• Droomwedstrijd (1-6)

    “Schrijf maar op dat het een droomwedstrijd was”, zegt coach Wulfred glunderend. “Alles waaraan we in de afgelopen maanden hebben gewerkt, kwam bij elkaar.” En dan ook nog drie spelers die dit seizoen voor het eerst scoren (Yassira, Riva en Nawal – van harte!) en drie doelpunten van routiniers Sophie (2) en Eliza (1). Het maakte deze zaterdagochtend tot een gezellige boel. Waar we vlak na de winterstop nog 1-6 verloren van VEP, boekten we vandaag in Woerden dezelfde winst terug. Weer terug in de top 3, dat voelt goed.

    Onder het genot van een welverdiend patatje praten we na met Fatima, Stine, Nikita en Floor. De meiden kunnen prima aangeven waarom het vandaag zo lekker liep:

    Floor: “Wulfred zei dat we moesten blijven jagen op die aanvoerder met de lange benen, en dat hebben we als verdediging gedaan. Voor de wedstrijd besprak hij de opstelling en gaf hij ons allemaal wat tips. Stasja, Fenne, Nikita en ik luisterden op het veld goed naar de aanwijzingen van Stine, die trouwens een paar supermooie reddingen had.”

    Fatima: “In het begin kwam de wedstijd niet echt op gang, we communiceerden weinig en hadden geen controle. Na de eerste goal van Sophie, heel ‘cool’ en rustig in de rechterhoek gelegd, kwamen we op gang. Zelf had ik ook een mooie kans, maar ik liep iets te lang door, waardoor ik te laat was om te scoren. Daar baalde ik wel even van!”

    Nikita: “Er stond best veel wind, waardoor sommige ballen heel anders uitkwamen dan verwacht. Toch hebben we daar niet echt last van gehad. De passes waren strak en ook de corners werden goed genomen. Daardoor konden we scoren. En iedereen deed goed mee. De aanvoerder van VEP was supersnel, maar Marissa en Sophie zijn dat ook.”

    Stine: “Toen we vorige keer van hen verloren, waren we er nog niet helemaal bij met ons hoofd. Nu wel. We deden allemaal ons best, ook degenen die niet scoorden. Met een 2-0 voorsprong gingen we positief de rust in, en daarna ging het alleen maar beter. VEP is maar een paar keer gevaarlijk geweest, en gelukkig wisten we die aanvallen op tijd te stoppen.”

    We laten nog even al onze doelpunten passeren:
    1. Beheerst en zelfverzekerd geplaatst, over de grond in de rechterhoek (Sophie)
    2. Een mooie voorzet en vervolgens een gecombineerd schot van Sophie via de buik van Yassira
    3. Een een-tweetje tussen Sophie en Eliza eindigt in een goal
    4. Een solo-actie van Sophie die iedereen voorbij dribbelt en het prachtig afmaakt
    5. De corner wordt scherp genomen en heeft alleen nog een knietje van Riva nodig (zie foto!)
    6. De bal wordt voorgegeven en Nawal grijpt haar kans.

    Zes doelpunten, ingegeven door teamspirit en inzet: een goed begin van het weekend!

    P.S. Wil je volgende keer ook vertellen hoe je op de wedstrijd terugkijkt? Jullie verslaggever staat open voor al jullie tips en diepgaande analyses!