• Rust 5-0, eind ook 5-0

Hoe mooi voetbal kan zijn, liet Alphense Boys zondagmiddag in de eerste helft zien in de thuiswedstrijd tegen Olympia. Na drie kwartier stond het 5-0 en het ene doelpunt was nog mooier dan het andere. Na de pauze viel er niet zoveel meer te beleven op sportpark De Bijlen. De thuisploeg leek al met zijn gedachten bij de wedstrijd van maandagavond tegen het G-team en Olympia was al blij dat na rust de nul kon worden gehouden. De ruststand werd ook de eindstand. Veel schoot Alphense Boys niet op met de zege, want Leonidas won bij VOC en stelde daarmee het kampioenschap veilig. Deze Rotterdammers dus wel...

Goal nummer een viel in de negende minuut. Thom Nouwens (foto boven) haalde van zo’n vijfentwintig meter uit en de bal plofte achter keeper Robbert Dols in het net. Met doelpunt nummer twee vier minuten later was ook niets mis. Stanley Mailoa gaf een perfecte voorzet en Maurice Kerkhof (foto onder) nam de bal ineens op zijn slof: 2-0. De volgende goal was even later ook al van een grote schoonheid. Arjan Ouwendijk zette met een handige beweging zijn tegenstander voor joker en schoof beheerst de 3-0 binnen (onderste foto). Ook de 4-0 van Thom Nouwens, wederom een bekeken schot uit de tweede lijn, bracht de handen van de toeschouwers op elkaar.

Zo stond het binnen een half uur 4-0 en was van een echte wedstrijd al lang geen sprake meer. Vlak voor rust werd het ook nog eens 5-0. De aanvallende actie van back Raychelo Feacunda was van grote klasse, de redding van keeper Dols moeizaam en de rebound van Arjan Ouwendijk attent. Opmerkelijk: met twee goals bracht Nouwens zijn totaal aantal treffers dit seizoen op 12 en Ouwendijk staat met 11 goals ook al in de dubbele cijfers. Beide middenvelders zijn daarmee goed voor ruim een derde van de Alphense doelpuntenproductie.

Nog twee lichtpuntjes in de tweede helft: Lorenzo van den Berg maakte na ruim acht maanden blessureleed zijn rentree en er was alweer een debuut van een talentvolle jongeling. Deze keer mocht A-junior Silvanio Rodrigues Semedo Fortes minuten maken in het eerste elftal.

De laatste competitiewedstrijd komende zondag in Leiden tegen FC Boshuizen heeft niets meer om het lijf. De kampioen (Leonidas) en de degradanten zijn bekend (De Zwervers en TAC’90). Naast Alphense Boys plaatsen FC Boshuizen en VELO zich voor de nacompetitie. Die begint voor Alphense Boys op 18 mei in eigen huis. Volgende week zijn de tegenstanders bekend.

Uitslagen 1B

Alphense Boys-Olympia 5-0, VELO-FC Boshuizen 0-1, VOC-Leonidas 0-2, TAC’90-CVV Zwervers 2-3, Nieuwerkerk-SC Woerden 2-0, OVV-DRL 1-3, Laakkwartier-Poortugaal 4-2.