• Boys B1 speelt gelijk tegen Almere City

  Alphense Boys B1 pakte op de valreep een 3-3 gelijkspel tegen Almere City B1, maar dat was dan ook meer dan verdiend. Op de foto kopt Said Hamulic (die later ook de 3-3 zou scoren) de 1-0 over de Almere Keeper.

  De gehele eerste helft liet de ploeg van trainer Sander van Dijk eindelijk weer eens goed combinatievoetbal zien. En dat leidde tot vele mogelijkheden. Al in de 4e minuut kopte Said Hamulic de 1-0 binnen (zie foto boven). In de 6e minuut werd Yannick Saeijs toen hij alleen op de keeper afging, neergehaald (zie foto) en dat betekende een directe rode kaart voor Almere City, die dus met tien man verder moest.

 • Toch kwam Almere al in de 11e minuut op gelijke hoogte. Een steekpass en het niet meelopen met de tegenstander betekende diagonaal de 1-1. In de 16e minuut legde de hard werkende Pim van Zoest de bal perfect terug op Ilounga Pata. Diens knappe schot werd even knap uit de hoek getikt door de goalie van Almere. In de 24e minuut gaf Yannick Saeijs de pass op Said Hamulic en opnieuw redde de keeper ten koste van een corner. Het wachten was op de 2-1, maar die kwam niet. Sterker, direct na rust werd een bal niet goed weggewerkt en vanaf 18 meter scoorde Almere via de binnenkant van de paal de 1-2. In de 52e minuut gaf Said de voorzet op Gino Bergwerf, maar die tikte in kansrijke positie net naast het doel. In de 15e minuut werd het nòg erger. Een van richting veranderde voorzet kwam bij toeval voor de voeten van een Almere aanvaller en tegen de verhouding stond het ineens 1-3. Toch bleven de Boys spelers met grote inzet spelen en geloofden ze in een beter resultaat. In de 60e minuut kopte Gino de bal in handen van de keeper. In de 68e minuut viel de bal vanuit een corner voor de voeten van Pim van Zoest, die met zijn rug naar het doel controleerde, razendsnel om zijn as draaide en de bal in de kruising schoot (2-3)

 • De beloning voor het harde werker kwam in de 77e minuut. Alessio van Straaten verlengde een voorzet van Djoemi Resokario en bij de 2e paal scoorde Said Hamulic met enig geluk de dik verdiende 3-3. In blessuretijd nam Dani van Steijn ter hoogte van de dug-out nog een vrije trap. Gedragen door de wind ging de bal over de Almere keeper heen en zou op zeker in het doel zijn geëindigd, ware het niet dat achter de keeper Ilounga Pata (een boys speler) de bal over het doel kopte....! Als hij de bal had laten gaan was het 4-3 geweest. De scheidsrechter floot onmiddellijk af. Het zat vandaag gewoon niet mee.

 • De uitslagen van de B1 in de 1e divisie hoog op 15 april

  Alphense Boys B1 - Almere Ciy B1

  FC Emmen B1 - Willem II B1        4-2

  FC Volendam B1 - NEC/FC OSS B1      0-2

  PEC Zwolle B1 - FC Twente B1  5-1

  Sparta Rotterdam B1 - Heerenveen B1  0-2

   

  De stand in de 1e divisie hoog

  1. PEC Zwolle B1                   12-31

  2. NEC/FC Oss B1                  12-24

  3. Heerenveen B1                  12-21

  4. Sparta Rotterdam B1          12-19

  5. FC Volendam B1                12-17

  6. FC Emmen B1                    12-17

  7. FC Twente B1                     12-16

  8. Willem II B1                       12-13

  9. Almere City B1                    12-7

  10. Alphense Boys B1              12-5