• Noordwijk JO11-1 – AB JO11-3 Geen punten voor het harde werken

Het is eigenlijk altijd een feestje om een verslag te schrijven over de prestaties van ons team. We kijken iedere week naar hard werkende boys, mooi voetbal en vaak vieren we de overwinning na afloop van de wedstrijd. Soms is er ook een verliezende pot te verslaan, zoals vorige week tegen PSV. Dan heb je daar ook vrede mee en is het geen enkele probleem om een mooi verslag te maken.

Dit verslag voelt helaas een beetje als het schrijven van een script van een film die in de laatste scene eigenlijk onverwacht nog slecht afloopt. Na zo’n film houd je ook de rest van de avond een soort teleurgesteld gevoel, terwijl het eigenlijk een hele mooie film was om naar te kijken.

Vandaag is alwéér een belangrijke wedstrijd! Nadat onze Boys vorige week tegen Nootdorp een mooie winst wisten te behalen, staat vandaag de wedstrijd tegen de nummer 2 uit de competitie op het programma. Noordwijk heeft 2 wedstrijden meer gespeeld, waardoor het beeld wat vertekend. Wanneer het de Boys vandaag lukt om te winnen, dan staan ze lekker vrij op de eerste plaats. Zodra de jongens van Noordwijk het veld op komen is duidelijk dat ook zij vandaag heel graag éven van de eerste plaats willen gaan genieten. Vol energie staan er 9 krachtige spelers op het veld met een minstens zo gemotiveerde trainer langs (en soms binnen) de lijn.

Vandaag missen wij verdediger Serua én keeper Vince. Dat betekend dus dat de wedstrijd gespeeld moet gaan worden zonder wisselspelers. De scheidsrechter heeft scherp dat de wedstrijd een beladen karakter zal hebben, hij laat de spelers elkaar nog even een sportieve wedstrijd toewensen en blaast het startsignaal van de pittige strijd die zal komen.

Sami neemt in de eerste helft het doel van Vince waar. Een waardige vervanger, maar vanzelfsprekend mis je wel zijn vechtersmentaliteit ín het veld. Direct na aanvang van de wedstrijd merk je dat de teams aan elkaar gewaagd zijn. De coach van Noordwijk overspoelt zijn team met instructies, om iedereen scherp in de wedstrijd te krijgen. Dat lijkt toch snel resultaat te hebben, want de 1-0 voor Noordwijk staat op het bord.

Onze jongens herpakken zich goed en met een mooie bal van Thijs richting Senne werkt Senne de bal lekker tussen de palen. Het staat alweer 1-1! Met veel kansen aan beide kanten van het veld is de spanning onder de toeschouwers ook steeds beter voelbaar. Die spanningen lopen verder op wanneer de scheidsrechter fluit in het voordeel van Alphense Boys (hands bal) en de bal op de penaltystip legt. Senne werkt de bal geconcentreerd langs de keeper in de linkerkant van het doel, maar de scheidsrechter is er niet tevreden mee. De penalty moet over. In de herkansing houdt de keeper de bal netjes uit het doel, maar klemt de bal niet, waardoor Jesper de bal bijna dwars door het doelnet tussen de palen knalt. 1-2 vóór! Het vertrouwen is terug, maar dat vertrouwen werkt als een rode lap op de Noordwijkse aanvallers én supporters van beide clubs.

Het is rust! Met één puntje voorsprong de rust in om even af te koelen en te evalueren is goed én nodig. De Boys werken keihard, maar de wedstrijd is zeker nog niet gewonnen. Dimitri en Martijn hebben veel te bespreken én moeten de jongens scherp krijgen voor de tweede helft. Dat kost even tijd én natuurlijk hebben onze mannen wat rust verdiend. De jongens van Noordwijk staan alweer op het veld, ook de toeschouwers staan klaar voor de tweede helft, dus de scheidsrechter besluit om onze Boys uit de kleedkamer te gaan halen. Sami heeft het keepers tenue aan Levy overgedragen. Levy heeft eerder laten zien dat ook hij een waardige vervanger is van de vaste keeper, maar ook nu geldt dat je een hele harde werker moet missen op het middenveld.

Noordwijk gaat direct weer fel de wedstrijd in. Fysiek sterk spel en een flinke dosis wilskracht levert hen een rommelige 2-2 op, waarna ook snel de 3-2 valt. Onze verdediging is de weg even kwijt en daar maakt Noordwijk handig gebruik van.

Je merkt aan verschillende jongens dat de vermoeidheid begint mee te spelen, maar er wordt strijdlustig gevochten om de achterstand recht te zetten. Na een mooie pass van Twan werkt Senne ook de 3-3 mooi tussen de palen.
    We kijken al met al naar een onwijs spannende wedstrijd! Als toeschouwers gunnen we het onze jongens om nog een doelpuntje bij te maken of toch tenminste een gelijke stand te handhaven. Helaas valt de 4-3 aan de verkeerde kant, waardoor Noordwijk weer op voorsprong komt. Noordwijk is in deze fase feller én de gretigheid van het team zal worden beloond met de overwinning.

De scheidsrechter houdt nauwgezet de tijd in de gaten en in de slotfase van de wedstrijd speelt Noordwijk de tijd handig vol. Onze Boys zijn moegestreden. De scheidsrechter fluit. De strijd is klaar. Balende Boys en feestende supporters in Noordwijk. En tóch zijn wij trots op het team en de geleverde prestatie. Er is hard gewerkt én we hebben een spannende wedstrijd gezien.
    Top jongens!! Complimenten voor jullie strijdlust. Misschien lopen we de rest van de dag een klein beetje met een teleurgesteld gevoel.

Volgende week tegen Rijnsburgse Boys gaan we, hopelijk weer met volledige bezetting, voor de winst. Om 8:30 uur in Rijnsburg, dus op tijd naar bed vrijdag.