• A2 en B2 starten goed in nacompetitie

Zowel Alphense Boys A2 als de B2 openden de de eerste wedstrijd van de nacompetitie met een prima overwinning. De A2 won met 3-1 van Zuidland A1 en de B2 won zelfs met 6-1 van Nuenen B1. Op de foto Nino Noordanus die vandaag 2x scoorde voor de B2

Alphense Boys A2 startte de nacompetitie voor promotie naar de Hoofdklasse met een terechte 3-1 thuis overwinning tegen Zuidland A1. De wedstrijd begon met een dominant Alphense Boys en dat resulteerde in een aantal kansen voor de thuisploeg. Onder andere van Jurgylio Limon en Silvanio Fortes (kopbal  op de binnenkant van de paal eruit) , deze vonden helaas geen doel.  In de 31e minuut gaf Silvanio Fortes  (zie foto) de perfecte voorzet die echter op 5 meter voor het lege doel door Nando Meijer naast getikt werd.

• Na een korte sterke fase van Zuidland was het in de 37e minuut Thijs Spanjer die na een prima actie de bal net naast schoot. Nog geen 5 minuten later was het dezelfde Thijs Spanjer die wederom door een goede actie de 1-0 aantekende.

Na rust was het Zuidland die aanzette, maar door een goede actie van de prima spelende Jurgylio werd het al snel 2-0 en leek het er even op dat de wedstrijd beslist werd.

• Alphense Boys verzuimde om de score verder uit te breiden en liep zelfs door een omschakeling fout tegen de 2-1 aan. Maar zoals vaker dit jaar bleef Alphense Boys vechten tot de laatste minuut en breidde enigszins gelukkig door een mooie vrije trap van Onur Bayram de score verder uit tot 3-1. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Zuidland en zullen de mannen van trainer Bas Brands uit een mooi vaatje moeten tappen om in de volgende ronde te komen.

Alphense Boys B1 had wat personele problemen omdat in deze situatie van het seizoen de nacompetitie van de B2 natuurlijk vòòr gaat, maar toonde wederom over een prima mentaliteit te beschikken in de thuiswedstrijd tegen Fc Volendam B1 . De mannen van de trainers Sander van Dijk en Henny van Raaij knokten voor wat ze waard waren en kregen zelfs de beste mogelijkheden om de wedstrijd te winnen.

• Dat gebeurde niet en gezien het wedstrijdverloop was een gelijkspel overigens volledig logisch. Achterin stond het onverzettelijke duo Bart Duiker (links) en Pim van Zoest en die gaven vrijwel niets weg.  Wat FC Volendam ook probeerde, ze kwamen niet door de hechte defensie van Alphense Boys.

• De beste kans in de eerste helft was voor Said Hamulic. Hij mocht volkomen alleen op de Volendam keeper afgaan, maar zijn lob was net niet hoog genoeg (zie foto)

• In de tweede helft waren er grote kansen voor Dani van Steijn en Gino Bergwerff, maar scoren wilde maar niet lukken. In de slotfase kwam FC Volendam nog even sterk opzetten, maar de verdediging van Alphense Boys wist van geen wijken. Het bleef 0-0 waardoor de B1 nu van de laatste plaats af is.

10. Almere City B1                    16-7

Na een onrustige maand waarbij er in het clubbelang spelers doorgeschoven moesten worden, keerde deze week de rust weer terug bij Alphense Boys B2. Het team is weer compleet en het doorschuiven van spelers is vooralsnog niet meer nodig en hiermee keert ook de rust weer terug. Dit was al te merken aan de energie op de trainingen eerder deze week. Bij iedereen was er de maximale focus op de start van de na-competitie van vandaag met de mogelijkheid om te promoveren naar de 2e divisie. Nuenen B1 is de eerste tegenstander in deze competitie. We beginnen de wedstrijd enigszins gespannen en komen dan ook erg goed weg als er knullig balverlies wordt geleden in de verdediging. Nuenen kan in de eerste minuut al de 0-1 maken, maar met een fantastische vliegende actie houdt Sam van Braak de bal uit het doel. Het lijkt erop dat deze actie er direct voor zorgt dat de spanning bij ons weg is want in de 2e minuut verovert Jordi de bal en speelt Nino Noordanus in die vervolgens direct Younes Bouhamed inspeelt. Younes zorgt uit de rebound op z'n eigen schot door de 1-0 hard in het dak van het doel te schieten.

• Lekkere  start. De 2-0 komt voort uit een mooie snelle aanval over diverse schijven opgezet door Jordi Geijssen die vervolgens zelf de rebound kan binnenschieten.

• Na een aanval van Nuenen moet Frank van de Hoorn in de 24e minuut ingrijpen en redt de bal van de lijn. Niet veel later een schot uit de draai van een Nuenen speler die op de kruising belandt.

Na een flinke verstapping moet Sam van Braak helaas behoorlijk geblesseerd uit de wedstrijd stappen. Nabil Sayadi, onze gastspeler uit de C1, komt voor hem in de plaats.

• We spelen een sterke eerste helft. in de 31e minuut nog een kans voor Nino Noordanus, maar in de 34 en 36e minuut maken we door Younes Bouhamed de 3-0

• en de 4-0 door Nino Noordanus (goede kapactie en schot vanaf 16 meter). Met een 4-0 voorsprong de rust in gaan is natuurlijk erg prettig, maar nu is het vooral zaak om geconcentreerd te blijven! We beginnen de tweede helft prima. In de 3e minuut verovert Nino Vittali (zie foto onder) de bal en houdt na een prima dribbel goed het overzicht en legt de bal breed op Oseas Andre, die verzuimt om rustig te blijven en de bal over schiet.

• Uiteraard moet Nuenen iets doen om de achterstand te verkleinen en ze gaan dus met meer druk naar voren spelen. Wederom moet Frank v/d Hoorn een bal koppend van de lijn halen. In de 14e minuut valt ook Patrick Brouwer geblesseerd uit. Dus zoals van de week in de zone oefeningen gedaan, moeten we nu iets meer behouden gaan spelen. Het spel wordt door het wegvallen van Sam en Patrick onrustiger, maar we herpakken ons op tijd. Wel moet in de 20e minuut keeper Bas Schol zich nog succesvol in de baan van het schot gooien. In de 25e minuut gaat Oseas op rechts goed door en legt de bal prima klaar voor Nino Vittali die met een prima links-rechts actie de bal lekker in schiet met z'n rechter, 5-1. De 6-1 wordt lekker ingeschoten door Nino Noordanus wat tevens de einduitslag is.

• De eerste helft was erg goed. Goeie energie, focus goed, spel goed. De B2 stond er weer! C1 spelers Nabil en Simon; dank jullie wel voor jullie fantastische inzet. Volgende week speelt de B2 de return in Nuenen.

De nieuwe B2 van Alphense Boys oefende tegen Barendrecht nieuwe B1 en verloor in blessuretijd met 3-4.

De nieuwe C2 van Alphense Boys oefende vandaag tegen sv Diemen nieuwe C1 en won met 7-3.

De nieuwe D1 oefende tegen jsv Nieuwegein D1 en won met 6-2

De nieuwe D2 speelde 9 tegen 9 tegen de nieuwe D1 van Brabant United en verloor nipt met 3-4