• Boys D6 dé verrassing v/d Hasselt Cup

  Op het tweedaagse internationale voetbaltoernooi in Hasselt (België) is de D6 dé verrassing gebleken. Met een uiteindelijke achtste plaats is dit een fantastische prestatie voor de derdeklasser. Verderop ook het verslag van de derde dag van de D5 in Brugge en de C1 in Turijn.

  In het sterk bezette veld van ploegen die 1e klasse of hoger speelde kwam Alphense Boys D6 ijzersterk uit de startblokken. Zaterdagmiddag werd er afgetrapt tegen Garenne Colombes, de Franse ploeg in de poule. Nadat bleek dat er op veld G werd gespeeld in plaats van veld D, hemelsbreed 1,5km er tussen, was de warming-up goed begonnen met een sprint van de jongens.

  De maanden van voorbereiding van militaire precisie wierpen zijn vruchten af tegen de Fransen. De scheidsrechter zag een penalty in de uitstekende schwalbe van Ivan en werd feilloos ingeschoten door Owen die nog even aangeraakt werd door \'le keeper'... Na de wedstrijd voor de camera\'s bekende Ivan: "Ik struikelde zelf...".

  In de tweede helft werd er vanuit de kluts na een corner ingeschoten door Charaf: 2-0

  Ondertussen hadden de Fransen het team omgegooid en dat hielp, de Boys kwam er niet doorheen. Nadeel van een internationaal toernooi: je verstaat de tegenstander niet... De eindstand bleef 2-0.

  De tweede wedstrijd tegen PPSC Schiedam startte als de eerste: met veel druk vooruit en aanvallend spel. Dat resulteerde in een mooie aanval in de tweede minuut tussen Owen en Mathieuw waar bij de eerste door de verdediging slalomde en bekeken inschoot. De druk werd opgevoerd op Schiedam maar dat resulteerde niet in doelpunten. Kansen waren er wel maar het geluk was deze wedstrijd niet aan onze zijde en af en toe moest er hard ingegrepen worden om Schiedam van scoren af te houden. Eindstand 1-0.

  De derde en laatste wedstrijd voor de zaterdag was tegen WVV Winschoten. Een leuke ploeg die goed stoorde en voetballend weg kwam. De Boys lette even niet op en het net bewoog door de goal van Winschoten.

  Onder aanvoering van de staf en het uitzinnige publiek werden de Boys naar voren geschreeuwd. Wat niet mee hielp was dat het veld meer leek op Belgische loopgraven uit de buurt van Ieper dan een voetbalveld met de juiste afmetingen en gemaaid gras...

  De Boys verzonnen een list en stuurde Marcel in de diepte en die liet zich na een correcte schouderduw theatraal vallen in het strafschopgebied: pingel. Owen zette aan en schoot beheerst in: 1-1. Dat bleek ook de eindstand van deze verder sportieve wedstrijd. Waarbij de complimenten waren voor de trainer van WVV Winschoten die uitblonk in sportief en positief coachen langs de lijn. En niet onbelangrijk: de Boys zijn nog ongeslagen in het buitenland...

  Na een korte nacht op de camping, zwemmen in de ochtend en 3 wedstrijden zou je verwachten dat de Boys uitgeteld waren toen we terug kwamen op het vakantiepark. Niets is minder waar, zelfs na de verrukkelijke pannenkoeken van de meegereisde ouders hadden de jongens nog genoeg energie om het park onveilig te maken. Het schijnt dat de bewaking van het park heeft ingegrepen om het verjaardagsfeestje van Thomas om 12 uur vroegtijdig te beëindigen. Het was lang onrustig in de caravans maar de laatste jongens deden rond 2 uur toch echt hun ogen dicht.

  Eerste paasdagen was er een zoals er velen thuis zouden hebben gevierd: een paasontbijt met broodjes, eieren en natuurlijk pannenkoeken. De Boys hadden hun eerste wedstrijd pas om 14.30 en dus tijd zat om weer te gaan zwemmen! Energie genoeg toch?

  De finales waren 'a different kind of cook\'. Stuk voor stuk topploegen die wel op tijd naar bed waren gegaan. TOP Oss was de eerste tegenstander die middag. De wind was gaan aanzetten en de Boys speelde er tegen in met vele blessures in het team. De vlijmscherpe en snelle tegenstander, derde divisie, hadden dan ook twee minuten nodig om het doel te vinden. De Boys werden overrompeld in de eerste helft en de ruststand was 4-0. Dit team leek een maatje te groot maar toen gebeurde er iets. Een korte preek van Ronald in de rust deed wonderen. De Boys herpakte zich en vochten voor elke centimeter op het veld. En daardoor kwam TOP Oss niet meer aan voetballen toe. En het geluk was er nu ook met een schot op de lat en drie met naast geschoten door TOP Oss. De tweede helft werd moreel gewonnen door de Boys met 0-0.

  De tweede finale werd gespeeld tegen een tegenstander die wij al eerder troffen: WVV Winschoten. Ditmaal waren de Winschotenaren de betere in de eerste helft en was de ruststand 2-0. In de rust werden er deze keer geen tips of aanpassingen besproken. Nee, het was belang welke pizza er gekozen werd: margaritha, salami of Hawaï. Tot grote hilariteit van het publiek van de tegenstander overigens.  In de tweede helft leken de Boys in te kakken, het energieniveau van de Boys was laag. Totdat Ivan alleen op de keeper af kon gaan na een mooie pas van Owen en scoorde. De eindstand van 2-1 was terecht en de Boys en ouders snakten naar de  pizza\'s. In de lokale pizzeria werden 32 pizza\'s gebakken voor de ouders en kinderen. Giovanni en Paulo, de plaatselijke koekenbakkers liepen het vuur uit de sloffen om iedereen te bedienen.

  Met een grote glimlach en volle maag gingen wij weer terug voor de laatste wedstrijd om plaats 7 en 8. En de pizza calorieën hadden geholpen want de Boys stonden te popelen om de wei in te gaan. Tegenstander was Overbos uit Hoofddorp en deze jongens waren een jaar jonger maar dat merkte je niet op het veld. Beide ploegen schuwden de duels niet en het fantastische publiek ging nog eens achter hun ploegen staan. Zelfs zo dat de scheidsrechter bij de sarcastische opmerkingen van het publiek hard moest lachen. Uiteindelijk bleken de ploegen na 30 minuten aan elkaar gewaagd te zijn: eindstand 0-0. De beslissing moest uit de penaltyserie komen.

  En helaas trok de D6 aan het kortste eind en verloren ze de penalty\'s.

  Een verdiende achtste plaats was het resultaat van een heel gezellig, sportief en uitputtend weekend!

   

  Verslag 3e dag van Alphense Boys D5 in Brugge

  Vandaag, zondag 16 april, staan ervoor de D5 nog 3 wedstrijden op het programma, 2 in de poulefase en 1 wedstrijd in de eindronde. Gisteren hebben we het toernooi afgesloten als de voorlopige nummer 4 en wachten ons nog wedstrijden tegen de nummer 2 en 3 in de poule. Hopelijk zijn onze spelers er klaar voor want gisteravond(nacht) was het erg gezellig bij ons slaapgelegenheid. De spelers hebben na de laatste wedstrijd op zaterdag heerlijk kunnen ontspannen en feesten. Bij de voetbalquiz hebben ze zelfs nog even de hersens moeten trainen bij vragen als hoeveel leden heeft Alphense Boys en wie is de trainer van het eerste elftal. Maar terug naar de zondag. De eerste wedstrijd is tegen het Engelse team Walshaw SC. Dit team heeft voornamelijk spelers uit geboortejaar 2003 (2003 is in Engeland een D junior) en tegen dit fysieke geweld zijn wij op de vroege morgen nog niet opgewassen. Helaas verliezen we deze wedstrijd en kunnen we ons richten op de volgende tegenstander het Franse team Croix. Gisteren hebben we al gezien dat dit een heerlijk voetbalende ploeg is met veel beweging. Ons elftal staat echter als een huis deze wedstrijd en in de eerste helft spelen we onze beste helft tot nu toe. Met veel inzet en een ijzeren discipline weten we het de nummer 2 in de poule heel lastig te maken. Na de 0-0 ruststand weet Croix helaas de 1-0 te scoren. En diepe bal vanuit hun verdediging valt ongelukkig voor onze goal en hun spits weet net zijn teen ertegen aan te krijgen. Hierna is de D5 even van slag en weet de tegenstander uit te lopen naar 5-0. Maar onze boys en girl geven niet op en weten in de slotfase nog een aantal mooie kansen te creeren maar dat levert geen doelpunt op.

   

 • In de poule zijn we geëindigd zoals we de dag begonnen zijn, op de vierde plaats. In de eindronde gaan we spelen voor de 7/8ste plaats en worden we gekoppeld aan de nummer 4 uit de andere poule, het Engelse team Farnworth Hurricanes.
  De D5 is gebrand om een goed resultaat te behalen en dat laten ze zien in de eerste tien minuten. De tegenstander wordt overal op het veld onder druk gezet en dat resulteert in een paar mooie kansen. Het is Sepp die op een mooie pass van Tim de 1-0 op het bord weet te zetten en dat is in deze fase zeker verdiend. De 2e helft beginnen we weer goed maar de tegenstander is beter in de wedstrijd gekomen. Het gaat gelijk op en er zijn kansen over en weer. De tegenstander krijgt vlak voor het einde van de wedstrijd een vrije schop in aan de zijkant van het veld. Iedereen staat klaar voor ons doel om de bal weg te kunnen werken. Maar de voorzet die gedragen wordt door de harde wind waait tot ieders verbazing onhoudbaar in de kruising. Vlak hierna klinkt het eindsignaal van de scheidsrechter en moeten 3 penaltys per team de beslissing brengen.
  De eerste penalty van Kaya gaat onhoudbaar in de bovenhoek/kruising maar ook de Hurricanes scoren. De volgende penalty wordt door onze keeper Colin perfect uit de linkeronderhoek gedoken. Maar helaas missen wij ook. De derde is weer raak voor de Hurricanes dus onze laatste penalty moet erin. Tim neemt plaats achter de bal en scoort beheerst. Nu moeten de penaltys om en om worden genomen. Wederom weet Colin de bal mooi te stoppen en kan Korhan de beslissing brengen.
  Korhan weet zijn zenuwen in bedwang te houden en schiet de bal onhoudbaar binnen. Het feest kan beginnen want de D5 is zevende geworden op dit leuke toernooi.
  Na de prijsuitreiking beginnen we weer aan de reis terug naar Alphen aan de Rijn waarbij we onderweg nog even gaan eten bij de gele M.
  We kunnen terugkijken op een super leuk weekend in Brugge waarbij we iedereen willen bedanken die dit voor ons hebben mogelijk gemaakt.

 • Gisteravond vierden de C1 spelers in Turijn de verjaardag van keeper Ot v/d Last en gingen met z''n allen uit eten.

 • Alphense Boys C1 won vanochtend in Turijn tegen een Italiaanse ploeg met 2-0. Simon van Duivenbooden en Mats Kramer scoorden. De laatste wedstrijd van het Italiaanse avontuur, ging tegen Hollandia en werd met 2-0 gewonnen. Samir Messaoudi en Isay Gesser scoorden. De C1 eindigde uiteindelijk op de 25e plaats.