• Woensdagnieuwtjes

  Wat een prachtige internationale toernooien speelden maar liefst 11 Alphense Boys jeugdteams het afgelopen Paasweekend. Van Italië tot Spanje en van Engeland tot België waren onze teams uitgewaaid. De C2 (zie prachtige foto boven dit artikel) en de E-Top (zie foto onder) kwamen met de hoofdprijs terug naar Nederland.

   

 • Komende zaterdag (22 april) kan Alphense Boys E3 kampioen worden van de hoofdklasse in de wedstrijd tegen Alphense Boys E1. Héél bijzonder dus dat dit uitgerekend tegen onze eigen E1 moet gebeuren. De wedstrijd wordt om 11.00 uur gespeeld op het hoofdveld van Alphense Boys.

  Dominique Woolthuis (10 jaar) heeft twee weken geleden in de gymles op school, zijn voet gebroken en zit voorlopig in het gips. Helaas is voor Dominique het voetbalseizoen al ten einde. We hopen hem met deze foto een beetje te kunnen opfleuren.

   

 • Patrick Brouwer, die vier jaar geleden van UVS naar Alphense Boys kwam, speelt het volgend seizoen bij Sparta Rotterdam. Ook Patrick had diverse keuzes, want stond bij diverse BVO's in de belangstelling, en koos uiteindelijk voor de club uit Rotterdam. Patrick is hiermee de tiende Alphense Boys jeugdspeler die volgend seizoen bij een profclub gaat proberen zijn droom te laten uitkomen.

 • Bij een overschrijving of het stoppen met voetballen moet er ALTIJD schriftelijk opgezegd worden via een e-mail aan leden@alphenseboys.nl

  De indeler van de zaterdagdiensten in de commissiekamer dacht dat er met Pasen geen voetbalprogramma was en had niemand ingedeeld. Er waren echter 18 thuiswedstrijden. Op donderdagavond werd die fout ontdekt en was Johan van Ooij direct bereid de ochtenddienst te nemen in de commissiekamer. Waarvoor dank.

  Na heel veel overwegen en vergelijken heeft Ilounga Pata uiteindelijk gekozen om zijn voetbaldroom bij Ado Den Haag voort te zetten. Ilounga kwam twee jaar geleden van FC Zoetermeer en ontwikkelde zich zo snel, dat er diverse BVO's interesse in hem toonden. Uiteindelijk viel de keuze op ADO Den Haag, zodat hij in zijn vertrouwde omgeving kan blijven wonen.

   

 • Vorige week dinsdag 11 april, speelde Alphense Boys o23 alweer zijn laatste wedstrijd uit de belofte competitie. Uit tegen Noordwijk o23 speelde Alphense Boys een groot gedeelte van de 1e helft zeer goed tegen het alleen maar verdedigende Noordwijk. De kansen regen zich aaneen, maar het duurde toch nog tot de 16e minuut voor dat de scoren werd geopend door Arjan Ouwendijk die die bal ontfutselde van de Noordwijk verdediger op rand 16 meter en daarna beheerst de 0-1 binnen schoot. Vooral Thom Nouwens was vandaag heerlijk op dreef en strooide met de meest mooie ballen over het veld. Steeds verlegde hij spel van de ene naar de andere kant en zorgde daarvoor dat Noordwijk achter de feiten aan liep. In de 30 minuut een mooie voorzet van Stanley Mailoa waardoor Kevin Cameron de 0-2 in kon schieten. Gelijk een minuut later was het alweer raak met nu Kevin als aangever, waarna Djazz Manusama de 0-3 binnen schoot. Helaas gingen we in het verdere verloop van de 1e helft iets te veel lopen met de bal waardoor de snelle bal wisselingen nog maar mondjesmaat voorkwamen en Noordwijk wat meer lucht hierdoor kreeg.

  Gelijk in de 2e helft werd er door gewisseld en kwam er na de al in de 1e helft opgestelde A1 keeper Ryan Kool ook nog de A1 speler Daily Loos en de A2 speler Silvanio erbij die zich allebei gelijk verdienstelijk lieten zien. Helaas kwam Noordwijk in de 50e minuut na niet daadkrachtig ingrijpen op 1-3 maar liet Alphense Boys zich niet van de wijs brengen. Het duurde tot de 70e  minuut voordat de goed ingevallen Silvanio na een mooie steekbal van Thom Nouwens dwars door het midden de 16 meter in voor de 1-4 kon zorgen. En in de 85e minuut schoot Stanley vanaf de rand met een mooi schot in de rechterhoek voor de eindstand van 1-5. Een mooie afsluiting met waarschijnlijk een 3e of toch een 2e plek in deze mooie o23 competitie. Voorlopig op de 2e plek nu, waarbij Katwijk nog een wedstrijd moet inhalen en die dan ook moet winnen om de 2e plek te pakken.

  Enkele dagen geleden is een grote rol met rood-wit plastic lint uit het kopieerhok van Alphense Boys gehaald en niet meer teruggekomen. Weet iemand hiervan en zou degene die de rol geleend heeft die rol ook weer willen terugleggen?

  Afgelopen donderdag 13 April kwam de Alphense Sportploeg van het jaar 2016, Alphense Boys B1, een waterpolo training volgen bij AZC in zwembad AquaRijn. Ietwat nerveus begonnen de jongens aan de warming up en ze merkte al snel dat dit toch een hele andere tak van sport is dan achter een balletje aanlopen.

   

 • De waterpolo trainer Laszlo Nagy had een speciaal programma in elkaar gezet, waarin centraal stond: teamspirit, balbehandeling en fun. Ook trainer Sander van Dijk deed mee en bleek over een goed schot te beschikken.

 • Het werd een ontzettend leuke training met veel plezier en een stuk conditie en een afsluitend partijtje.  Het resultaat was twee dagen later te zien. Met een enorme vechtlust pakte de B1 toen een 3-3 gelijkspel tegen Almere City B1

 • Thabiso van Zeijl (ex-Alphense Boys) maakt volgend seizoen de overstap van Sportlust 46 naar Argon. Argon is deelnamer aan het derde Frans Bahlmann Toernooi.

  Moustapha Yachou (33, ex-Alphense Boys) wil  volgend seizoen weer uitkomen in een 1e elftal en wil dat doen bij zijn huidige club AVV Alphen.

  Op donderdag 27 april is het koningsdag in Nederland. Er zijn dan geen trainingen bij Alphense Boys.

  Als een Alphense Boys team niet traint in de mei-vakantie (24 april t/m 7 mei) stuur dan even een bericht naar Paul.Bahlmann@hetnet.nl  Wij kunnen hier dan rekening mee houden met de planning van de verdeling van velden en kleedkamers voor de andere teams

  Op woensdag 26 april zijn er geen trainingen van de Fjes en guppies die trainwn o.l.v. Edwin Kluivers. Op woensdagmiddag 3 mei zijn er dan wél trainingen.

  John Cuvelier (ex-jeugdtrainer Alphense Boys) heeft het wéér geflikt en is met FC Lisse A1 kampioen geworden van de hoofdklasse. Ook bij Alphense Boys behaalde John, die 9 jaar bij ons werkzaam was, diverse kampioenschappen.

 • Nog drie finales te gaan", vertelde JensToornstra afgelopen zondag. "Drie keer alles geven en negen punten halen. Het besef dat we historie kunnen schrijven is zeker aanwezig. We willen het allemaal meemaken. Ik ben een keer eerder kampioen geworden bij de senioren. Dat was bij Alphense Boys 1. En voor de andere kampioenschappen moeten we terug naar de F-jes en de E-tjes. Met een bosje bloemen en een friet met na de wedstrijd. Nu gaat er vast iets meer gebeuren als het eenmaal zo ver is." Jens scoorde afgelopen zondag zijn 14e goal van dit seizoen in de eredivisie. Toevallig allemaal in De Kuip. In het kampioensjaar van het 1e elftal (2009) scoorde Jens (als eerste jaars senior)  maar liefst 23 goals en mede daardoor promoveerde Alphense Boys 1 toen naar de 1e klasse

 • Programma thuiswedstrijden jeugdselectieteams voor zaterdag 22 april

  09.00 uur      E-Top - ARC D3 (comp)

  11.00 uur      C2 - Wippolder C1 (vrsch)

  12.00 uur      D1 - Spijkenisse D1 (vrsch)

  13.00 uur      C1 - FC Emmen (comp)

  15.00 uur      B2 - Den Hoorn B1 (vrsch)

  15.15 uur      B1 - FC Emmen (comp)

  Alphense Boys F3 kan op zaterdag 22 april kampioen worden. Zij hebben nog één wedstrijd te spelen, uit  tegen Bernardus.. Die staan bovenaan de ranglijst, maar als de F3 wint zijn ze kampioen. Een echte ''kampioenswedstrijd'' dus..

  Tijdens de meivakantie organiseert voetbalopleidingscentrum De Complete Techniek in samenwerking met Alphense Boys voetbaldagen voor jeugdspelers van alle verenigingen uit de regio Alphen aan den Rijn. Er is een 2 daags- programma op woensdag 3 mei en donderdag 4 mei.  Beide dagen starten we om 09.30 uur en eindigen we om 15.30 uur. Er wordt 5 uur per dag getraind.  De kosten bedragen 69 euro voor twee dagen met in totaal 12 uur voetbal! Inclusief lunch.  Inschrijven kan via de website www.decompletetechniek.nl

  Tijdens de voetbaldagen staat plezier voorop, maar kinderen maken ook een grote stap in hun voetbalontwikkeling.  Het programma bestaat uit techniektraining, afwerkvormen, loopcoördinatie, partijvormen, voetbalcircuit en natuurlijk een toernooi.  Kinderen ontwikkelen een betere voetbalcoördinatie en snelheid; verbeteren de basistechnieken passen, aannemen en afwerken onder druk van een tegenstander. Daarnaast leren ze aanvallen, verdedigen en omschakelen binnen afwerkvormen en partijspelen. En natuurlijk zijn er ook leuke spelvormen  zoals voetvolley, penalty-king en dropkikker. Alle jeugdspelers en jeugdkeepers, jongens en meisjes,  uit de regio vanaf 6 tot 16 jaar zijn van harte welkom. Het maakt niet uit bij welke vereniging ze spelen en ook kinderen die niet op voetbal zitten, zijn van harte welkom.

  De voetbalwedstrijd Alphense Boys - TAC '90  is a.s. zondag  live te volgen in het sportprogramma “Sport Lokaal” van  Studio Alphen. Sport Lokaal wordt iedere zaterdag en zondag uitgezonden tussen 14 – 18 uur voor de regio Alphen aan den Rijn, Rijnwoude en Boskoop. Michel la Faille  zal deze middag het radioverslag verzorgen. Ook wordt er in deze uitzending verslag gedaan van meerdere sportevenementen  uit de regio. Studio Alphen kan je ontvangen via 90.0 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel en het glasvezelnet van KPN (kanaal 962) en Lijbrandt (kanaal 798); in Rijnwoude via 106.5 FM (ether) en 103.4 FM (kabel).

  JO15-5 heeft op zondag 16-4 het voetbal toernooi bij FC VVC dik gewonnen. Met 14 doelpunten voor en 0 tegen hebben ze de 1de plek gehaald.

  Erwin Nuijtinck (Alphense Boys 1) neemt na dit seizoen afscheid van Alphense Boys en gaat naar competitiegenoot Poortugaal

 • Afgelopen week is de B3 (JO17-3) kampioen geworden. Komende zaterdag viert de E8 dat ze kampioen geworden zijn (zonder te spelen). De volgende teams kunnen binnenkort ook kampioen worden: F3, F6, E3, C3, B4, B5.

  Alphense Boys C5 heeft op zondag 16 april het voetbaltoernooi bij FC VVC dik gewonnen. Met 14 doelpunten voor en 0 tegen haalden ze de eerste plek.

   

 • D3 sneuvelt in de Halve FINALE Hasselt cup! De D3 zat in een sterke poule met reiger boys, een sterk frans elftal en BVO’er Top Oss.

  Wij begonnen de wedstrijd tegen reigerboys, deze wedstrijd werd vrij makkelijk gewonnen met 2-0. Daarna volgde de topper tegen 3e divisionist Top Oss, onze jongens hebben er hard voor moeten strijden, tot 1 minuut voor tijd stonden wij 2-1 achter. Tot Senna een mooie steekbal kreeg en deze onderkant inschoot, die 2-2 voelde alsof we de finale al hadden gewonnen. Met nog een frans team te gaan stonden wij al met 1 been in de volgende ronde.

  Het franse team klapte er aardig op maar voetballend waren wij echt beter helaas eindigde deze wedstrijd in een 3-3 eindstand waardoor wij tweede uit de poule werden, maar door naar de volgende ronde. Zondag begonnen we in de kwart finale tegen hoofdklasser Winschoten, ook in deze partij waren wij de bovenliggende partij maar wij konden het niet afmaken eindstand 1-1 en wij konden ons opmaken voor de penalty’s

  Deze reeks werd door ons gewonnen 3 uit 3 waarna de tegenstander miste op naar de halve finale. Hierin kwamen wij wederom uit tegen 3e divisionist Top Oss, dit team had onze D6 uitgeschakeld in de andere kwart finale, anders had de D6 gestunt en konden wij een onderlinge wedstrijd afwerken in Belgie. Na een leuke sportieve wedstrijd kregen wij een penalty tegen vanwege het trekken aan een shirt op het randje 16 meter, helaas benutte Top Oss deze penalty. Na hard werken kregen wij een corner mee en daaruit maakte wij de verlossende 1-1 wat tevens ook de eindstand was in deze halve finale.

  Wij konden ons weer opmaken voor een penalty serie, helaas werd deze door Top Oss gewonnen en konden zij zich opmaken voor de finale tegen achteraf de terechte kampioen van dit toernooi ARC D1. De jongens hebben een geweldig weekend achter de rug, alle ouders hebben met alles geholpen en hebben de trainers aardig ontlast. Elke dag was van s ochtends tot s avonds gepland met eten, zwemmen, bowlen, oh ja en tussendoor een paar wedstrijdjes voetballen. Wij als trainers zijn trots op onze groep die zich perfect staande hebben gehouden op dit zwaar bezette toernooi.