• Het venijn zit in de staart........

De kop van dit artikel slaat op de thuiswedstrijden van de A1, A2 en B2 die allen een voorsprong verspeelden in de slotfase van de wedstrijd. De A1 pakte diep in blessuretijd nog een punt, de A2 verloor met 2-5 en de B2 met 1-2. Wel was er winst voor de C2, D1 en D2. Op de foto scoort Bujo Hegic (D1) een van zijn drie goals. De B1 verloor bij en tegen Fc Twente B1.

Alphense Boys A1 speelde een thuiswedstrijd tegen Alexandria 66 A1 en begon prima aan de wedstrijd. Eigenlijk waren ze de hele eerste helft de baas op het veld. Al in de 5e minuut kreeg Bryan Iliohan een open schietkans na een geslaagde eigen actie. Hij schoot de bal in vrije positie echter tegen de keeper aan en ook Floris Hazenberg (zie foto onder) kon de rebound niet in het doel krijgen. Een minuut later kopte Bryan Iliohan de bal over na een corner. In dezelfde minuut passeerde Floris Hazenberg de Alexandria keeper en schoof de bal vanuit een lastige hoek richting doel, maar werd nog voor de lijn weggehaald. In de 25e minuut kreeg Alexandria de eerste kans door een individuele fout achterin. In de 30e minuut schoot Bryan via een voet van een Alexandria speler naast en schoot Floris de bal recht in de handen van de keeper. Pas in de 41e minuut kwam de dikverdiende 1-0 op het scorebord. Floris Hazenberg opende prachtig richting Bryan Iliohan (zie foto onder) , die stifte de bal over de keeper, die er echter nog een handje tegen kreeg, maar gelukkig kon Bryan de rebound over de lijn werken (1-0).  Na rust was het over met de dominantie van Alphense Boys. De bal werd nauwelijks meer in de ploeg gehouden  en al in de 55e minuut moest Boys keeper Justin de Feijter met zijn voet de gelijkmaker voorkomen. Vanuit het niets werd het plotseling 2-0. Een wereldvoorzet van Dailey Loos werd even zo knap door Bryan Iliohan in de kruising gekopt (2-0). In de 72e minuut glipte een Alexandria speler dwars door het centrum van de verdediging en maakte geen fout oog in oog met Justin de Feijter (2-1). Een minuut later schoot Alexandria op de paal en waren de mannen van Jonathan volkomen de kluts kwijt. Toch kreeg Bryan Iliohan in de 79e minuut de ideale kans om weer rust in de ploeg te krijgen, maar oog in oog met de Alexandria keeper, schoot hij recht tegen hem aan. Ook de ingevallen Jurgylio Limon kreeg in 81e minuut een prachtige kans op de 3-1, maar hij raakte de bal niet goed. In de 85e minuut volgde de gelijk maker. Bij de eerste paal op 3 meter van het doel kon een speler van de tegenpartij onbegrijpelijk ongehinderd binnenkoppen (2-2). Twee minuten later was het drama compleet. Opnieuw dwars door het centrum van de verdediging ontsnapte de spits en scoorde de 2-3. Gelukkig kon Alphense Boys diep in blessuretijd nog de 3-3 scoren via Jurgylio Limon. Eerste helft voor Alphense Boys en tweede helft voor Alexandria, dan kom je op een terecht gelijkspel uit. Maar er had veel meer ingezeten als het spel niet zo slordig was geworden in de tweede helft waardoor de controle over de wedstrijd wegviel. Volgende week zaterdag speelt de A1 om 14.30 uur uit tegen Westlandia A1

12. De Treffers A1         18-12

Alphense Boys A2 geeft zege weg tegen Sparta (AV) A1:  2-5 Prachtig weer, twee voetballende teams, veel mensen langs de lijn en grote belangen om de na competitie of nog eventuele titel, waren de ingrediënten vandaag voor een heerlijk pot voetbal. In de vertrouwde opstelling met Jari, Mike, Matz, Louis, Jasper, Nando, Collin, Thijs, Silvanio, Elia,  Nassir begon Alphense Boys de wedstrijd. Dat tegenstander Sparta een goede tegenstander is bleek wel van de nederlaag in de uitwedstrijd met 5-1. Echter de Boys startte voortvarend  en bleek al snel de bovenliggende partij met heel veel strijd (zie foto onder)  Veel balbezit en een groot overwicht resulteerde tot kansen. Maar zoals vaker was het vizier niet scherp. Toch was het genieten en Sparta kreeg het steeds moeilijker waardoor er meer en meer irritatie ontstond bij de gasten. Helaas raakte Louis Zwiers na 25 min geblesseerd en moest vervangen worden door Sam Korbee. Kansen werden er gecreëerd maar het afronden bleek nog niet zo makkelijk. (zie foto onder) De rust werd dan ook met een brilstand bereikt. De tweede helft zou er een worden om niet snel te vergeten en als voetbal liefhebber om te genieten. Na rust was het in de 47e minuut  Elia die raak schoot en 4 min later opnieuw Elia die koel de bal in het netje schoot 2-0. Kansen op meer werden niet benut en dan komt er weer een oude voetbal wet, de tegenstanden scoort. Dus ook nu. Bal verlies werd fataal en snel afgestraft in de 13e min. Thijs Spanjer moest er geblesseerd af en werd vervangen door Noah Huliselan en Mike Hamilton werd naar de spits gedelegeerd. In plaats de wedstrijd te beslissen raakte de ploeg finaal de weg kwijt. Posities werden niet meer bezet, irritatie naar elkaar en aanwijzingen werden niet meer opgevolgd.  Sparta profiteerde daar heel listig van en draaide de achterstand van 2-1 binnen 15 min om naar 2-5. De verslagenheid was groot en onbegrijpelijk dat je als ploeg zo het kaas van je brood laat eten. 65 min goed gevoetbald en ineens de weg kwijt zijn, soms zijn dingen in het voetbal niet te begrijpen. Gelukkig liet de concurrentie ook punten liggen dus zullen we het in de komende 3 finales zelf moeten doen. Koppie deze week omhoog en zaterdag tegen Be Fair (uit om 13.00 uur)  kunnen we laten zien dat deze nederlaag een vergissing was. Succes.

11. SVS A1                                 16-5

Alphense Boys B1 speelde een uitwedstrijd tegen FC Twente B1. De eerste helft speelden de mannen van Sander van Dijk gewoon goed mee en leverden volop strijd. (zie foto onder) De bal kon alleen niet lang in de ploeg gehouden worden door ook fel jagen van FC Twente. De eerste goede kans voor Alphense Boys kwam in de 28e minuut. Na goed doorzetten van Ilounga Pata kwam Yannick Saeijs iets te kort bij een voorzet vanaf de linkerflank. Na rust was het spelbeeld precies hetzelfde als in de eerste helft.  Helaas scoorde FC Twente twee goals in de 54e en 57e  minuut. (2-0) Na wat wisselingen ging Alphense Boys alles of niet spelen en maakte FC Twente nog de 3-0. Daarna kreeg Alphense Boys nog één goede kans via Bart Duiker. Hellas ging zijn inzet via de binnenkant van de paal er weer uit. (zie foto onder) Volgende week zaterdag speelt de B1 om 15.15 uur thuis tegen Sparta Rotterdam B1

10. Alphense Boys B1              9-4

We beginnen het verslag van Alphense Boys B2 met het einde van onze thuis wedstrijd tegen Forum Sport B1. Minuut 43 (blessuretijd dus), stand is 1-1; penalty tegen. Eindstand 1-2. Is al niet eens meer spannend aangezien dit wel een dingetje lijkt te worden. Forum Sport was gebrand op winst op Alphense Boys. Ze zitten op dit moment in een goede periode. 4 van de 5 wedstrijden gewonnen en ook was vandaag winst belangrijk om rust te krijgen en niet meer naar beneden te hoeven kijken. Aan de opstelling was goed te zien dat ze op hun pijlsnelle voorhoede spelers rekenden. Achterin 5 verdedigers, dus was lastig om doorheen te komen voor onze boys. In de eerste minuut na de aftrap maken we al direct kennis met de voorhoede van Forum Sport. Een verkeerde pass wordt onderschept, maar gelukkig is onze keeper Bas Schol (zie foto onder) scherp en voorkomt hij een 1-0 achterstand. In de 23e minuut lijden we door slordigheid balverlies en in de counter zijn daar de sprinters van Forum Sport. Een speler die nooit zijn rechterbeen gebruikt, behalve om te lopen zoals hun eigen trainer later aangaf, schiet met zijn rechter de bal schitterend in de kruising. 0-1. De boys zijn niet van slag en pakken het spel goed op. We blijven in een aardig tempo goed verzorgd voetbal spelen. In de 26e minuut is Nino Vittali nog dicht bij een doelpunt na een prima actie. In de 28e minuut valt de 1-1 van Nino Noordanus (zie foto onder) na een fantastische pass van Tomas de Louw. We zijn op dat moment absoluut de bovenliggende partij. Er komen dan ook meer en meer kansen voor ons. De verdediging van Forum Sport staat prima en onze spits wordt constant omringd door drie verdedigers. Even is daar een moment van concentratieverlies. Een slordig ingespeelde bal wordt door Forum onderschept en  supersnel zijn ze bij onze goal, waar Bas Schol weer een prima redding maakt. In de 36e minuut weer een kans voor AB. Een lange bal op Nino Noordanus die de bal slim laat vallen op de inkomende Younes Bouhamed die net te kort komt om lekker uit te halen.  Ook wordt met enige regelmaat onze eigen verdediging getest. Maar mede door goed ingrijpen van o.a. Sam van Braak en Tomas de Louw blijven we prima overeind.   De tweede helft probeert Forum Sport hoger druk te zetten, maar aangezien ons positiespel ook tijdens de trainingen deze week prima verzorgd was, trekken we dit door en wordt de tegenstander door ons spel toch weer gedwongen om het aanvankelijke spel te spelen. Op het middenveld speelt Reda Narain vandaag een zeer sterkte wedstrijd en door zich vaak goed op te stellen is hij veel aanspeelbaar waardoor we ons spel kunnen blijven spelen. Qua veldspel spelen we een van onze betere wedstrijden, maar we komen maar niet door de verdediging van Forum Sport heen. Het spel wordt prima verplaatst en we zijn veel geduldiger op zoek naar een kans om te scoren. Maar als wij niet scoren, dan??...! De 40 minuten zijn inmiddels voorbij en het lijkt erop dat we net als vorige week tevreden moeten zijn met een gelijkspel. Maar dan in minuut 43; onze keeper wordt gehinderd en in de kluts komt de bal voor de voeten van een Forum speler die hard uithaalt. Op de lijn wordt de bal in een reflex met de hand tegengehouden door Reda Narain en dit betekent maar 1 ding: bal op de stip en rood voor Reda. De penalty wordt prima ingeschoten en dan geldt het gezegde; sometimes you win, sometimes you learn. Eindstand 1-2. Na afloop van de wedstrijd hebben we nog even een drankje gedaan met de trainer van Forum Sport die ons complimenteerde met het spel en aangaf dat AB toch veruit de best voetballende ploeg is die hij tot nu toe is tegengekomen in deze competitie. Dit werd ook nog eens door de rapporteur van de KNVB aangegeven. We hebben zeker een van onze betere wedstrijden gespeeld, maar het geluk was helaas niet aan onze zijde. Volgende week zaterdag speelt de B2 om 12.00 uur uit tegen koploper Excelsior Maassluis B1

12. Baronie B1               17-12

Alphense Boys C1 speelde vandaag  een vriendschappelijke wedstrijd  tegen FC Dordrecht C1 in het Riwal Hoogwerkers Stadion. FC Dordrecht  C1 komt ook uit in de eerste divisie B, uit deze poule speelden we al eens eerder tegen Willem 2 en Spartaan’20. Ook hier speelde we uit en wonnen beide wedstrijden. Vandaag werd er met vlagen leuk gevoetbald maar de echte strijd en de wil om te winnen zagen we niet op de kunstgrasmat in Dordrecht. In de 10e minuut werd de bal over links gespeeld in de voeten van Kursat Erdogan deze speelde zijn man uit en schoot de bal uit een moeilijke hoek verraderlijk via de paal in de korte hoek naar binnen (0-1) Echt gevaarlijk is FC Dordrecht niet geweest, echter werd er door de Boys ook niet veel gecreëerd. In de 30e minuut was onoplettendheid achterin de oorzaak van de 1-1 voor  FC Dordrecht. We gingen dus met 1-1 rusten, de tweede helft zat er iets meer voetbal in, in de 42e minuut kregen we een corner over rechts deze werd fraai genomen door Mats Kramer maar nog fraaier ingekopt door Simon van Duivenbooden 1-2. Het wachten was eigenlijk op de 1-3 maar die kwam maar niet. Verdedigend zijn we niet in de problemen geweest ook hadden we veruit het meeste balbezit maar heel veel grote kansen werden er niet gecreëerd. Volgende week zal er meer strijd en vuur in het spel nodig zijn om Go Ahead Eagles C1 in een thuiswedstrijd (13.00 uur) te verslaan.

12. Be Quick 1887 C1              16-0

Alphense Boys C2 kan vandaag goede zaken doen als het uit van de C1 van RKDEO weet te winnen. De eerste 20 minuten zijn net als in de vorige wedstrijd voor de Boys. Het goed  druk zetten over het hele veld  zorgt ervoor dat al vroeg in de wedstrijd de score door Kaan Temur geopend wordt. In de 6e minuut lobt Romeo Pieters de bal over de verdediging van RKDEO en geeft daarmee een assist op Kaan, die de bal op zijn borst meeneemt en vrij voor de keeper de bal  in de rechterbenedenhoek tikt. (0-1) Een minuut later krijgt Kaj van der Veldt (zie foto onder) een prima voorzet vanaf de rechterflank van Jesse Kaashoek, maar het schot heeft te weinig vaart en wordt door de RKDEO-keeper gepakt. In de 14e minuut weet RKDEO pas iets terug te doen tegen het verzorgde spel van de Boys. Na een corner is er plotseling een RKDEO-speler die de bal van 10 meter vrij op keeper Roman Woodall schiet, maar Roman duikt de bal met een katachtige reflex uit het doel. RKDEO krijgt in de 19e minuut, na een onnodige overtreding een vrije trap, die met veel gevoel van de gunstige wind op de kruising belandt. De Boys komen goed weg, maar het spel verslapt, de bal springt te vaak van de voet en het is aan een aantal prima verdedigende acties van met name Espen van Ee en Marciano van den Nieuwendijk te danken dat de tegengoal niet valt. Er is geen vuiltje aan de lucht in de eindfase van de eerste helft, totdat er in de 32e minuut uit het niets na een inworp een bal vanaf de zijlijn op doel wordt geschoten en de bal tot ieders verbazing ongelukkig over keeper Roman heen stuitert en tot goal wordt gepromoveerd door een alerte RKDEO-aanvaller (1-1). Na rust komen de Boys goed uit de startblokken. Er wordt veel strijd geleverd op het middenveld en in de verdediging door de tweeling Jordy en Dylan Nieuwendijk. In de 53e minuut ziet Kaj de opening op rechts. Jesse wordt de diepte ingestuurd, geeft een voorzet en de weggewerkte bal belandt voor de voeten van de goed doorgelopen Kaj, die de bevrijdende 1-2 binnenschiet. RKDEO begint aan een slotoffensief om de gelijkmaker te forceren, maar hoewel ze een paar keer alleen op de keeper afgaan, worden de kansen niet benut. Dylan en Janz Schipper lossen het achterin voetballend op. In de 69e minuut krijgt RKDEO een corner en wordt de bal keihard rakelings over de lat gekopt. In plaats van de gelijkmaker valt de 1-3 in de laatste minuut. Julian van der Kwaak geeft een perfecte steekpass dwars door het midden van de RKDEO-defensie en daarmee een assist op Jesse Kaashoek (zie foto onder), die de bal goed in de loop meeneemt en een vrije doortocht heeft richting  de RKDEO-keeper. Jesse schiet de bal in de linkerbenedenhoek langs de keeper en bepaalt de eindstand op 1-3. Door deze mooie overwinning nemen de Boys 3 punten mee uit Nootdorp en klimt de C2 naar de 6e plaats op de ranglijst. Volgende week speelt Alphense Boys C2 thuis op sportpark de Bijlen om 11.00 uur tegen Olympia C1.

11. Sportlust\'46 C1        16-2

Vandaag stond voor Alphense Boys D1 de wedstrijd tegen SML D1 op het programma. De nummer 2 tegen de nummer 10 en dat verschil was vooral in de eerste helft duidelijk te zien. Het was de uitstekend spelende Kas Bennemeer met een diepte bal op Jelle Mulder die op zijn beurt de precies op tijd bij de eerste paal  inkomende Thierry Anthony (zie foto) bediende, 1-0 na 10 minuten. 6 minuten later was het weer Kas Bennemeer die een vrije trap snel nam en Bujo Hegic (die vandaag op het middenveld speelde) vrij voor de keeper speelde. Bujo Hegic bleef koel en lobde de bal over de keeper in het doel (2-0, zie foto onder). Een kleine 10 minuten later was het opnieuw Hegic die eerst nog de bal uit een corner tegen de kruising van paal en lat kopte, maar een minuut later attent een rebound-goal scoorde (3-0). Tussendoor moest keeper Niels Gehlen 1x reddend optreden met zijn voet na een kopbal van de SML aanvaller. Nadat Bujo Hegic vlak voor rust gevloerd werd in de 16 meter en Jayden Pieters de penalty benutte (4-0, zie foto onder) was de wedstrijd gespeeld. Na rust was het minder sprankelend maar de hattrick van topscorer Hegic werd voltooid na opnieuw een penalty, 5-0.  Jammer dat af en toe het overzicht voor het doel niet meer aanwezig was (vrijstaande spelers werden niet gezien), anders had de score hogerop kunnen lopen. De twee jarigen, Bujo en Thierry, zorgden niet alleen voor goals maar na afloop ook voor taart en chips! Een prima overwinning voor de mannen van Sander van der Kleij. Volgende week zaterdag speelt de D1 om 10.30 uur uit tegen FC Amsterdam D1

12. Abcoude D1                        18-4

Alphense Boys D2 speelde vandaag voor de competitie thuis tegen Rijnsburgse Boys D1. Het kwam al vroeg op een 0-1 achterstand en wist dit in de slotfase nog om te draaien in een 2-1 overwinning. De absolute scherpte om aan een lastige wedstrijd te starten ontbrak. In de 3e minuut resulteerde dit in slordig wegwerken van de bal en vervolgens werd er geen druk op de speler aan de bal gezet (0-1). Hierna zakte Rijnsburgse Boys nog verder in op eigen helft om de ruimtes daar heel klein te maken, lang had de ploeg van trainer Robin Stolwijk hier geen oplossing voor. Wel kwamen er wat kleine mogelijkheden zo schoot Mohamed van dichtbij tegen de keeper aan en had Evan Schens (zie foto onder)net teveel tijd nodig bij een poging vanaf rand van de 16-meter. Na rust werd er meer initiatief genomen door op tempo in te dribbelen. Ook de middenvelders werden beter vrijgespeeld al leidde dit nog niet direct tot kansen. In de 51e minuut kwam Alphense Boys ietwat gelukkig langszij. Een vroege voorzet van Tommie Koster werd in eigen doel gewerkt (1-1). In de 57e minuut werd het nog mooier, Larrick de Roos (zie foto onder) gaf een voorzet vanaf links, Mohamed Hamouchi ging het duel met de keeper aan, de bal sprong precies voor de voeten van Wessel Kooy (zie foto onder) en die trof van dichtbij het doel. (2-1). Aanstaande dinsdag speelt D2 een oefenwedstrijd thuis (18.30 uur) tegen Meerburg D1 en volgende week zaterdag gaat D2 op bezoek bij RKAVV D1 om 10.30 uur.

11. Ter Leede D1                       16-6

Alphense Boys E-Top begon de wedstrijd tegen Be Fair D1 sterk, vooral defensief stond het goed. De D1 van Be Fair had geen antwoord op het tactisch plan van de E-top. Omdat de E-top zich ingegraven had, waren er over en weer geen echten kansen. De enige kans was van Be Fair waarbij Kevin de Zwart de bal van de lijn hield. In de tweede helft begon Be Fair sterker en werd het een rommelige begin van de tweede helft. In de 40e minuut scoorde Be Fair de 1-0 door een klutsbal vanuit een corner. Hierna kreeg de E-Top meer de overhand en creëerden meer kansen. Vooral de 1 op 1 actie van Abdul Ibrahimi was de kans om terug in de wedstrijd te komen. Alleen belandde de bal op de paal. Yassin Babaj kwam een aantal keer goed vanaf de linkerkant uit de voeten maar niemand kon zijn voorzetten benutten. De 2-0 viel door een uitstekende pass van de middenvelder van Be Fair op de spits. Hij maakte de 1 tegen 1 situatie beheerst af. Hierna kreeg Abdul een goede voorzet van Yassin en die schoot Abdul binnen! Alleen stond hij helaas buitenspel. Uit een gevaarlijke corner van Tim kon Owen de bal goed in koppen maar de bal werd van de lijn gehaald. De wedstrijd bleef bij 2-0 steken. Volgende week zaterdag speelt de E-Top om 09.00 uur thuis tegen Floreant D1