• D5: dag 3 in Brugge

Vandaag, zondag 16 april, staan ervoor de D5 nog 3 wedstrijden op het programma, 2 in de poulefase en 1 wedstrijd in de eindronde. Gisteren hebben we het toernooi afgesloten als de voorlopige nummer 4 en wachten ons nog wedstrijden tegen de nummer 2 en 3 in de poule. Hopelijk zijn onze spelers er klaar voor want gisteravond(nacht) was het erg gezellig bij ons slaapgelegenheid. De spelers hebben na de laatste wedstrijd op zaterdag heerlijk kunnen ontspannen en feesten. Bij de voetbalquiz hebben ze zelfs nog even de hersens moeten trainen bij vragen als hoeveel leden heeft Alphense Boys en wie is de trainer van het eerste elftal. Maar terug naar de zondag. De eerste wedstrijd is tegen het Engelse team Walshaw SC. Dit team heeft voornamelijk spelers uit geboortejaar 2003 (2003 is in Engeland een D junior) en tegen dit fysieke geweld zijn wij op de vroege morgen nog niet opgewassen. Helaas verliezen we deze wedstrijd en kunnen we ons richten op de volgende tegenstander het Franse team Croix. Gisteren hebben we al gezien dat dit een heerlijk voetballende ploeg is met veel beweging. Ons elftal staat echter als een huis deze wedstrijd en in de eerste helft spelen we onze beste helft tot nu toe. Met veel inzet en een ijzeren discipline weten we het de nummer 2 in de poule heel lastig te maken. Na de 0-0 ruststand weet Croix helaas de 1-0 te scoren. En diepe bal vanuit hun verdediging valt ongelukkig voor onze goal en hun spits weet net zijn teen ertegen aan te krijgen. Hierna is de D5 even van slag en weet de tegenstander uit te lopen naar 5-0. Maar onze boys en girl geven niet op en weten in de slotfase nog een aantal mooie kansen te creëren maar dat levert geen doelpunt op.
    In de poule zijn we geëindigd zoals we de dag begonnen zijn, op de vierde plaats. In de eindronde gaan we spelen voor de 7/8ste plaats en worden we gekoppeld aan de nummer 4 uit de andere poule, het Engelse team Farnworth Hurricanes.
    De D5 is gebrand om een goed resultaat te behalen en dat laten ze zien in de eerste tien minuten. De tegenstander wordt overal op het veld onder druk gezet en dat resulteert in een paar mooie kansen. Het is Sepp die op een mooie pass van Tim de 1-0 op het bord weet te zetten en dat is in deze fase zeker verdiend. De 2e helft beginnen we weer goed maar de tegenstander is beter in de wedstrijd gekomen. Het gaat gelijk op en er zijn kansen over en weer. De tegenstander krijgt vlak voor het einde van de wedstrijd een vrije schop in aan de zijkant van het veld. Iedereen staat klaar voor ons doel om de bal weg te kunnen werken. Maar de voorzet die gedragen wordt door de harde wind waait tot ieders verbazing onhoudbaar in de kruising. Vlak hierna klinkt het eindsignaal van de scheidsrechter en moeten 3 penalty's per team de beslissing brengen.
    De eerste penalty van Kaya gaat onhoudbaar in de bovenhoek/kruising maar ook de Hurricanes scoren. De volgende penalty wordt door onze keeper Colin perfect uit de linkeronderhoek gedoken. Maar helaas missen wij ook. De derde is weer raak voor de Hurricanes dus onze laatste penalty moet erin. Tim neemt plaats achter de bal en scoort beheerst. Nu moeten de penalty's om en om worden genomen. Wederom weet Colin de bal mooi te stoppen en kan Korhan de beslissing brengen.
    Korhan weet zijn zenuwen in bedwang te houden en schiet de bal onhoudbaar binnen. Het feest kan beginnen want de D5 is zevende geworden op dit leuke toernooi.
    Na de prijsuitreiking beginnen we weer aan de reis terug naar Alphen aan de Rijn waarbij we onderweg nog even gaan eten bij de gele M.
    We kunnen terugkijken op een super leuk weekend in Brugge waarbij we iedereen willen bedanken die dit voor ons hebben mogelijk gemaakt.