• Alphense Boys JO11-3 slaat aanval op koppositie vakkundig af

Doordeweeks speelde Alphense Boys JO11-3 een oefenwedstrijd tegen de leeftijdgenoten van Dios en dat was een leuke en zeker geen makkelijke wedstrijd die eindigde in 5-2 winst voor de Boys.

Deze zaterdag, de 18e maart, op een gure en koude, maar droge dag, is er de belangrijke wedstrijd voor Alphense Boys JO11-3. Er wordt gespeeld tegen nummer 2 Nootdorp JO11-1 dat slechts op drie punten van onze boys op de 2e plek staat. Al vanaf het begin van de competitie zijn onze jongens koploper, maar door een verlies 3 weken terug tegen Meerburg was de spanning toch terug in de competitie. Nootdorp en Noordwijk weten nog van geen wijken, maar hun onderlinge confrontatie vorige week leverde een 6-4 winst voor Nootdorp op, waardoor Noordwijk even tijdelijk in de wachtkamer werd gezet op 4 punten achterstand met nog een wedstrijd meer gespeeld. Nootdorp werd daarmee onze directe belager voor de koppositie. Bij winst komen zij gelijk en dan moeten we ook nog naar Nootdorp voor een inhaalwedstrijd. Kortom een wedstrijd met vooraf de nodige spanning. Dat Nootdorp deze wedstrijd serieus nam, bleek uit het feit dat hun coach bij een van onze thuiswedstrijden kwam spotten…

Vince, onze keeper, had nog last van een blessure en werd uit voorzorg aan de kant gehouden, maar gelukkig hebben we meer keepers en Milan kwam na zijn wedstrijd aanrennen om mee te doen.

Als we beginnen staat het behoorlijk vol langs de lijn met aanhangers van beide partijen. Coaches Martijn en Dimitri starten met achterin van links naar rechts: Serua, Twan en Jesper. Op het middenveld Joshua, Levy, Yassine en Senne, waarbij Joshua en Senne veelvuldig naar voren kwamen. Yassine was het slot op de deur voor de verdediging. In de spits startte Thijs. Sami en Brian beginnen op de bank. Vanaf het eerste fluitsignaal ontstaan aan beide zijden al gevaarlijke situaties via de vleugels. Senne dartelt op rechts om zijn tegenstander heen, die probeert zich in hem vast te bijten, hetgeen moeizaam gaat.
    De grootste kans in deze fase voor ons is van Joshua, die na een pass van Levy hard in het zijnet schiet.

Nootdorp speelt compact en loert op de counter. Dit levert hen vanuit het niets ineens 2 kansen op, die Milan knap onschadelijk maakt. Maar deze waarschuwing was blijkbaar niet genoeg, want niet veel later ontsnapt hun linksvoor en knalt de bal hard voor de goal waar Sami zijn uiterste best doet om de bal weg te werken, maar helaas tikt hij de 0-1 binnen. Hierna is het wat rommeliger met weinig kansen voor beide teams. In de 20e minuut krijgt Thijs nog een kans, maar de keeper redt en niet lang daarna staan we met 0-2 achter als we op het middenveld balverlies leiden en Nootdorp weer hun linksvoor in stelling brengt. Hij snelt richting ons doel en schiet vanuit een moeilijk hoek de bal met een krul over onze keeper. Mooi doelpunt en we staan dan wel voor een lastige taak om tegen een sterke tegenstander terug te komen.

Maar dat lukt wel nog voor rust. Martijn heeft wat omzettingen gedaan en Brian plus Sami komen in het veld voor Yassine die er geblesseerd afgaat (maar gelukkig na rust weer terug komt) en Joshua.

De Boys antwoordden gelijk doordat Senne op snelheid vanaf rechts een prachtige voorzet geeft en Jesper de bal prachtig met rechts binnen tikt achter de kansloze keeper, 1-2.
    De Boys zijn los, want de minuten daarna is het aan de andere kant Brian die op snelheid de achterlijn haalt en voorgeeft. Zijn voorzet schiet Senne heel knap met rechts achter de keeper, 2-2. Vanuit het niets slaan de boys toe met prachtige doelpunten.

Vlak voor rust krijgen we nog grote kansen om met een voorsprong naar de limonade te gaan. Senne gaat op de keeper af en kan 2x de trekker overhalen en daarna komt de bal nog bij Jesper die ook hard inschiet, maar deze drie kansen gaan niet naar de hoeken van de goal en de keeper van Nootdorp houdt zijn ploeg in de race.

Na rust starten de boys weer goed en voordat Nootdorp zijn troepen weer kan mobiliseren gaat turbo-Brian op links de diepte in en geeft weer een sublieme voorzet waar Senne goed naar binnen is gekomen en al vallend de bal binnenkopt. Een plaatje van een doelpunt en dan staan we ineens met 3-2 voor.
    Nootdorp is van slag, maar slaat nog 1x van zich af als een corner van hen net aan over de lat gaat. Maar dan is het Senne die weer toeslaat.
    Ik hoor iemand naast mij zeggen ‘ miep-miep ‘, als Senne weer de hele rechterkant van Nootdorp zijn hielen zien, en de 3-2 binnen knalt. Die iemand blijkt zijn oma te zijn en zij is, terecht, apetrots. En inderdaad miep-miep. Senne is vandaag een plaag voor Nootdorp. Hij had nog wel wat doelpunten kunnen maken, maar de schoonheid van zijn acties is heerlijk om te zien, ook voor de neutrale toeschouwers. De 4-2 knalt hij hard binnen na de linksachter op snelheid te zijn voorbij gegaan.

Nootdorp is geknakt en twee minuten later, in de 45e minuut, geeft Brian de bal mee aan Levy, die goed doorgaat en hard in de verre hoek knalt, 5-2. De wedstrijd is gespeeld, hoewel Twan nog een bal knap uit de doelmond wegkopt ten koste van een corner. De spirit van het team blijkt uit deze actie en de spelers geven elkaar een high five.
    De laatste 10 minuten hadden niet gespeeld hoeven worden, want iedereen ziet dat het gedaan is. Er zijn nog kansen te noteren van Levy, Jesper, Joshsua, nog een keer Jesper en Yassine, maar het blijft bij 5-2.

Zonder groots te spelen levert het team vandaag een prestatie van formaat. Een 0-2 achterstand werd binnen no-time ongedaan gemaakt en uit een aantal van de vele aanvallen kwamen mooie doelpunten voort. Nootdorp speelde zeer sportief en knokte voor wat het waard was, maar de kwaliteit en vechtersmentaliteit van onze boys gaf vandaag de doorslag.

Morgen, zondag 19 maart om 11.00 uur mogen de mannen hun kunsten laten zien tegen PSV leeftijdgenoten op De Herdgang te Eindhoven en woensdag zijn we om 17.30 uur uitgenodigd om een wedstrijdje twingames te spelen tegen de leeftijdgenoten van FC Utrecht. Het lijkt niet op te kunnen.

Belangrijk is echter ook de uitwedstrijd volgende week zaterdag om 8.45 uur te Noordwijk, tegen de plaatselijke FC. Zij staan 3e en bij winst worden weer goede zaken gedaan.