• Boys B1 kan voorsprong nét niet vasthouden

Alphense Boys B1 liet de 1-0 voorsprong op FC Emmen B1 drie minuten voor tijd glippen en speelde met 1-1 gelijk. Steven v/d Pijl (zie foto) scoorde de 1-0. De C1 won met 4-2 van nummer laatst Be Quick 1887  C1in een erbarmelijke wedstrijd.

Alphense Boys A1 had rust en oefent komende dinsdag om 20.00 uur thuis tegen Argon A1. Volgende week zaterdag speelt de A1 om 14.30 uur thuis de belangrijke wedstrijd tegen Spartaan 20 A1

Alphense Boys A2 had rust en speelt volgende week zaterdag om 14.30 uur uit tegen koploper Haastrecht A1

Alphense Boys B1 speelde in een gelijkwaardige wedstrijd met 1-1 gelijk tegen FC Emmen. Pas drie minuten voor tijd scoorden de gasten de gelijkmaker.  De mannen van trainer Sander van Dijk werkten weer ongelofelijk hard voor een goed resultaat en speelden bij vlagen best goed voetbal.  In de 4e minuut gleed Yannick Saeijs er over links langs en zijn voorzet werd door Steven v/d Pijl over gekopt. In de 27e minuut opnieuw een actie van Yannick Saeijs.

• Steven v/d Pijl raakt eerst de bal in vrije positie volkomen verkeerd, maar krijgt op gelukkige wijze een rebound en die gaat er wél in (1-0). In de 34e minuut overschatte keeper Sven IJzendoorn zijn voetballende capaciteiten, want hij verspeelde de bal bij een kapactie aan de spits van Fc Emmen. Die schoot echter voor een leeg doel tegen de paal....! Ook na rust begon de B1 gewoon goed en speelde veel meer op de helft van FC Emmen. In de 10e minuut kwam Pim van Zoest met een goede voorzet, maar de inzet van Said Hamulic werd net geblokt bij de eerste paal.

• In de 20e minuut kon Steven v/d Pijl ineens vanaf de middenlijn alleen op het doel afgaan. Helaas werd hij achterhaald en mislukte zijn passeeractie. In de 74e minuut schoot invaller Sam Willemse van links hard op de vuisten van de keeper. In de laatste 10 minuten drong FC Emmen wel aan, maar kreeg eigenlijk geen kans van de prima verdedigende Alphense Boys mannen. Tot drie minuten voor tijd, toen een voorlangs indraaiende bal bij de 2e paal kon worden ongetikt (1-1). Voor de neutrale toeschouwer misschien terecht, maar deze zege had de B1 binnen kunnen halen. Volgende week zaterdag speelt de B1 om 14.30 uur uit tegen Willem II B1

10. Alphense Boys B1                       12-5

Alphense Boys B2 oefende vandaag tegen Den Hoorn B1 en won met 3-0. Na een tijdje als coach de spelers niet gezien te hebben (toernooi Spanje en trainingen nieuwe B1), was het erg leuk om weer met ze aan het werk te kunnen vandaag. De oefenwedstrijd tegen Den Hoorn B1 speelden we vandaag op het gras van veld 6. Prima veld, maar onze laatste wedstrijd op gras liep niet helemaal lekker, dus dat was nog even een dingetje voor enkele spelers. Op zich was de start van de wedstrijd prima want in de 15e minuut komen we via Nick op de 1-0, na een prima combinatie met Oseas. In de 17e minuut zelfs alweer een goeie kans voor Frank, maar via de hak van Younes gaat de bal er helaas net niet in. Ons spel wordt na deze fase rommelig. We zijn zelf slordig in de passing, geven de controle uit handen door de bal snel weg te schieten, wat lastig bereikbaar op het middenveld en kiezen niet altijd goed positie. Er komen dan ook kansen voor Den Hoorn en in de 28e minuut redt Emiel van Vliet (weer terug op doel na een mààndenlange blessure) na goed doorkomen van een Den Hoorn aanvaller. Ook door regelmatig goed ingrijpen van Sam van Braak blijven we de voorsprong houden. Met een 1-0 voorspring gaan we de rust in. de tweede helft starten we met wat wijzigingen in de opstelling en ons spel begint iets beter te lopen waardoor we dus ook meer en meer kansjes gaan creëren. In de 30e minuut heeft de keeper van Den Hoorn niet klem na een schot van Patrick Brouwer, maar Nick kopt de rebound prima in. 2-0. In de 33e minuut wederom een prima aanval van onze boys. Een combinatie tussen Patrick en Nick, waarbij Nick op de keeper schiet, maar nu is het Patrick die prima afrond in de rebound. Eindstand 3-0. Een prima wedstrijd voor onze keeper Emiel van Vliet die na een lange tijd door zijn blessure weer een wedstrijd kon keepen. Fantastisch gedaan Emiel. Volgende week zaterdag speelt de B2 om 12.30 uur uit tegen 's-Gravenzande B1

Alphense Boys C1 haalde vandaag in de thuiswedstrijd tegen de nummer laatst van de competitie (Be Quick 1887 C1) geen moment hun normale niveau. Het is dat we rekening moeten houden met het zware internationale toernooi wat ze met Pasen in Italië speelden, anders had het woord ''wanprestatie'' misschien wel gebruikt moeten worden.  Wat ook niet hielp v.w.b. de concentratie, was de 1-0 voorsprong na 30 seconden. Simon van Duivenbooden profiteerde van een verkeerde terugspeelbal en scoorde de 1-0.

•  In de 12e minuut was er al een vorm van nonchalance te zien in de verdediging van Alphense Boys, maar kon keeper Ot v/d Last erger voorkomen. In de 14e minuut wéér een afgrijselijke fout bij Be Quick waar opnieuw Simon van profiteerde (2-0). In de 31e minuut zagen we een kopbal van Max van Hees, maar de keeper tikt de bal over.

• In de 32e minuut ging Ot v/d Last in de fout toen hij een hoge bal uit een corner losliet (2-1). In de 5e minuut nà rust was een domme overtreding in de 16 meter de oorzaak van een strafschop voor Be Quick (2-2). Ongelofelijk dat zo'n matige tegenstander op gelijke hoogte kon komen. In de 36e minuut zagen we schoten van Simon van Duivenbooden en Max van Hees, maar de Be Quick keeper was die de baas. De mannen van trainer Bryan de Vries bleven de bal maar brengen en grossierden in mislukte voorspelbare individuele acties. Hierdoor werd het tempo in de wedstrijd laag en de verrassing ver te zoeken. In de 61e minuut werd Max van Hees in de 16 meter gevloerd (zie foto links) en schoot zelf de strafschop binnen (3-2).

• In de 68e minuut schoot Junior Sonowo vanaf rechts in de korte hoek raak. Was het onderschatting vandaag? In ieder geval oogde het team niet scherp en dat zal (hopelijk) te maken hebben met de vermoeidheid van het afgelopen weekend. Dit was vér onder de maat. Volgende week zaterdag speelt de C1 om 12.00 uur uit tegen FC Emmen C1

12. Be Quick 1887 C1              19-1

Alphense Boys C2 was vrij en speelt volgende week zaterdag om 11.00 uur thuis tegen Forum Sport C1

Alphense Boys D1 oefende vandaag tegen Spijkenisse D1 (andere 2e divisie). In de eerste helft speelden de mannen van trainer Sander v/d Kleij prima, met goede acties van Thierry Anthony (linker foto), Jelle Mulder en Jayden Pieters (rechterfoto).

• Maar het afmaken van de kansen liet te wensen over. In de laatste fase, rond en in de 16 meter waren de spelers niet slim en scherp. Allal Ben Gharda (foto onder) scoorde in de 15e minuut op aangeven van Thierry Anthony de 1-0.

• Na rust was de D1 ronduit slordig en kwamen wellicht de vermoeienissen van het prachtige buitenlandse toernooi met Pasen om de hoek kijken. De passes waren slordig en het balverlies zorgde ervoor dat de dominantie van de eerste helft ineens weg was. Tegenstander Spijkenisse kon zelfs zomaar 2x scoren (totaal onnodig), maar verdere kansen kregen ze niet. In de 53e minuut scoorde Bujo Hegic de gelijkmaker na een actie van Thierry Anthony. Volgende week zaterdag speelt de D1 om 11.00 uur thuis tegen kampioen Almere City D1

Alphense Boys D2 speelde vandaag voor de competitie uit tegen Wilhelmus D1. Na een fantastische belevenis in Spanje waar een sterk internationaal toernooi werd afgewerkt,  stond nu de één-na-laatste wedstrijd in de competitie op het programma. Onder moeilijke omstandigheden moest de ploeg van trainer Robin Stolwijk een goede prestatie zien neer te zetten. In de openingsfase van de wedstrijd werd de bal vrij gemakkelijk vrijgespeeld op het middenveld maar waren de aanvallers te lastig aanspeelbaar om echt gevaar te creëren. Wilhelmus speelde voornamelijk de lange/directe pass richting hun gevaarlijkste speler en die was naast groot ook sterk en heel snel. Het waren Wessel Kooy en keeper Mike Heisterkamp die hem enkele keren van scoren wisten af te houden. In de 15e minuut kwam Alphense Boys op achterstand, uit een corner kon er geheel vrijstaand worden ingekopt (1-0). Dit bleek ook de ruststand. Na rust werd de achterstand al snel groter, na balverlies rondom de middenlijn was de Wilhelmus-aanvaller niet meer te achterhalen (2-0). Alphense Boys probeerde het wel maar kwam heel moeizaam onder de druk vandaan en als dit wel lukte werd er vaak een kleine overtreding gemaakt zodat Wilhelmus zich weer kon organiseren. In de 42e minuut kon een nieuwe dieptepass niet voorkomen worden en de rappe spits trof van dichtbij doel (3-0). In de slotfase deed Alphense Boys nog wat terug, Nordin Bukala kapte in één beweging fraai 2 spelers uit en schoot met links binnen (3-1).

• Onder deze veldomstandigheden (zéér slecht grasveld) werden de technische vaardigheden optimaal bevraagd. Bij vlagen werd de bal goed vrijgespeeld, het vervolg en het creëren van voldoende kansen lukte vandaag minder goed. Over 2 weken speelt Alphense D2 zijn laatste competitiewedstrijd thuis tegen Sportlust D1 om 09.00 uur. Volgende week zaterdag is de D2 vrij

11. Ter Leede D1                       18-9

Alphense Boys E-Top neemt revanche tegen ARC. Werd uit tegen ARC nog verloren, thuis bleek de E-Top van Alphense Boys te sterk. De winnaars van de Blackpool Cup zegevierden met 3-0 in de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen.

In de eerste helft had Alphense Boys een licht veldoverwicht. Abdul Ibrahimi kon over rechts regelmatig een actie maken, maar die mislukten.

• De keeper van ARC moest twee keer een bal uit de korte hoek vissen. Aan de andere kant was ARC gevaarlijk met corners. Niettemin stond de verdediging van de thuisploeg als een huis. De tweede helft gaf een ander beeld. Alphense Boys werd sterker en ARC moest in de achteruit. Invaller Yassin Babaj kreeg op links de bal en scoorde direct na de pauze. Met een diagonaal schot over de keeper werd het 1-0. Vijf minuten later was Kevin de Zwart bijna trefzeker. Een vrije trap werd door de ARC-goalie knap gepakt. Halverwege deel twee vertrok Sven Verpoort van de eigen helft en rende iedereen eruit.

• Hij gaf breed op Dean Valentijn die met een leeg doel voor zich voor 2-0 tekende. Alphense Boys bleef hierna gevaarlijk en ARC kwam er niet meer uit. Dean Valentijn, Tim van Veen, Dahli Jordense en Yessin Babaj zorgden voorin voor veel dreiging. In het slotstuk wist ARC zich uit de druk te ontworstelen. Maar het doel van Milan Captein bleef leeg. In de laatste minuut werd het nog 3-0. De assist was van Yassin, de intikker van Sven. Volgende week zaterdag is de E-Top vrij