• Alphense Boys vergooit titelkansen.

Ver in blessuretijd verloor Alphense Boys 1 met 2-3 van degradatie kandidaat TAC\'90. Vooral in de eerste 20 minuten was TAC\'90 gewoon veel feller (zie foto) Zoals gebruikelijk was het aanvangstijdstip van de wedstrijd van Alphense Boys vastgesteld op 14.00 uur. Tot de spelers was dat echter toch niet helemaal doorgedrongen, want zij begonnen pas te voetballen om 14.30 uur. In de thuiswedstrijd tegen degradatiekandidaat TAC’90 stond het toen inmiddels 2-0 voor de bezoekers. Na dertien minuten was die 0-2 al op het scorebord te lezen. Randall Rishendel Labordus en Sahin Kalkanoglu mochten wel erg gemakkelijk door de Boys-defensie wandelen en doeltreffend afronden.  Op die snelle behendige spitsen had de defensie van Alphense Boys in de eerste 20 minuten geen vat.  De enige bij Alphense Boys die wél het goede niveau haalde was Milan Stiphout die onvermoeibaar bleef zwoegen op het middenveld  en tal van balonderscheppingen had.

• Na een klein half uur pas deed de thuisploeg voor het eerste van zich spreken tegen deze beweeglijke tegenstander. Aan het eind van de eerste mooie aanval bracht Milan van Schaijk de bal voor, Arjan Ouwendijk bracht de bal bij de tweede paal weer terug voor het doel waar  Maurice Kerkhof van dichtbij dacht binnen te tikken, maar de geweldige redding van keeper Giovanni Spaan voorkwam dat.

• De tweede mooie aanval leidde drie minuten voor de rust, toen de bezoekers inmiddels al aardig uitgestormd waren tot de aansluitingstreffer. Het was een echte spitsengoal van Patrick Krop die vòl voor de bal ging bij de eerste paal uit een voorzet van Maurice Kerkhof (2-1)

• In de tweede helft kwam TAC’90 er nog slechts sporadisch aan te pas. Het overwicht was in handen van de gastheren, maar dat leverde heel weinig echte kansen op. Toen Raichelo Fecunda het op zijn heupen kreeg en met nog twintig minuten op de klok voor de gelijkmaker zorgde door slim in de korte hoek te scoren,  zag het er naar uit dat toch nog een overwinning in zou kunnen zitten.

• De gasten zaten er behoorlijk doorheen, maar hielden tegen een weinig fantasievol Alphense Boys stand. In de vierde minuut van de extra tijd had Arjan Ouwendijk toch nog voor de overwinning kunnen zorgen toen hij de bal uit de kluts op een paar meter van het doel opeens voor zijn voeten kreeg. Meer dan een suffig rollertje naast, wist hij niet te produceren.

• Anderhalve minuut verder toen Alphense Boys logischerwijze alles of niets ging spelen viel de goal aan de andere kant wel. Invaller Varsham Jagbandhan zorgde er voor dat de bezoekers, inclusief de enigszins overspannen aanhang helemaal uit haar dak ging. Omdat Leonidas wel wist te winnen zit een kampioenschap er voor Alphense Boys niet meer in en kan de ploeg zich gaan concentreren op de nacompetitie.