• Alphense Boys JO19-2 - Alphen JO19-1

In een ongekend spannende poule waar 6 ploegen vechten om kampioenschap of periode titel is elke wedstrijd een finale. Zo ook vandaag waar de boys bij winst een gat van 6 punten slaan.

De wedstrijd begon voor beide ploegen afwachtend en nerveus. Na 10 min kreeg Jurgylio Limon de eerste kans die door de prima keeper van Alphen werd gepakt. Langzamerhand kreeg Alphense Boys met Jurgylio, Silvanio en Nassir steeds meer kansen maar het vizier stond niet op scherp. En de wet in het voetbal is maak je ze zelf niet dan doet de tegenstander dat wel. Een corner in de 36e min werd door goed keepende Jari van Veen weg geslagen en opgepikt door een aanvaller van Alphen die de te laat reagerende Mike Hamilton tegen kwam en over de voet makkelijk viel. Scheidsrechter besliste penalty die door Alphen werd benut 0-1. De waren boys aangeslagen en er gebeurde voor rust niet veel meer.

Na de rust een getergd Alphense Boys wat Alphen vast zette op eigen helft en weer kansen creëerde. Echter werden de kansen nog steeds niet benut. Na 15 min werd de licht geblesseerde Thijs Spanjer vervangen door Elia Mafuta en werd de druk naar voren nog verder opgevoerd. Alphen probeerde met lange ballen de spitsen te bereiken maar Matz, Louis en Mike hielden het keurig dicht. Nando, Jasper en Collin benutte steeds meer de ruimte zodat Nassir, Jurgylio en Silvanio steeds vaker werden bediend. Nadat Nassir vervangen was door Noah en Mike Hamilton daar door de spits in was gestuurd, brak het verzet van Alpen.
    Een prima opkomende Louis speelde Silvanio aan die met een strakke voorzet Mike bediende die de bal strak in het net schoot, 1-1 met nog 20 minuten op de klok. Kansen kregen de boys maar steeds weer stond prima keeper van Alphen in de weg. Toch kwam in de 80e minuut de 2-1 door een prima voorzet van Sil, die wederom door Mike Hamelton beheerst werd afgerond. Collin Haastrecht werd moegestreden vervangen door B junior Alex Sieders die moeiteloos de taken overnam.

Met een zwaar bevochten maar terechte zege zochten de boys de kleedkamer op. Ook de complimenten voor Alphen die lang streden voor een goed resultaat. Nog 6 finales te gaan en zal er iedere week strijd geleverd moeten worden. Fijn weekend mannen.

Volgende week zaterdag speelt de JO19-2 om 13.00 uur thuis tegen DONK JO19-1