• Boys 1 begint met een 'goed gevoel' aan de nacompetitie

    SC Bemmel uit het Gelderse Ressen (gemeente Lingewaard) is vanavond de eerste tegenstander van Alphense Boys 1 in de nacompetitie. De aftrap is om 20.00 uur, einddoel is de promotie naar de hoofdklasse. Een lange weg te gaan (maximaal vijf wedstrijden), maar wie weet lukt dit jaar wat de afgelopen vier jaar voortijdig afliep. "We zijn een goede kandidaat voor de hoofdklasse. Daar kunnen wij zeker in mee. Het moeilijkste is echter om eerst uit de eerste klasse te komen", zegt trainer Aad van den Berg.

    Daarvoor moet in de komende acht dagen worden afgerekend met SC Bemmel (vanavond), Velsen (zondag 14.00 uur uit) en Emmen (volgende week donderdag, 14.00 uur thuis). De winnaar van deze groep gaat met nog twee andere groepswinnaars door naar de finalepoule. De winnaar van de finalepoule speelt volgend seizoen in de hoofdklasse. In totaal spelen in deze nacompetitie 22 clubs om twee plaatsen in de hoofdklasse. Procentueel gezien betekent dat een kleine kans. Maar ook een kleine kans is een kans...

    Alphense Boys is er klaar voor. "We hebben er in elk geval een goed gevoel over. Als we voetballen zoals we kunnen, hoeven we van niemand te verliezen", weet de trainer. "Sinds we zeker waren van de periodetitel en de kans op het kampioenschap nog maar klein was, hebben we ons voorgenomen om alle wedstrijden te blijven winnen. Dat is goed gelukt, waardoor we toch met een vracht van liefst 54 punten zijn geëindigd. Tegen DRL en Olympia scoorden we tien goals. Afgelopen zondag tegen FC Boshuizen (3-1 verlies) hadden we ook kunnen winnen, maar toen was het belangrijker om zonder blessures of schorsingen van het veld te stappen. Dat is gelukt en ook dat maakt het gevoel goed."

    Ook tegenstander SC Bemmel liep zondag (thuis) tegen een nederlaag aan. De club eindigde op de derde plaats in de Eerste Klasse E (district Oost) en dankte die notering vooral aan een goede eerste periode. SC Bemmel won die met vijf punten voorsprong op de uiteindelijke kampioen BVC 12, maar viel in de tweede periode (negende plek) ver terug. Over de kansenverhoudingen vanavond ??en ook in de komende wedstrijden?? valt echter weinig te zeggen. "Ik hou mijn spelers steeds voor dat de allerbelangrijkste wedstrijd steeds de eerstvolgende is. Zo benaderen we ook dit avontuur. We bekijken per wedstrijd wat op ons af komt. Eerst Bemmel dus vanavond, daarna zien we weer verder."

    Alphense Boys hoopt op een grote belangstelling. De toegang bij de twee thuiswedstrijden in deze ronde van de nacompetitie is gratis.

    Alphense Boys??SC Bemmel, donderdag 18 mei 2017, 20.00 uur. Scheidsrechter: R. Schul, assistent-scheidsrechters: T. Groot en J. Koenderink. Sportpark De Bijlen, Sportlaan 2, Alphen aan den Rijn. Studio Alphen doet verslag van de wedstrijd. Ook worden de hoogtepunten getwitterd. Volg ons @AlphBoys #alphenseboys #alpbem.

     

    Programma vanavond:

    Alphense Boys - SC Bemmel (20.00 uur)

    Emmen - Velsen (19.00 uur, terrein WKE ’16)

    Zondag 21 mei 2017

    Velsen - Alphense Boys (14.00 uur)

    SC Bemmel - Emmen

    Donderdag 25 mei 2017

    Alphense Boys - Emmen (14.00 uur)

    Velsen - SC Bemmel

     

    De winnaar gaat door naar de finale poule (drie clubs). Speeldagen zijn 28 mei, 1 juni en 5 juni. De winnaar van de finalepoule is volgend seizoen hoofdklasser.