• Ook Alphense Boys D2 in Spanje aangekomen

  Na Alphense Boys B2 is nu ook de D2 gearriveerd in Spanje.  Op de prachtige foto staan de mannen in de Spaanse zon. Hieronder hun verslag van de eerste dag. De B2 won ook zijn laatste poulewedstrijd met 3-1 en is zelfs poulewinnaar geworden. Hieronder het verslag van hun laatste wedstrijd

  Op woensdagochtend 11 april werd er al vroeg verzameld op Eindhoven Airport. Na een voorspoedige reis (van bewolkt naar volle zon) stond er direct een leuke activiteit op het programma. Camp Nou het stadion van FC Barcelona werd bezocht en de spelers +  begeleiding kregen een rondleiding door de geschiedenis/prijzenkast van de Spaanse topclub. Het zien van het immens grote stadion (93.653 stoeltjes), de fantastische grasmat en kleedkamers maakten echt wel indruk.

   

 • Hierna werd de heenreis voortgezet richting het hotel, daar aangekomen kon er genoten worden van een heerlijk diner. Net voor het slapen gaan kon er nog een glimp worden opgevangen van de Champions League wedstrijd Bayern Munchen – Real Madrid. 
  De volgende ochtend waren de spelers alweer vroeg wakker. Met een goed gevulde buik na het ontbijt hadden de trainers een strandtraining gepland. Na een stevige warming up werden er wat kleine partijtjes en een dribbel challenge volbracht. Vervolgens werd de verkoeling opgezocht met een frisse duik in de zee/zwembad. s’ Middags bracht een heerlijke wandeltocht de ploeg langs enkele schitterende plekken. Er kon worden geklommen op rotsen en het (uit)zicht was adembenemend. De sfeer is goed en het is wachten op de eerste wedstrijd (morgenochtend) tegen Royal Gosselies Sport uit België.  

   

  Verslag Alphense Boys B2

  Laatste wedstrijd in de poule voor de B2 tegen CFB Marc Bartra uit Spanje. Nadat de bus ons eerst bij het verkeerde complex heeft afgezet, starten we na een zeer korte voorbereiding aan de wedstrijd.

 •  In de 3e minuut is het Younes die goed op links doorgaat en voorzet op Hidde, die feilloos bij de 2de paal kan binnenkoppen; 1-0. 6e minuut; Younes houdt de bal net in op de achterlijn en geeft direct voor op Nino; 2-0. Hierna zakken we iets meer en de Spanjaarden komen beter in hun spel.18e minuut; vrije trap versierd door Younes.  Deze vrije trap getrapt door Nino Noordanus gaat helaas net over. 21e minuut; Nino Noordanus blokt de bal en zet goed door en maakt de 3-0. We gaan dik verdiend met een 3-0 voorsprong de rust in. Eerste kans voor de Spanjaarden omdat we zelf buitenspel opheffen, maar de Spanjaarden scoren niet. Snelle uitbraak Spanje, maar Jordi geeft zoveel druk dat ze de bal in het zijnet schieten. 18e minuut; goede redding Emiel op afstand. Dan wordt Younes neergehaald en krijgt een vrije trap. Patrick krijgt bal net niet goed op zijn kop en knikt over. De Spaanse ploeg en supporters blijven enthousiast. Dan een dieptebal van Spanje en we worden geklopt op snelheid, lob over Emiel 3-1. Alphense Boys speelt de wedstrijd verder rustig uit en raakt niet meer in de problemen. Eindstand 3-1. Hierdoor zijn we ongeslagen groepswinnaar met 9 punten uit 3 wedstrijden. Toernooidoelstelling behaald. Volgende wedstrijd is morgenochtend om 9 uur. Hierdoor weer vroeg de wekker. Voordeel is wel dat het vroeg nog niet zo warm is. Al met al wordt het toernooi in Spanje elke wedstrijd leuker en is Alphense Boys nog steeds in de race. Na de wedstrijd lekker even met zijn allen met de voeten in het bad

 • Hieronder nog de foto na de wedstrijd tegen de Japanners waar we gezamenlijk mee op de foto gingen en ook in dezelfde bus weer naar het hotel gebracht werden.