• VUC JO13-1 -Alphense Boys JO13-3

Den Haag, zaterdagochtend 6 mei 2017 om 11:15 uur, lekker zonnetje, dito temperatuur, ideaal voor een voetbalwedstrijd. De wedstrijd VUC D1– Alphense Boys D3 staat op het punt van beginnen; voor de geïnteresseerde lezer: de afkorting VUC staat voor Voorwaarts Utile-Dulci Combinatie. Het betreft een inhaalwedstrijd en er staat eigenlijk niets meer op het spel voor de D3: ze staan 2e in de competitie, kunnen geen 1e meer worden en de nummer 3 staat op respectabele achterstand. De spelers hadden gehoopt op een feestopstelling maar daar hadden ze niet gerekend op Hatim en Sjoerd; iedereen staat gewoon op zijn eigen positie.

De wedstrijd speelt zich voornamelijk af op het veld van de tegenstander. De Boys zijn beter, krijgen veel kansen maar hebben moeite om de kansen om te zetten in doelpunten. De doelstelling van de 1e helft lijkt om Sam te laten scoren. Maar allereerst opent Ralph de score (na kansen van Sam en Senna) met een fraaie kopbal: 0-1. Een tegenstootje van VUC gevolgd door kansen voor Gijs, Kay, Sam en Rick wordt gevolgd door een mooie pass van Sam die door Kay in het doel wordt gewerkt: 0-2.

En dan is daar het moment (zoals er deze wedstrijd nog 1 zal komen) waarop iedereen heeft gewacht: het doelpunt van Sam. Eerst een pegel op de lat, en vervolgens netjes afgemaakt: 0-3.

Na rust verschijnen de Boys in een iets andere samenstelling op het veld: Kay is keeper geworden en Mark loopt nu in de spits. En dat is meteen de doelstelling van de 2e helft: Mark laten scoren. Het begint wat rommelig deze 2e helft, maar VUC wordt niet echt gevaarlijk. De Boys voetballen vrolijk verder en Senna weet zijn doelpuntje mee te pikken. En dan komen de minuten van Mark: eerst een mooie pass op Senna waaruit Senna zijn 2e goal kan maken. En dan maakt Mark ook zijn doelpuntje.

VUC weet nog een tegendoelpuntje te maken wat de eindstand op 1-6 brengt.