• Nieuws van het bestuurlijk front

    Op 23 januari jl. maakte het bestuur tijdens de Algemene Ledenvergadering bekend per 30 juni a.s. af te treden en dat de Raad van Advies van Alphense Boys op zoek zou gaan naar kandidaten voor een nieuw bestuur. De Raad van Advies geeft hierover de volgende verklaring af.

    Op 23 januari jl. is tijdens de ledenvergadering een voorstel van de Raad van Advies aangenomen. Dit voorstel is voorafgaand aan de ledenvergadering goedgekeurd door het bestuur. Het probleem is dat er al lange tijd veel vacatures zijn binnen het bestuur, wat zijn uitwerking heeft op essentiële punten. Pogingen om deze vacatures adequaat in te vullen waren te vergeefs. Tevens heeft de vereniging behoefte aan "een nieuwe start". Afgesproken is dat alle huidige bestuursleden per 1 juli as. hun zetel ter beschikking stellen en getracht wordt om voor 1 april as. een nieuw bestuur te formeren.

    Ondanks dat iedereen het idee heeft dat het aantal vrijwilligers kleiner wordt, was op initiatief van Sander van Dijk en Hennie van Raaij een groep van circa 25 vrijwilligers ontstaan die de vereniging na het uitvoeren van een sterkte-zwakte analyse op tal van zaken wilde verbeteren. Dit initiatief sluit naadloos aan bij de vorming van het nieuwe bestuur.

    De afgelopen weken zijn veel gesprekken gevoerd. Al vrij snel was een nieuwe kandidaat-voorzitter beschikbaar, waarna de formatie van het nieuwe bestuur gezamenlijk kon worden opgepakt. In de voorjaarsvergadering (mei/juni 2017) zullen wij de volgende personen voordragen:

    Voorzitter: Dennis Captein (foto)

    Penningmeester: Richard Middelkoop

    Secretaris: Gerard Haverkamp

    Interne zaken: Wim Versteeg

    Jeugdzaken: Inge Sonneveld

    Senioren recreatief: Peter de Wit

    Sponsoring: Ronald Hendricx

    Technische zaken: Hatim Noura

    Vrijwilligersbeleid: Manfred van den Berg

     

    Tevens is Ria Binnekamp bereid gevonden om het bestuur te ondersteunen bij alle administratieve werkzaamheden. Zij maakt geen deel uit van het bestuur.

    Op basis van de eerste gezamenlijke gesprekken, stellen wij vast dat deze groep de vereniging op alle facetten goed kan besturen en minstens zo belangrijk, als hecht team kan opereren. Dit is de reden dat wij ons voorstel niet voor elk bestuurslid afzonderlijk doen, maar als groep.

    De komende maanden zal het kandidaat-bestuur de toekomstige taken verder verkennen en bepalen de kandidaat-bestuurders op welke wijze zij willen werken. Vanzelfsprekend hopen en rekenen wij erop dat dit in goede harmonie met de huidige bestuursleden kan plaatsvinden. De bestuursleden die niet terugkeren verdienen een enorm compliment voor hun inzet de afgelopen periode.

    Als de energie en het enthousiasme wat wij de afgelopen periode hebben mogen beleven in alle geledingen aanwezig is, dan gaat Alphense Boys een positieve toekomst tegemoet. Wij zijn hiervan overtuigd.

    Namens de Raad van Advies,
    Jan Verwoerd en Wilfred de Rooij