• Belangrijke winst Alphense Boys A1

Eindelijk lukte het de A1 weer eens om te winnen, en dat was hard nodig ook.  Tegen directe concurrent Quick A1 werden de drie punten thuis gehouden (4-2). Op de foto Bryan Iliohan die de openingstreffer scoorde. Ook de D1 won (3-0) van Abcoude D1 en de C2 kwam eveneens met een nuttige 1-5 overwinning op Sportlust 46 C1 terug naar Alphen a/d Rijn. De D2 en E-Top oefenden, de andere selectieteams waren vrij.

De opluchting was groot na afloop van de wedstrijd Alphense Boys A1 - Quick A1. Er stond veel spanning op deze wedstrijd en dat was in het spelniveau te zien. Beide teams knokken om uit de degradatiezone te komen. Al in de 3e minuut scoorden de mannen van trainer Jonathan Jonk via de verder ongelukkig spelende Bryan Ilohan. Met een kluts tussen hem en een Quick speler vloog de bal met een boogje over de Quick keeper in het doel. Een mazzelgoal, maar die tellen ook (0-1). Tien minuten later zat het wéér niet tegen. Onur Bayram kopte de bal richting lege doel, de bal werd nog van de lijn gehaald maar precies voor de voeten van de opgekomen Reno van Heiningen (0-2, zie 1e foto onder). In die eerste 20 minuten was Alphense Boys de baas in het veld. De spelers zaten er bovenop en de passie en beleving spatte er vanaf. Dat overwicht ebde echter na 20 minuten volledig weg en Quick deelde daarna 15 minuten de lakens uit. De A1 mannen wisten geen bal meer in de ploeg te houden en speelden ronduit slordig. Na 35 minuten kwam het herstel met o.a. een goede actie van Ramon Aronius, maar die vond niemand voor het doel. In de 43e minuut wist de rechterspits van Quick de bal wel erg makkelijk voor het doel te brengen. Daar werd perfect gekaatst op een vrijstaande speler en meedogenloos (en knap) afgemaakt (1-2) Direct na rust moest keeper Justin de Feijter al reddend optreden en dat was geen goed voorteken. De angst sloop weer in de ploeg en de gelijkmaker was dan ook niet verrassend. Wederom uit een corner (dat overkomt de A1 vaker) stonden er achterin twee boys spelers elkaar aan te kijken en lieten een Quick speler vrijuit inkoppen (2-2). Edin Bibuljica zag zijn vrije trap in de 62e minuut gepakt worden door de Quick keeper. Even later kreeg Quick twee prima kansen (schot over en kopbal net naast). In de 76e minuut kantelde de wedstrijd door een terechte rode kaart voor een Quick speler. Even later scoorde B1 invaller Steven v/d Pijl maar die werd om onduidelijke redenen afgekeurd. Twee minuten later kopte dezelfde Steven v/d Pijl (zie 2e foto onder) echter toch de 3-2 binnen uit een voorzet van uitblinker Daily Loos, die onuitputtelijk zijn teamgenoten bleef stimuleren en zelf voorging in de strijd. In de 86e minuut was de lob van een andere B1 invaller (Alessio van Straaten) net te kort. Dezelfde Alessio legde de bal in de 89e minuut perfect breed op Floris Hazenberg (zie 3e foto onder)die zijn goede invalbeurt bekroonde door de bal onder de keeper in het doel te schuiven (4-2). De A1 is nog lang niet veilig (zie stand) maar deze stap was erg belangrijk en geeft hopelijk wat rust en vertrouwen. Over twee weken wacht de vòlgende belangrijke wedstrijd, thuis tegen De Treffers. Dinsdag a.s. oefent de A1 om 20.00 uur thuis tegen AFC A2. Volgende week zaterdag is de A1 vrij van competitie

12. VELO A1                        15-11

De A2 was vandaag vrij. Volgende week zaterdag speelt de A2 om 13.00 uur thuis tegen Alphen A1

De B1 was vandaag vrij van competitie. Komende woensdag (1 maart) speelt de B1 in de achtste finale van de beker tegen PSV B1 (thuis om 18.30 uur) en volgende week zaterdag speelt de B1 om 14.30 uur uit tegen Fc Volendam B1

10. Almere City B1                    5-3

De B2 was vandaag vrij. Volgende week zaterdag speelt de B2 om 13.00 uur thuis tegen Brielle B1. Ze kunnen dan een unieke prestatie leveren door de 2e periodetitel te winnen door minimaal gelijk te spelen.

Alphense Boys C1 speelde een uitwedstrijd bij DWS C1 en kwam teleurgesteld terug met een 3-3 gelijkspel. Het was volgens iedereen een vervelende sfeer waarin er gespeeld werd, waar we maar niet verder over zullen uitweiden. In de 5e minuut werd de score geopend doordat een vrije trap van Dave Star door een DWS speler in eigen doel werd gekopt (0-1). In het restant van de eerste helft werden er niet veel kansen meer gecreëerd. Direct na rust kwam DWS op gelijke hoogte toen een vrijer trap snel werd genomen en de Boysmannen niet attent genoeg reageerden. (1-1). In de 45e minuut scoorde Beau Zwiep die de bal in het dak van het doel poeierde na een assist van Simon Duivenbooden (1-2). Toch werd het even later weer 2-2 toen een boys verdediger werd uitgespeeld in een duel en de bal over het hoofd van keeper Ot v/d Last in het doel ging (2-2). Vervolgens kopte Simon van Duivenbooden een voorzet in de uiterste hoek. Die werd er door een speler voor iedereen zichtbaar met de hand uitgedoken, alleen de scheidsrechter zag het niet....! In de 66e minuut kwamen de mannen van Bryan de Vries voor de derde keer op voorsprong. Na een overtreding op Simon van Duivenbooden benutte Max van Hees (zie 4e foto onder) de toegekende strafschop (2-3). En toch werd deze voorsprong in de slotfase weer uit handen gegeven. Een lange bal werd niet goed beoordeeld en niet weggeschoten, Ot v/d Last redde nog 2x, maar de 2e rebound was hem te machtig (3-3). Jammer, zelf niet goed gespeeld, maar dan nòg hadden de drie punten moeten worden meegenomen uit Amsterdam. Komende dinsdag oefent de C1 om 18.30 uur thuis tegen Wooter Academy. Volgende week zaterdag is de C1 vrij van competitie

12. Be Quick 1887 C1        14-0

Alphense Boys C2 speelde een belangrijke uitwedstrijd tegen hekkensluiter Sportlust 46 C1. Bij winst zouden de eventuele degradatiezorgen (àls die er al waren) definitief voorbij zijn. En dat lukte glansrijk. De mannen van trainer Richard v/d Nieuwendijk kwamen met een 1-5 overwinning naar huis.  De C2 begon goed aan de wedstrijd. Gelijk druk op de bal en dat leidde na drie minuten al tot een goal. Zakaria Atrougouti veroverde de bal op rechts en gaf voor op Bujo Hegic (gastspeler uit de D1) die met een mooie balletje met buiten kant rechts de hoek vond, De Sportlust keeper redde nog met een uiterste krachtsinspanning,  maar Kaj v/d Veldt (zie 5e foto onder) was attent en kon de bal nog binnen tikken ( 0-1) In de 31 min kreeg Bujo de bal aangespeeld draaide goed van zijn tegenstander weg en gaf een steekbal op Dylan Nieuwendijk en die tikte de bal beheerst binnen (0-2) De Boys bleven de wedstrijd domineren, Sportlust kreeg nagenoeg geen doelkansen. In de 2e helft begonnen de Boys weer goed. De tegenstander werd onder druk gezet en nu werd de bal veroverd op rechts door Kaan Temur, die de bal goed voor gaf op Zakaria (zie 6e foto onder) die de bal beheerst binnen schoot (0-3). In de 41e minuut waren de Boys verdedigers even niet bij de les. De spits van Sportlust  kreeg een vrije doorgang maar werd gestopt in de 16 meter. De scheidsrechter beoordeelde het als strafschop (1-3) De C2 was even de kluts kwijt en gingen mee in het voetbal van Sportlust (de lange bal) Dat duurde tot aan de 65e minuut toen ze weer de grip op de wedstrijd kregen.  Sportlust ging 1 op 1 spelen. In de 67e minuut werd een korte corner genomen door Espen van Ee en Zakaria Atrougouti, laatstgenoemde kwam met de voorzet die door Bujo werd ingetikt (1-4). Twee minuten later was het weer raak, nu via een aanval door het centrum. Espen van Ee pikt de bal op, gaat de 16 meter binnen en wordt neergelegd. De toegekende strafschop wordt door Espen zélf genomen (1-5) Al met al een goede wedstrijd van de C2 met veel strijd en met vlagen goed voetbal. Alle zorgen zijn  nu voorbij, dus kan er nu vrijuit gevoetbald worden en een nòg hoger niveau bereikt worden. Komende dinsdag oefent de C2 om 18.30 uur thuis tegen VVIJ C1. Volgende week zaterdag is de C2 vrij van competitie

11. Sportlust\'46 C1                   14-2

Alphense Boys D1 (JO13-1) speelde vandaag de inhaalwedstrijd wedstrijd tegen FC Abcoude. Roman Woodall en Bujo Hegic mochten door blessures hun debuut maken in de onder 14 en daardoor sloten Niels Gehlen, Jordy Koeleman en Mohammed Hammouchi aan bij de D1. Het was de nummer 3 tegen de nummer 12 en dat verschil was zeker niet terug te zien op het veld. Abcoude zakte erg ver in en het centrale duo Giovanni Sekeris en Jesse Belt wisten geen raad met deze ruimte. Teveel lange ballen zorgden voor veel balverlies en het was puur door individuele acties dat er kansen werden gecreëerd. Het was Jelle Mulder met een prima pass op Thierry Anthony (zie 7e foto onder) en hij schoot via 2 palen na 2 minuten de 1-0 binnen. 7 minuten voor rust verdubbelde Allal Ben Gharda (zie 8e foto onder) de score na een goede actie. Na rust was het spel vanuit achteruit beter maar nog steeds waren er slordigheden die voor balverlies zorgde. Ondertussen was het Niels Gehlen die 2x reddend moest optreden en voorkwam daarmee dat het echt spannend werd. 8 minuten voor tijd was het Mohammed Hammouchi die diep werd gestuurd en hij gaf de bal op een presenteerblaadje aan Tom Beijeman (zie 9e foto onder) die de einduitslag bepaalde op 3-0. Al met al geen goede wedstrijd van de mannen van trainer Sander van der Kleij maar slechte wedstrijden moeten ook gewonnen worden. Volgende week speelt de D1 een oefenwedstrijd tegen Brabant United D1, thuis om 11.00 uur.

12. Abcoude D1                  15-3

Alphense Boys D2 ging vandaag voor een oefenwedstrijd op bezoek in Amsterdam bij Zeeburgia D2. Vanaf het moment dat D2 het complex kwam oplopen voelde je dat er hier een andere mentaliteit heerst dan dat we tot nu toe gewend zijn geweest in de competitie. Gedurende de wedstrijd kom je in (intimiderende) situaties terecht waarin je overeind moet blijven en dit vraagt naast fysieke vaardigheden ook zeker mentale vaardigheden, de Boys-spelers ging hier goed mee om. In de openingsfase nam Zeeburgia het initiatief en zag dit al snel beloond worden met een doelpunt. In de 7e minuut werd een vrije trap van ver niet meer aangeraakt en viel zo binnen (1-0). Alphense Boys had even moeite om mee te gaan, als het zelf de bal veroverde was het deze ook weer snel kwijt. En als het lukte om gevaarlijk uit te breken trok Zeeburgia tijdig aan de handrem en beging het een overtreding rondom de middenlijn. Zeeburgia liep vervolgens terecht uit naar 2-0 en 3-0. mede omdat er te weinig druk op de bal was (dieptepass eruit willen halen). Net voor rust beet Alphense Boys iets meer van zich af en ging het vrijer spelen, een voorzet van Chase van Staveren belandde via het hoofd van Evan Schens voor de voeten van Nordin Bukala maar zijn inzet werd nog geblokt. Net voor rust trof Joep Deben doel uit een directe vrije trap (3-1). Na rust werd Zeeburgia vol onder druk gezet, dit resulteerde in veel balveroveringen op de helft van de ploeg uit Amsterdam. Het was wachten op de aansluitingstreffer en deze viel ook. Wederom een vrije trap van Joep maar ditmaal verlengde Wessel Kooy de bal in de lange hoek (3-2). Er kwamen ook mogelijkheden op de gelijkmaker zo was Adil Bizih na een voorzet vanaf rechts iets te ongeduldig, stiftte Chase de bal net niet over de keeper heen en schoot Aldo Jager de bal op de lat. In de 51e minuut wist Zeeburgia hun enige kans van de 2e helft te scoren uit een corner (4-2). Volgende week zaterdag is Alphense Boys D2 vrij.

Alphense Boys E-Top (o13-4) ging kansloos onderuit in de oefenwedstrijd tegen ARC 13-02. Alphense Boys E-top had geen goede dag tegen ARC. In beiden helften heeft de E-top geen kans gecreëerd en liepen achter de feiten aan. Binnen 30 seconden stond de 1-0 op het scoren bord. ARC speelde goed postiespel en hield de bal goed in de ploeg. De 2-0, 3-0 en 4-0 vielen allemaal in de eerste helft. In de tweede helft zakte de E-top meer in om een hogere score te voorkomen. Maar na 2 minuten voetballen stond de 5-0 op het bord. Als de E-top de bal had zette ARC hoog druk en daar had de E-top geen antwoord op. De 6-0 en de 7-0 werden in de laatste 10 minuten gescoord.. Het was een wedstrijd om snel te vergeten. Volgende week zaterdag is de E-Top vrij van competitie