• Alphense Boys JO13-3 - SJC JO13-1

Na een lange ‘winterstop’ met maar 1 wedstrijd gespeeld op 14 januari moesten de Boys weer even op stoom komen. Na een flink aantal afgelastingen staat voor vandaag de thuiswedstrijd tegen SJC 13-1 op het programma, (nr. 5 in de poel) tegen de nr. 4. En aangezien de Boys er nog wel eens een handje van hebben om te denken ‘dat winnen we wel even’ zou het maar zo eens heel spannend kunnen worden!

Na het fluitsignaal gaan beide teams gelijk fanatiek de wedstrijd in. Het is direct duidelijk dat zowel de Boys als SJC hier niet willen verliezen! Hoewel de wedstrijd in de beginfase aardig in evenwicht is weten de Boys toch al snel gevaarlijk door de dringen in het 16 meter gebied van de tegenstander. Ralph legt de bal netjes ‘neer’ voor Gijs die vrijwel direct op het doel schiet. Keeper is kansloos en het staat 1-0 na dik 5 minuten speeltijd. Lekker denk je dan, zo’n vroege voorsprong. Maar even een moment van onachtzaamheid en een misverstandje in de verdediging zorgt ervoor dat SJC enkele minuten later gelijk maakt. Vervolgens is het geluk aan de kant van de Boys, krap 2 minuten later. De keeper van SJC wil de bal aan een van teamgenoten meegeven maar ziet niet dat Senna hem van achteren passeert om weer deel te nemen aan het spel en krijgt de bal letterlijk in zijn voeten gespeeld. Zonder pardon laat hij deze mooie kans niet lopen en maakt 2-1. In deze eerste helft krijgen de Boys langzaam iets meer de overhand en zetten SJC goed onder druk. Met een 2-1 voorsprong volgt het rustsignaal.

In de tweede helft gaat de wedstrijd op hetzelfde niveau verder. De Boys laten hun vechtlust zien maar SJC doet er ook nog een schepje bovenop. Hoewel het fanatieke spel niet buiten proporties is kijken we hier ook zeker niet naar een ‘vriendschappelijke’ wedstrijd! Beide teams kennen geen ‘genade’ en halen alles eruit wat er in zit, soms op het scherpst van de snede. Dat de Boys deze wedstrijd groeien is duidelijk want de toeschouwers hoeven niet lang te wachten op een nieuw doelpunt. Nog geen 10 minuten gespeeld in deze tweede helft steekt Anouar de bal in het 16 meter gebied naar Senna, die weer voortreffelijk staat, en tikt de bal via de binnenkant paal netjes het doel in, 3-1. Net bijgekomen komt er een nieuwe aanval van de Boys. Een mooie pass van Kay op Senna die er vervolgens geen gras over laat groeien en zonder twijfel 4-1 maakt! In het laatste deel van de tweede weet SJC de ruime achterstand nog iets te verkleinen door er 4-2 van te maken, maar de Boys hebben laten zien dat ze sterker zijn en daarmee terecht hebben gewonnen!