• Katwijk JO13-2 - Alphense Boys JO13-3

Wat een mooie dag had moeten zijn .....

Alle tekens staan op groen en het belooft een mooie dag te worden, het lente zonnetje moet doorkomen en met plezier kunnen we naar het voetballen van onze mannen kijken. Al snel blijkt onze beloofde lente dag nog best fris.

Vandaag beginnen we de wedstrijd om 9:45 op veld 2, een heerlijk ouderwets grasveld. Onze mannen zijn het kunstgras gewend dus wordt dit hard werken. De eerste kans is voor Gijs, struikelend kan hij net niet meer bij de bal waardoor de stand op 0-0 blijft staan. Vanaf het begin hebben we licht overwicht, hoewel het spel zich voornamelijk rond het middenveld afspeelt. Ineens staat Gijs met de bal voor de goal en kan aanleggen om te schieten, ja hoor de 1-0 voor de boys is een feit. In deze fase van de wedstrijd zien we goede combinaties bij onze mannen en afwisselend goede kansen.

We kunnen de goede kansen niet omzetten in doelpunten en het blijft zo 0-1 voor ons. Dan komt Katwijk gevaarlijk dichtbij, de rechtsbuiten, een behendige dame, geeft de bal goed voor en de katwijkse spits komt net niet onder de bal met zijn voet. Mark was alert en pakte de bal, gevaar geweken. Helaas niet voor lang, de aanvallers van Katwijk zorgen voor paniek in de verdediging en hieruit valt dan ook de gelijkmaker 1-1. We lieten hier goed zien dat we goed kijken naar de bal ..... nu nog actie ondernemen.

De volgende kans voor de boys was een vrije trap aan de zijkant van de zestien meter, de bal gaat over. Dan een klein foutje van de overigens goed en correct fluitende scheidsrechter. Ralph werd getackeld binnen de zestien echter de scheidsrechter legt de bal net erbuiten. Hier konden we niet van profiteren en we moeten dus nog op zoek naar onze goal. En die komt er. Net voor rust komt er een mooie aanval over rechts via Ryan, deze schiet en de keeper houdt, echter de teruggekaatste bal komt voor de voeten van alweer onze Gijs! BOEM, de bal komt hard tegen de touwen, 1-2 en rust. De tweede helft kenmerkt zich door de vele foute ingooien van de boys, wellicht nog eens goed trainen. Na veel heen en weer voetbal op het middenveld komt Ralph er met een mooie actie voorbij en geeft goed voor aan Kay. Kay neemt de bal goed mee en alleen voor de keeper mist hij niet! mooie aanval en mooie goal 1-3.

Het laatste kwartiertje komt Katwijk nog met goede combinaties dicht bij onze zestien, echt gevaarlijk zijn ze maar 1x maar onze verdediging blijft goed geconcentreerd spelen waardoor we geen tegendoelpunt meer toestaan. De eindstand blijft hierdoor 1-3. Knap werk en prima overwinning.