• Alphense Boys JO13-3 - Valken '68 JO13-1

Vandaag de wedstrijd tussen Alphense Boys en Valken, respectievelijk de nummer 3 tegen de nummer 2. We missen vandaag Ralph, verder is iedereen er, al dan niet fit.

Joppe en Rick beginnen op de bank. Na het plaatsen van de laatste 2 cornervlaggen is het Valken die aftrapt. Na 1 minuut door een misverstand in de verdediging scoort Senna beheerst in de verre hoek. Een duwfoutje van Sam veroorzaakt een vrije trap, deze gaat via bovenkant lat gelukkig over. Een mooie actie van Anouar levert corner op, Daniël scoort, 2-0.

De kans erna is een vrije trap van Gijs, metertje over. Windje mee is zo te zien wel een voordeel. Een houdbaar schot van Daniël wordt door de keepster gepakt. Anouar omspeelt de keepster, maar de bal rolt achter. Het speelt zich nu vooral af op het middenveld, zonder echte kansen voor allebei. De Boys zijn er met een corner nog het dichtste bij. Senna scoort uit een voorzet van Gijs vanuit eigen 16 meter, knap vrijgelopen, 3-0!
    In de laatste minuut nog een corner voor Valken, de eerste voor Valken, een uitval van de boys zorgt bijna voor de 4-0. Het rustsignaal kan niet lang meer duren.

In de tweede helft begint Valken met een andere keeper, een lange jongen, toch is de eerste kans voor de Boys, een hoog schot van Kay, maar de wind haalt de vaart eruit. Valken is iets feller, en bij de Boys gaat er even veel mis. Een bal van Valken gaat er via onderkant lat bijna in, maar gelukkig niet.

Al heeft Valken meer balbezit in de tweede helft, echt gevaarlijk worden ze niet. Terwijl ik dit type valt de 3-1. Hopelijk maakt dit ze wakker, en zowaar een mooie steekpass op Senna zorgt bijna voor de 4-1.

Een pass van Rick op Senna, die zichzelf vrijspeelt zorgt voor corner. Die levert niks op helaas. Senna scoort dan toch de 4-1. Een actie binnendoor van valken 4-2. Senna scoort nog bijna in de korte hoek, maar met nog 1 minuut is het wel klaar.

Eindsignaal en met deze overwinning is de 2e plek zeker.