dan ook geen drinken voor ons beschikbaar....

In de 11e minuut na rust een aanval van Nuenen over rechts. Voorzet wordt niet goed verwerkt door ons en een Nuenen speler kopt de 1-0 binnen (tevens eindstand). Gek genoeg worden we dan wel scherp en gaan we veel meer ons eigen spel spelen. Hierdoor gelukkig meer dreiging van onze kant en dan zie je dat ook deze ploeg in z'n achteruit moet. Dan is het nog heel even schrikken voor de moeder van onze keeper Emiel van Vliet, als hij na een redding tegen de paal valt. Gelukkig zagen wij direct dat hij zich op een goede manier had laten vallen en dat hij prima z'n onlangs gebroken arm ontzag bij deze val. Bleek Emiel dus even wat tijd te willen nemen. Goeie actie Emiel, maar sneller je duim omhoog naar je moeder volgende keer. In de 25e minuut  wordt een Nuenen speler er met rood afgestuurd vanwege natrappen op Patrick Brouwer. Vanaf maandag weer de focus op de volgende ronde. Want na de 6-1 winst van vorige week zijn we door naar de halve finale en daarin wacht Feyenoord (AV) B1.

Vandaag speelde Alphense Boys C1 de een na laatste wedstrijd van de competitie. Het was de uitwedstrijd tegen Zeeburgia C1, die twee punten achter Alphense Boys Na drie minuten was het al 1-0 voor Zeeburgia. Helaas kwam de 2-0 gelijk eroverheen. Beide goals waren erg goede goals. Het antwoord bleef niet uit. In de 15de minuut kopte Max van Hees de bal over de keeper heen na een voorzet van junior Sonowo (2-1) In de periode hierna lukte heel weinig bij de Boys van trainer Bryan de Vries. Zeeburgia liep na een gemiste kans van Alphense Boys uit naar 6-1.  Na rust ging het gelijk op. Simon, junior en Max kregen nog kleine kansen maar de stand bleef onveranderd. Hoofd omhoog en volgende week het seizoen goed afsluiten om 12.30 uur thuis tegen PEC Zwolle C1, dat nog kampioen kan worden van de 1e divisie

De uitslagen van de C1 in de 1e divisie op 20 mei

Zeeburgia C1 - Alphense Boys C1         6-1

Be Quick C1 - Go Ahead C1        4-2

PEC Zwolle C1 - Buitenveldert C1         3-0

De Graafschap C1 - Almere City C1 (21/5)

12. Be Quick 1887 C1              21-4

De nieuwe C2 van Alphense Boys oefende vandaag tegen Olympia nieuwe C1 (ook een competitietegenstander) en won met 1-0

De nieuwe D2 van Alphense Boys won met 12-0 van AFC o12-3.