• Verlies voor Alphense Boys A1 en B1

Op zaterdag 18 maart verloren Alphense Boys A1 en B1 hun competitiewedstrijd. De D1 bleef keurig overeind tegen concurrent Foresters (3-3) en de C1 speelt pas morgen tegen De Graafschap. De A2, C2 (zie actie foto) en D2 wonnen hun duels en de B2 zag in blessuretijd UVS B1 (in Leiden) langszij komen (1-1)

Alphense Boys A1 kon het vandaag niet bolwerken tegen titelfavoriet Excelsior Maassluis A1, die na de winst van vandaag (2-0) op de ploeg van trainer Jonathan Jonk, koploper is geworden in de 2e divisie. Alphense Boys probeerde de hele wedstrijd echt te voetballen, maar werd 2x afgestraft door een dodelijk snelle omschakeling van Excelsior. In de 24e minuut werd er balverlies geleden op het middenveld en counterde Maassluis razendsnel. Rondom de 16 meter werd niet meedogenloos genoeg ingegrepen en scoorde de spits de 1-0. Vier minuten later een identieke situatie. Bij balverlies van Alphense Boys lag ineens het hele centrum open en profiteerde de tegenstander wederom maximaal van de geboden ruimte: 2-0. In de 36e en 42e minuut gingen twee prima schoten van respectievelijk Ruben Rietdijk en Bryan Iliohan net naast. Na rust ging het spel op en neer. Zij werden niet meer gevaarlijk en ook Alphense Boys wist zich geen grote kansen te creëren. Tot de slotfase. In de 72e minuut gaf Elie Dekibele de voorzet, die door Vincente Pesoal bij de tweede paal verkeerd werd geraakt. In de 83e minuut gaf de goed spelende Floris Hazenberg de voorzet op de wederom weer prima spelende Daily Loos, zijn kopbal werd echter knap gepakt door de keeper van Excelsior. Ook in de 86e minuut maakte de keeper een kopbal van Vincente onschadelijk en drie minuten voor tijd werd en voorzet door Jeremy Haarmans door Eli Dekibele hoog over geschoten. Samenvattend was Excelsior Maassluis effectiever en profiteerden zij van onachtzaamheden van Alphense Boys. Het blijft razend spannend onderin. Op naar volgende week zaterdag, dan speelt de A1 om 15.15 uur thuis tegen Alexandria 66 A1

12. De Treffers A1         17-11

Alphense Boys A2 ging wat onzeker op weg naar de uitwedstrijd tegen Nieuwkoop A1. Een paar kleine blessures en een geschorste Matz Pont waren daar deel aan, dus was het voor trainer Bas en Henny wat puzzelen. Met Jari op doel, Noah, Mike, Louis achterin, Nando, Jasper, Thijs, Collin op het middenveld en voorin Elia, Jurgylio en Silvanio voorin werd de wedstrijd begonnen. Alphense Boys was vanaf het  begin de bovenliggende partij en speelde zeer sterk. Zoals wel vaker hadden we alleen moeite om het net te vinden. Kansen genoeg echter de scherpte was er nog niet. Waar het wachten was op een doelpunt van de boys kwam toch Nieuwkoop op voorsprong. De eerste keer dat ze over de helft heen kwamen na 29 min, was het gelijk raak. Knullig balverlies op het middenveld en niet snel de omschakeling werd door Nieuwkoop goed uit uitgespeeld en onverdiend de 1-0 op het scorebord gebracht. De boys waren echter niet van slag en gingen gewoon  verder waar ze gebleven waren met prima voetbal. In de 44e min was het Elia Matufa die alert reageerde op een bal die door de keeper werd losgelaten en zo was het verdiend 1-1. In de 2e helft hetzelfde beeld de boys aan de bal en Nieuwkoop kon niets anders doen dan tegenhouden. Na 30 min kwamen de boys verdiend op voorsprong na een geweldige actie van Thijs Spanjer die zich vrijspeelde en Elia Mutafa vrij voor de keeper zette die beheerst de 1-2 in schoot. Daarna probeerde Nieuwkoop alles of niets te spelen maar werd het chaotisch en meer dan een pegel op de kruising leverde dat niet op. De geblesseerde Jurgylio, Sylvanio, Louis en Thijs werden vervangen door Sam, Alex, Nassir en Gianni. Sterker nog in de 90e min onderschepte Nando Meijer (zie 1e foto onder) de bal en zag dat de keeper ver uit zijn doel was, en vanaf 30 meter de bal in het doel schoot 1-3. Gelijk daarna floot de uitstekende scheidsrechter af en was er weer een finale gewonnen. Een wedstrijd als collectief gespeeld en volgens supporters de beste wedstrijd van het seizoen met een prima uitslag. Ook wij als staf hebben genoten en zijn zeer tevreden. Volgende week weer een finale tegen Sparta (AV) A1, thuis om 13.00 uur, waar we nog wat goed te maken hebben.

11. SVS A1                                 15-5

Na twee nederlagen was Alphense Boys B1 er vandaag op gebrand om een goede wedstrijd neer te zetten tegen koploper PEC Zwolle B1. De B1 begon ook goed aan de wedstrijd. Na twee minuten kwam Ilounga Pata op via de linkerkant maar zijn voorzet werd net over gekopt door Steven vd Pijl. Helaas lag nog geen minuut later de 1-0 in het net. Een vrije trap vloog over iedereen heen en verdween direct in het doel. Daarna herstelde de B1 zich prima en kon de koploper goed partij geven. Met bij vlagen prima positiespel werd regelmatig het middenveld gevonden. Dit leidde tot de rust tot 2 aardige mogelijkheden. In de 10de minuut werd Steven met een prima steekpass weggestuurd door Gino Bergwerff. Zijn aanname was alleen net niet goed genoeg waardoor de keeper kon ingrijpen. Vlak voor rust kwamen de boys er na een corner snel uit, de pass kwam terecht bij de meegekomen Alessio vd Straaten maar zijn inzet kwam op het lichaam van de keeper van Zwolle. Na rust had de B1 het een stuk lastiger. Al direct in de eerste 2 minuten na rust moest keeper Sven IJzendoorn handelend optreden. Beide 1 op 1 situaties keerde hij prima. In de 47ste minuut hetzelfde recept een spits die alleen op Sven afging maar de laatste kwam wederom als winnaar uit de bus. Met de strijdlust en beleving was vandaag opnieuw niks mis maar op de helft van Zwolle was het lastig om tot kansen te komen. In de slotfase ging het opnieuw mis. Na balverlies op eigen helft werd er snel omgeschakeld door Zwolle waarna ze vrij voor Sven kwamen en de bal beheerst afrondde (2-0) Een 2-0 nederlaag maar zeker met perspectief voor de komende weken. Volgende week moet de B1 opnieuw uit spelen, dan is Twente B1 de tegenstander. Volgende week zaterdag speelt de B1 om 14.30 uur uit tegen Fc Twente B1

10. Alphense Boys B1             8-4

Voor Alphense Boys B2 stond vandaag  de wedstrijd tegen UVS B1 op het programma. De eerste wedstrijd tegen deze ploeg eindigde in een 3-3 gelijkspel. Maar een nieuwe trainer bij UVS, dus mogelijk ook veranderingen ten opzichte van de eerste wedstrijd. En inderdaad, waar de vorige coach van UVS een 4-4-2 systeem hanteerde, speelt de nieuwe UVS coach in een 3-5-2 systeem. De boys beginnen goed aan deze wedstrijd. In de 4e minuut is er dan ook direct een kans als via Younes Bouhamed de bal bij Reda Narain terecht komt. In de 8e minuut weer een prima pass van onze gelegenheidsspits Younes die de bal op Oseas Andre speelt. De bal wordt na een prima schot van Oseas door de keeper tot corner verwerkt. UVS gaat ons nu beter onder druk zetten en het opbouwen is in deze fase iets lastiger. In de 25e minuut is er dan ook een goed schot van UVS op goal. Na een positiewisseling aan onze kant lijken we het een beter onder controle te krijgen. In de 28e minuut een goeie pass van Younes Bouhamed op Nick Broekhuizen (zie 2e foto onder) die voor de 0-1 tekent. In de 38e minuut geven we net iets te veel ruimte aan een opkomende speler van UVS die uithaalt voor een hard schot op de lat. De tweede helft zien we een agressiever UVS dat vast niet van plan is om deze wedstrijd te verliezen. We zijn op dat moment dan ook minder in staat om slim te blijven voetballen en moeten eventjes omgaan met deze periode in de wedstrijd. De vermoeidheid begint hier en daar toe te slaan en dus is het tijd voor wat wissels. Er was niet heel veel keus gezien de blessures en schorsingen van enkele spelers en onze spits die vandaag met de B1 meedeed. Bij UVS worden de fysieke spelers naar voren gestuurd om de gelijkmaker te forceren, maar het centrale duo Sam van Braak en Frank vd Hoorn (zie 3e foto onder) speelde ook vandaag weer een ijzersterke wedstrijd. In deze fase van de wedstrijd krijgen we ondanks de druk van UVS  iets meer controle en we horen de aanvoerder van UVS schreeuwen: "we worden hier helemaal weggetikt!!!!!". De tijd tikt door en de druk wordt nog verder opgevoerd door UVS. Onze keeper Bas Schol maakt nog een fantastische redding na de zoveelste poging van UVS. We telden hem eigenlijk al. En dan die laatste minuut...... de bal wordt na een UVS aanval door AB tot corner verwerkt. Nog een seconde of twintig te gaan en ja hoor; we krijgen de bal niet goed weg uit de 16 en via de kluts valt dan toch de 1-1. Op zich stonden we veel beter opgesteld t.o.v. voorgaande tegengoals uit corners, maar helaas niet genoeg. Gezien het wedstrijdbeeld een terechte uitslag maar bijzonder zuur als de tegengoal in de laatste seconden van de wedstrijd valt. Een opmerking van een van onze ouders waar wij het zeker mee eens zijn. "Deze wedstrijd hebben de jongens veel slimmer gevoetbald dan vorige week tegen Hoofddorp". We hebben inderdaad veel meer en sneller in de combinatie gespeeld en veel meer de buitenkanten gezocht. Ondanks het ene puntje toch een betere wedstrijd gezien.  Volgende week zaterdag speelt de B2 om 13.00 uur thuis tegen Forum Sport

12. Baronie B1               16-12

Alphense Boys C1 speelde afgelopen zondag een uitwedstrijd tegen De Graafschap C1 voor de competitie in de 1e divisie. De mannen begonnen deze wedstrijd als een gewone zondag, dit is namelijk meestal een rustdag......! Binnen 4 minuten stonden ze dan ook met  2 -0 achter! Niet scherp en geen concentratie waren hier de oorzaak van. Het was over het algemeen geen beste wedstrijd, echter De Graafschap was ook niet echt in zijn beste doen. De mannen van Bryan de Vries kwamen echter redelijk eenvoudig weer in de wedstrijd door twee doelpunten van Max van Hees (2-2). Door het gemak waarop deze goals vielen, dachten de mannen waarschijnlijk dat het allemaal wel vanzelf zou gaan en voor ze het wisten was het alweer 3-2 voor De Graafschap. Na de rust zagen we wél een scherper Alphense Boys C1, ook al was het voetbal niet zoals we laatste weken gewend waren. De stand werd verdiend op 3-3 gebracht toen Simon van Duivenbooden werd gevloerd in de 16 meter en Max van Hees vanaf de stip zijn derde goal kon laten aantekenen.  In de tweede helft werd er wél geconcentreerd speelde  en werd er niets meer cadeau gegeven. In de slotfase stuiterde een lange bal  over de keeper van De Graafschap heen op de 16 meter, Isay  Gesser was er als de kippen bij om dit buitenkansje te verzilveren, hij maakte de winnende goal vlak voor tijd (4-3) Met dit resultaat klimt Alphense Boys C1 naar een keurige vierde plaats op de ranglijst.Volgende week zaterdag oefent de C1 om 12.30 uur bij en tegen Fc Dordrecht  C1 in het stadion

12. Be Quick 1887 C1              16-0

Alphense Boys C2 speelt vandaag tegen een sterk verjongde C1 van FC Lisse. De Boys voelen in de openingsfase dat er  kansen liggen om toe te slaan. Ze bouwen goed op in de openingsfase, de buitenspelers worden bereikt  en voorzetten van Jesse Kaashoek worden net niet verzilverd, maar Lisse staat onder druk. Nadat de keeper van Lisse de bal in de 6e minuut niet goed wegwerkt, komt de bal voor de linkervoet van Kaj van der Veldt, die nog voorlangs schiet, maar in dezelfde minuut staat toch de 1-0 op het scorebord wanneer Romeo Pieters een indraaiende corner neemt en de bal via de keeper voor de naar voren meegelopen Jesper Savenije (zie 4e foto onder) valt die genadeloos uithaalt en de openingstreffer scoort. In de 18e minuut zien we een mooie aanval dwars door het centrum die begint bij Julian van der Kwaak die Romeo Pieters inspeelt. Romeo draait goed open en geeft met een steekpass  een assist op Jordy Nieuwendijk (zie 5e foto onder) die het zestienmetergebied is binnen gedenderd en beheerst de bal langs de keeper schiet en de 2-0 scoort. In de 20e minuut lobt Romeo de bal van buiten de 16  over de keeper, maar ook rakelings over het lege doel. We zijn getuige van 20 minuten oogstrelend voetbal over het hele veld, waarbij invaller keeper Roman Woodall steeds de voetballende oplossing kiest en de Boys achterin niets hebben weggeven. Maar vanaf de 25 e minuut komt er een zekere gemakzucht en slordigheid over het team en dit resulteert ook direct in een tegengoal, die wegens buitenspel wordt afgekeurd. De Boys zijn gewaarschuwd. Het moet een tandje scherper. Na de rust beginnen de Boys slap. Wanneer ze in de 44ee minuut weer gas geven valt direct de 3-0. Kaj neemt een vrije trap halverwege de helft van de tegenstander. De bal wordt door de keeper voor de voeten van Kaan Temur gestompt, die de bal rustig binnentikt. De wedstrijd lijkt gelopen te zijn, maar FC Lisse toont veerkracht en gaat op zoek naar een tegentreffer. Die komt er in de 53e minuut als na een opbouwfout keeper Roman een tegenstander in zijn rug springt en de toegekende strafschop wordt benut (3-1). Vijf minuten later wordt de bal achter onze verdediging gelegd, onze verdediger wordt er uit gelopen (geen rugdekking) en het is 3-2. De Boys weten zich in de eindfase echter prima te herpakken. In de 60e minuut geeft Espen van Ee  het startsignaal voor het slotoffensief door zich eerst op pure wilskracht langs 2 man te wurmen en vervolgens de bal in de loop op Dylan Nieuwendijk te geven. Dylan maakt een Bergkampje met de buitenkant voet en draait een pirouette om zijn verdediger en geeft daarna met een sublieme steekpass een assist op Julian v/d Kwaak (zie 6e foto onder) die de bevrijdende 4-2 binnenschiet. Dan geeft FC Lisse zich gewonnen en kan Kaj in de 64e minuut met een afstandsschot de 5-2 in de verre rechter benedenhoek binnen schieten. In de laatste minuut werkt dezelfde Kaj v/d Veldt (zie 7e foto onder) een bal van eigen helft weg richting Julian, die sneller is dan de Lisse verdediger en zodoende heeft Julian een vrije doortocht richting het vijandelijk doel. Julian maakt het beheerst af door de keeper te omspelen, te scoren en de eindstand op 6-2 te bepalen. Een prima overwinning van de C2. Volgende week zaterdag speelt de C2 om 11.45 uur uit tegen RKDEO C1. De balsponsor van vandaag was Broekhof Verpakkingen BV uit Noordwijkerhout. In de komende woensdagnieuwtjes méér over de mooie bedrijf.

11. Sportlust\'46 C1        16-2

Vandaag stond voor Alphense Boys D1 een heuse kraker op het programma. Alphense Boys stond aan het begin van de wedstrijd twee punten voor op nummer drie Foresters. Laten we het verslag eens beginnen met de woorden die de sympathieke trainer van Foresters na afloop zei: ‘’Als jullie met drie goals verschil hadden gewonnen had je mij niet horen klagen’’. Terug naar het begin, de eerste tien minuten was Foresters sterker en zij konden constant de vrije man op het middenveld vinden maar echte kansen leverde dit niet op. Na 11 minuten was het rechtsbuiten Allal Ben Gharda die zichzelf na een geweldige ‘’Zidane actie’’ vrij speelde maar het leverde geen goal op. Enkele minuten later was het weer Allal Ben Gharda die de bal vrij had maar in plaats van niet nadenken en schieten koos hij voor nog een beweging en werd de bal weggewerkt. Na een goede actie van opnieuw Allal Ben Gharda kwam de bal bij Kas Bennemeer en die schoot de 0-1 op het scorebord. Direct daarna liet Giovanni Sekeris de bal van zijn voet glijden en stiftte de spits van Foresters de bal langs keeper Niels Gehlen (1-1). Na rust begon Foresters wat sterker en kwamen zij via de rebound van een vrije trap zelfs op voorsprong, 2-1. Toen gooiden de mannen van trainer Sander van der Kleij er een schepje bovenop en regende het kansen. Jayden Pieters (zie 8e foto onder) kreeg kort achter elkaar twee vrije schietkansen maar deze bleven onbenut. Daarna was Thierry Anthony weg maar schoot rakelings langs de kruising. In de 37e minuut was het na een geweldige actie van Jelle Mulder, Bujo Hegic (zie 9e foto onder) die de 2-2 binnen schoot. Bujo Hegic kreeg daarna nog twee kansen maar deze kon hij niet verzilveren. Tussendoor was het aanvoerder Tom Beijeman met een grote kans maar het gewenste resultaat bleef uit. Met, bij vlagen, geweldig voetbal bleven de boys kansen creëren maar zoals een oude voetbalwet zegt, als je hem zelf niet maakt??. En dat gebeurde, vlak voor tijd schoot Foresters de 3-2 op het bord. Een enorme tegenslag maar direct daarna kregen de boys nog één kans. Dik in blessure tijd kregen zij een vrije trap en na een geweldige trap van Niels Noordhoek viel de bal via de kluts tussen Jesse Belt, Giovanni Sekeris en Bujo Hegic en hij viel binnen, 3-3! Wie deze bal scoorde was niet te zien maar het was vooral een teamprestatie om zo dominant te zijn en zoveel kansen te creëren en dan nog na een  tegenslag naar een punt toe vechten is erg knap. Een speciale vermelding voor verdedigers Simon Wolthers en Jurre Groenewegen die ijzersterk waren en Kas Bennemeer die zowel aanvallend als verdedigend erg goed speelde. Komende dinsdag oefent de D1 om 18.30 uur tegen de KNVB o13 (met daarin onze eigen spelers Niels en Bujo) en volgende week zaterdag speelt de D1 om 11.00 uur thuis tegen SML D1

12. Abcoude D1                         17-4

Alphense Boys D2 speelde vanmorgen in Wassenaar de lastige uitwedstrijd tegen Graaf Willem II VAC D1. Er werd uiteindelijk een 1-3 overwinning behaald. Eenvoudig ging het zeker niet. Vanaf het eerste fluitsignaal speelde Graaf Willem II VAC met heel veel passie en gaven op iedere Boys-speler aan de bal veel druk. In de 9e minuut moest er al noodgedwongen gewisseld worden, Jordie Koeleman ging van het veld met op het oog een zware enkelblessure (sterkte toegewenst Jordie). Net op het moment dat Alphense Boys het initiatief wat meer pakte, waren we onachtzaam bij een standaardsituatie vanaf de zijkant en kon van dichtbij gemakkelijk worden binnengelopen (1-0). Dan zie je de groep denken: hoe kan dit nou, wij waren toch in de aanval? Wij hadden toch het initiatief? Vervolgens stoppen ze er nog meer energie in en spelen tot aan de rust volledig op de helft van de thuisploeg. Het ontbrak echter aan overzicht voor het doel of de fijne eindpass tot aan de 25e minuut. Uit een ingooi van Larrick de Roos (rechts op de 10e foto onder) maakte Mohamed Hamouchi goed gebruik van zijn lichaam en schoot in de korte hoek raak (1-1). Het spelbeeld na rust was dat Alphense Boys heel graag wilde maar aan de bal niet gelukkig was in de gemaakte keuzes. Te vaak werd er gekozen voor een directe pass richting de aanvallers in plaats van het verfijnde combinatiespel. In de 52e minuut kopte Mohamed de bal goed door op Aldo Jager, deze bedacht zich geen moment en schoot uit de draai raak in de verre hoek (1-2). Graaf Willem II VAC nam in de slotfase nog risico om iets te forceren, van de ruimte die ontstond werd in de 58e minuut geprofiteerd. Wessel Kooy speelde de bal in de loop van Mohamed (op de achtergrond op de11e  foto onder) en deze bleef koel voor de keeper (1-3). In de absolute slotfase hield keeper Mike Heisterkamp het team nog op de been door met zijn voet goed in te grijpen op een schot van dichtbij. Volgende week zaterdag speelt Alphense Boys D2 voor de competitie thuis tegen Rijnsburgse Boys D1 om 09.00 uur.

11. Ter Leede D1                       15-6

Alphense Boys E-Top speelde vandaag eenn thuiswedstrijd vegen VEP D1. Soms krijg je als voetbalploeg niet wat je verdient. Had Alphense boys E-Top dan moeten winnen van VEP JO13-1? Gezien het veldoverwicht zeker, gezien het aantal kansen had een gelijkspel beter bij deze wedstrijd gepast. Maar de roodwitten verloren met 0-2. In de achtste minuut van de eerste helft kregen de Woerdense gasten een penalty. Deze werd feilloos ingeschoten; keeper Milan Captein was kansloos.
    In de eerste helft had Alphense Boys veel meer balbezit. Zowel verdedigend als op het middenveld werd er gedomineerd. Wat Alphense Boys vergat was om die laatste maar o zo belangrijke stap te zetten: de aanvallers in stelling brengen. In deel twee sloeg het noodlot al na twee minuten toe. Het fysiek sterkere VEP drong aan. De midmid van de blauw-witten haalde halverwege de aanval vanuit het niets snoeihard uit. De bal scheerde door de lucht over de kansloze keeper Captein heen: 0-2. Vanaf dat moment was het wederom Alphense Boys dat het initiatief nam. Dat resulteerde in een dot van een kans. Na een slim en behendig steekpassje van Dahli Jordense kwam Sven Verpoort oog in oog met het vijandige doel. Zijn inzet was goed maar miste net dat kleine beetje scherpte die nodig was om tot scoren te komen. Niet lang daarna was het Nabil Banaali die vanaf veertien meter de doelman van VEP trachtte te verschalken. Zijn inzet bleek een makkelijke prooi te zijn voor de sluitpost. Alphense Boys drong in het slot van de wedstrijd nog eens extra aan, op zoek naar die aansluitingstreffer die de spanning in de wedstrijd zou terugbrengen. Echter, de verdediging van VEP gaf in die fase niets meer weg. (zie 12e en 13e foto onder) Een geflatteerde nederlaag voor de E-Top was het gevolg. Volgende week zaterdag speelt de E-Top om11.00 uur uit tegen Be Fair D1