• Alphense Boys A1 pakt wéér nuttige zege

De resultaten van de jeugdselectieteams waren vandaag uitstekend. Alleen de B1 kon het niet bolwerken tegen Heerenveen. De A1 won een belangrijk duel in de onderste regionen van de 2e divisie. Ook de A2, B2, C1, D1 en D2 pakten de volle drie punten. Op de foto is Junior Sonowo namens de C1 op weg naar de 1-0.

Alphense Boys A1 heeft de smaak te pakken en versloeg directe concurrent de Treffers met 2-1. Vandaag mochten de mannen van Jonathan Jonk aantreden tegen concurrent de Treffers. Het gat tussen beide ploegen was 5 punten in het voordeel voor de boys. Het eerste kwartier had Alphense Boys dominanter willen starten, alleen wonnen de spelers van de Treffers de meeste duels. Alphense Boys liet zich soms makkelijk afbluffen en hield te weinig druk op de bal waardoor de Treffers de ruimte kreeg om te voetballen. Na een kwartier begonnen de boys spelers van zich af te bijten en kwam de eerste kans op naam van Floris Hazenberg (zie 1e foto onder) . Deze kopkans ging rakelings naast uit een goed genomen corner van Ruben Rietdijk. Het spel ging op en neer en beide ploegen deden niet veel van elkaar onder. In de 30e minuut werd er een mooie aanval op links opgezet alleen stond er niemand klaar bij de 2e paal om de bal binnen te schieten. In de 38e minuut passeerde Bryan Iliohan zijn directe tegenstander alleen kon zijn voorzet rondom de 16 meter niet worden binnen gelopen. Een minuut later werd een afgeslagen corner opgepikt door Bryan Iliohan maar zijn inzet ging helaas voorlangs bij de 2e paal. Vlak voor rust redde Justin de Feijter zijn ploeg door een schot te blokkeren. In de 2e helft kwam er direct een levensgrote kans voor de Treffers maar de goed keepende Justin de Feijter redden met zijn benen de inzet van de aanvaller. Ook de 2e helft ging het in het begin op en neer maar kreeg Alphense Boys steeds meer de overhand in de wedstrijd. De treffers werd in de 2e helft nauwelijks meer gevaarlijk. In de 50e minuut pikte Floris Hazenberg een diepe bal op en zag de vrijstaande Daily Loos staan. Zijn schot met links had alleen onvoldoende kracht om deze kans te verzilveren. IN de 61e minuut leek Alphense Boys recht te hebben op een penalty alleen blokte een Treffers verdediger het schot van Daily Loo (zie 2e foto onder). Alphense Boys drong steeds meer aan en de Treffers liep steeds meer naar achteren toe. In de 61e minuut pikte Onur Bayram, die een sterke 2e helft speelde, de bal op rondom de 16 meter, maar miste met zijn chocolade been nog wat kracht om dit tot een doelpunt te promoveren. in de 68e minuut scoorde de net ingevallen Harvey Johnson de bevrijdende 1-0 uit een corner. Bij de 1e paal kon Harvey Johnson vogelvrij de bal hard tegen de touwen aan koppen. Lang kon Alphense Boys niet genieten van de voorsprong want nog geen 6 minuten later schoot een speler van de Treffers schitterende in de verre bovenhoek. Het doelpunt kwam een beetje onverwachts omdat de boys het betere van het spel hadden in de 2e helft. Gelukkig toonde Alphense Boys veerkracht door de eerst volgende aanval direct te scoren. De ploeg liet zien dat ze mentaal dit seizoen enorm gegroeid zijn. De winnende treffer werd uiteindelijk door Bryan Iliohan gemaakt (zie 3e foto onder) na een perfect afgemeten voorzet van Mike Bavelaar. De bal werd vanaf rechts perfect bij de 2e paal binnen gelopen. Met nog een klein kwartier te spelen moesten de boys nog de punten even binnen slepen. En dit gebeurde zeer vakkundig. Na 6 minuten blessuretijd werd er afgefloten en won Alphense Boys zijn wedstrijd dik verdiend tegen de Treffers. Volgende week zaterdag speelt de A1 om 15.00 uur uit tegen Excelsior Maassluis A1

12. De Treffers A1         16-11

Vandaag speelde Alphense Boys A2 op veld 3, een lastige wedstrijd tegen Donk. De wedstrijd begon onder leiding van een \'engelse\' scheidsrechter om 13:00 uur. In de openingsfase was het Alphense Boys die door middel van een mooi uitgespeelde 1-2 combinatie van Jasper en Silvanio op 1-0 voor kwam. Jasper v/d Haven nam de treffer voor zijn rekening. Daarna kwam een rommelige fase, de Engelse leidsman spekte de kas van de KNVB prima door meer dan regelmatig te fluiten, en te strooien met kaarten. Dit wat helemaal niet in het wedstrijdbeeld paste. Het was namelijk een sportieve wedstrijd van beide kanten. In de rust werden de messen geslepen, en gewerkt aan een nieuw strijdplan. Er moest wat gebeuren aan het rommelige spel. Toen na de rust in de 50e minuut Jurgylio Limon (zie 4e foto onder) zijn man op het verkeerde been zette, en een mooie voorzet gaf , was het Silvanio Fortes (zie 5e foto onder) die de 2-0 aantekende.

Tot aan de 80e minuut gebeurde er eigenlijk niets geks. De laatste wissel die erin kwam was Quinte Koster en die scoorde in de 85e minuut, na goed voorbereidend werk van de eveneens prima ingevallen Nassir Fatah, de 3-0. En niet veel later was het wederom Nassir die de 4-0 op een mooie wijze afrondde. En daarmee de eindstand op het scorebord zette. Volgende week zaterdag speelt de A2 om 12.30 uur uit tegen Nieuwkoop A1

11. SVS A1                                 14-5

Alphense Boys B1 kwam er vandaag niet aan te pas tegen Heerenveen B1 en verloor met 0-5. In de 27e minuut (na het uitvallen van keeper Sven IJzendoorn) werd de spits van Heerenveen even vrijgelaten en die scoorde de openingstreffer (1-0). Drie minuten later kopte Heerenvener Redouan Boutachekourt (vorig seizoen nog spelend bij Alphense Boys) de bal tegendraads in de verste hoek (0-2). Vlak voor het rustsignaal kwam Steven v/d Pijl een teenlengte tekort om de aansluit treffer te scoren. In de 47e minuut (na rust dus) scoorde opnieuw Redouan Boutachekourt (rechts op de 6e foto onder) de 0-3 tegen zijn voormalige ploeggenoten. In de slotfase liep Heerenveen nog uit naar een 0-5 score. Volgende week zaterdag speelt de B1 om 15.00 uur uit tegen PEC Zwolle B1

10. Almere City B1              7-3

Alphense Boys B2 speelde vandaag thuis tegen tegen Hoofddorp B1. De heenwedstrijd die door de boys met 4-3 werd gewonnen was een veel bewogen wedstrijd waarbij onze keeper Emiel van Vliet zijn arm brak. We hadden dus al een redelijk beeld van wat we konden verwachten bij bepaalde situaties en daar hebben we deze week dan ook op getraind. Trainingen deze week waren prima met vooral een goede sfeer tijdens de laatste training van gisteravond. Door blessures misten we een aantal spelers en uiteraard is het ook even schakelen als Patrick Brouwer niet aanwezig is. In de kleedkamer is met elkaar besproken wat er behalve het tactische nog meer verwacht werd van de spelers; met elkaar en voor elkaar!  Iets na 13.00 uur geeft de scheidsrechter het startsignaal en in de 6e minuut verovert Nino Noordanus prima de bal, maar houdt helaas net niet het overzicht om de bal breed te leggen aan de opkomende middenvelder. In de 12e minuut een soortgelijke situatie waarbij ditmaal Oseas Andre niet het overzicht weet houden en de bal ook niet breed legt. Het sterke middenveld van Hoofddorp met veel lopende jongens zorgde een aantal maal voor veel gevaar waarbij de boys een paar keer goed wegkomen. In de 24e minuut zien we weer een prima aanval van AB waarbij Nino Vittali (zie 7e foto onder) net over schiet. Er wordt door de Boys aardig gecombineerd in de kleine ruimte, maar helaas kiezen we toch te laat om de bal te openen naar de vrije ruimte. In de 30e minuut is dan toch raak. Oseas Andre scoort de 1-0 na een assisat van Steven Overduin (terug na 4 maanden blessureleed, zie 8e foto onder) . Hoofddorp voert de druk op en probeert de rust in te gaan met een gelijke stand, maar achterin houden we het prima op orde en we gaan met een kleine voorsprong de rust in. Na de rust komt Hoofddorp feller uit de startblokken en is er al direct veel dreiging. De eerste grote kans is dan ook voor de club uit Hoofddorp. In de 5e minuut na rust stuurt Davey Overes Reda Narain weg die een prima voorzet op Nino Noordanus geeft. 2-0!. Hoofddorp gaat meer en meer druk zetten, dus gaan er ruimtes komen. In de 15e minuut verovert Nick Broekhuizen de bal en na een prima actie eindigt de bal op de paal. Gezien de constante druk van Hoofddorp blijft het zeer spannend, maar AB probeert gecontroleerd te blijven voetballen. In de 32e minuut is er dan ook weer gevaar van de boys. Nick Broekhuizen geeft een pass naar Younes Bouhamed, maar na een 1 tegen 1 actie gaat de bal er toch niet in. De 3-0 valt na een prima pass van Hidde Sijpersma op Oseas die na een goede actie nu wel het overzicht houdt en de bal breed legt op Reda, die prima afrondt. De 4-0 van Nino Noordanus (die noodgedwongen van spits naar rechtsback moest verhuizen) deed toch wel enigszins denken aan het Zlatan doelpunt uit de tijd dat hij nog bij Ajax speelde. Met een fantastische actie je tegenstander sturen en dan toch nog beheerst inschieten. In de laatste minuten maakte naast Alex Siebers ook onze keeper Emiel van Vliet zijn invalbeurt als spits. Door de armbreuk die hij heeft opgelopen in de eerste wedstrijd tegen Hoofddorp, heeft Emiel zich de laatste weken tot een aardige voetballer ontwikkelt en dan verdien je speeltijd . In de 42e minuut valt dan toch nog het enige tegendoelpunt. Helaas kon de prima keepende Bas Schot (zie 9e foto onder) zijn doel dus niewt leeg houden. Eindstand 4-1. Weer een aantal prima punten gezien waar we mee verder kunnen en complimenten aan iedereen voor het getoonde spel en de strijdlust! Volgende week zaterdag speelt de B2 om 10.30 uur uit tegen UVS B1

12. Baronie B1                    15-11

Alphense Boys C1 speelde vandaag thuis tegen Buitenveldert C1, was de betere ploeg, maar liet de tegenstander nog onnodig dichtbij komen. De winst (3-2) was dik verdiend. In de openingsfase waren de teams gelijkwaardig. In de 11e minuut kopte Max van Hees net naast uit een voorzet van Nabil. In de 18e minuut profiteerde Junior Sonowo van een fout in de verdediging van Buitenveldert, omspeelde de keeper en schoof de bal vanuit een moeilijke hoek via de binnenkant van de verste paal in het doel (1-0). In de 23e minuut tikte de Buitenveldert keeper een schot van Samir Messaoudi over het doel. Direct na rust (36e minuut) poeierde Simon van Duivenbooden (zie 10e foto onder) een vrije trap strak en hard in het doel (2-0). In de 42e minuut kopte Simon de bal vanuit een corner van Junior net naast. Even later opnieuw een open kopkans voor Simon, die de bal via de keeper corner zag gaan. En als je het zélf dan niet afmaakt zal je altijd zien dat de tegenstander tegen alle verhouding ineens de aansluittreffer maakte (59e minuur 2-1). In de 68e minuut maakte de Buitenveldert keeper een overtreding op Kursat Erdogan en benutte Max van Hees (zie 11e foto onder) de toegekende strafschop (3-1). In de laatste minuut ging Junior alleen op de keeper af maar schoot naast. In blessuretijd scoorde de tegenstander nog de 3-2. Volgende week zondag (!) speelt de C1 om 12.00 uur uit tegen De Graafschap C1

12. Be Quick 1887 C1        15-0

Alphense Boys C2 was vrij van competitie. Komende dinsdag oefent de C2 om 18.30 uur thuis tegen Xerxes DZB C1 en volgende week zaterdag speelt de C2 om 11.00 uur thuis tegen FC Lisse C1

11. Sportlust\'46 C1       15-2

Vandaag stond voor Alphense Boys D1 de thuiswedstrijd tegen de nummer 5 Hollandia D1 op het programma. Voor de winterstop werd daar in de extra tijd 2-2 gelijk gespeeld. Vandaag begonnen de mannen van trainer Sander van der Kleij flitsend met binnen 1 minuut direct een grote kans voor Thierry Anthony, hij zag zijn schot op de paal eindigen. Direct daarna was het Hollandia die wel het net wist te vinden. Na goed druk zetten konden zij de bal veroveren en keeper Roman Woodall verschalken. Deze tegenslag kwamen de Boys snel te boven door een knappe goal van spits Bujo Hegic na een assist van Niels Noordhoek. In de 11e minuut was het de goed spelende Jayden Pieters (zie 12e foto onder) die D1 op voorsprong schoot na een assist van Bujo Hegic. Enkele minuten daarna schoot Kas Bennemeer de 3-1 al op het scorebord. Met een bekeken bal verschalkte hij de keeper van Hollandia.  Vlak voor rust ging Thierry nog schuin op de keeper af, maar die redde met de voet. De 3-1 was de ruststand. Na de rust waren er een aantal grote kansen voor Alphense Boys om de wedstrijd definitief te beslissen. Onder ander Bujo Hegic (op de paal) en Tom Beijeman (alleen op de keeper en schoot tegen hem aan) konden deze kansen niet afmaken. Even later kwam opnieuw Bujo (zie 13e foto onder) oog in oog met de keeper, maar hij stifte de bal net naast het doel.  In de 56e minuut legde Jayden Pieters de bal perfect breed op Tom Beijeman, maar die schoot de bal in vrije positie net over het doel. De laatste 15 minuten waren wat slordig en zorgden, wellicht wat onnodig, voor wat spanning. Maar het was aanvoerder Tom Beijman die aan alle onzekerheid een einde maakte en 4-1 in te koppen nadat hij de bal op de lat had gestift. Al met al een verdiende overwinning met af en toe prachtig voetbal, maar ook af en toe heel slordig voetbal.  Door de resultaten van vandaag is de D1 nu opgeklommen naar de 2e plaats in de 2e divisie. Volgende week zaterdag speelt de D1 om 13.15 uur uit tegen Foresters D1, de nummer drie van de ranglijst

12. Abcoude D1                  16-3

Alphense Boys D2 trad vanmorgen op Sportpark de Bijlen al vroeg aan tegen Forum Sport D1. In de openingsfase werd direct duidelijk dat het een lastige wedstrijd zou worden. Fysieke kracht werd door de Forum Sport-spelers gekoppeld aan tomeloze inzet en geloof in een vroege voorsprong. Dit resulteerde in meerdere kansen voor de bezoekers, vooral door een paar eigen fouten in de opbouw en uit hoekschoppen kwam veel gevaar. Het was tot 3x toe Evan Schens die zijn doelman Niels Gehlen te hulp schoot op de doellijn met enkele kopballen (zie 14e foto onder). Aan de andere kant kon Alphense Boys hier weinig tegenover zetten, vaak werd de bal in een vroeg stadium van de opbouw al verspeeld. In de 28e minuut kon Noë Esselink nog net een gevaarlijke schotpoging van dichtbij blokken. In de fase tot aan de rust kwam Alphense Boys meer van de eigen helft af en kreeg het via Aldo Jager (zie 15e foto onder) nog een kleine mogelijkheid om geheel onverdiend met een voorsprong te gaan rusten. Na rust was het echter compleet anders, de Boys-spelers domineerden  volledig. In de 32e minuut deed Aldo wat Forum Sport de gehele eerste helft naliet, namelijk scoren. Op aangeven van Tommie Koster kon hij van dichtbij binnenschieten (1-0). In de 36e minuut werd deze score verdubbeld, opnieuw was Aldo het eindstation ditmaal een schot vanaf de rand van 16-meter dat doel trof (2-0). Forum Sport kon nog één keer van de eigen helft komen en in de 1 op 1 met keeper Niels Gehlen, bracht Tygo Vernooij met een klein duwtje de aanvaller net genoeg uit balans. Na een steekpass uit het middenveld van Evan kon Mohamed Hamouchi raakschieten (3-0). Tussen de 49e en 51e minuut ging het hard er werd in 3 minuten even zo vaak gescoord. Vooral de 4-0 van Larrick de Roos was een bijzondere, hij startte een slalom op de middenlijn en kon zijn weg vervolgen tot in de 5-meter en schoot toen raak (5-0 en 6-0 van Mohamed). In de absolute slotfase van de wedstrijd verschoof het scorebord nog tweemaal. Op aangeven van Mohamed kopte Aldo raak (7-0) en na goed voorbereidend werk van Tommie reageerde Adil Bizih (zie 16e foto onder) attent (8-0). Over de 1e helft mogen we niet tevreden zijn, dit kan/moet beter. Na rust zat werkelijk alles mee maar liet de ploeg van trainer Robin Stolwijk ook vooral zien de tegenstander als team goed onder druk te zetten. Aanstaande woensdag speelt D2 een oefenwedstrijd om 18.00 in Alkmaar tegen AZ o12 en Volgende week zaterdag gaat D2 op bezoek bij Graaf Willem II VAC D1 om 10.00 uur.

11. Ter Leede D1                15-6

Na een thriller in de tweede helft moesten Alphense Boys E-Top en Woubrugge JO13-1 beide genoegen nemen met een punt. Een terechte uitslag. Na een aftastende eerste tien minuten begon Alphense Boys een veldoverwicht te creëren. Op het middenveld waren de roodwitten hierna tot aan de rust de baas. Dat resulteerde echter niet of nauwelijks in kansen. Een kopbal via de grond van Nabil, na een uitstekende voorzet van Abdul, werd gekeerd door de Woubrugge-keeper. Meer doelkansen waren er voor rust niet. Althans, niet voor de E-Top. Aan de andere kant moest goalie Milan Captein twee keer in actie komen om een achterstand te voorkomen. In de rust zette trainer Michael Lipsius de boel op scherp. Hij deelde zijn voorhoede mee dieper te gaan staan. Ook meende hij dat de passing zorgvuldiger moest. Met die boodschap ging Alphense Boys weer de wei in. En toen moest meteen een domper worden geïncasseerd. Na hands van Sem Vis mocht Woubrugge vanaf elf meter aanleggen. De bal ging feilloos in de hoek: 1-0. Maar de gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. Op rechts ging Sven Verpoort er vandoor. Met een diagonale boogbal in de \'zes\' scoorde hij 1-1. Een prachtgoal! Hierna golfde het spel op en neer, kregen twee spelers (een van de gastheren en een van de gasten) een gele kaart en moesten beide keepers regelmatig alert reageren.
      Een mooie wedstrijd derhalve, die in de tweede helft spanning kreeg maar geen winnaar. Volgende week zaterdag speelt de E-Top om 09.00 uur thuis tegen VEP D1