• Alphense Boys D5 maakt indruk op Bruges Cup 2017

De D5 is begonnen aan hun internationale toernooi in Brugge. Na een geslaagde eerste dag in deze stad is vandaag het moment dat de voetbalschoenen aangetrokken kunnen worden. De wekker ging al om 7.15 uur zodat iedereen om 8.00 uur aan het ontbijt aanwezig was. De Boys en Girl genoten van het uitgebreide buffet en waren klaar voor de eerste wedstrijd. Op het mooie nieuwe kunstgrasveld van de organiseerde vereniging KSK Steenbrugge stond de wedstrijd tegen het Franse team US Ascq gepland. De eerste minuten werd direct duidelijk dat wij (nog) niet  klaar waren aan het 8 tegen 8 spel wat op dit toernooi gespeeld wordt. De D5 hanteerde veelvuldig de lange bal wat op een half veld niet de juiste tactiek is. De tegenstander uit Frankrijk was dit wel duidelijk gewent want die combineerde ons soms helemaal dol. De wedstrijd eindigde helaas maar terecht in een 3-0 verliespartij. Het was duidelijk dat we de punten niet cadeau gingen krijgen. Na de nodige instructies van de coaches beginnen de spelers de tweede wedstrijd tegen Waarschot uit België duidelijk beter. Halverwege de tweede helft die gelijkwaardig opging wist Waarschot toch op 1-0 te komen. De D5 rechte hun rug en gaven de resterende 8 minuten alles. De verdediging met Thije, Janet en Kaya stond als een huis. Onze keeper Colin wist met de meest mooie reddingen de D5 nog in de wedstrijd te houden. Na een mooie aanval in de laatste minuut kregen we een corner. Tim nam de corner perfect en bij de 2e paal weet Arjan de bal in de bovenhoek te koppen. Ons eerste punt is binnen. De derde wedstrijd is tegen KSK Steenbrugge. De D5 is duidelijk de betere in deze wedstrijd. Door doelpunten van Thijs (2x), Derek, Sepp,  Reda en Janet zijn de eerste 3 punten binnen.
    De D5 heeft voor vandaag het beste voor het laatste bewaard. Want in de wedstrijd tegen AS Ory La Chapelle wisten ze een 1-0 achterstand in een 2-1 overwinning om te buigen. Wederom gaf onze verdediging geen krimp tegen de lange reuzen uit Frankrijk. Colin stond de wedstrijd van zijn leven te keepen en Korhan die terug is na zijn gebroken arm wist veel duels op het middenveld te winnen. Het goede voetbal werd 10 minuten voor tijd beloond toen Sepp de 1-1 maakte. De D5 ging duidelijk voor de winst en dat kregen ze ook. De fraaie solo en dito schot van Tim vanaf de linkerzijkant op goal was de verdediging van Ory te machtig. De bal ging via een been van een tegenstander de goal in, 2-1.
    De tweede overwinning was een feit. Met 2 overwinningen, 1 gelijkspel en 1 verloren partij gaat de D5 morgen het toernooi met veel vertrouwen vervolgen.