• Woensdagnieuwtjes

    Deon Bontje (keeper Alphense Boys o15-2) heeft vorige week officieel bij Feyenoord getekend. De foto hieronder is met Raymond van Meenen, Manager Feyenoord Academy en tevens oud keeper van amateurvereniging DHZ en top scheidsrechter geweest in de eredivisie. Dean gaat training krijgen van  Rob van Dijk en Tim Van der Linden (komend seizoen keeper van Boys 1 én keeperstraining C en D-selectiekeepers) en natuurlijk Oscar Moens die coördinator van de keepers is.

     

  • Met nog 21 andere clubs opent Alphense Boys donderdagavond (morgen dus) de nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse. Boys 1 is ingedeeld in een poule met drie andere eersteklassers, te weten SC Bemmel, Emmen en Velsen. Morgenavond om 20.00 uur is SC Bemmel op De Bijlen de eerste tegenstander.

    Zondag speelt Alphense Boys uit tegen Velsen en dan is op Hemelvaartsdag de laatste wedstrijd, opnieuw thuis, tegen Emmen. De winnaar van deze poule plaatst zich met nog twee teams voor de finaleronde. De winnaar daarvan mag volgend seizoen in de Hoofdklasse spelen.

    Woensdag 31 mei 2017 is de laatste woensdagmiddag training olv Edwin Kluivers van dit voetbalseizoen. Na deze training kunnen de kinderen patatjes eten in de kantine!  Verzoek aan de ouders om te helpen met uit serveren van de patatjes en inschenken van limonade!

    Komende zondag (21 mei) speelt Alphense Boys F1 op het ''heilige gras van De Kuip'' het Feyenoord Toernooi voor de academie partners. De toegang in De Kuip is gratis. Het toernooi (7 tegen 7) begint om 09.00 uur. Namens Alphense Boys zal onze huis-fotograaf Ron Hoensen een fotoreportage maken.

     

  • Afgelopen week werd het Nederlands Kampioenschap Soccer Squash georganiseerd bij Sportcentrum Nieuwe Sloot. Met de nodige inspiratie besloot het JO15-4 team (bedankt voor de tip Jeroen Iemhoff) ook eens een poging te wagen. Een trainingsavond werd ingeruild voor een uur bij Sportcentrum Jawi. Squash topper Frangken Tuhumena kwam langs om de jongens de spelregels kort uit te leggen en gaf alvast wat kleine tips mee. Wat onwennig kwamen Naoufal en Amin uit de startblokken. Het valt nog niet mee. Al snel werd duidelijk dat – net als op het voetbalveld – rust, techniek en inzicht het verschil maken. Het JO15-4 team kreeg al snel de smaak te pakken en concludeerde dat een uur soccer squash zeker voor herhaling vatbaar is. Andere teams kunnen zeker eens contact opnemen met Jawi om het ook eens te proberen, bijvoorbeeld als afsluiting van een mooi seizoen of bij een afgelasting in het najaar.

  • Wat een seizoen heeft Jens Toornstra gehad. Acht jaar na zijn kampioenschap met Alphense Boys 1 van de 2e klasse (2009, waarin hij als 1e jaars senior 24 goals scoorde) werd hij nu op het hoogste niveau in Nederland kampioen met Feyenoord en had een groot aandeel in deze prestatie. Jens scoorde dit seizoen 14 competitiegoals (allen in de Kuip) en eindigde daarmee op de 8e plaats van de topscorers lijst. Met 9 beslissende assists eindigde hij als 6e op de lijstjes en in het gecombineerde klassement (doelpunten + assists) werd hij zelfs 3e op de lijst van meest waardevolle speler. In het spelersklassement van het AD werd hij 5e. En nu is de vraag, blijft hij bij Feyenoord of maakt hij als 28-jarige nog een transfer?

  • Afgelopen zondag speelde Alphense Boys 1 de laatste competitiewedstrijd bij en tegen FC Boshuizen. Het ging nergens meer om en trainer Aad v/d Berg spaarde de spelers die op ''scherp'' stonden. Hierdoor maakten 4 A1 spelers hun debuut in het 1e elftal: Edin Bibuljica, Jeremy Haarmans, Justin de Feijer en Derrick Barima.

    Afgelopen maandag won de nieuwe E-Top van Alphense Boys met 12-0 van de nieuwe D1 van avv Alphen. De nieuwe A1 won met 3-0 van Barendecht A1.

    Gisteravond (dinsdag) won de nieuwe D1 van Alphense Boys met 3-0 van de nieuwe D1 van De Meern en won de nieuwe C2 met 4-2 van de nieuwe C1 van Xerxes DZB.

    Afgelopen zaterdag hadden wij drie belangrijke jeugdselectiewedstrijden op ons hoofdveld waarbij bij iedere wedstrijd een arbitraal trio was aangesteld. Dat waren dus in totaal 9 scheidsrechters. Alphense Boys krijgt dan de rekening van de KNVB m.b.t. de vergoeding en de reiskosten van die scheidsrechters, die soms uit Overijssel en Limburg komen. Afgelopen zaterdag eiste een van die scheidsrechters ook nog eens dat hij twee tosties kreeg van de club en daarvoor niet in de rij voor de keuken wilde staan. Dat werd hem geweigerd door ons en daar was hij niet blij mee....!

    De Alphense wethouder voor Duurzaamheid gaf zaterdagmiddag bij de Boys het officiële startschot voor de gescheiden inzameling van afval. Alphense Boys is de eerste sportvereniging in de gemeente die ‘supporter van schoon’ is. Voor papier en koffiebekertjes staan er blauwe containers op het complex. Plastic, metaal/blik en drankenkartons gaan in de bakken met het paarse deksel en het overige afval in de grijze restcontainers.

    Door gescheiden afval in te zamelen, kan een aanzienlijke reductie van de hoeveelheid restafval worden bereikt en dat scheelt de vereniging aanzienlijk in de kosten die voor het verwijderen van afval moeten worden betaald. Afgelopen najaar deed Alphense Boys mee aan een onderzoek van de gemeente Alphen aan den Rijn naar gratis inzameling van plastic flesjes, metalen blikjes en drankkartonnen (PMD). Het restafval van een sportvereniging bestaat voor zo’n 80 tot 90 procent uit PMD-verpakkingen. Tot nu toe verdwijnen die bij het overige afval, terwijl ze heel goed kunnen worden gerecycled.

    Op de velden van Alphense Boys zijn door de gemeente ‘eilanden’ met afvalcontainers geplaatst. Alphense Boys investeert zelf ook in de gescheiden afvalinzameling. In het clubgebouw worden eveneens speciale afvalbakken geplaatst om PMD en papier apart in te zamelen, terwijl ook in de kleedkamers hiervoor voorzieningen worden getroffen. Deze investering is mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Club van Honderd van Alphense Boys.

  • Ook onze dagploeg was vertegenwoordigd bij deze opening, want zij zullen nauw betrokken zijn bij dit project waarbij veel op hun schouders zal komen

    Vanavond (woensdag) spelen de nieuwe C1 en nieuwe B2 van Alphense Boys een oefenwedstrijd thuis (respectievelijk om 19.00 uur en 19.15 uur)

    Komende zaterdag zijn er oefenwedstrijden voor de nieuwe D2 (09.00 uur), nieuwe C2 (13.00 uur). De B1 speelt dan nog om 15.15 uur de thuiswedstrijd tegen FC Twente B1

    Alphense Boys A2 en B2 begonnen de nacompetitie voor wellicht promotie naar de hoofdklasse en 2e divisie, fantastisch. De mannen van Bas Brands wonnen de thuiswedstrijd tegen Zuidland A1 met 3-1 en moeten het komende zaterdag in de uitwedstrijd over de streep zien te trekken.

    De B2 o.l.v. Dwight Schenkers, deden het nòg beter en wonnen met 6-1 van Nuenen B1. DAt zou komende zaterdag in de uitwedstrijd goed moeten komen. Daarna wacht dan voor beide teams opnieuw een thuis en uitwedstrijd tegen een nieuwe tegenstander. Als ze dàt overleven wacht op zaterdag 10 juni de finale van die nacompetitie.

    Wie volgt Tess van de Weteringen op als winnaar van de Penaltybokaal 2016? Op woensdag  31 mei wordt de Halve Finale van de Penaltybokaal gehouden. Graag zou ik één naam per team willen hebben die hier aan mee gaat doen. Deze winnaar van zijn eigen team gaat strijden tegen andere teams voor een plek in de Finale die gehouden gaat worden tijdens het sportweekend.

    Deze speler moet wel meedoen met het sportweekend. Voor het doorgeven of vragen stuur je door naar r.martin@casema.nl

    Op Hemelvaartsdag (donderdag 25 mei) wordt er bij Alphense Boys niet getraind.

    In principe kan er dit seizoen nog getraind worden tot het Sportweekend (vrijdag 9 juni). Echter vele teams stoppen er eerder mee. Dat wil ik dan graag van u weten. Stuur mij dan z.s.m. een email. Dan kan ik daar rekening mee houden met veld en kleedkamerindeling

    Trainers die stoppen graag hun hesjes en eventueel lichtsleutel inleveren (briefje erbij van welk team het is). Blijft u ook volgend seizoen trainer (wat wij hopen) dan kunt u de hesjes bij u houden.

    Voor het volgende seizoen kunt u al de gewenste trainingsdagen en tijden aan mij doorgeven (graag met een zo ruim mogelijke marge qua tijden) Zet er goed welk team dit betreft

    Na donderdag 8 juni gaat het ballenhok op slot en gaan we inventariseren hoeveel ballen er per team kwijt zijn en eventueel (per team) betaald moeten worden. Daarna worden alle ballen bekeken en eventueel vervangen en de ballenrekken gereorganiseerd. Alle codes komen dan te vervallen.

    Na de laatste competitiewedstrijd van uw team willen wij van alle teams de wedstrijdballen + netje (+ waterzak) direct van u terugontvangen. Bij de toernooien deze ballen niet meenemen, die raken daar gegarandeerd zoek. U kunt de ballen (+ netje) inleveren in de commissiekamer. Volgend seizoen krijgt u weer nieuwe wedstrijdballen. Trainers die stoppen ook graag de trainingshesjes inleveren (briefje erbij van wie het is) + de lichtsleutel

    Ook de spelerspassen graag nu inleveren zodat wij de mapjes voor de nieuwe teams weer in orde kunnen maken. U kunt het mapje gewoon in het laatje van uw team in de commissiekamer stoppen. Spaar ons svp de moeite om iedereen apart te moeten benaderen voor bovengenoemde zaken en lever het z.s.m. in. Dat kan vanaf nu op iedere doordeweekse avond bij Paul Bahlmann of anders kunt u het achterin de grote commissiekamer leggen met een briefje erbij van wie het is.

    Na 11 juni zijn alle grasvelden gesloten en alle trainingen gestopt. De twee kunstgrasvelden zijn vanaf dat moment door ons compleet anders ingedeeld vanwege trainingen en oefenwedstrijden met de nieuwe selectieteams. Alle rechten m.b.t. de huidige trainingstijden en velden zijn dan vervallen. De ballenrekken gaan dan op slot en de ballen worden geteld en gecontroleerd.

    De laatste training van de huidige teams moeten dus echt in de week van 5 t/m 8 juni plaatsvinden. Of eerder, maar laat mij dat dan ruim op tijd weten.

    Op donderdag 15 juni wordt alleen voor de leiders en trainers de nieuwe teamindelingen gepresenteerd o.l.v. Ria Binnekamp. We noemen dat de ''schietavond'' omdat de leiders en trainers er nog even hun opmerkingen over kunnen maken alvorens we het definitief maken.

    19.00-19.30 uur       De F-teams voor seizoen 2017-2018

    19.30-20.00 uur       De E-teams voor seizoen 2017-2018

    20.00-20.30 uur       De D-teams voor seizoen 2017-2018

    20.30-21.00 uur       De C-teams voor seizoen 2017-2018

    21.00-21.30 uur       De A en B-teams voor seizoen 2017-2017

    De Familiedag van Alphense Boys, waarbij de Boys jeugdteams tegen hun eigen ouders, broertjes, zusjes, trainers, leiders, opa's en oma's mogen spelen, wordt gehouden op zondag 18 juni (Vaderdag). Dat is traditioneel een geweldig gezellige afsluiting van het voetbalseizoen en mag je niet missen. Zet het dus in de agenda en reserveer vast een uur speeltijd bij: Paul.Bahlmann@hetnet.nl

    Afgelopen zaterdag werd het eerste zomertoernooi bij Alphense Boys gehouden. Het werd een heerlijke dag voor de vele E en F-teams met een gezellige sfeer. Komende zaterdag volgt opnieuw een E en F-toernooi en op zaterdag 27 mei sluiten we af met een C en D toernooi. Alle drie de toernooien worden georganiseerd door onze mooie toernooi commissie

    De voetbalwedstrijd Alphense Boys - Bemmel is a.s. donderdag 18 mei  live te volgen in het sportprogramma "Sport Lokaal" van  Studio Alphen. Donderdag vanaf 19.30 uur is er een extra uitzending van Sport Lokaal en wordt iedere zaterdag en zondag uitgezonden tussen 14 en 18 uur voor de regio Alphen aan den Rijn, Rijnwoude en Boskoop. Erik Joustra  zal het radioverslag verzorgen. Ook wordt er in deze uitzending verslag gedaan van meerdere sportevenementen  uit de regio. Studio Alphen kan je ontvangen via 90.0 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel en het glasvezelnet van KPN (kanaal 962) en Lijbrandt (kanaal 798); in Rijnwoude via 106.5 FM (ether) en 103.4 FM (kabel).

     

  • De inschrijving voor de Kicksshop.nl Speler van de Maand mei is met één week verlengd. U kunt tot dinsdag 23 mei een speler uit uw team nomineren. Ga hiervoor naar de speciale pagina op deze site via de button rechts op de homepage. Op de foto boven Sophie Andrukaitis uit de M)13, die de verkiezing in april won. Zij won hiermee een shirt van Real Madrid.

    Alphense Boys MO17 neemt volgende week deel aan het internationale toernooi om de Ederbergland Cup 2017. Plaats van handeling is Winterberg. Het vertrek is donderdagmorgen en terugkomt zondagavond. Op vrijdag en zaterdag worden wedstrijden gespeeld tegen SC RW Verne, FC Wittlingen, DFC Allendorf, RKSV Margriet, JSK Rodgau en tot slot Zwaluwen Utrecht.

  • Alphense Boys heeft er een bijzondere sponsor op de site bij: Ton Delfos, pianoles bij u thuis. Aangestoken door het thema van het Sportweekend dit jaar ‘Let’s play some music’ koos hij voor een paginagrote advertentie in het programmaboekje en een banner op onze site. Via de banner kunt u nu een gratis proefles scoren!

    Vrijdagavond a.s. is Alphense Boys  gastheer voor een voorronde van het NK 7x7 20/30+ vrouwenvoetbal. Er doen acht teams aan mee, afkomstig uit verschillende delen van de provincie/districten West 1 en 2. Zij spelen in twee poules om een finaleplaats. De finale gaat tussen de winnaars van beide poules. De winnaar gaat door naar de landelijke finale. Aanvang 20.00 uur en de finale begint om 21.30 uur.

    Op donderdag 25 Mei (Hemelvaartsdag) organiseren de G-teams van Alphense Boys wederom hun FAMILIEDAG als afsluiting van het voetbalseizoen. Aan deze dag doen niet alleen de sporters, maar ook ouders, broers, zussen, opa’s en oma’s, vrienden en vriendinnen mee. Eerst zijn er onderlinge wedstrijdjes. Rond 16.00 uur is er een Penalty bokaal en dan na het omkleden de traditionel barbecue met een drankje.