• De jo11-7 naar de halve finale Zwaluwen jeugdbeker

Het is zaterdagochtend 15 april als om 800uur de wekker gaat. Vannacht heeft het geregend en als ik naar de bowling rijd, spettert het nog een beetje.
    Met jongens van de JO11-7 ben ik op weg naar Voorhout, waar ze de kwartfinale van de KNVB beker spelen tegen Foreholte jo11-9. Deze ploeg staat in hun competitie bovenaan en spelen volgende week hun kampioenswedstrijd.
    Met een bepaalde spanning rijd ik naar Voorhout. Wat kan ik verwachten van ons team. De laatste tijd is het team door blessures of andere omstandigheden niet compleet geweest en is het vandaag voor het eerst weer compleet.
    De jo11-7 zit de laatste tijd wel weer in een flow. Vorige week wonnen ze op inzet en die week daarvoor door goed te voetballen. Lukt het ze om vandaag beide factoren te combineren?
    Als iedereen in de kleedkamer zit, zie ik ontspannen koppies en worden er zelfs grapjes gemaakt.
    Om iets voor tienen blaast de scheidsrechter op zijn fluit en zetten de jo11-7 de wedstrijd in beweging.
    Ze combineren makkelijk door de verdediging heen, maar de eindpass is nog onzuiver. De tegenstander probeert door te combineren op onze helft te komen, maar steeds zit er een voet of een been tussen. Echte kansen zijn er dan ook nog niet.
    Uit het niets staat het plotseling 1-0 voor de alphense boys. De jo11-7 blijft goed voetballen. En vlak voor het eind van de eerste helft is het 2-0. Wat opvalt, is dat de Boys zo ver door willen combineren en vergeten op doel te schieten. In de rust is dat dan ook de enige opmerking die ik hoef te maken.
    Waar de boys voor rust mee geëindigd zijn, gaan ze in de tweede helft verder mee. De boys combineren erop los, zetten de tegenstanders onderdruk en ook de eindpass is nu goed. De verdediging staat goed. De keeper staat er als het moet en het middenveld is van ons.
    En ook de doelpunten komen nu en scoren de boys erop los en zo wordt het 6-0. Met nog 5 minuten op de klok wordt de concentratie iets minder en scoort Foreholte de 6-1 en is voor hun de hatelijke 0 van het bord. Echt in gevaar komen de boys niet meer en is de eind uitslag 6-1 en staat de jo11-7 in de halve finale.
    Al met al een prachtige teamprestatie waaraan iedereen zijn steen bij droeg.