• Woensdagnieuwtjes

    Komende week is het voorjaarsvakantie. In verband  hiermee gaan de woensdagmiddagtrainingen voor de Guppen, F-League en aantal F-teams op 1 maart niet door. Komende zaterdag 25 februari is er ook geen SITA F-League. De SITA F-League gaat WEL door op zaterdag 4 maart 2017.

    Alle andere trainingen in de vakantieweek kunnen gewoon doorgaan. Als er besloten wordt niet te trainen, geef dit dan s.v.p. zo spoedig mogelijk door aan Paul Bahlmann (Paul.Bahlmann@hetnet.nl).

    Volgende week woensdag wordt de Talentendag van Alphense Boys i.s.m. Feyenoord gehouden. Tot a.s. zondag kan hiervoor nog worden ingeschreven via het formulier op deze website. Klik bij ‘Activiteiten\' op \'Talentendag\'.

    Inschrijven betekent niet automatisch dat je aan de Talentendag mee kunt doen. Afgelopen jaren kwamen er te veel jeugdspelers op de talentendag af, die echt onvoldoende talent hadden voor het niveau waarop de jeugdselecties spelen, of te ver weg woonden en alleen een leuke training wilden meemaken. Deelname staat open voor spelers die echt graag bij Alphense Boys willen komen voetballen, als zij door de technische staf als goed genoeg worden beoordeeld. Tot nu toe kreeg Alphense Boys meer dan vierhonderd aanmeldingen. Daarvan is ongeveer de helft geaccepteerd.

    Vanmiddag (woensdag) oefent Alphense Boys o12 (D2) om 17.30 uur op Varkenoord tegen Feyenoord o11, het team van ex-Alphense Boys-trainer Martijn de Vries.

    De 14-jarige Simon van Duivenbooden uit onze C1 speelt het komende seizoen voor Vitesse JO16. Deze week werd zijn overgang officieel beklonken (zie de foto’s, onder andere met zijn trotse ouders en broer). Tweeënhalf jaar geleden meldde Simon zich aan bij Alphense Boys, omdat hij bij zijn toenmalige vereniging Legmeervogels was uitgeleerd en op een hoger niveau wilde voetballen.

    Aanvankelijk speelde Simon in de Boys-jeugd op het middenveld, maar al snel belandde hij in de spits. Vooral dit lopende seizoen (in de 1e divisie) viel hij op bij de vele scouts van de betaalde clubs, omdat hij meer dan regelmatig scoorde. En welke profclub zoekt géén scorende spits? Simon kreeg stage uitnodigingen van vier profclubs, maar had al snel het goede gevoel bij Vitesse waar hij geweldig werd opgevangen en het warme gevoel kreeg dat ze hem héél graag wilden hebben.

    Simon van Duivenbooden wordt de zevende ex-Alphense Boys speler die in de jeugdopleiding van Vitesse gaat spelen. Wij wensen hem heel veel succes en plezier en zullen hem zeker, van een afstandje, blijven volgen.

     

  • Inmiddels heeft Alphense Boys 33 stage-uitnodigingen van profclubs gekregen voor diverse jeugdspelers. Enkele spelers staan in de belangstelling van verschillende bvo’s.

    Volgende week woensdag (1 maart) speelt Alphense Boys B1 voor de beker thuis tegen PSV B1. Deze unieke bekerwedstrijd zou iedereen die het voetbal lief heeft (Alphense Boys en/of PSV in het bijzonder) moeten komen bekijken. Zo vaak gebeurt het niet dat de Eindhovenaren met hun toptalenten hier komen spelen. De wedstrijd begint om 18.30 uur en de toegang is gratis.

    Door de goede resultaten van enkele jeugdselectieteams willen bvo’s graag tegen Alphense Boys oefenen. Voor zaterdag 19 augustus (!) heeft bijvoorbeeld Feyenoord o17 al toegezegd naar De Bijlen te komen. Een prachtige oefenpot in de voorbereiding naar het nieuwe seizoen. Ook spelen diverse jeugdteams in augustus tegen Almere City.

    Vorige week woensdag speelde Alphense boys o15 (C1) tegen AZ o15, uitkomend in de eredivisie. In de eerste helft had AZ het betere van het spel en ging ook rusten met een 2-0 voorsprong. Daarna waren de rollen omgedraaid. Weliswaar werd het snel na de hervatting 3-0, maar na de 3-1 van Simon van Duivenbooden (prachtige lob) en de 3-2 van Max van Hees, gingen de Boysmannen er helemaal voor. Verdedigers en middenvelders wonnen elk duel. Mats Kramer maakte met een mooie vrije trap de 3-3 en in de laatste minuut kopte Simon een corner van Mats binnen bij de eerste paal: 3-4. Enorme ontlading na afloop van de wedstrijd. Dit vergeten de ploeg en supporters niet snel meer.

    Vanavond is er bij Alphense Boys een interne bijeenkomst over de invoering van de nieuwe spelvormen in het pupillenvoetbal en hoe de club daarmee aan de slag gaat.

    Studio Alphen maakte afgelopen zondag opnamen van de wedstrijd VELO ?? Alphense Boys. Het verslag en de interviews met trainer Aad van den Berg en aanvoerder Thom Nouwens zijn via de volgende link te bekijken http://studioalphen.nl/nieuws/169672/alphense-boys-verslikt-zich-in-velo-en-is-weer-koploper-af.html.

    Komende zondag heeft Alphense Boys 1 geen competitieverplichtingen. Er staat een oefenwedstrijd tegen Quick H. op het programma, thuis om 14.00 uur. Quick staat op dit moment derde in de Hoofdklasse B.

    Over anderhalve week, zondag 5 maart a.s., wordt de 20 van Alphen weer gehouden. Dit betekent dat ons complex op die dag moeilijk te bereiken is. Diverse kruisingen worden aan het begin van de middag afgesloten. Zie http://www.20vanalphen.nl/web/images/uploads/20vA_2016_Wegafsluitingen.pdf voor een overzicht.

    Alphense Boys ontvangt op 5 maart VOC uit Rotterdam. Bezoekers uit Alphen kunnen het beste op de fiets of wandelend (hardlopend?) naar het sportpark komen. Wie op de auto is aangewezen, kan het beste vóór 13.00 uur komen. Tot 12.45-13.00 uur is de Sportlaan het beste te bereiken via de Kennedylaan. Bij de Bijlen wordt de kruising namelijk al veel eerder afgesloten.

     

  • Gisteravond werd op het Stadskantoor een bijeenkomst gehouden met sportwethouder Michel du Chatinier (links op de foto). Onderwerp was de laatste stand van zaken over de kunstgrasproblematiek, of beter gezegd die van het rubbergranulaat. Vorige week ontstond hierover in de media en onder wetenschappers veel ophef na een nieuwe uitzending van Zembla. Tijdens het overleg van gisteravond werden verschillende ins and outs van de totstandkoming van de reportage besproken, en wat daarop volgde. Bij de aanwezige verenigingen bleek die niet of nauwelijks commotie te hebben opgeleverd.

    De wethouder gaf vorige week al in een verklaring aan dat wat hem betreft het statement van het RIVM over sporten op kunstgras heel duidelijk is. "Sporten op kunstgras is veilig. Ik heb geen reden om hieraan te twijfelen, ook niet na de uitzending van Zembla."

    "Ik blijf mij inzetten voor veilig sporten in zijn algemeenheid en in het bijzonder om de norm voor rubbergranulaat bij te stellen naar een norm die dichter in de buurt ligt van consumentenproducten. Beter onderbouwde en strengere normen voor rubbergranulaat kunnen op termijn mogelijk bijdragen aan het terugdringen van de eventuele zorgen die er momenteel bestaan over de gezondheidsrisico’s door sporten op kunstgras", aldus wethouder Du Chatinier.

    Een onverwacht staaltje Alphen-promotie in de Volkskrant van gisteren. Op de sportpagina stond een paginagroot verhaal met Gui Zihan, een 13-jarige talentvolle Chinese voetballer die een maand vakantie gebruikte om in Nederland op topniveau te trainen. Hij deed dat onder meer bij de Boys en haalde vorige week het NOS Sportjournaal en het Jeugdjournaal.

    En gisteren dus de Volkskrant. De oom van Gui zegt, gesproken over de stad waar hij deze maand verblijft: ‘Alpen an de Rien, beautiful city’. 

     

  • Alphense Boys beschikt over een set SmartGoals, waarmee uitdagende trainingen kunnen worden gegeven aan elk team op elk niveau. Iedere trainer kan er gebruik van maken. Het systeem werkt met poortjes en gekleurde lichtjes. Wie door een poortje passt, dribbelt, loopt of schiet, schakelt de lichtjes uit en die springen dan bij een ander poortje willekeurig (en automatisch) weer aan.

    Door de wisselende doelen krijg je veel dynamiek in je training en kun je eindeloos variëren in je oefeningen. Bovendien is het een plug and play systeem, je hebt er geen enkele  computer of laptop voor nodig, het is zo simpel dat iedere trainer er mee kan werken!

  • SmartGoals is geschikt voor allerlei toepassingen in het voetbal, van het trainen van reactievermogen en coördinatie, tot het nabootsen van spelverplaatsingen, het opendraaien, ruimtelijk inzicht, coaching en nog veel meer. Daarnaast is SmartGoals ook erg geschikt voor loop- en coördinatie-oefeningen.

    Wil je meer weten over Smart Goals? Kijk dan op hun site of informeer bij Gerard Haverkamp via secretaris@alphenseboys.nl.

    Alphense Boys D2, E1, F9 en E11 hebben een uitnodiging ontvangen voor het gerenommeerde Heitinga Toernooi van ARC op donderdag 25 mei a.s.

    Dinsdagavond won Alphense Boys o23 jaar de wedstrijd in de beloftecompetitie tegen VVSB o23 met liefst 8-1, na een 2-0 voorsprong halverwege. De doelpunten van de Boys, dat grotendeels met het eerste elftal aantrad, kwamen van Patrick Krop (2x), Thom Nouwens (2x) Maurice Kerkhof, Raychelo Fecunda, Stanley Mailoa en Arjen Ouwendijk. In het laatste halfuur maakten twee spelers uit de B1 hun opwachting, Pim van Zoest en Alessio van der Straten.

    Vijf cursisten volgden dinsdagavond een reanimatietraining bij Alphense Boys, georganiseerd door de JO13-2. De inschrijfkosten gingen in de pot om deelname aan het Paastoernooi in Barcelona te bekostigen.