• Woensdagnieuwtjes

    Na de teleurstellende competitiewedstrijd van Alphense Boys 1 tegen VOC 1 (1-1 vorige week zondag) schotelden de mannen van trainer Aad v/d Berg ons afgelopen zondag weer een hele leuke wedstrijd voor. Twee volop op de aanval spelende teams (Laakkwartier was de tegenstander) boeiden het publiek. Het werd een 5-1 overwinning met een uitblinkende Thom Nouwens die op de prachtige foto van Ron Hoenson, de hele fraaie 5-1 in de bovenhoek lepelde. Het verschil met koploper Leonidas blijft twee punten. Zondag a.s. speelt ons vlaggenschip een uitwedstrijd tegen OVV.

    Het rijtje 1e elftal spelers wat heeft toegezegd ook volgend seizoen bij Alphense Boys te blijven is groeiende: Arjan Ouwendijk, Raychelo Fecunda, Milan Stiphout, Thom Nouwens, Lorenzo v/d Berg, Bas van Zoest, Stanley Mailoa. Eerder zegden Tim v/d Linden en Pepijn Kooij hun terugkeer naar Alphense Boys al toe

    Komende  vrijdagavond 17 maart zal Robin Stolwijk (trainer/coach Alphense Boys o12 en gymnastiek leraar in het dagelijkse leven, zie 1e foto onder)  een trainingsdemonstratie geven bij Alphense Boys aan alle belangstellende trainers/leiders van Alphense Boys én van onze samenwerkende amateurverenigingen met als thema:  'kijkgedrag' en voetballen met je hoofd.

    De avond begint om 19.00 uur met een korte inleiding in de kantine (met beelden) en daarna gaan we het veld op waar de demonstratie gaat plaatsvinden aan een jeugdteam van Alphense Boys en het thema dus wordt vertaald naar interessante voetbal oefenvormen. Ook worden de spectaculaire en lichtgevende 'smart-goals' gebruikt door Edwin Verpoort, om het gekozen thema verder zichtbaar te maken. Een avond die u echt moet meemaken en de trainers ongetwijfeld inspiratie zal geven voor leerzame trainingen aan het eigen voetbalteam.

    We verwachten rond 20.15 uur weer naar binnen te gaan en na een korte terugblik en afsluiting zal de avond rond 20.30/20.45 uur ten einde zijn. Graag uw deelname doorgeven aan ondergetekende. Paul Bahlmann, (TC Alphense Boys), Email: Paul.Bahlmann@hetnet.nl.

    Michael Lipsius, de huidige assistent trainer van de E-Top (zie 2e foto onder), die volgend seizoen de hoofdtrainer is van de nieuwe E-Top,  is geslaagd voor het KNVB diploma Trainer Coach 3. Gefeliciteerd.

    Bij de 1e divisie wedstrijd van afgelopen zaterdag tussen Alphense Boys C1 en Buitenveldert C1 zat er opeens een heel klein mannetje in de dug-out van Alphense Boys. Het bleek de nieuwe ''mascotte'' van de C1 te zijn, Safouane Rbii, 4 jaar en het neefje van assistent trainer Hicham Rbii (zie 3e foto onder).

    Alphense Boys D2 (het 1e jaars D-pupillen team van de trainers Robin Stolwijk en Roel van Holstein) presteert geweldig in de hoofdklasse van het pupillenvoetbal. Afgelopen zaterdag hadden ze het lastig in de thuiswedstrijd tegen het fysiek veel sterkere Forum Sport D1 (een jaar ouder). Met pijn en moeite (en een beetje geluk) werd de rust met 0-0 gehaald. Na de rust denderde het jonge stel ineens over de verbaasde tegenstander heen: 8-0. Dat is jeugdvoetbal!

    Het Frans Bahlmann toernooi met de deelnemende eerste elftallen Argon, Sportlust 46, RCL en Alphense Boys, zal gehouden worden op dinsdag 22 augustus en zaterdag 26 augustus.

    Komende zaterdag (18 maart) is het weer BINGO bij Alphense Boys. Om 20.00 uur gaan de balletjes rollen, de kantine is om 19.00 uur open.

    Jens Toornstra staat, na zijn goal en assist van afgelopen zondag, op de tweede plaats van het klassement ''waardevolste speler van de eredivisie''. Achter zijn ploeggenoot Nicolai Jorgensen heeft hij de cijfers 10 goals en 8 assists. Ook in het AD klassement van beste speler van de eredivisie staat hij op de tweede plaats, nu achter zijn ploeggenoot El Ahmadi. Tevens zit Jens in de voor-selectie van het Nederlands elftal (zie 4e foto onder)

    Naast sc Woerden hebben ook OVV en DRL besloten het komend seizoen het zondagvoetbal te verruilen voor het zaterdagvoetbal. Alle drie de verenigingen zitten in dezelfde competitie als Alphense Boys (1e klasse B).

    Het bestuur van AVV Alphen wil het hoofdveld van de voetbalvereniging vervangen voor een nieuw hybride veld. ‘Een zelfde soort veld als op Wembley en bij Vitesse’, meldt het clubbestuur. Begin april staat een extra algemene ledenvergadering gepland waarin de leden door het verenigingsbestuur wordt gevraagd in te stemmen met een contributieverhoging. De aanleg van het veld gaat ongeveer 300.000 euro kosten.

    Na de laatste speeldag van dit voetbalseizoen gaat het huidige hoofdveld van AVV Alphen eruit. Naast de aanleg van een nieuw voetbalveld wordt komende zomer ook het dak van de tribune vervangen.

    Peter Sneep treedt volgende maand terug als voorzitter van ARC. Hij stopt om gezondheidsredenen. Vicevoorzitter Irma Ligtvoet volgt Sneep op.

    Alphense Boys doet ook dit jaar weer mee aan de Rabobank Sponsorfietstocht, die wordt gehouden op zondag 25 juni a.s. Der Rabobank Sponsorfietstocht werkt heel eenvoudig: voor iedere deelnemer die namens Alphense Boys meefietst en de route uitrijdt, stort Rabobank Groene Hart Noord een bedrag in de kas van onze vereniging.

    Iedereen kan meefietsen: leden, ouders, opa’s, oma’s, broertjes, zusjes, van jong tot oud, van recreatief tot professional. Ook dit jaar kunnen de fietsers kiezen uit verschillende afstanden, routes en startpunten. De te rijden afstanden zijn 20, 40, 60 en 100 kilometer. De vergoeding per uitgereden afstand bedraagt respectievelijk € 3,-, € 6,-, € 9,- en € 12,- voor de route van 100 kilometer.

    Op zondag 4 juni vindt de derde editie plaats van de tcv Obstacle Run. Er zijn nog een aantal plekken beschikbaar en wat is er nu leuker dan met je team mee te doen aan één van de beste Obstacle Runs van Nederland! Dit Alphense evenement staat inmiddels bekend om de goede organisatie, geen wachtrijen en leuke en uitdagende obstakels. Schrijf je dus snel in met je team op de website: www.obstaclerunalphen.nl. Vind je meedoen een stap te ver gaan, maar vind je het wel leuk om dit evenement met je teamgenoten mede mogelijk te maken, dan kunnen wij je hulp goed gebruiken. Meld je aan als vrijwilliger op onze website en beleef op die manier ook een fantastische dag!

    De datum voor het Jens Toornstra toernooi is bekend. We gaan het organiseren op zondag 27 augustus. Afgelopen editie kwamen er 135 jeugdteams op dit toernooi af en werd het een geweldige dag met een perfecte organisatie. Traditioneel is het Jens Toornstra toernooi de opening van het seizoen voor de F en E-pupillen van alle niveau's. De inschrijving is weer geopend en men kan zich aanmelden bij Ab Kalkhoven (alkabv@ziggo.nl). Na één week hebben we nu al 69 teams ingeschreven.In de ochtend (09.00-12.00 uur) zijn de F-teams aan de beurt en in de middag (13.30-16.30 uur) de E-pupillen. Op deze pagina staan de aankondiging en de details van het toernooi.

    Programma thuiswedstrijden selectieteams voor zaterdag 18 maart

    09.00 uur      E-Top - Vep D1

    11.00 uur      C2 - FC Lisse C1

    Vanavond (woensdag) speelt Alphense Boys onder 12 jaar (de D2) om 18.00 uur een oefenwedstrijd bij en tegen AZ onder 12 op het prachtige vernieuwde trainingscomplex van AZ in Wijdewormer.

    Komende zondag oefent Alphense Boys onder 10 jaar (de E3) om 11.00 uur op De Herdgang tegen PSV onder 10 jaar

    Afgelopen zaterdag kwam bij de competitiewedstrijd tussen Alphense Boys o17-2 tegen Hoofddorp o17-1, Emiel van Vliet als veldspeler het veld in. Dat is heel bijzonder want Emiel is eigenlijk keeper van de B2, maar vanwege een schouderblessure mag hij nog niet keepen, maar wel voetballen. De stand liet het toe (4-1 voor Alphense Boys) dat Emiel, als beloning voor zijn harde werken, op deze manier toch even kon meevoetballen

    De voetbalwedstrijd OVV - Alphense Boys  is a.s. zondag  live te volgen in het sportprogramma "Sport Lokaal" van  Studio Alphen. Sport Lokaal wordt iedere zaterdag en zondag uitgezonden tussen 14 ?? 18 uur voor de regio Alphen aan den Rijn, Rijnwoude en Boskoop. Erik Joustra zal deze middag het radioverslag verzorgen. Ook wordt er in deze uitzending verslag gedaan van meerdere sportevenementen  uit de regio. Studio Alphen kan je ontvangen via 90.0 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel en het glasvezelnet van KPN (kanaal 962) en Lijbrandt (kanaal 798); in Rijnwoude via 106.5 FM (ether) en 103.4 FM (kabel).